רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ניקו שמוכר לכם מהפרסומות נגד שתיה ונהיגה וקוראים לו רוזנברג בפרסומות (שינו את זה בפעם האחרונה) אבא שלו היה נהג פורמולה 1 וניצח עונה אחת, ניקו גדל במונאקו עם כל החבר'ה של הפורמולה 1. ואז שניקו גדל גם הוא ניצח עונה אחת של פורמולה 1. אבא ובן היחידים ששניהם זכו בעונה של פורמולה 1. עכשיו ניקו כאילו יוטיובר אבל אין סיכוי שהוא מכסה את ההוצאות שלו עם כל הפינוקים של העשירים שלו. אז הייניקן הוציאו עכשיו סרטון פרסומת עם השניים שמראים את התחרותיות בין השניים. ניקו הוציא סרטון מאחורי הקלעים והוא מספר שככה הוא באמת גדל שהוא ואבא היו מאוד תחרותיים [video=youtube_share;iN3pKkuYqtM] [video=youtube_share;ZkZ6xDYNAf4]
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 787 צפיות
שלום, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה הקליאו מקבלת ציונים הרבה יותר טובים מהמגאן הצ'באק? הקליאו עם 4 כריות אוויר והמגאן עם 6. https://www.euroncap.com/en/results/renault/megane/7890 https://www.euroncap.com/en/results/renault/clio/10944
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
לפעמים אני יושב מול תיבת טקסט ריקה במשך דקות ארוכות כי אין לי מה להגיד, לעיתים נדירות זה קורה כי יש לי כל כך הרבה להגיד שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. הפעם הזו נכנסת במלוא העוצמה לקטגוריה השניה. חברת בוש לא צריכה הקדמה, היא אמנם המשווקת של "כל כלי כלי", וגם של מכונות כביסה, תנורים וכו', אבל היא גם יצרנית Tier1 מהגדולות (אם לא הגדולה, יכול להיות שזה נאמר, לא זוכר) בעולם. קחו אוטו, כל אוטו, תפתחו את מכסה המנוע, תורידו את הגיר או סתם תציצו בין החישורים של הג'אנט והסיכוי שתמצאו הטבעה של Bosch יותר מהר ממה שלוקח לטסלה מודל S להגיע ל-100 קמ"ש (גם היא, אגב, מלאה בחלקים של בוש). זו הייתה נקודת הפתיחה של יום מובילי הדעה הנוכחי. חברת לדיקו, המייצגת את בוש בישראל, הזמי…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 1 תגובות
- 607 צפיות
ממתי מתחילה האחריות? מיום מסירת הרכב ללקוח? או מיום מסירת הרכב בחו"ל ליבואן המקביל? יכולים לחלוף מס' חודשים ממועד מסירת הרכב בחו"ל עד למסירת הרכב ללקוח בארץ.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי רציתי לברר משהו, לפני כשנתיים וחצי רכשתי רכב בעלות שהמחירון שלו היה 55 אלף שח. כל תקופה הייתי בודק את המחירון של הרכב שלי לראות את הירידת ערך שלו, כמובן ככל שהזמן עבר והקמ עלה כך גם המחירון ירד, ותמיד הירידת ערך היית נראת לי הגיונית ביחס למחיר מחירון ההתחלתי. לא מזמן בדקתי את המחירון של הרכב והוא פשוט צנח לעומת הבדיקה האחרונה, קרוב ל54 אחוז ירידת ערך מהמחירון הראשוני בשנתיים וחצי שהרכב אצלי. מבדיקה האחרונה עד לבדיקה הנוכחית לא היית העלה גדולה של קמ, אפילו להפך ברגע שאני משקלל לפי מחירון מותאם המחירון עולה בכ-100 שח בגלל הקמ שהרכב עשה לעומת השנה שלו. ההבדל בין הבדיקה האחרונה לבדיקה הנוכחית הוא שהושק דור חדש של הדגם שיש לי, ובנוסף התחלפה שנה (באפריל הרכב 6 שנ…
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
מי שזוכר, בסוף המפגש השני שערכה חברת טלרון יבואנית שמני מוביל1, הצענו לחברה לעשות ניסוי החלפת שמנים לשמני מוביל1 למספר מכוניות של משתתפי המפגש. יוסי, סמנכ"ל טלרון הסכים, בתנאי שהוא ואנשיו לא יצטרכו להתעסק עם מעקב אחרי רשימות ומסירת שמנים לגולשים. אספנו פרטים, ו'יום אחד היה לילה' ומצאתי את עצמי במרלו"ג של טלרון עם הקורולה, כשמלגזה מורידה לידי משטח עם שמנים שונים. מרבית השמנים כבר חולקו לחברים. לפני כשבועיים ביצעתי טיפול + טסט ללנדקרוזר במוסך הבוטיק האישי שלי (מוסך 'סע-קל' בת"א). הבעלים של המוסך, ישראל, הוכן מראש לזה שאני מגיע עם שמנים מהבית, אבל לא אמרתי איזה. הוא היה מוטרד שאביא את השמנים הזולים ביותר, ורק ביקש בדאגה שאוודא שלשמנים יש את התקן הנדרש. (יש להם כ…
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
אמינות איביזה ידנית 1 2
מאת aonn45-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
היי, אני בהתלבטות של קניית רכב סופר מיני חדש. איביזה ממש קורצת לי, מבחינת נוחות ישיבה, שיש המון מקום לרגליים, ותנוחת הישיבה נמוכה(אוהב את זה). אבל מה שמדאיד אותה זה האמינות של האיביזה הידנית. האם זה רכב אמין לטווח ארוך (5 שנים ואף יותר)? אני אעשה כ 10-15 אלף קילומטר בשנה כמו כן. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היורו ירד כלכך הרבה אבל מחירי הרכבים נשארו זהים. הראשונה שמורידה מחירים היא פורשה. אבל מה עם שאר האירופאיות? בכל מקרה למעוניינים: 911 עבור 865,000 במקום 990,000 - ירידה של 125,000! קאיימן עבור 430,000 במקום 479,000 718 עבור 440,000 במקום 496,000 יש לי הרגשה שההנחה הזו ניתנה גם למי שביקש אותה ממש יפה בסוכנות. מקווה שנראה עוד הנחות באירופאיות האחרות.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני רואה שנלחמים בטלפון הנייד כי הוא גורם מרכזי לתאונות דרכים, ונותנים איזושהי לגיטימציה לשימוש במסך מולטימדיה כי זה נכנס איפשהו תחת תפעול הרכב. אבל בחייאת, זה לא להקטין ראש? מסך מולטימדיה לא מסיח את הדעת לפחות כמו טלפון נייד? וככל שהמסך שלכם יותר מתקדם וחדשני ומאפשר לכם לעשות יותר פעולות ולגרום לכם לקבל ולעבד יותר אינפורמציה, היסח הדעת עשוי להיות גדול יותר בהתאמה (לדעתי)
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתמול אני נוסע באיטלקיה הנדירה אך המעט חבוטה שלי - לנצ'יה איפסילון בת 8 (מנוע 1242 סמ"ק, גיר ידני עם 183,000 ק"מ) בעיר אם המושבות ולפתע נדלקת לי בפנל מנורה כתומה עם ציור של נורה ובצג מופיעה הודעה:"CHECK DAYTIME RUNNING LIGHTS". הבנתי שכנראה נשרפה לי מנורה של תאורת אור יום. אמרתי לעצמי - יש לי סט נורות רזרביות בבגאז' - נעצור וננסה לבדוק ולהחליף. בדקתי, ואכן בצד אחד תאורת אור יום שדולקת תמיד לא עובדת. מכה קלה בכנף וגם בפנס לא סייעה. ליתר בטחון פתחתי מגירת כפפות ובדקתי בספר הנהג עב הכרס. בדקתי בפרק מפרט הנורות איזו נורה נדרשת . מדובר בנורה מעט נדירה - W21W - מנורה ללא בסיס עם מעטה זכוכית מלבני. בדקתי בסט הנורות שאצלי. כמובן, אין לי מנורה די נדירה כזו. כדי ל…
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
ערב טוב ידידים וידידות! מחר על הבוקר (באמצע הלילה, אבל לא נתפוס אתכם במילה) פבל עומד לעלות על מטוס ולקפוץ לברצלונה להשקת הקופרה גאראג'. בין היתר יוצגו באירוע דגמי קופרה חדשים (לאון, לאון סטיישן, ואטקה phev). כרגיל, אנחנו מזמינים אתכם לשאול שאלות את אנשי היצרנית והיבואנית (בבקשה, בלי "האם יהיה דיזל סטיישן ידני?"). ואנחנו נדווח לכם משטח עם כל הדברים המגניבים. כמו כן, באירוע יקחו חלק האנשים הבאים: * Alejandro Mesonero, Director of Design * Antonino Labate, Chief Operation Office CUPRA * Joaquín García, Head of Exterior Design * Francesca Sangalli, Head of Colour & Trim * Jaume Sala, Head of Interior Design * Marta Almuni, …
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אדם שעובד איתי בעבודה שבבוקר הולך לעשות שחייה לפני העבודה, מתנגב במגבת ותולה אותה על הידית מעל דלת הנוסע, הוא מחפש רעיון יותר "אלגנטי" לתלות את המגבת, יש רעיוניות כל שהם?
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
טויוטה פריוס, האייקון, החדשנית, המיוחדת, כבר לא כל כך מיוחדת וחדשנית. האם גרסת הפלאג-אין מצליחה לקחת על עצמה את התפקיד הזה?
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברשותי רכב שעלה לכביש ב3/2006 באיזה טסט אצטרך להביא אישור בלמים לרכב שמלאו לו 15 ב 2021 או ב2022 ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
רוב הרכבים החדשים מצויידים בתאורת לד. יש כאלה שקיימת בהם רק DRL, ויש תאורת לד מלאה. יצא לי לראות הרבה רכבים, די חדשים, עם תאורת לד DRL שרופות. בדרך כלל בצד מסויים. יש מקרים שהתאורה הזו היא גם חלק אינטגראלי מהפנס עצמו. ידוע שמנורות שנשרפות ברכב, אינם נמצאות במסגרת האחריות. אבל מה קורה, באם נשרף פס לדים מסויים ברכב? {שהוא גם חלק מהפנס עצמו}. האחריות מתקיימת במקרים כאלה? או לחלופין, היבואן מחוייב להחליף את החלקים הללו, על חשבונו?
הודעה אחרונה מאת elad11, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי כמה שאלות לגבי הניידות: 1.) האם שווה ללכת לוועדה גודל רכב? (מגיע לי רכב עד 1800 סמ"ק) אני פשוט לא מבין, איך זה עובד 2.) בקשה לרכב משותף (אם רוצים לרכוש רכב משותף): אם זה שווה? לא משתמש בכיסא גלגלים. מראש תודה!
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
עריכת ההנהלה: קישור לתגובת לובינסקי: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?685845-MG-%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A0%D7%96%D7%A7-%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A0%D7%99&p=5985129&viewfull=1#post5985129 שלום, באוגוסט 2019 חבר שלי רכש רכב מדגם (MG zs). ב 26.01.2020 הוא פנה למוסך אחרי שהתלונן על רעידות ברכב וגם התלונן שהרכב לא מגיב בצורה תקינה ללחיצות על דוושת הדלק. במוסך עשו סיבוב ברכב, לא התעמקו בבדיקה ושחררו אותו אחרי שאמרו לו שהכל תקין. ראוי לציין שלא נדלקו נורות אזהרה ברכב. לפני כמה ימים הרכב שבק חיים והועבר בגרר למוסך מורש…
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 927 צפיות
צהריים טובים, חבר שמתכנן להחליף רכב בליסינג מעוניין לדעת כמה הנירו שקט יותר או רועש יותר מול טויוטה אוריס היברידית שיש לו היום. יש אנשים עם נירו שיכולים לתת חוות דעת על התנהגות תא נוסעים ורעשים מול רכב אחר? תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור לו קובי Sent from my N920I using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
המכונית המגויסת: צה"ל יאלץ להאריך את שירות המיצובישי אטראז' אף חברת ליסינג לא ניגשה למכרז משרד הביטחון להחלפת מכוניות הקצינים בדרגת רס"ן והנגדים הבכירים. במכרז החדש יאלץ המשרד להעלות את המחיר שישלם בעשרות מיליוני שקלים Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ModChiP, -
- 1 תגובות
- 496 צפיות
היי מי מכיר משהו שנותן את השרות - לאסוף את הרכב, להעביר טסט, ולהחזיר? רנו פולאנס דיזל, הכנתי את הרכב ולא אמורות להיות בעיות מיוחדות אשמח להצעות אריאל 0528557714
הודעה אחרונה מאת LLH201017, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
חלפה עוד שנה של נסיעות מנהלתיות בית עבודה,לימודים וטיולים. בשנה האחרונה נסעתי הכי הרבה במהלך אחזקת הרכב (כ 10K) הכל תפקד בצורה חלקה ללא כניסות מיוחדות למוסך. כאמור הכל עובד תקין, צבע מקורי,אין לרכב קרקושי פלסטיק, מכלולים שלא עובדים, בעיות כלשהן; אין אכילת שמן,שתיית מים, או נזילות. רק לתדלק ולנסוע. מרוצה מאוד, הרכב משמש אותי ביום יום ובסופשים (בנוסף לטוסון) לטיולי אופניים. המנשא לא נשאר על הרכב באין שימוש. בקרוב הרכב הולך ללוות אותי ברכיבת כביש עד אילת, נסיעה של יומיים 326 ק"מ, מהירות ממוצעת של 40 קמ"ש. בהצלחה לנו. לסיום סיומת אני רוצה להודות למוסך גבע אשר דואג להשאיר את האריה שואג. אני מטפל במוסך הנ"ל מאז שרכשתי את הרכב, כל הבעיות טופלו במקצועיות ו…
הודעה אחרונה מאת darkmanxxx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 963 צפיות
מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 11 אלף צפיות
תודה לעונים Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 808 צפיות
ראיתי בשבוע שעבר כזה רכב הדגמה ידועים פרטים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
השאלה היא עלויות האחזקה והטיפולים, הרי אין צורך בהחלפת שמנים פלגים מסננים שמן אויר אגזוז רדיאטור ואפילו הברקסים נשחקים פחות. האם יש הוראות יצרן לטיפולים שוטפים, והאם הם זולים יותר מרכב רגיל?
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רגע לפני שפרצה הקורונה, הספקתי לבקר שבועיים מדהימים ביפן. זה היה בסוף חודש נובמבר, בינתיים חטפתי מכה יותר כואבת בהרבה מהקורונה - אימי נפטרה ולא מצאתי את הזמן לכתוב...אבל אני שוב על הרגליים, ורציתי לספר על מכונית זעירה שבדקתי ביפן. יש עוד הרבה חוויות - בעיקר סיורים במפעלי טויוטה ומאזדה וגם מוזיאונים, אבל על אלה בהזדמנות אחרת. הכל בקטן היפנים אוהבים הכל בקטן - הבתים, הבגדים, אפילו הכלבים וגם המכוניות - הם פשוט חולים על מכוניות קטנות! מכוניות מיקרו קטנטנות אלה שמציפות את כבישי יפן מהוות חלק מתרבות מוטורית הייחודית ליפן (הן כמעט ולא מיוצאות למדינות אחרות בעולם) ולא נמכרות בארץ, ולכן כל כך מסקרנות. הן נראות לדעתי מדהים וכל כך מתוקות - רציתי להיווכח כיצד זה מרגיש לנהוג …
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב שהיה אמור לעבור טסט לפני חודש ולא עבר. הבנתי שעל מנת לנסוע עליו כחוק, יש צורך להוציא אישור נסיעה זמני ממשרד הרישוי. בעל הרכב עצמו אינו נוהג על הרכב ולא בעל רישיון נהיגה בתוקף. לרכב עצמו יש רישיון רכב משולם, בעל ביטוח חובה+מקיף לנהג שנוהג על הרכב(הוא שכח שצריך לעבור טסט, רכב שזה מלאו לו 3 שנים) האם בעל הרכב בלבד יכול להוציא אישור זה? ניתן לעשות זאת ע"י יפויי כוח או על ידי זה שנוהג על הרכב ביום יום? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
תכנסו למצב רוח רומנטי, אולי ככה נצליח להימנע מהגשם שמסתמן לפקוד את יום שישי הבא. אני מאוד מקווה שלא נצטרך לבטל שוב כי אני כבר מתגעגע אליכם... תתאמצו חזק חזק ותתפללו לכל האלים שאתם מכירים כי הפעם יש לנו תוכנית מעניינת עם סקודה סופרב ספורטליין, נציגות של GAC וצמד אחיות של מרצדס (נשבע שהם לא משלמים לי על זה, זה פשוט יצא ככה, שוב). כרגיל: נפגשים ברחוב הלח"י 2 בני ברק (או "מפגש קארספורום" ב-waze), יום שישי (14.2), התאספות בשעה 14:30-15:00, תחילת החלק האמנותי סביב 16:00. ניפגש.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
טוב, אין שום דבר באמת מיוחד ב-NIVA. זה יותר סוג של נס שהדבר הזה מיוצר 40 שנה. לפני 40 שנה בדיוק, באפריל 1977, ירדה ה-NIVA הראשונה מפס הייצור. יותר מחצי מיליון מכוניות יוצאו לחו"ל, בין היתר גרסא עם הגה ימני ואחת עם 5 דלתות ובסיס גלגלים ארוך. עם השנים הרכב עבר עדכונים, אם כי זה ממש לא נראה כך. כיום אגב היא פשוט נקראת "לאדה 4X4". דגם ה-anniversary ייוצר ב-1977 אקזמפלרים בלבד, והתוספות ה"מיוחדות" כוללות בין השאר אופציה לצביעה בצבע הסוואה, חישוקים חדשים - כן,כן, מגנזיום, הגה ומושבים מעור - טוב, דמוי עור, לוח שעונים חדש, ועוד דברים שלא מעניינים אף אחד. המנוע נשאר אותו 1.7 ליטר, 8 שסתומים, עם 83 כ"ס. מי שציפה לשמוע על מערכות בטיחות או כריות אוויר מוזמן להתחיל לצחוק עכשיו.…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מאז אימוץ התקינה האמריקאית סובארו ישראל מוכרים את הקרוסטרק שמגיע משם (ובעתיד יגיע משם האסנט) לדעתי כדאי להם להביא גם את האימפרזה wrx. שלוש סיבות עיקריות: 1. בארה"ב היא זולה בכ25% מה sti, כלומר מחיר של הוט האצ' בישראל. 2. היא מוצעת גם עם גיר אוטומטי רציף ולא רק עם גיר ידני. 3. מנוע 2.0 טורבו שלה בעל רצועת כוח גמישה יותר מה 2.5 הישן של ה sti והוא גם חסכוני יותר. החסרונות הם הספק קטן יותר (עם כי עדיין מכובד, 270 כ"ס) ופוטנציאל שיפורים קטן יותר. בנוסף ל wrx מראה קל יותר לעיקול ללא הכנף הגדולה.
הודעה אחרונה מאת mcshmupi,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Deutz912
- פול-טנק
- Yondalar
- רפי לין
- fishmanl
- Pavlik
- nglancer
- פריג'י
- AmitGo
- orankohn
- לירון .ה.
- cbendor