Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב האנשים לא גולשים בפורום Carsforum ולא יודעים בכלל שקיים גיר כזה.

מבחינתם לא להעביר הילוכים/אין קלאץ' = אוטומט.

נהגתי 3 שנים על הגיר הזה, ובדיעבד לא הייתי רוכש רכב עם גיר כזה.

פורסם

גיר רובוטי חד-מצמדי משלב את היתרונות של גיר רגיל (חסכון ויעילות) עם היתרונות של גיר אוטומטי (נוחות) אם לודמים לנהוג עם הגיר הזה בצורה נכונה שגורמת לכך שלמרות היות הגיר רובוטי הנסיעה תהיה חלקה - אז נהנים מכל העולמות.

מי שרוכש את רכב עם גיר חד-מצמדי בצפייה שהרכב יתנהג כמו רכב עם גיר אוטומטי סטנדרטי - יתאכזב.

לעומת זה מי שרוכש רכב כזה ויודע את היתרונות הגלומים בגיר הזה, ידע להשתמש בו נכון ולהנות מיתרונותיו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מבחינתם לא להעביר הילוכים/אין קלאץ' = אוטומט.

נהגתי 3 שנים על הגיר הזה, ובדיעבד לא הייתי רוכש רכב עם גיר כזה.

אני לא בטוח שאתה צודק לגבי חוסר הידע, אפשר לראות את

תגובות האנשים בפייסבוק לגבי i10 עם הגיר הרובוטי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא קניתי, זה רכב מהעבודה.

הדבר האחרון שהייתי קונה זה רכב עם גיר רובוטי חד מצמדי.

יכול להיות שענית לעצמך על השאלה, בלי לשים לב - חלק גדול ממי שקונה רכבים כאלו הוא מי שלא צריך לנהוג עליהם בעצמו אח"כ. מעסיקים, חברות השכרה, צה"ל וכו'.

ואין לי מושג מי זה me5000.

חבר פורום שה-claim to fame שלו היה הטענה שהמדינה צריכה לסבסד רכבים חדשים למעוטי יכולת. הוא קצת נעלם בחודשים האחרונים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תגובות רנדומאליות בפייסבוק לא משקפות כלום.

בכל מקרה, גם לי אין באמת מידע אמין.

אני רק יכול להניח שרוב האוכלוסייה שנוהגת לא מכירה ולא יודעת מה הגיר הזה.

מבחינתה כל מה שבלי קלאץ' = גיר אוטומטי רגיל.

ברור שיש אנשים שמתעמקים וקצת יותר יודעים מהממוצע.

פורסם

אני חושב כמוך בדיוק, ובגלל זה אני נוהג על רכב ידני, אפילו שאנחנו בשנת 2020 וכבר כמעט הפסיקו לייצר מכוניות עם גיר ידני.. ממליץ לכולם לעשות את זה - במידה ואתם לא גרים במרכז.

פורסם

הרובוט ובמיוחד החד המצמדי איתנו כבר מעל לעשור, זה לא גיר חדש שאנשים לא שמעו/ניסו אותו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחותי רכשה סלריו עם ידיעה שזה גיר רובוטי ויש לה אפס ידע ברכבים.

ככה שההנחה שאנשים לא מבינים היא פשוט זלזול באינטליגנציה של הרוכשים.

מי שרוכש יד שניה ב15 אלף שקל למשל עם גיר רובוטי סביר להניח באמת לא יודע, כי זו רכישה בד"כ לפי תקציב וחוסר התעמקות במכלולי הרכב השונים.

אגב לגביה - אמרתי לה שתפטר מהסלריו לפני שיהיה מאוחר מדי והגיר יעשה לה צרות.. אבל היא מרוצה ואוהבת את הרכב, הוא משמש אותה לנסיעות ערוניות בלבד.

פורסם

בעלי מכוניות עם גיר רובוטי חד מצמדי לומדים לנהוג אחרת?

אם כן, מה הם עושים? עוזבים את הגז בזמן החלפת הילוכים? מחליפים לבד?

איך נכון לנהוג בגיר הזה?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

נהגתי באוריס וקורולה מאותו שנתון.

הקורולה עברה עדכון תוכנה לגיר, האוריס לא (לא יודע מה בדיוק זה נתן) - צריכת הדלק הייתה שונה ביניהן, 1 ל10 באוריס ו1 ל13-14 בקורולה.

הנסיעה בהחלט מרגישה עצלה יותר ברכבים האלו, והעברת ההילוך אורכת זמן שמונע ממך את המשך התאוצה.

עם זאת - אפשר להתרגל, על ידי עזיבת דוושת הגז במהלך האצה והעלאת הילוך וחוזר חלילה.. לוקח זמן ללמוד את הנקודות הנכונות לעזוב בהן את הדוושה אבל זה לא סבל נוראי כמו שאנשים טוענים, לפחות לדעתי.

פורסם

מבחינתם לא להעביר הילוכים/אין קלאץ' = אוטומט...

זה ממש לא מדוייק, זה לא משהוא נסתר שבעל הרכב יודע או שלא יודע וזה לא משפיע עליו (שאל נהג ממוצע כמה בוכנות יש ברכב שלו) אלא גם משהוא שמורגש מאוד גם להדיוט מוחלט בתחום הרכב.

בזמנו היה לי רכב ליסינג, הלך לטיפול וקיבלתי C4 פיקאסו חליפית, מי שקיבל את הרכב היא אישתי, מתקשרת אלי " הרכב מקולקל, צריך להחזיר אותו, הוא כל הזמן כאילו נכבה ואני נזרקת קדימה ואז הוא מתניע ואני נהדפת אחורה..."

כל מי שנסע איתי (לא נהג, נסע) באתם 3 ימים מבורכים עם הנבלה הזו העיר על התופעה.

בקבוצת דאצ'יות בפייסבוק באים המונים להתיעץ לפני רכישה, תמיד אומרים להם שחייבים (!) לעשות נסיעת מבחן ולקנות רק אם מתאים להם הגיר. הרבה מאוד חוזרים להגיד תודה ושההזמנה לא נעשתה.

הרבה מאוד גם מגיעים להתיעץ לאחר הרכישה ומגלים לאכזבתם שלא מדובר בתקלה.

בכלל, תמיד מדהים אותי לגלות כמה אנשים קונים רכב חדש ללא נסיעת מבחן כלל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני דווקא מאוד אוהב את הגיר בגרנדה פונטו שלי, למרות שלרוב אני נוסע בידני כדי לנצל את המנוע הצנום טוב יותר, במצב אוטומט אם תחזיק כוס מים אז ההילוכים אצלי לפחות עוברים חלק והמים לא ישפכו ביגלל זה, אבל כניראה זה לא המצב בכל הפונטוים(כיול.מצב קלאצ'?).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה לא שהגיר גורם לרכב לקפץ, זה ההשהיות המעצבנות כאילו מתקיימת בלימה בין מעבר הילוכים 1-2-3.

פורסם

זהו שאצלי לא, ממש עובר חלק כמו באוטומט, כל מי שנסה איתי אומר אותו הדבר, ואני ביכלל לא צריך להרים רגל או משהו.

לא יודע אם אצלי זה מקרה מיוחד.

המקרה היחיד שזה יכול לקרות זה בפקק (גז ברקס במצב זחילה איטית ועצירה כל פעם).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...