Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אצליח להבין את אותם האנשים שיעדיפו את הגיר הזה כאשר יש להם אופציה לגיר רגיל, בעיניי לפחות.

פורסם

כי לא לכולם יש רשיון לגיר ידני, ועדיין בפקקים הרובוט לטעמי נוח יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לבני יש סיטרואן C3 פיקאסו דיזל רובוטית. הוא מאד מרוצה מהרכב ועבר איתו 11000 ק"מ בשנה וחצי ללא בעיות מיוחדות.

פורסם

ענין של ציפיות והרגל, מרבית המקטרים מגיעים עם הבנה שמדובר בגיר אוטומטי והעובדה שהוא מתנהג באופן כה שונה הופכת אותו עבורם לביג נו נו. מי שמגיע מגיר רגיל או מי שמוכן לגלות אורך רוח ולהתרגל, יגלה די מהר שלא מדובר במשהו שאי אפשר לחיות איתו ואפשר אפילו להנות ממנו. יש לו גם יתרונות, הוא קל יותר, חסכוני יותר ומערב יותר את הנהג, סוג של שלב ביניים בין גיר רגיל לפלנטרי.

פורסם
זה ממש לא מדוייק, זה לא משהוא נסתר שבעל הרכב יודע או שלא יודע וזה לא משפיע עליו (שאל נהג ממוצע כמה בוכנות יש ברכב שלו) אלא גם משהוא שמורגש מאוד גם להדיוט מוחלט בתחום הרכב.

בזמנו היה לי רכב ליסינג, הלך לטיפול וקיבלתי C4 פיקאסו חליפית, מי שקיבל את הרכב היא אישתי, מתקשרת אלי " הרכב מקולקל, צריך להחזיר אותו, הוא כל הזמן כאילו נכבה ואני נזרקת קדימה ואז הוא מתניע ואני נהדפת אחורה..."

נתת דוגמא למישהי שלא ידעה על קיומו של הגיר הרובוטי, והיא חשבה שיש תקלה כי הרכב לטענתה התנהג מוזר.

תקן אותי אם אני טועה, והיא כן ידעה על מה מדובר?

פורסם

תשובה פשוטה -

הרבה אנשים לא יודעים בכלל מה זה רובוטי, מה זה חד מצמדי \ דו מצמדי , רציף, פלנטרי 4 הילוכים, פלנטרי 6 הילוכים- אין להם מושג בכל המונחים האלה.

הם יודעים מה זה ידני והם יודעים מה זה אוטומטי. זהו.

כל שאר המונחים לא מעניינים אותם. ואני אומר את זה מנסיון של כמה וכמה אנשים שניסיתי לעזור להם לבחור רכב ולא ממש היה עם מי לדבר.

כולל חברה של אשתי שקנתה ניסן נוט חדשה אחרי רבע שעה בסוכנות כי התלהבה מהמראה ומהכיסאות האחוריים שזזים בנפרד קדימה ואחורה על מסילות. ועד היום לא יודעת מה זה גיר רציף.

כולל עוד חברה של אשתי שניסיתי להסביר לה שיונדאי איי20 באה עם גיר מיושן של 4 הילוכים שמסרס את המנוע. "אבל זה אוטומט, מה אתה מדבר איתי על הילוכים??" ואח"כ מתלוננת שהרכב עגלה.

כולל חבר שרצה גיפ וקנה דאסטר, ומה שעניין אותו בגיר זה שאין קלאץ' וזהו.

בקיצור מתרגלים בסוף למה שיש וזהו.

פורסם
ענין של ציפיות והרגל, מרבית המקטרים מגיעים עם הבנה שמדובר בגיר אוטומטי והעובדה שהוא מתנהג באופן כה שונה הופכת אותו עבורם לביג נו נו. מי שמגיע מגיר רגיל או מי שמוכן לגלות אורך רוח ולהתרגל, יגלה די מהר שלא מדובר במשהו שאי אפשר לחיות איתו ואפשר אפילו להנות ממנו. יש לו גם יתרונות, הוא קל יותר, חסכוני יותר ומערב יותר את הנהג, סוג של שלב ביניים בין גיר רגיל לפלנטרי.

תרשה לי לחלוק עליך- כאחד שנוהג למעלה מ30 שנה , בתחילה על רכבים ידניים וכיום רק אוטומטיים- גיר חד מצמדי זו זוועה מכנית! להבדיל מגיר ידני רגיל שבו בכל רגע נתון אני יודע באיזה הילוך הרכב נמצא ושולט לחלוטין בסגנון הנהיגה בגיר הרובוטי יכולת השליטה של הנהג חלקית. (השבוע למשל ביצעתי נסיעת מבחן ביונדאי I10 החדשה - בלתי נסבל לדעתי ) . גם גירים כפולי מצמדים בפקקים אינם להיט - אם כי נסבלים . אגב, בתקופה שמכרו את הטויוטה עם הגיר החד מצמדי היו מחתימים את הלקוח על טופס שביצע נהיגת התרשמות ואין לו תלונות :) . בחו"ל גירים שאינם פלנטריים נקראים robotised manual transmission . שני הסנט שלי :)

פורסם

אני דווקא חושב שאנשים כן יודעים מה זה גיר רובוטי או אלקטרוני בשמו היותר מעודן, לא מבחינה מכאנית אלא מקשרים את זה למשהו לא נוח.

יצרנים שהיו מייצרים רכבים עם גיר רובוטי חד מצמדי זנחו אותו, למשל טיוטה, הונדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בגור רציף אין העברות הילוכים, כתוצאה מכך הסלד יהיה גבוה יותר מאשר בגיר פלנטרי ולכן הרכב יהיה רועש יותר. מצד שני מהוא תורם לצריכת דלק, ונסיעה חלקה.

יש גם גירים רציפים שמדמים יחסי העברה.

אני עם גיר רציף של פלואנס (2 ליטר, כמו קשקאי) מדמה יחסי העברה וזה תענוג. בקושי צריך לעבור את ה2 אלף סל"ד.

גם הגיר רציף שהיה לי בפונטו ELX 2001 היה אחלה של דבר ואהבתי אותו, לא יודע איזה סיבה יש להיות נגד גיר רציף.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
תרשה לי לחלוק עליך- כאחד שנוהג למעלה מ30 שנה , בתחילה על רכבים ידניים וכיום רק אוטומטיים- גיר חד מצמדי זו זוועה מכנית! להבדיל מגיר ידני רגיל שבו בכל רגע נתון אני יודע באיזה הילוך הרכב נמצא ושולט לחלוטין בסגנון הנהיגה בגיר הרובוטי יכולת השליטה של הנהג חלקית. (השבוע למשל ביצעתי נסיעת מבחן ביונדאי I10 החדשה - בלתי נסבל לדעתי ) . גם גירים כפולי מצמדים בפקקים אינם להיט - אם כי נסבלים . אגב, בתקופה שמכרו את הטויוטה עם הגיר החד מצמדי היו מחתימים את הלקוח על טופס שביצע נהיגת התרשמות ואין לו תלונות :) . בחו"ל גירים שאינם פלנטריים נקראים robotised manual transmission . שני הסנט שלי :)

אני מת לדעת מאיפה המצאתה את זה, אנחנו קנינו ב2008 קורולה רובוטית, ולא החתימו אותנו על כלום, הרכב היה אצלינו 3 שנים, ונמכר בגלל שהנוחות נסיעה לא היתה להיט, בכללי היינו מאוד מרוצים מהרכב.

פורסם (נערך)
אני מת לדעת מאיפה המצאתה את זה, אנחנו קנינו ב2008 קורולה רובוטית, ולא החתימו אותנו על כלום, הרכב היה אצלינו 3 שנים, ונמכר בגלל שהנוחות נסיעה לא היתה להיט, בכללי היינו מאוד מרוצים מהרכב.

1.טויוטה אכן רכב מצוין, הבעיה ש ל ד ע ת י הגיר החד מצמדי לא נעים (בלשון המעטה ) . כך הוא תוכנן לפעול- זו לא תקלה.

2. אני שמח שאהבתם את הרכב.

3. למיטב ידיעתי טויוטה לא מייצרת יותר את הקורולה עם גיר חד מצמדי בגלל אופי פעולתו.

4. אשתדל למצא את הטופס :)

עריכה אחרונה על ידי יובל501
פורסם

אנקדוטה: אסטון מרטין שיווקו בתחילת שנות ה2000 את הוונקוייש עם גיר חד מצמדי שנחשב ללא מוצלח. היום בעלים של הרכב יכולים לשלוח את הרכב בחזרה למפעל בו יחליפו את הגיר הרובוטי לגיר ידני בעלות של 50,000$.

מסופר על כך בסרטון של דאג דמיורו

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
תשובה פשוטה -

הרבה אנשים לא יודעים בכלל מה זה רובוטי, מה זה חד מצמדי \ דו מצמדי , רציף, פלנטרי 4 הילוכים, פלנטרי 6 הילוכים- אין להם מושג בכל המונחים האלה.

הם יודעים מה זה ידני והם יודעים מה זה אוטומטי. זהו.

כל שאר המונחים לא מעניינים אותם. ואני אומר את זה מנסיון של כמה וכמה אנשים שניסיתי לעזור להם לבחור רכב ולא ממש היה עם מי לדבר.

כולל חברה של אשתי שקנתה ניסן נוט חדשה אחרי רבע שעה בסוכנות כי התלהבה מהמראה ומהכיסאות האחוריים שזזים בנפרד קדימה ואחורה על מסילות. ועד היום לא יודעת מה זה גיר רציף.

כולל עוד חברה של אשתי שניסיתי להסביר לה שיונדאי איי20 באה עם גיר מיושן של 4 הילוכים שמסרס את המנוע. "אבל זה אוטומט, מה אתה מדבר איתי על הילוכים??" ואח"כ מתלוננת שהרכב עגלה.

כולל חבר שרצה גיפ וקנה דאסטר, ומה שעניין אותו בגיר זה שאין קלאץ' וזהו.

בקיצור מתרגלים בסוף למה שיש וזהו.

ובגלל זה מוכרים לאנשים מכוניות עולם שלישי עם 4 גלגלים ומזגן והם עוד משלמים על זה כסף. ככה השוק שלנו נראה, לדעתי לפחות.
פורסם
קונים רובוטי חד מצמדי כי אין למבורגיני אבנטדור בקונפיגורציה אחרת.

התגובה הכי נכונה בשרשור!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...