רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 552 צפיות
רובנו יושבים כעת בבית מבלי להזיז את הרכב יותר מידי. מה ההמלצות לתחזוקת הרכב בימים האלה? חשבתי לרדת פעם בשבוע לעשות סיבוב של כ-10-15 דקות בכדי לשמור על המצבר + בדיקת שמן מים ואוויר בגלגלים. מומלץ יותר לנתק את המצבר במקום? חוץ מזה - מישהו הקפיא / שינמך את הביטוח שלו לתקופה הקרובה?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
בעקבות שרשור זועם על שירות זוועתי של חברת "זברה" באתר פולגז שמצידו הכיל קישור לשרשור זועם וזוועתי לא פחות על אותה החברה (וגם קצת על מ.מ.ס.י.) פה בפורום, החלטתי לבדוק מי מבצע את ביטוח הגרירה ב AIG (בה אני מבוטח) והתברר לי שהם עובדים עם חברת "דרכים". בחיפוש בפורום לא מצאתי התייחסות כלשהי לחווית שירות מהם. האם מישהו יכול להאיר את עיני בנושא מניסיונו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 630 צפיות
אהלן חברים ורק בריאות הכי חשוב נורא התלבטתי לאיפה יותר מתאים הפוסט לפורום הנ"ל או לפורום מפשטי - ולכן אשמח במידה והוא יותר רלוונטי לשם אז להעביר .... בכ"מ אני מתעניין ברכישה של גולף 2018 ממוכר פרטי , וביקשתי ממנו לשלוח לי פלט מהאתר של סליקת עבר ביטוחי של הרכב . בעת עיון בתוצאות ראיתי שהייתה תאונה עצמית בנזק של 30 אש"ח ללא ירידת ערך וללא הערות נוספות (הרכב מבוטח מקיף) וכן ישנה גם תביעת צד ג' שלא באשמתו בסטטוס סגור . פניתי למוכר ושאלתי אותו מה היה פשר התביעה - והוא אמר לי שבעת חניה לא שם לב ופגע בקיר נמוך במהירות נמוכה ולכן הוחלף כל הטמבון הקדמי בחברת צ'מפיון , עכשיו נשאלת השאלה האם זה הגיוני סכום כזה להחלפת "טמבון בלבד"? רשום שהרכב היה מבוטח ב "אי,די,אי" -…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעבר הלא רחוק היו i10 ופיקנטו אוטומטיות ב60k ב 0 ק"מ, שמתי לב שהמחיר עלה למעל 70. למה זה ככה? המחיר בכלל צריך לרדת ל50 כדי לאפשר לכל משפחה(כמעט) לרכוש רכב חדש, ולא לעלות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 53 עוקבים
- 83 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
היי, שבוע טוב לכולם, אז גם האהבה שלי לרכבים וגם המציאות הנוכחית שכנראה תדביק אותנו יותר למסכים ולדיגיטל בזמן הקרוב, העלה בי רעיון לפתוח את הנושא הזה. תרשמו 3 דברים שאתם אוהבים ברכב שלכם, 3 דברים שאתם לא אוהבים, ואיך הייתם משפרים את זה. אני אתן לכם את הכבוד להתחיל, ובמהלך היום אעלה את הרשמים מהרכב שלי . בהצלחה.
הודעה אחרונה מאת David17, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
קצת אסקייפיזם מהקורונה, אפשר בבקשה? בדצמבר 2019 עשיתי יבוא אישי של ב.מ.וו i3. מאז כבר עברתי איתה בנעימים מעל 5,000 ק"מ ויש כמה תובנות. אשתף לגבי הרכב עצמו, על החיים עם רכב חשמלי מלא בכלל וגם קצת על חוויית היבוא האישי. מבחני הדרכים שנעשו בארץ התייחסו אל ה-i3 בעיקר כקוריוז, כי בטווח מחירים של 250-280 אלף שקל בו היא נמכרה עד לאחרונה (ב-2020 עם עליית המיסוי שרדה רק גרסה אחת, ב-259 אש"ח), וביחס לרכב קטן עם טווח חשמלי מוגבל (עד סוף 2018) - אי אפשר היה להצדיק כלכלית את הרכישה שלה. זה נכון ואכן לא מפתיע שהיבואן מכר ב-4 שנים רק 25 יחידות, רובן בשנת 2017. אבל ברכישה כמשומשת, בארץ ובעיקר בחו"ל, השיקול הכלכלי פוגש את התשוקה ועושה שכל, ולא רק בראש שלי. מה…
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
-
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אני מחר בבוקר הולך לראות ואני מקווה לקנות אוודי Q5 שנת 2010, מנוע 2000 האוטו עם 100,000 ק"מ, אני לא לוקח לבדיקה במוסך, לא מתאפשר, תנו לי עצות איך ומה כדאי לבדוק במנוע ובגיר של הרכב, בשאר המרכיבים אני מבין ויודע לבדוק אני לא לוקח לבדיקה... אני בודק בעצמי... איזה דברים בסיסים יש לבדוק במנוע ובגיר מלבד שמן מנוע, נזילות, סימני הזעה, לשים לב על ההעברת הילוכים בזמן נסיעה?
הודעה אחרונה מאת HeinanCA, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר מספר פעמים ראיתי על כביש 70 בקטע שבין נשר ליוקנעם משאיות עם לוחיות רישוי זרות (נראה לי משהו אירופאי אם כי לא הצלחתי לזהות תוך כדי נסיעה). כל משאית כזאת עמוסה בשתי משאיות קטנות יותר, גם להן לוחיות זרות. חלק מהן נראות תקינות וחלק מפורקות. מישהו יודע במה מדובד? יבוא חלקי חילוף משומשים? יבוא משאיות לרשות? משהו אחר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 715 צפיות
בגיחה לסופר עצרתי בכל עצור שהיה בדרך, למרות שהייתי לבד על הכביש. אני הייתי הופך זמנית שלטי עצור למתן זכות קדימה. מה אתם הייתם משנים?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 946 צפיות
האם רכב יאבד אחריות בגלל דחיית טיפול בחודש-חודשיים? מה קורה במכוני רישוי? ומה דין מי שמאחר בביצוע מבחן רישוי שנתי?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
נסעתי לעבודה היום ומאחורי נסעה גולף mk3. משום מה היא משכה את צומת ליבי, היו לה שורת פנסי ערפל יפים מקדימה והיא נראתה טוב מאוד. בשלב מסויים היא עקפה אותי, מה זה עקפה טסה... ושמתי לב שמודבק לה מאחור השילוש TDI. אני יודע שmk4 הגיעו עם המנוע הנל, אבל לא ידעתי שכם ה-3. תהיתי כמה רכבים כאלה נמכרו ואם מישהו יוכל לספר קצת על הרכב. גוגל אומר 90 כ״ס. בכביש כמובן יתרונו של הדיזל בא בהאצות ביניים ולא בנתון כס סופי, ואכן ה205 לא עמדה בקצב. על פניו רכב מגניב.
הודעה אחרונה מאת HeinanCA, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 574 צפיות
האם נראה לכם שיש חשיבות האם חונים בחלק העליון או התחתון של מכפיל החניה? מבחינת נוחיות? מבחינת שמירה על הרכב? מבחינות אחרות?
הודעה אחרונה מאת שרית שמעוני, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יואב יצא לפגוש את הטיקרוס של פולקסווגן ומצא קרוסאובר עירוני חביב ונאה.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
נתחיל מהסוף, רציתי ג׳יפון אבל רכשתי את הקורולה סטיישן חיפשתי ברכב את הפרמטרים הבאים: ג׳יפון. רכב עם בלם יד חשמלי ועם פונקציית אוטו הולד. רכב מרווח בציר האורך (בציר הרוחב אני מעדיף אפילו רכב צר). רכב עם מבנה של דלת חמישית, בשיפוע חלון אחורי מתון ועם נפח תא מטען גדול. רכב עם גיר רציף (לדעתי גיר רציף טוב, בשילוב עם מנוע עם זמינות כוח טובה, נותן בנסיעות בתוואי עירוני את אופי הנסיעה הטוב ביותר). רכב חסכוני בדלק (ברכב היברידי- קרינה נמוכה על ידי בדיקת קרינה בפועל שאבצע) או לחילופין רכב פחות חסכוני אבל שניתן לרכוש אותו בהנחה ו/או הטבות משמעותיות ברכישה. רכב בעל ירידת ערך נמוכ…
הודעה אחרונה מאת green, -
שלום לכולם מי שהצליח לשים לב, כמעט כל שרשור שיזמתי בשנה-שנתיים (ואולי יותר) האחרונות היה קשור לחיפוש אחר הרכב הבא. אז כן, חיפשתי די הרבה. אז במשך קרוב ל5 שנים התניידתי עם מיצובישי לנסר ספורטבק 2011 שהייתי מרוצה ממנה מאוד (ועדיין חושב שזאת הייתה קנייה טובה), אבל תמיד היה חסר לי משהו אחד - כוח. לא שהלנסר ספורטבק זה רכב מאוד חלש, בכל התקופה הראשונה שנהגתי בו הרגשתי שזה רכב חזק ומספק לרוב הנסיעות, כמובן אפשר לדבר עד מחר על התחושה האנמית של הגיר הרציף (שדי אהבתי את היתרונות של הגיר באיזשהו מקום), פשוט עם הזמן מתרגלים, ובטבע שלנו (או רק שלי?) תמיד נרצה יותר. ואז התחלתי להשתעשע עם הרעיון של קניית ראליארט, שזאת בעצם גרסת ביניים בין הלנסר הרגילה לאיבו המשוגע…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, נגמר לי מחרותיים הביטוח ואני מתלבט אם לעשות ביטוח עכשיו יש הסגר של 100 מטר אסור לצאת מהבתים אז הרכב חונה ואין שימוש. לדעתי ההסגר הזה יקח חודש-חודשיים. ביטוח שנתי עולה לי באזור ה3 וחצי-4 ככה שאם אני חוסך חודשיים של ביטוח זה הרבה כסף בשבילי.. אני יכול לעשות זאת או שיש בעיה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
רכישת רכב חדש
מאת יובל501- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 496 צפיות
שלום ובריאות לכולם, האם שוק הרכב "מת" ? כלומר קניה ומסירה ללקוח של רכב חדש מתקיימת? בנוסף מכירה /קניה יד 2? תודה להסבר,
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אני כבר שנה וחצי עם הרכב, סיאט לאון FR ידנית שנת 2014 מנוע 1.4 122 כ"ס והחלטתי לעשות סיקור קצר. הרכב עכשיו עם 82K ק"מ, רכשתי אותו באוקטובר 2018 עם 52K. הרכב משרת אותי בצורה נאמנה ביותר, כל נהיגה בו היא תענוג, שילוב של מנוע 1.4T ותיבת הילוכים ידנית 6 הילוכים הוא שילוב מוצלח ביותר, לא חסר כוח, מומנט יחסית גבוה בסל"ד נמוך, אף פעם לא חוויתי שלאוטו קשה והרכב מרגיש זריז וחזק, נסעתי 3 פעמים לאילת, האוטו לא אוכל טיפה אחת של שמן ולא מתחמם בכלל. הרכב מאובזר מאוד, ריפודי עור חצי אלקנטרה, גג סאנרוף, צמיגים בקוטר 18", מערכת מולטימדיה מקורית אומנם קטנה ומהדגם הישן אבל לפחות הכל עובד בה ואין בעיות התקנה של גיל קאר, מראות מתקפלות, בקרת אקלים מפוצלת עם יציאה למושב אחורי, תאורת ל…
הודעה אחרונה מאת MrCola, -
-
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
יש בארץ רכב כזה? מה מיוחד בו שהוא נראה משונה עם כמות גדולה של גלגלים?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך להתנהל מבחינת חיטוי? כמה לנסוע עם כפפות ואיך לחטא אותו ?
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 702 צפיות
כן, גם המכוניות שלנו לא הולכות לשום מקום בתקופה הקרובה. אז ריכזנו כמה טיפים פשוטים וקלילים לביצוע כדי להימנע מתקלות או תיקונים מיותרים אחרי שנחזור לשגרה. יש לכם גם טיפים טובים? שתפו אותנו ואת הטובות במיוחד נוסיף לכתבה.
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 932 צפיות
אהלן חברים, רוצה לשאול שאלה קטנה כי אני לא ממש מבין בעניין. יש לי רכב על שמי שנמצא כרגע אצל אחותי במרכז(אני מהצפון) והיא לא משתמשת בו. קיבלתי תשלום לרישיון אבל בעצם אין לי טעם בלחדש לו טסט כי אין בו שימוש. האם אי תשלום יגרור תשלום קנס כלשהו? האם יש דרך לבטל את הבקשה לתשלום? מה אפשר לעשות בעניין? אשמח שתאירו את עיניי בנושא
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 827 צפיות
שלום, רוצה להזמין כמה דברים מאמזון ומחפש מוסך שמוכן להתקין חלקים שאני מביא בעלות עבודה בלבד. יש מישהו שאתם מכירים בכל אזור עמק יזרעאל נצרת בית שאן. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
עשיתי החלטה אמיצה, אני מודה, קניתי רכב שנחשב לקצת "מיוחד" בשוק הישראלי, ואני חרד לו מאוד, כל ביקור בקניון זה אומר לחנות במינוס *הכנס כאן את המספר הכי קטן שיש במעלית* על מנת שלא יפתחו עליי דלת, במקומות בלי חניונים תת קרקעיים זה אומר לחנות לפחות קילומטר מהמקום באיזור שלא חונים שם (דרך אגב, זה גרם לי להבין למה קוראים לרכב ספורט רכב ספורט! וזה לא קשור בכלל לרכב), אפילו עברתי דירה לאחרונה ואחד מהשיקולים העיקריים שלי הוא שרציתי חניה פרטית סגורה! אבל לצערי כל פעם דואגים לנפץ לי את החלום, אתמול בעבודה למזלי (או לחוסר מזלי) בדיוק הייתי מחוץ לסניף, שמתי לב לגברת עם רכב לא הכי "שמור" שעומד לפני הרכב שלי ובכל מקרה לא אהבתי איך שהרכב שלי חנה, אמרתי לעובד השני שאני הולך רג…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 648 צפיות
ערב טוב, אשמח לעזרתכם. יש לי מאזדה 3 2007, עם קודן בשלט של כוברה, שלט עם 4 לחצנים + לחצן פתיחה. ברגע אחד פתאום הרכב לא מגיב לי לשלט, יצאתי מהרכב נעלתי אותו עם השלט, ואחרי דקה כשחזרתי לפתוח את הרכב עם השלט, אין תגובה מהרכב. - הנורית בשלט נדלקת בכל לחיצה, ובנוסף החלפתי לסוללה חדשה. - הנורית ברכב של הקודן דלוקה רצוף, בשונה מלפני שהיא הייתה מהבהבת ומחכה לקוד של השלט. - כשאני פותח את אחת הדלתות של הרכב אני שומע ציפצוף קטן מאזור המכסה מנוע, והנורה של הקודן ברכב נהיית בהירה יותר. מישהו יכול אולי לומר לי מה הבעיה? ואיך אפשר לפתור אותה? (יש מצב שיש באזור איזה שבש קליטה?) תודה!!!
הודעה אחרונה מאת משה770, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מישהו כאן ביטל או הקפיא את ביטוח הרכב שלו בשל המצב הקיים? הרי אין לדעת כמה זמן יימשך המצב, וחבל להמשיך לשלם על ביטוח רכב כשאין שימוש בו (מי שלא עובד).
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
איפה ניתן להשיג/לקנות/לקמבן אישור כזה?
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא ברור מתי תושק בהתחשב במצב הסורר במדינה, אבל יש נתונים שכבר הגיעו אלי: בשלב ראשון היא תגיע לכאן בשתי רמות גימור Active ו-Premium. ל-Active הנמוכה שש כריות אוויר, בלימה אוטונומית, ובקרת סטיה מנתיב מקוריות מהיצרן. ל-Premium הגבוהה שמונה כריות אוויר, ובנוסף גם בקרת שיוט אדםטיבית. בשתיהן יגיע מנוע הבנזין 1.2 המוכר עם 130 כ"ס משודך לגיר אוטומטי שמונה הילוכים. מחיר צפוי? 125K-130K לגירסת הכניסה, ועוד כ-5K לגירסה המאובזרת יותר. בוודאות תגיע גירסת חשמלית בהמשך, ואולי גם דיזל אוטומטית עם חטיבת הכח המוכרת מ-3008. גירסה מעניינת נוספת שקיימת אבל ספק אם תגיע היא גירסת הבנזין עם מנוע 1.2 ו-155 כ"ס שגם משו…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, נהגתי ברמת גן בכביש אלוף שדה (מנהרת אלוף שדה) ואולי לא שמתי לב טוב אבל ראיתי רכב שם שמקבל הבזק ממצלמת מהירות. הסתכלתי בוויז וזה לא הראה לי שיש שם מצלמת מהירות, מישהו נוסע בכביש הזה ויכול להגיד מה הולך שם ? יכול להיות שיש שם מצלמה וזה לא בוויז ? המקום המדוייק זה בדיוק יש ירידה קצת קטנה ואז עליה, שהמהירות המותרת שם היא 40 קמ"ש ( מוביליי הראה לי את זה ואף אחד לא נסע שם 40 קמ"ש)
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מקסים חוזר לסכם את הטיול המוטורי הגדול של 2019 ומפרט מסלולים, עלויות, טיפים והמלצות עשה ואל תעשה.
הודעה אחרונה מאת In Flames,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,330 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- IsraCar
- Bull-81
- רפי לין
- mcshmupi
- orankohn
- lka
- Emanuel5
- Night Driver
- fatboy1340
- Coresh
- נחוץ