רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
[video=youtube;8-Db6OfD_4c]
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
בוקר טוב, האם נדרש להדפיס רישיון בין לאומי להשכרת רכב? מתכנן להשכיר רכב בגרמניה ולהמשיך איתו לאוסטריה. תודה מראש
- 0 תגובות
- 557 צפיות
לרכב שלי יש דיי הרבה שריטות אך כמעט ולא מכות בפח. רציתי לשאול אם יש את האפשרות לגשת לפחח\צבעי ושהוא יעשה תיקון כללי לכל השריטות ברכב, יש דבר כזה? או שעדיף כבר לצבוע את כל הרכב? אשמח לעונים, נ.ב ובין היתר לדעת כמה זמן זה לוקח בערך וכמו כן המחיר תודה!!
הודעה אחרונה מאת Yoni985, -
רציתי לעשות צביעה לרכב בתנור . עכשיו קפצה לי השאלה לראש אם מתקנים את הפח או רק משייפים את הצבע שכבר יש ולא מתעסקים בפח? מה הצביעה בתנור מציעה חוץ מנטו צביעה לרכב?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 3 תגובות
- 768 צפיות
מדובר בפיג'ו 208 ידנית Active, יש לי במסך המקורי של הרכב הגדרה של Mood lighting, אני מפעיל ומכבה אותה ולא מבחין בשינוי כלשהו. זה לא אומר תאורת אווירה? אך אני בטוח שאין לי ברכב תאורה כזו, או שזה משהו אחר שאני לא שם לב?!
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אתם חושבים שמכוניות כמו בסרטונים האלה היו מצליחות בישראל? הרבה היו קונים אותם? בהנחה שהמיסוי בישראל ישאר אותו הדבר. לדוגמה ההונדה amaze מתומחרת בפחות מהונדה JAZZ והיא מיני סדאן
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 9 אלף צפיות
אני יודע שבדרך כלל זול הוא לא מציאה, אבל בכל זאת - יש למישהו המלצה על משהו אמין [סוללה שלא נגמרת לבד אחרי חודש...] איכותי ולא יקר? אני שואל גם על רכישה באתרים מחו"ל. אשמח לשמוע חוות דעת מבעלי ניסיון.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
זה נורמלי בארץ שמזמינים מיבואן רכב ומקבלים רכב עם שינויים במפרט ? בחסר כמובן. ואנחנו אמורים לקבל את זה כגזרת שמיים ? הסבר : הזמנתי יונדאי איוניק סופרים. על פי המפרט שלפיו עשיתי את ההזמנה הרכב כולל חישני חניה מקוריים קדמיים ואחוריים. היום באקראי נכנסתי לסוכנות והיה שם איוניק סופרים בתצוגה, ללא חישני חניה קידמיים. שאלתי למה ונאמר לי שכך יגיע הרכב. המפרט ותכולתו מהווים חלק מהשיקולים של הרוכש בבחירת הרכב. היבואן יכול כאהבת נפשו לגרוע מהמפרט ללא ידוע והסכמת הרוכש ? כלומר הרוכש משלם את הסכום הנדרש ומקבל פחות ממה שסוכם ? הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מהו הרכב הכי זול שניתן להשכיר כיום על בסיס יומי? אשמח להמלצות. הרכב נועד לתפוס מקום חניה במשך מרבית היום.
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ניסו לפרוץ לי ולעוד 5 רכבים במוסד בו אני לומד, ניתקו את המחשב רכב, עשו קצת בלגן עם המצבר ועיקמו את הדלת,החלון לא נפתח ויש קצת דפיקות בפח. הרכב יכנס מחר למוסך מורשה קיה,לצפות לכך שהרכב לא יחזור לעצמו? מבחינת חלון,דלת וכו? פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
Mg3 אמינות
מאת Niv71-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
התעניינתי לאחרונה ב mg3. רציתי לדעת מה האמינות שלו? איזה מחלות ידועות יש לו?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
היי, היום נהגתי באיוניק חדשה (פחות מ 1000 ק"מ) של חבר מהעבודה. שנינו עובדים בחברה שעוסקת גם בפיתוח מערכות אופטיות כסנסורים לרכב אוטונומי ו\או עזרים לנהג, ככה שאנחנו מכירים את הרעיון מאחורי מערכות כאלו. מה שהפתיע אותנו בהתנהגות המערכת זה: לאלגוריתם שמבצע את בקרת הסטיה מנתיב בוודאי יש מידע מדויק על מיקום הרכב בנתיב (באמצע, בצד וכו'). השאלה היא כזו? למה המערכת מתקנת את המיקום בנתיב רק כשהרכב מגיע ממש לקצה הנתיב. במילים אחרות: למה התיקון הוא "אגרסיבי" ו "מאוחר מידי" ולא "מוחלק" ו Continues ככה שיהיה גם יותר נעים מבחינת שינוי כיוון וגם פחות מציק מבחינת המערכת. העלינו השערה שאולי יש כאן קטע משפטי? ז"א כדי שלא יווצר מצב שנהג מרגיש שהוא יכול ממש לסמוך על המערכת ש…
הודעה אחרונה מאת T_A, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, קיבלנו לפני מספר ימים את הראב 4 החדשה. כשהגענו הביתה הביתה ובאור יום , נראה שהרכב עבר צביעה והמכסה מנוע יושב בצורה עקומה מעל הכנף הימנית. דיברנו עם שמאי והוא אמר לנו לבדוק מאיזה אחוז יש לטויוטה את חובת הדיווח ושלח אותנו לאתר של משרד התחבורה ושם לא מצאנו שום מידע. אולי מישהו מחברי האתר יודעים דבר או חצי דבר על הנושא ?
הודעה אחרונה מאת Danielx147, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי חברים, שבוע מצוין. אז הכותרת אומרת הכל. אני כנראה לקראת מכירת המכונית שלי וכבר קיבלתי את אגרת הרישוי בדואר ואני אמור לשלם את האגרה עד סוף חודש מרץ. המכונית לא אמורה להגיע לטסט אלא רק צריך לשלם את האגרה. משיחה קצרה עם משרד התחבורה היתה אחת שענתה לי שניתן אך עושה רושם שהיא לא ממש הבינה אותי כי בתחילת השיחה קצת היססה אז מפנה את השאלה לצוות המומחים. האם הדבר ניתן? תודה מראש ושבוע נהדר.
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 82 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
הקטנות של מיצובישי מקבלות מערכות בלימה אוטונומית ובקרת סטיה מנתיב מקוריות, ומתייקרות מעט: האטראז' ברמת גימור Instyle תעלה 100900 ש"ח במקום 96900 ש"ח. הספייס סטאר ברמת גימור Instyle תעלה 77900 ש"ח במקום 74900 ש"ח הספייס סטאר ברמת גימור Supereme תעלה 84900 ש"ח במקום 81900 ש"ח מתווספת רמת גימור חדשה לספייס סטאר בשם Premium שתעלה 85900 ש"ח
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
פגישת עבודה בקייב עם סוכן חדש. בחוץ קור אימים מחוזק ומתודלק בשלג קל. הנהג עוצר לי מול ביניין משרדים פרטי בפאתי העיר ואני נכנס. מרגיש כמו עוד פגישה סטנדרטית וכלום לא מסגיר את העומד להתרחש. הכל מתנהל כרגיל-היכרות עם צוות העובדים, ישיבה עם ההנהלה בחדר הישיבות ומנשנש עוגיות עם תה (ומסתכל על מצגת משעממת) נגמרה הישיבה, נשארים בחדר רק אני והמנכל וכמובן מדברים שיחת גברים רדודה. פלאפונים, שעונים, וכמובן השיחה גולשת לרכבים. מפה לשם הבחור מחייך ואומר לי "דוואי דוואי". יורדים לחניון ושם היא חונה לה בנחת אדומה, קצת מלוכלכת ועם טוסיק מטורף. לא פחות ולא יותר דיאבלו עומדת מול עיני!!! אני מתחיל לגמגם ואפילו לא הצלחתי לדבר באנגלית מהשוק... הבחור מבין שאני…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
AMA Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היי חברים, אני אמנם ותיק מאד כאן, אך מופיע לעיתים רחוקות. אני מקווה שמיקמתי את השאלה במקוםהנכון. אני מתעניין בייבוא אישי של טויוטה פריים פלאג אין 2020 מארה"ב. (לפני כעשרים שנה ייבאתי ג'יפ גרנד צ'רוקי ZJ חדש שאני נהנה ממנו עד היום). כאור עבר זמן רב ואני מבקש לדעת האם אתם מכירים חברת שילוח ימי שמתמחה ברכב ומומלצת, עמיל מכס מתמחה ומומלץ ובכלל כל מידע עדכני ועצות רלוונטיות למשימה. אני יודע שיוניון מוטורס ייבאו את המכונית מספר שנים מ - 2011 וכבר שנים הפסיקו לייבא אותה, אבל רישיון הייבוא לרכב הזה קיים. כל ניסיונותיי לקבל מידע חד משמעי ממשרד התחבורה לא צלחו. גם מהמכס קשה להבין האם 42% מכס להיבריד פלאג אין מעודכן או שונה . אשמח לכל מיידע שאמור היה להתקבל מהמדינה, אך כולנו מכירים …
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, הצמיגים הותקנו לפני כ11 חודשים, לא עברו אפילו 10K. תאריך ייצור יולי 2017. להפתעתי שמתי לב שהופיעו סדקים די רציניים בדופן בשניים מהצמיגים. על פניו נראה כמו פגם בייצור, מה דעתכם? צמיגים כאלה יעברו טסט בכלל?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מישהו יודע על פירוקייה באזור המרכז ?(הוד השרון והסביבה) מחפש חלקים למאזדה 3 2009
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 27 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
היי חברים, רציתי לשתף אתכם בחוויית רכישת פוליסת ביטוח מקיף לאחד הרכבים שלי. הרכב מבוטח (עד סוף החודש) באחת החברות הישירות. קיבלתי מייל חידוש אוטומטי עם מחיר הזוי, שאחרי הנחה הפך לסתם יקר מדי. WeSure הייתה זולה מליברה בכ-400 ש"ח עבור פוליסה עם כיסוי דומה, ולכן נבחרה. לאחר השלמת התהליך קיבלתי את כל הטפסים למייל, ועברתי עליהם. להפתעתי הרבה, לא ראיתי שום איזכור לביטוח חובה. בירור עם נציג שירות לקוחות העלה כי בניגוד לאתרי הרכישה של החברות האחרות, ב-WeSure - כאשר אתה מבקש הצעת מחיר לביטוח מקיף - ההצעה אינה כוללת ביטוח חובה. בכל החברות האחרות אתה יכול לרכוש חובה בלבד, או מקיף - שכולל חובה - ולאחר מכן להוריד את כיסוי החובה בשלב פירוט הכיסויים. את הפוליסה הזאת כבר הספקת…
הודעה אחרונה מאת seeker, -
-
- 0 תגובות
- 977 צפיות
ע"פ דיווח שקיבלתי לפני כשעתיים, אירוע הירי התרחש בחנות האביזרים של מכון-הדרום יפו. הרקע לאירוע ככל הנראה פלילי ואינו קשור לבעלים או לבוחנים שבמכון. מסתמן שהיה זה נסיון חיסול של אחד מעובדי חנות האביזרים. רוכב דו"ג הגיע, נכנס אל חנות האביזרים, ירה מס' יריות ונמלט מהמקום.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אני לא כ"כ הבנתי את הנושא לעומק, אני בעיקר מברר את זה בשביל אמא שלי. למעשה זה נשמע יותר מידי טוב מכדי להיות אמיתי, אז מה הקאצ' פה? מקדמה של 8900 ש"ח ו"תשלום חודשי אטרקטיבי". יש פה משהו שצריך להיזהר ממנו?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב בשווי של כ 5000 ש"ח שעבר תאונה( צד ג), שבר של הפגוש ופנסים. הרכב יכול ליסוע אך די בטוח שעלות התיקון תהיה יותר מ 60% מהשווי. במצב כזה, מתי מורידים את הרכב מהכביש? מיד כאשר אני ניגש למוסך ומביאים שמאי או שיהיה ניתן להמתין עם ההשבתה עד שהביטוח של הנהג הפוגע ישלם? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 751 צפיות
יש למישהו המלצה על מקום קטן ואמין שבו הבודק הוא בעל המקום? באיזור המרכז
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אתמול גיליתי במקרה שבקרת השיוט הבסיסית ב C4 פיקסו שלי יותר חכמה ממה שחשבתי. ידעתי כבר שתיבת ההילוכים "תקשורתית" ומבינה רמזים. בירידה ארוכה, אם תציב אותה בהילוך המתאים ולא תתן גז - הרכב יצבור מהירות לאיטו (עקב בלימת המנוע) אך בסופו של דבר, תיבת ההילוכים תתחיל להעלות הילוכים. מצד שני - אם אחרי שאתה בהילוך המתאים תיגע קלות בדוושת הבלם, התיבה תבין את הרמז ולא תעלה הילוכים אלא תישאר בהילוך שקבעת לה עד שתורה לה (תיתן גז למשל) מה שמאפשר לחסוך בשימוש בבלם בירידות ארוכות למרות שזו תיבה אוטומטית. אני לא הנהג העיקרי של הרכב הזה, אך אתמול יצא לי לקחת אותו לנסיעה ארוכה ושלווה יחסית (חיפה לק. שמונה). בדרך חזרה ממש לא מיהרתי, אז שמתי את בקרת השיוט על 90 קמ'ש ונהניתי מהנוף. …
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
כותרת. אני לדוגמא לא אקנה מכונית מרוב החברות הגרמניות ובמיוחד לא פולקסוואגן. סתם חשבתי על זה אם יש פה עוד שזה מפריע להם.. מדובר בחברות שהעבידו יהודים, ייצרו (בדרישת המפלגה הנאצית) טילים, מטוסים, משאיות להובלת אדם וכו׳.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 5 תגובות
- 786 צפיות
רציתי לשאול כמה שאלות שקשורות לנהיגה. בקשר למצלמות הקטנות החדשות של המשטרה, מותר להוריד/להגביר את העוצמה של המזגן בזמן נהיגה? מותר להוריד/להגביר את העוצמה של המוזיקה? איך אתם מעבירים שירים מבלי לגעת בפלאפון? איך אתם עונים לשיחה נכנסת או מוציאים שיחה בלי לגעת בפלאפון? ובקשר למהירות, איפה רואים את המהירות של הנסיעה בצורה מדויקת יותר - בלוח של הרכב או ב Waze? כי נסעתי ב 431 על 120 קמ״ש לפי הרכב, אבל waze מראה 114-115 קמ״ש ואם אני נוסע על 100-110 קמ״ש בכביש של 90, האם זה דו״ח?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן לאחרונה אני רואה הרבה מכוניות חדשות של אאודי שבהם יש את הכיתוב של 30 TFSI , 35 ,40 ,55 עכשיו כמו כל גרמנייה טובה עם מספרים ליד הדגם מציינת נפח מנוע כמו שמקובל לפני כל הבילבול הבנתי שאין כל קשר לנפח ויש להם מנועי טורבו קטנים עם מגדשי על וניתוק צלינדרים בשיוט. מהם המנועים החדשים שנכנסו לקונצרן VAG? למה אני עדיין בדור של הSDI..
הודעה אחרונה מאת eladts, -
יש דיווחים לאחרונה שרוצים להרחיב את נתיב+ לכביש 1: לכיוון ירושלים משער הגיא עד הנת"צ שמתחיל לפני סחרוב לכיוון תל אביב מבן שמן עד קיבוץ גלויות האם יש דרך לעלות בפני משרד התחבורה בעיה בטיחותית שאני צופה לגבי המקטע לכיוון תל אביב (מבן שמן עד קיבוץ גלויות)? דובר על זה במקרה של הנתיב+ בכביש החוף שמיקמו אותו בשמאלי וזה לא חכם וכו'. הבעיה בבן שמן שזה מחלף בעייתי במיוחד כי יש שם את המקטע שבו כבישים 1 ו-6 רצים במקביל ובחלק זה מתרחשים המון מעברי נתיב מתוכננים ולא מעט מהם של משאיות. ומיד אח"כ מתחבר כביש 443 ושוב המון מעברי נתיב. במצב הזה לא משנה אם הנתיב+ יהיה ימני או שמאלי או אמצעי - זה פשוט לא המקום להציג בפני הנהגים עוד סיבה למה שם צריך לעשות מעבר נתיבים מתוכנן. כי…
הודעה אחרונה מאת shellcase,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,208 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amirtoar
- Pavlik
- OfTari
- ברווז
- sperial
- discoTD5
- milser
- פיגו107שנת2010
- quizlette85117701
- גולדן191
- אליה
- davemustaine87