רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
טס לכמה ימים מחר, ויודע בוודאות שכשאחזור הרכב ייתקשה להתניע, אם בכלל. לא יצאתי כבר 4 שנים לחו"ל אז לא יודע אם זה עדיין נשאר תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
אחד הדברים הכי טובים שאי פעם נכתבו על רכבים בקטגוריה: "בלה בלה בלה רכבים פרטיים, בלה בלה SUV, בלה בלה נתח שוק. יופי, אחרי שסיימנו עם זה, אפשר להתחיל עם העסק הרציני יותר." אייל יצא לפגוש את מתיחת הפנים של ה-Q7 וחזר עם עוד הרבה פנינים כמו זה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
רוצה לדעת - למה אנשים קונים רכב עם גיר רובוטי חד מצמדי? נסעתי על קורולה 2008 רובוטית, היום על דאצ'יה 2020 רובוטית, ואין ספק שרובוטי זה בלתי נסבל. העברת הילוכים מאוד מורגשת ומעצבנת, לפעמים ההילוך נתקע, וכשרוצים להאיץ - איפשהו הוא מאבד כוח בגלל ההילוך, ובעקיפות זה מסוכן. לא מבין למה אנשים ממשיכים לקנות רכבים רובוטיים ובכך לתת לגיטימציה ליצרניות להמשיך לייצר רכבים עם גיר כזה.
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
ת.ז. שם: פונטו ספייס ELX מנוע: 1242 סמ"ק, 16 שסתומים, 80 כ"ס. גיר: CVT – רציף. תאריך לידה: ספטמבר 2003 (שנת מודל 2004). ק"מ: נרכשה עם 126,400 ק"מ, מאז הגיעה ל- 143,000. בעלות: שלישית (החל מ28.8.2017) איך: הבראבו נמכרה והיה צורך במחליפה זמנית לתקופת חיפושים אחרי המחליפה הרשמית שהייתה על הפרק (מיני קופר S משנים 2011-12, בהתחשב בעובדה שנמכרו עשרות בודדות בשנתיים הנ"ל והביקוש רב, היה מדובר במשימה קשה שדורשת אורך רוח רציני ותגובה של פנתר ברגע שצצה מועמדת אופציונלית) אז הוחלט לחפש רכב בתקציב מינימלי עם טסט ארוך כמה שיותר. נמצאה מיצובישי כריזמה 98 שחגגה 17 שנים אצל הבעלים ונראתה מושלמת למשימה, אך כעבור חודשיים החלטתי שהיא ואני לא נועדנו זו לזו ויצאנו לח…
הודעה אחרונה מאת ProCC, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אחרי הבחירות שמח לכולם. לרגל ביטול תערוכת ז'נבה החלטתי הפעם לעשות משהו מעט שונה. במקום ללכת ולחרוש את אתרי המדיה של היצרנים, לקרוא, לחקור, לבדוק, ובעצם לגרום לכם לחכות כדי לקבל את הידיעות על כל המכוניות החדשות שנחשפות, הפעם אני רוצה לערב אתכם בעשייה. בשרשור הזה אני אעלה לינקים לכל ההודעות שאני אקבל על מכוניות חדשות שהיו אמורות להיות מוצגות בתערוכת, עם תקציר קטן וכמה תמונות, ואזמין אתכם לצלול פנימה ולמצוא פרטים מעניינים יותר או פחות. הכל כמובן במטרה ליצור שרשור מעניין עם דיון פורה. מצאתם דגם שעדיין לא כתבו עליו? לא להתבייש. לבוא ולספר לכל הכיתה. אז קדימה, מתחילים: אאודי A3 הדור הרביעי של ה-A3, כמו הדור השמיני של הגולף והרביעי של האוקטביה והלאון, מציג …
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אודה ולא אבוש, שההשכלה שלי על עולם הפורמולה 1 שאפה ל0. במקרה נתקלתי בתכנית ששמה בכותרת, והיא חשפה אותי לדבר המופלא הזה שנקרא פורמולה 1. מדובר בסדרת דוקו עם קצב מהיר ולטעמי ערוכה לעילא, שמתעדת 2 עונות מירוצים (2018 ו2019 כל עונה ב10 פרקים), עם ראיונות קטעי וידאו וסאונד נדירים. למי שיש זמן פנוי + נטפליקס ואוהב מוטוריקה דרמה ואקשן, מומלץ מאוד!
הודעה אחרונה מאת GT-40, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אני שוקל לקנות את הג'יפון החשמלי של-MG, אבל יש דבר שלא ברור לי לגבי רכבים חשמליים בכלל. תמיד מפרסמים את הטווח שלהם בק"מ אבל לא בזמן. למה אני מתכוון ? אני נוסע כל בוקר לעבודה ובערב בחזרה. המרחק לא גדול, כ-30 ק"מ, אבל כל הדרך פקקים מטורפים ולכן ה30 ק"מ האלו לוקחים לי כמעט שעתיים כשאני מזדחל ב-5 קמ"ש. אני מניח שלמרות הקילומטרז' הנמוך עדיין מתבזבז חשמל כשאני עוצר-נוסע-עוצר-נוסע כל הזמן בפקק. איך אפשר לדעת איך האוטו יתמודד עם זה ? האם יש סיכוי שבתנאים כאלה תיגמר לי הסוללה לפני שאגיע הביתה למרות שנסעתי רק 60 ק"מ (הלוך וחזור) ? תודה
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
טוב, אז אחרי הרבה שמועות מגיעה ההודעה הרשמית: תערוכת פרנקפורט לא תתקיים יותר. כנראה שבעידן בו קונים מכוניות באינטרנט ולאחר איחודים בין היצרנים שגורמים לכל כך הרבה מכוניות להראות אותו הדבר, פחות ופחות אנשים טורחים להגיע לתערוכות רכב. חבל - תמיד חשבתי שיום יבוא ואגיע לתערוכה כזאת.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 0 תגובות
- 835 צפיות
עברה עוד שנה ושלושה חודשים ומד הקילומטרים של האיביזה מראה 151,000. אפשר לקרוא את סיכום ה-100,000 ק"מ הראשונים פה: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?663390-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-2016-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E-100-000-%D7%94%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D הרכב נוסע מרגיש ונראה כמו חדש. אין קרקושים, תקתוקים, חופשים ורעידות. מערכת המולטימדיה לא נתקעה או קרסה פעם אחת במשך ארבע שנים. צריכת הדלק נשארה בדיוק כמו קודם: ממוצע של 15.5 ק"מ/ליטר בנסיעות רגועות בינעירוניות אפשר להנות גם מ-1:20 ובנסיעות עירוניות ובתוואי הררי הצריכה יור…
הודעה אחרונה מאת yair.arad, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/ליסינג-פרטי-מבית-היבואן-יונדאי-ומיצובישי הרכב נרשם על שם הקונה. ליסינג ל-3 שנים כולל טיפולים- מקדמה 8k,החזר חודשי 1k לאחר 3 שנים אפשר לרכוש את הרכב ב50% מהמחירון
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתוך The car: https://thecar.co.il/%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%a9-%d7%a7%d7%99%d7%94-%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%90%d7%aa-%d7%9c%d7%aa%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%9b-200000-%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99/ ציטוט "חברת קיה פרסמה בסוף השבוע בארצות הברית שתי קריאות לתיקון של שני דגמים שונים שלה, בגלל חשש להתלקחות שלא נגרמת בגלל תאונה. שתי הקריאות כוללות יותר מ-193,000 מכוניות נוסעים ומיניוואנים, ואלה מצטרפות לשורת קריאות לתיקון של יונדאי וקיה בנושאים דומים בשנים האחרונות. הקריאה הגדולה יותר לתיקון נוגעת לקיה אופטימה – שבה גילו אנשי קיה תקלה בצנרת הדלק של כ-142,000 מכוניות שיוצרו בשנים 2013 ו-2014 עם מנועי 2.0 ליטר טורבו ו-2.4 ליטר עם הז…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
למישהו יש מידע על הדגמים? שהולכים להגיע ומה הם הולכים להציע? והאם יהיה גרסא דיזל?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האלן חברה עשיתי שבוע שעבר פרונט לרכב מסוג האודי a7 במכון דיי מקצועי לפני הכיוון הסופי ביקש ממני המכונאי להעיף מבט אל זווית ההגה והאם נמצא ישר עבורי בדקתי ואכן ההגה נמצא ישר סיים עבודתו יצאתי ורק היום שנסעתי מחוץ לעיר שמתי לב כי זווית ההגה נוטה קצת ימינה וזה מאוד מציק אז 2 שאלות האם יכול להגרם נזק מנסיעה מרובה שכזאת וגם האם אותו מכון יכול לדרוש ממני תשלום בגין כיוון חוזר . תודה
הודעה אחרונה מאת Yosi Zakin, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 21.1 אלף צפיות
יש לי סוללה נטענת עם כבל אדום ושחור, לאן לחבר כל אחד מהם (אין סימון של פלוס על המצבר ואין גם צבע אדום על אחד הצדדים שלו)
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, יש לרכב הזה LAUNCH CONTROL? ואם לא, מה יקרה אם "אדמה" את זה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם היום לאחר ביקור במוסך המוסכניק המליץ לי כדאי לעשות הצלבה בין הגלגלים בהנעה אחורית ולא הבנתי מדוע הרי ברשיון רשום לי הנעה 4X2 כביכול הנעה קדמית, הכניס אותי תחת הליפט והנה אני רואה דיפרנציאל וגל הינע איך זה שמעולם לא הוצע לי להחליף שמן על אותו דיפרנציאל במסגרת הטיפולים במוסך 250km מישהו אולי יכול להעיר את עיני אולי מדובר בסוג אחר של הנעה אחורית?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי קצת מכשירים באינטרנט, הרוב נועדו בשביל ארהב, והשאר תומכים בכרטיס סים דור 2 אבל הבנתי שבארץ אין תמיכה טובה לסים דור 2 אז מה אפשר לקנות חוץ מאיתוראן? תודה
הודעה אחרונה מאת yovavb, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
כתבה בכלכליסט היום - מחקר בארצות הברית. האם גם אצלנו ? https://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3797213,00.html פי מחקר שנערך באוניברסיטת נבאדה, הסיכוי שבעלי מכוניות ראוותניות יעצרו ויאפשרו להולכי רגל לחצות את הכביש יורד ב-3% - ככל שמחיר הרכב שלהם מתייקר ב-1,000 דולר
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום חברים , ברצוני לשאול כמה שאלות לגבי הרכב ואשמח לתשובות אם מישהו יודע 1) מתי תיהיה ההשקה של הרכב בארץ ? 2) האם דגם ה style 1.5L eTSI יגיע לארץ ? 3) מה העלות לדגם זה להערכתכם ? 4) ידוע המפרט של דגם ה style מבחינת מערכת שמע? נ.ב הרכב הזה פשוט מושלם מבחינתי ! תודה רבה על המענה
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- 1 תגובות
- 614 צפיות
שלום רב, ברשותי סקודה סופרב 2010 דגם אלגנס. אבקש לקבל ייעוץ בנושא שהרכב אוכל כמות שמן גדולה וכן יש צורך בהחלפת משאבת מים. אבקש המלצה על מוסך לתיקון 2 הבעיות הנ"ל באזור המרכז, שפלה. תודה.
הודעה אחרונה מאת TDI, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום אני זקוק להמלצה להשכרת רכב לשכור רכב מיני קטן למספר ימים מישהו ממליץ על חברה מסוימת? בנוסף,משהו שלא מצאתי באף אתר של השכרת רכב זה כמה גובה תופסים מהאשראי? זה משתנה מחברה לחברה? תודה.
הודעה אחרונה מאת oneel2, -
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, יש לנו ג'יפון של שברולט (קפטיבה ספורט). כרגע מותקנים 4 צמיגים של הנקוק, ואני צריך להחליף את הקידמיים (בלבד). מתלבט בין TOYO, FALKEN, HANKOOK הם בערך באותו מחיר. ההנקוק עם המפרט הכי פחות טוב אבל ככה כל ה4 יהיו זהים. מה עדיף? לינקים לצמיגים: https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=25044&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100 https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=24732&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100 https://www.tiredeal.co.il/html5/ProLookup.taf?_ID=35134&PF=&did=1120&G=&SM=&PAGE=100
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
מעניין שדווקא כשהעולם הולך לכיוון של קרוסאוברים, ב-DS החליטו להשיק סדאן יוקרתית. בוקי מכובד בהבאת הפרטים הטכניים
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אהלן חברים . עד היום מתקינים Mobile eye ברכבים חדשים שרק עכשיו יצאו מהסוכנות ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
במהלך חיפוש רכב שני לבית אני מתלבט רבות בין סופר מיני(208) לבין משפחתית סיוויק\308\אסטרה. השיקול המרכזי שלי הוא בטיחות, אך מאחר והרכב יסע 50\50 עיר-בינעירוני הגודל של 208 יקל על החיים בפאן של החניה. ראיתי מבחני ריסוק רבים, אל עדיין לא מצליח להשתחרר מהתחושה שלמרות שהסופר מיני המודרניים הם אכן ברמה גבוהה יותר מבחינת בטיחות, אין תחליף למאסה וגודל. האם יש אמת בטיעון זה?
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לנו בבית רכב מאזדה לאנטיס. זה רכב שרשום על שם אחי, אבל הוא קנה רכב משלו ולכן זה רכב שרק אני נוהג עליו. היום חידשתי את הביטוח, והנציגה אמרה לי שבגלל שזה רכב שרשום על שם אחי אז הפוליסה היא גם כן על שמו, ומהסיבה הזאת שכשאני ארצה לעבור לחברת ביטוח אחרת ויידרשו ממני היעדר תביעות - לא יהיה לי מה להציג להם. האם זה נכון? האם זה שהפוליסה רשומה על שם האח לא מאפשרת לי לצבור את הוותק והיעדר התביעות? האם יש צורך להעביר בעלות של הרכב לבעלות שלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לזה שתי רמות, אחת חלשה אחת חזקה. למה זה נועד? https://imgur.com/Q5v5C4m
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יוטיוב הציע לי, אז ראיתי את הסרטון הבא.... הליאון קופרה הבאה תבוא רק בגרסאות עם גיר רובוטי. אין כלל אפשרות לידני מסורתי (וגם לא לשלוש דלתות) Sent from my Mi 9T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 667 צפיות
היי, יש כאן בחור נחמד שמפרסם מעת לעת את מספר הרכבים הנמסרים בכל חודש. האם אפשר לקבל את הסיכום של שנים 2013-2019?
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 0 תגובות
- 818 צפיות
שלום. התקלקל לי הפנס בגיפ גרנד שירוקי ואני צריל להחליף פנס. המנוע של האור הגבוה לא עובד ולכן לא ניתן באחד הפנסים לעבור לאור גבוה. מצאתי כמה אתרים שמוכרים את הפנס שלי, הפנס של הוא של חברת MOPAR והוא מסוג 68144708AF , אחרי שדיברתי איתם אז כבר לא מיצצרים אותו יותר ובמקומו מייצרים מסוג 68144708AM . הבנתי שיש הבדדל בין תקן אירופאי לאמריקאי ועל מנת שאני אוכל להכיס את הפנס לארץ אני צריך שיהיה תקן ECE (מסומן באות "E"), אני מנסה לברר עם המוכרים עם יש להם את התקן הזה על הפנס ולהם אין מושג , הם אומרים לי שלפי המקט של הפנס וסוג הרכב אז זה רכב אירופאי , אבל אני מחפש דרך לוודא שיש לי את הסימון של E שלא יהיה לי בעיות . אם זה יכול להיות שעל אותו מקט יהיה סוג אמריקאי וסוג …
הודעה אחרונה מאת dorber,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)