Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצה לדעת - למה אנשים קונים רכב עם גיר רובוטי חד מצמדי?

נסעתי על קורולה 2008 רובוטית, היום על דאצ'יה 2020 רובוטית, ואין ספק שרובוטי זה בלתי נסבל.

העברת הילוכים מאוד מורגשת ומעצבנת, לפעמים ההילוך נתקע, וכשרוצים להאיץ - איפשהו הוא מאבד כוח בגלל ההילוך, ובעקיפות זה מסוכן.

לא מבין למה אנשים ממשיכים לקנות רכבים רובוטיים ובכך לתת לגיטימציה ליצרניות להמשיך לייצר רכבים עם גיר כזה.

פורסם

תפריד בין רובוטי חד מצמדי (שזה מה שאתה מכיר) לרובוטי דו מצמדי שזה מה שנמכר ברוב המכוניות ועובד הרבה יותר חלק ממה שאתה מכיר.

חד מצמדי הולך ונכחד לאט לאט גם ככה בארץ. כרגע רק הדאצ'יות , פיאט דובלו והיונדאי i10 נמכרות עם הגיר הזה למיטב זכרוני.

• אהבתי 1
פורסם

כן, הכוונה הייתה לחד-מצמדי. נהגתי במונדאו (דו מצמדי) ולא הרגשתי משהו כזה.

בשנת 2020 אדם שמשקיע את מיטב כספו ורוכש רכב בסכום של עשרות אלפי שקלים לא צריך לקבל רכב עם גיר רובוטי חד-מצמדי מעצבן, וזה לגמרי צריך להיכחד.

פורסם

מה הבעיה בגיר רציף?

אני מרוצה מאוד מהגיר של טויוטה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כן, הכוונה הייתה לחד-מצמדי. נהגתי במונדאו (דו מצמדי) ולא הרגשתי משהו כזה.

בשנת 2020 אדם שמשקיע את מיטב כספו ורוכש רכב בסכום של עשרות אלפי שקלים לא צריך לקבל רכב עם גיר רובוטי חד-מצמדי מעצבן, וזה לגמרי צריך להיכחד.

הגיר הרובוטי של פורד מונדאו זאת זוועה מוטורית.

פורד הוציאו אותו בידיעה שהוא לא תקין.

כל הגירים הרובוטים לא מתאימים לנסיעה עירונית.

החברות חייבות להשתמש בהן בגלל שהן מזהמות פחות מסוגים אחרים של אוטומט.

מי שלא מתעמק בהעברת הילוכים לא שם לב להבדל, הוא רק רואה שיש לו צריכת דלק יותר טובה.

חד מצמדי וגיר רציף אלו שני דברים שצריכים להיכחד.

גיר רציף זה הדבר הכי טוב שיש מכל הבחינות, חוץ מהחלפת רצועה כל כמה הזמן.

לא סתם משתמשים בזה בכל כך הרבה קטנועים

אייל

פורסם (נערך)

חד מצמדי נשאר רק ברכבים הזולים, מי שמחפש לקנות רכב זול ורוצה חסכוני קונה אותו, והאמת? יש כאלה שנסתדרים איתו. אבא שלי דווקא די אהב את ה 107 הרובוטית שלו.

אגב, בילק מהגירים הרציפים יש שרשרת ברזל כך שאין צורך להחליף אותה בצורה יזומה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסעתי על קורולה 2008 רובוטית, היום על דאצ'יה 2020 רובוטית, ואין ספק שרובוטי זה בלתי נסבל.

חחחח, רואים שלא נהגת על פז'ו 301. אחריה הקורולה 2008 תרגיש לך כמו DSG.

• רעיון טוב! 1
פורסם
מה הבעיה בגיר רציף?

אני מרוצה מאוד מהגיר של טויוטה.

ואני מרוצה לא מאוד מהגיר של הסוזוקי, או יותר נכון של סוזוקי. רועש וצורם ובאופן כללי מרגיש כמו גיר שלא רוצה להחליף הילוך, יש שמתרגלים ואוהבים ויש שלא. אני מאלה שלא
פורסם

בגור רציף אין העברות הילוכים, כתוצאה מכך הסלד יהיה גבוה יותר מאשר בגיר פלנטרי ולכן הרכב יהיה רועש יותר. מצד שני מהוא תורם לצריכת דלק, ונסיעה חלקה.

יש גם גירים רציפים שמדמים יחסי העברה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שרשור מוזר. כל אחד קונה מה שטוב לו, יש כאלו שלא אכפת להם, יש כאלו שרוצים דגם ספציפי ומתפשרים, יש כאלו שלא יודעים, לך תדע. למה אתה קנית דאצ'יה עם גיר כזה?

.בשנת 2020 אדם שמשקיע את מיטב כספו ורוכש רכב בסכום של עשרות אלפי שקלים לא צריך לקבל רכב עם גיר רובוטי חד-מצמדי מעצבן, וזה לגמרי צריך להיכחד.

אתה בכח מנסה להיות המחליף של me5000? מה מגיע? הלכת וקנית רכב חדש, היו לך המון דגמים לבחור מביניהם, גם פה תקטר על מה ש"מגיע" לך? כאילו, גם לבחור רכב זה כבר לא משהו שאדם נורמלי צריך לקחת לגביו אחריות? מה אתה רוצה, שמשרד התחבורה יכריח יבואנים להוסיף אזהרה אדומה לפרסומות בסגנון של "מוצר זה מכיל גיר רובוטי חד-מצמדי קופצני"?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
הגיר הרובוטי של פורד מונדאו זאת זוועה מוטורית.

פורד הוציאו אותו בידיעה שהוא לא תקין.

אתה מתכוון לגיר הרובוטי של הפוקוס, אין שום בעיה עם הגיר של המונדאו. הוא לא פחות אמין מכל גיר רובוטי אחר.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

היתה לנו שלוש שנים קורולה רובוטית.

אני דווקא אהבתי את הגיר הזה ולא ממש סבלתי ממנו אבל הרכב היה של אבא שלי ולא שלי - והוא אמנם הסתדר עם הרכב אבל הודה שהרכישה היתה טעות.

למה קנינו?

כי זו טויוטה.

כי זה חסכוני ביחס לקטגוריה.

למה שמישהו אחר יקנה - כי זה "עדיף" על ידני, זה זול, זה זמין.

גם ירידת הערך של הרכב והקושי למכור אותו וגם העובדה שהגיר נותן תחושה שאתה צריך לנהוג בשביל הרכב במקום שהרכב פשוט ינהג בשבילך היתה מה שגרם לו למכור אותה ולעבור לרכב הבא שלו.

הרכב הבא שלו היתה הB4 2010 שהיא כרגע הרכב שמשמש את האישה והילדים (וגם שימש אותי לפני כן שלוש וחצי שנים) וזה רכב עם גיר רציף ודווקא אני חושב שהגיר הזה פשוט נפלא! אם אתה מבין שהרכב הזה נועד לנסיעה מנהלתית ורגועה - הגיר הזה פשוט נפלא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שרשור מוזר. כל אחד קונה מה שטוב לו, יש כאלו שלא אכפת להם, יש כאלו שרוצים דגם ספציפי ומתפשרים, יש כאלו שלא יודעים, לך תדע. למה אתה קנית דאצ'יה עם גיר כזה?

אתה בכח מנסה להיות המחליף של me5000? מה מגיע? הלכת וקנית רכב חדש, היו לך המון דגמים לבחור מביניהם, גם פה תקטר על מה ש"מגיע" לך? כאילו, גם לבחור רכב זה כבר לא משהו שאדם נורמלי צריך לקחת לגביו אחריות? מה אתה רוצה, שמשרד התחבורה יכריח יבואנים להוסיף אזהרה אדומה לפרסומות בסגנון של "מוצר זה מכיל גיר רובוטי חד-מצמדי קופצני"?

לא קניתי, זה רכב מהעבודה.

הדבר האחרון שהייתי קונה זה רכב עם גיר רובוטי חד מצמדי.

ואין לי מושג מי זה me5000.

בסך הכל רציתי להבין מה מניע אנשים לקנות דווקא רכבים כאלה, שכן יש מגוון של רכבים ללא גיר רובוטי חד מצמדי.

תודה.

• תוכן חדש...