Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בונים על זה שזו הוצאה קטנה, ו״לא רוצים לקחת סיכון״. לא מתווכח עם אף אחד שעושה את זה, אבל עברתי כבר מעל 100 השכרות, בעשרות מדינות, בארבע יבשות. תמיד עם הרישיון הישראלי.

גם רשויות חוק עברתי מספר פעמים בלי שום בעיה.

זה פחות ה-16 ש״ח, יותר הטרחה לעשות את זה פעם בשנה והטרטור בשביל חתיכת נייר חסר ערך שכל אחד יכול להוציא במדפסת שלו.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תהרגו אותי, אני לא מבין איך ממס״י הצליחו לשכנע מדינה שלמה שהנייר המצ׳וקמק שהם מנפיקים שווה יותר מהרשיון שמונפק על ידי המדינה. זה היה אולי רלונטי שהרשיון היה בעברית בלבד, אבל כיום שהרשיון הישראלי הוא בסטנדרט האירופאי מה הבעיה איתו?

הבעיה שהרשיון הוא לא באמת בסטנדרט האירופאי, למרות שזו הייתה המטרה בהחלפת הפורמט.

ובכל מקרה הנייר המצ'וקמק אינו שווה יותר מהרשיון פלסטיק, שכן הוא לא תקף בלי רשיון הפלסטיק כלל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שבוע שעבר הייתי בברלין.

בעבר הייתי שוכר מכוניות רק לשהייה מחוץ לערים. בתוך העיר צריך לשלם חניה ובאופן כללי דאגה למכונית ממש מגבילה אותך בתנועה ומוסיפה כאב ראש.

עכשיו ניסיתי לראשונה שירות שיתוף רכבים.

על מנת להירשם (עוד מהארץ) הייתי צריך לשלוח להם צילום דרכון, כרטיס טיסה, רישיון רגיל ורישיון בינלאומי, ופרטי כרטיס אשראי.

קצת בילבול מוח אבל לא נורא.

עכשיו כדי להשתמש בשירות אתה פשוט פותח אפליקציה, רואה איפה חונה מכונית קרובה אליך. מזמין אותה, היא שמורה לך למשך 20 דקות. נוסע לאן שאתה צריך. חונה בחניה חוקית וסיימת.

משלמים פר דקת שימוש.

לא משלמים דלק, חניה וביטוח.

במילה אחת - פשוט תענוג לשימוש בתוך העיר. השתמשתי בסמארט של sharenow אבל יש עוד מגוון חברות אחרות לשיתוף.

חניתי למשך שעה ביעד שלי, בה שיחררתי את הרכב ולא שילמתי עליו. כשסיימתי הוא עדיין היה במקום בו חניתי ולקחתי אותו שוב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כמה שאלות, בגלל השירות המקביל בישראל (אני קראתי את התנאים בחיפה):

1. האם יש ביטוח מקיף, או שצריך לשלם עבורו בנפרד?

2. האם נדרשת חניה ייעודית או שניתן לחנות בכל מקום חניה חוקי?

3. האם חוייבת תמורת הזמן בו הרכב עמד, או שאלה היו שני ארועי שכירות נפרדים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי 3 קראתי שהוא שיחרר את הרכב (כלומר סיים את השכירות) ו"במקרה" הרבה עוד היה שם כשסיים לאחר שעה ואז הוא שכר אותו שוב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1. ביטוח מקיף כלול במחיר.

2. ניתן לחנות בכל מקום חניה חוקי, ציבורי, גם כזה שרכב פרטי נדרש לשלם עבורו. מקביל לכחול-לבן בארץ. עם הרכב השיתופי אתה לא משלם. אין חניות ייעודיות. אסור לסיים את השכירות בחניון פרטי כגון של מרכז קניות.

3. אלה היו שני אירועי שכירות נפרדים, בזמן החניה הרכב היה פנוי ומשתמש אחר היה יכול לקחת אותו. לכן לא שילמתי על החניה.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ומה העלות?

באיזה סוג רכב מדובר (או מה במבחר)?

סרך אגב, הדבר הזה נפוץ מאד באירופה, במספר מקומות נתקלתי בו עם רכב חשמלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתבתי, נסעתי בסמארט.

העלות היתה 26 סנט לדקה.

אתה יכול לבקש באפליקציה לראות רק רכבים מדגם מסויים.

ככל שתהיה יותר בררני, תצטרך לצעוד מרחק יותר גדול ברגל לרכב שבחרת.

תכתוב בגוגל carsharing עם שם היעד שלך, ותראה את כל החברות הפועלות באיזור עם דגמי הרכב והמחירים.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

פורסם
הבעיה שהרשיון הוא לא באמת בסטנדרט האירופאי, למרות שזו הייתה המטרה בהחלפת הפורמט.

גם הרשיון האמריקאי שלי לא בסטנדרט אירופאי ובכל מקבלים אותו בכל מקום באירופה בלי בעיה.

פורסם

זה בגלל הסכמים בילטרליים, יכלו לעשות את זה אבל זה אומר הסכם עם כל מדינה בנפרד, פורמט תואם סוגר פינה עם כל האיחוד האירופי במכה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ביורוקאר בוינה נדרשתי להציג רישיון בינלאומי

גם אותי פעם שאלו, ואני אמרתי להם שזה בינלאומי :)

גרמניה, אוסטריה, שוויץ, צרפת, איטליה, ארה"ב - רישיון ישראלי עובד מצוין

פורסם (נערך)

ביורופקאר בנמל תעופה של אוסטריה אני נדרש להציג רישיון בין לאומי בנוסף לרישיון הפלסטיק בכל פעם שאני משכיר

לא ברור לי איך אנשים אומרים שלא.

לאוסטריה צריך וינייטה (Vigente) שזה מדבקה שמדביקים בצד ימין למעלה,

או באמצע השמשה של הרכב וזה מאפשר נסיעה בכביש אגרה המרכזי של המדינה (A) ).

אם אתה שוכר רכב מתוך אוסטריה, כמעט בטוח שכבר יש לך את המדבקה הזו. אבל תוודא שאתה שואל בדלפק אם יש Vigente

הוגים זה את VIN-YE-TA.

אגב, לפי השאלות, וודא שאתה עושה שיעורי בית טוב-טוב לפני שאתה נוסע לשם. החוקים שם מעט שונים ואין סליחות על חריגה.

לדוגמא, אתה יכול וסביר שתקבל דוח על עקיפה מימין. בפקק נצמדים לצדדים כדי שיהיה מעבר לרכב חירום בין הנתיבים, ועוד כהנא וכהנא חוקים שצריך לדעת.

מדינה מדהימה ומקום מדהים.

לא לוותר על הGrossglockner.

למרות הביקורות באינטרנט אין באמת מה לחפש ב zell am see וותר על התענוג.

Bad Gastein מקום מדהים.

עשה לעצמך טובה ותלון בעיירת נופש שהמקומיים לנים בה בשם kitzbuhel.

חבל זלצבורג יותר יפה מחבל טירול.

בערים המרכזיות תחנה ב Park & Ride. (ולא אינסברוק זה לא עיר מרכזית, שם תחנה בחנייה בתשלום ולך ברגל)

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

ארכאי כל כך..... דף נייר באיסוף מממסי.

גם אותי משגע הפעם בשנה הזה

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

שכרתי 3 פעמים בגרמניה באותה חברת השכרה (סיקסט) בשני סניפים שונים (שדה"ת של פרנקפורט ובדרזדן) ולא ביקשו ממני רישיון בינ"ל.

כנ"ל לגביי אוסטריה - שכרתי בשדה"ת של וינה (גם סיקסט).

המקום היחיד שביקשו ממני רישיון נהיגה בינ"ל (אם אני טועה) היה רומניה.

בגרמניה, אוסטריה ואיטליה לא ביקשו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...