Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

והאם ידעת זאת מראש?

הבעיה היא שאתה לא רוצה להיות מופתע על ידי איזה פקיד בנמה"ת או שוטר שרוצה מסמך בשפה ופורמט שהוא מכיר.

אמנם קצת מהצד - אבל ביותר מהשכרה אחת צויין במסמכי ההשכרה מספר הזהות שלי במקום מספר רשיון הנהיגה. כמובן נלקח מהפלסטיק. אז לא נגרמו בעיות, אבל, בכל זאת, יש איזה קשיים בתקשורת עם חברת ההשכרה כאשר מסתמכים על הפלסטיק הישראלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא, לכן הבאתי איתי רישיון בינ"ל בכל פעם ששכרתי רכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחרי עשרות רבות של השכרות רכב באירופה, מעולם לא ביקשו רשיון בין לאומי. מעולם גם לא טרחתי להוציא.

הרשיון הישראלי סיפק את כל החברות ההשכרה, אוויס, יורופקאר, טריפטי וחברות קטנות מקומיות, כולל גרמניה ואוסטריה.

פורסם

שוב, מסתבר שבמכוניות שיתופיות זה היה נדרש לשלוח גם את הבינלאומי.

מה שכן הם כתבו בהסבר שתהליך האישור שהושלם תקף לחצי שנה. ובאפליקציה כתוב שאני מאושר לנהוג לשנתיים.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
זה בגלל הסכמים בילטרליים, יכלו לעשות את זה אבל זה אומר הסכם עם כל מדינה בנפרד, פורמט תואם סוגר פינה עם כל האיחוד האירופי במכה

בארצות הברית יש 50 מדינות וכל אחת מוציאה רשיונות בפורמט משלה. אתה באמת חושב שכל 50 המדינות חתמו על הסכמים עם כל המדינות באירופה?

פורסם
אחרי עשרות רבות של השכרות רכב באירופה, מעולם לא ביקשו רשיון בין לאומי. מעולם גם לא טרחתי להוציא.

הרשיון הישראלי סיפק את כל החברות ההשכרה, אוויס, יורופקאר, טריפטי וחברות קטנות מקומיות, כולל גרמניה ואוסטריה.

בדקתי גם פה, כי הם אלה שמנפיקים רישיון

https://www.memsi.co.il/international-drivers-license/

רישיון נהיגה ישראלי קבוע (רישיון הפלסטיק) הוא בר תוקף במדינות הבאות:

אוסטרליה, איטליה, אל-סלבדור, ארצות הברית, בלגיה, בריטניה, גרמניה, הולנד, הונגריה, יוון, נורבגיה, סינגפור, ספרד, פורטוגל, פינלנד, צ’כיה, צרפת, קוסטה ריקה, קפריסין, שבדיה, שוויץ ותורכיה.

פורסם

אם מותר לי לסכם:

רשיון הפלסטיק מתקבל כמעט בכל מקום.

יש מעט מקומות שיבקשו לראות את הנייר הבינלאומי, כולל במדינות בהם רשיון הפלסטיק חוקי.

במקרה של תאונה רצינית עם נפגעים תתכן הבדלה חוקית במשפט אם הנהג לא הנפיק את הנייר.

מסקנה: כדאי להוציא תמיד את הנייר, למעט נהג אשר נוסע במדינות אשר בהן כרטיס הפלסטיק חוקי וגם הוא משתמש בהשכרה קבועה שלא מבקשים ממנו את הנייר.

אגב, לדעתי חלק מהמגיבים טועים כשביקשו מהם בהשכרה רשיון נהיגה בינלאומי. התכוונו כנראה לפלסטיק והם הוציאו את הנייר.

אני אחרי עשרות השכרות ובדיקות ביקורת בכל העולם, ובעיקר באירופה. אף פעם לא ביקשו ממני את הנייר, אך תמיד הוא היה בכיס, כמו הערבה של הושענא רבה

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בארצות הברית יש 50 מדינות וכל אחת מוציאה רשיונות בפורמט משלה. אתה באמת חושב שכל 50 המדינות חתמו על הסכמים עם כל המדינות באירופה?

סטייט אמריקאי לא יכול לחתום על הסכמים בילטרליים, כי זה נופל תחת "יחסי חוץ" ואת זה עושה הממשל הפדרלי.

אני בטוח שאיפשהו בתוך ההסכם מופיע איזה פרטים צריכים להיות וזה צריך להיות רשיון שמונפק ע"י סטייט בארצות הברית.

אפילו יכול להיות שיש תנאים פדרליים תואמים כדי להנפיק רשיון נהיגה ע"י סטייט, נניח שהוא צריך להכיל את תמונת מחזיק הרשיון, שם פרטי ומשפחה, תאריך לידה, וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
סטייט אמריקאי לא יכול לחתום על הסכמים בילטרליים, כי זה נופל תחת "יחסי חוץ" ואת זה עושה הממשל הפדרלי.

אני בטוח שאיפשהו בתוך ההסכם מופיע איזה פרטים צריכים להיות וזה צריך להיות רשיון שמונפק ע"י סטייט בארצות הברית.

אפילו יכול להיות שיש תנאים פדרליים תואמים כדי להנפיק רשיון נהיגה ע"י סטייט, נניח שהוא צריך להכיל את תמונת מחזיק הרשיון, שם פרטי ומשפחה, תאריך לידה, וכו'.

השאלה שלי נשאלה בציניות כמובן. עד לאחרונה לא היה סטנדרט פדרלי לרשיונות נהיגה. בארה״ב אין תעודות זהות ורשיונות הנהיגה יכולים גם לשמש לעליה לטיסות פנים. לאחר ה-11 בספטמבר החלה יוזמת Real ID של הממשל הפדרלי שמחייבת תקן פדרלי לרשיונות הנהיגה. החל מאוקטובר 2020 רשיונות שלא עומדים בתקן לא יוכלו לשמש לעליה לטיסות פנים. כאשר חידשתי את הרשיון היתה בחירה בין רשיון ידש שעומד בתקן ומצריך לקיחת מידע ביומטרי לבין רשיון פשוט שלא עומד בתקן. אני בחרתי ברשיון הפשוט כי ממילא אני לוקח את הדרכון לטיסות. לא נראה לי שלחברות ההשכרה בעולם יהיה איכפת אם הרשיון האמריקאי שלי עומד בתקן הפדרלי החדש או לא.

פורסם (נערך)

לא חושב שהבעיה זה תקן, אלא שיש איזה חוק או תקנה פדרלית שמחייבת פרטים מסוימים גם אם הם לא בתקן אחיד.

יכול להיות שזה אפילו יותר מקיף - מידע מינימלי כדי להחשב תעודה מזהה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא חושב שהבעיה זה תקן, אלא שיש איזה חוק או תקנה פדרלית שמחייבת פרטים מסוימים גם אם הם לא בתקן אחיד.

יכול להיות שזה אפילו יותר מקיף - מידע מינימלי כדי להחשב תעודה מזהה

אין מה לנחש. עד שיצאה יוזמת RealID לא היה שום חוק פדרלי שמגדיר איך רשיון נהיגה צריך להראות. גם אחרי שהחוק יכנס לתוקף, המדינות עדיין יכולות להוציא רשיונות שאינם תואמים, פשוט הם לא יוכלו לשמש כמסמך מזהה בטיסות פנים. פשוט, רישוי נהגים הוא בסמכות המדינות, אבל בידוק טיסות הוא בסמכות הממשל הפדרלי.

פורסם

לא הבנת את הכוונה שלי, אולי לא היה חוק פדרלי שמגדיר איך רשיון נהיגה צריך להראות, אבל ככה"נ יש חוק או תקנה שמגדיר שמסמך מסוים חייב להכיל נניח שם וכתובת כדי להחשב מסמך מזהה, בנוסף ההסכם (לפחות זה של האיחוד האירופי וישראל) כותב במפורש אילו פרטים חייבים להופיע ברשיון על מנת שיהיה מקובל באירופה, בהחלט אפשרי שסעיפים כאלה נמצאים גם בהסכם של ארה"ב עם האיחוד האירופי (או ההסכמים מול המדינות האירופאיות לפני האיחוד).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רשיונות הנהיגה האירופיים וגם הישראליים מוכרים הדדית כיוון שהם עונים לדרישות אמנת וינה. ארה"ב אינה צד לאמנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

והנה האמנה, לפי נספח 6 ו-7 לרשיונות מקומיים ובינלאומיים בהתאמה (מעמוד 67) כתוב מה הרישיון צריך להכיל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בבקשה הוסף את הקישור שחסר.

יש גם ערך טוב בויקיפדיה באנגלית (איני יכול לקשר כעת כיוון שאני עם נייד והקישור מסורבל).

• תוכן חדש...