Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הבחירות שמח לכולם.

לרגל ביטול תערוכת ז'נבה החלטתי הפעם לעשות משהו מעט שונה. במקום ללכת ולחרוש את אתרי המדיה של היצרנים, לקרוא, לחקור, לבדוק, ובעצם לגרום לכם לחכות כדי לקבל את הידיעות על כל המכוניות החדשות שנחשפות, הפעם אני רוצה לערב אתכם בעשייה.

בשרשור הזה אני אעלה לינקים לכל ההודעות שאני אקבל על מכוניות חדשות שהיו אמורות להיות מוצגות בתערוכת, עם תקציר קטן וכמה תמונות, ואזמין אתכם לצלול פנימה ולמצוא פרטים מעניינים יותר או פחות. הכל כמובן במטרה ליצור שרשור מעניין עם דיון פורה. מצאתם דגם שעדיין לא כתבו עליו? לא להתבייש. לבוא ולספר לכל הכיתה.

אז קדימה, מתחילים:

אאודי A3

הדור הרביעי של ה-A3, כמו הדור השמיני של הגולף והרביעי של האוקטביה והלאון, מציג שדרוג טכנולוגי עצום על פני קודמיו. ושומר על חבילה בגודל די דומה לזה של הדור הקודם. כל הדגמים מקבלים פנסי לד מטריקס, בניגוד לדגמים האחרים של אאודי, ה-A3 שומרת על הפקדים הפיזיים של בקרת האקלים. בשלב ראשון ה-A3 תקבל מנוע 1.5 ליטר בנזין עם 150 כ"ס ומנועי דיזל שבחיים לא יגיעו לפה. מאוחר יותר יוצגו גם מנועים חדשים, כולל כמובן גרסאות מחושמלות.

מבחינת העיצוב, אני לא בטוח שאני אוהב אותה יותר מאשר ה-A קלאס, בטח שלא את תא הנוסעים, שלא נראה יוקרתי במיוחד (אני מניח שהוא יהיה איכותי מאוד כמובן), אבל אין ספק אפילו לרגע שהיא הרבה יותר מעניינת מה-A3 הקודמת שהייתה אמנם מאוד בוגרת ושלמה ובלה בלה בלה, אבל גם מעניינת בערך כמו ספגטי עם קטשופ.

A201895_small.jpgA201897_small.jpgA201896_small.jpgA201920_small.jpg

אוקטביה RS iV

IV הוא אמנם הסימון הרומי ל-4, שזה מאוד מתאים כי זה הדור הרביעי של האוקטביה, אבל פה הסימון מתייחס להנעת פלאג-אין הייבריד.

האוקטביה RS החדשה מקבלת 245 כ"ס מיחידת הנעה דומה מאוד לזו שמשרתת את הקופרה לאון (וגם קופרה פורמנטור, עליו עוד מעט) - 1.4 ליטר טורבו עם מנוע חשמלי בהספק של 85 קילו-וואט. המומנט הכולל של המערכת הוא 41 רג"מ, כאשר המנוע החשמלי לבדו מפיק 33 קג"מ. התוצאה של כל הטכנולוגיה המתקדמת וערימות האלה? 100 קמ"ש תוך.... אתם יושבים? 7.3 שניות. כן, קראתם נכון. שבע נקודה שלוש שניות.

מוזר? זה בלשון המעטה.

מאידך, אי אפשר להתווכח שהיא נראית מגניב, והמושבים האלה.... וואו! חבל רק שכמו במקרה של הלאון ההיברידית, גם האוקטביה יושבת גבוה במיוחד.

octavia_rs_iv_04-1920x1280.jpgoctavia_rs_iv_07-1920x1280.jpgoctavia_rs_iv_14-1920x1280.jpgoctavia_rs_iv_16-1920x1280.jpg

קופרה פורמנטור

לא, לא. התמונות שאתם רואים למטה הן לא של דגם הקונספט. הן של הדגם הסדרתי. מה ההבדל? שאלה טובה. כי גם אחרי הרבה יותר מדי זמן של הסתכלות על התמונות של זה ושל זה, אני לא מצליח לראות הבדלים.

הפורטמנטור הוא הדגם הראשון שיהיה כל-כולו קופרה. והוא גם חושף לנו את הסיבה מדוע הלאון האצ'בק לא קיבלה את יחידת ההנעה המעניינת יותר של הסטיישן - כי הפורמנטור קיבל אותה. מנוע 2.0 ליטר עם 310 כ"ס והנעה כפולה, וכמבון - כמו בלאון (ובאוקטביה), גם דגם היברידי.

מה, באופן כללי, המטרה של הפורמנטור? שאלה טובה. עם "יתרון" של בערך 8 ס"מ לאורך ולגובה על פני הלאון, נראה שהוא נכנס לנישה מאוד מאוד צרה, של מי שרוצה קצת יותר שימושיות ממה שנותנת הלאון, ועם תא נוסעים יותר מודרני מזה של האטקה.

Covers-come-off-the-CUPRA-Formentor_04_HQ.jpgCovers-come-off-the-CUPRA-Formentor_02_HQ.jpgCovers-come-off-the-CUPRA-Formentor_06_HQ.jpgCovers-come-off-the-CUPRA-Formentor_15_HQ.jpg

גרסאות ספורטיביות לפולקסווגן גולף (GTI, GTD, GTE)

אני מאוד קרוב ללעשות Ctrl+C Ctrl+V למה שכתבתי על האוקטביה...

מנוע 2.0 ליטר טורבו בנזין (או דיזל) או 1.4 עם מנוע חשמלי, שמפיקים 245, 200 ו-245 כ"ס בהתאמה ומומנט של 37, 41 ו-41 קג"מ בהתאמה. כולן כמובן מקבלות תיבות DSG, כאשר ה-GTI שומרת על הגיר הידני שיגיע כסטנדרט.

פולקסווגן לא חושפת את הביצועים של המכוניות, ואני כולי תקווה שהם יהיו יותר מעניינים מאלו של האוקטביה - לפחות ב-GTI.

כצפוי, וכמו שדלף לפני אי אילו שבועות, העיצוב של ה-GTI פושר וסולידי יחסית, עם תאורת ערפל בתצורת "דמקה" ועיטורים שחורים על הפגוש שנראים קצת כמו השפם של האיש ההוא שמסתכל עליכם מוזר ואתם לא בדיוק יודעים איך להגיב לזה או, לחילופין, כמו "יש לך לכלוך ליד הפה... לא, לא כאן, צד שני... לא... תני לי, אני אנקה". כמה רומנטי....

DB2020AU00179_medium.jpgDB2020AU00159_medium.jpgDB2020AU00160_medium.jpgDB2020AU00122_medium.jpg

עד כאן, בינתיים לפחות, קונצרן פולקסווגן. כבר חוזר עם עוד דברים.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

קוניגסג גמרה (Gemera)

הנה שתי מילים שלא חשבתי שאני אי פעם אכתוב - קוניגסג מרווחת. כן, כן. בדיוק. הקוניגסג גמרה היא מכונית ה"מגה GT" הראשונה בעולם - ארבעה מושבים בתוך מכונית שתעשה 0-100 תוך 1.9 שניות. כן, 19 עשיריות השניה. איך? פשוט, יש לה שלושה מנועים חשמלי ומנוע בנזין שמפיקים יחד 1.27 מגה וואט. או, במספרים שמוח אנושי יכול להתמודד איתם - כ-1700 כוחות סוס. מנוע הבנזין אגב, הוא משולש צילינדרים, בנפח 2.0 ליטר בלבד, ומפיק 600 מכלל כוחות הסוס של המכונית.

בסיס גלגלים של 300 ס"מ אמור לאפשר המון מרווח במושבים האחוריים, הדלתות האיקוניות של היצרנית מאפשרות - באופן חריג מאוד למכוניות מהירות במיוחד - גישה נוחה מאוד למושבים האחוריים, ו-357 קג"מ יחד עם חלוקת מומנט ומהירות מרבית של מעל 400 קמ"ש יעזרו לפזר את הקיא שלכם באופן אחיד על מושבי העור המחוממים. אבל היי, יש לה טווח חשמלי מלא של 50 ק"מ. אז היא ירוקה וחסכונית.

כל זה, כמובן ביחד עם הירידה הפסיכוטית לפרטים של קוניגסג, איכות חומרים מהמעלה הראשונה, ומהדורה מוגבלת במיוחד של 300 מכוניות בלבד, צריך רק להחליט לכמה, אם בכלל, תשלומים לחלק וללכת להזמין אחת.

4.jpgb6e5860f1212ba61_org.jpg95b9a73eefb5fb0d_800x800ar.jpg83c11c28d3698d1e_org.jpga8ef5a3220c4c455_org.jpga48305b56e84e937_org.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
מנוע הבנזין אגב, הוא משולש צילינדרים, בנפח 2.0 ליטר בלבד, ומפיק 600 מכלל כוחות הסוס של המכונית.

עוד היברדית שנשארת בלי אוויר אחרי עליה ארוכה. איך אפשר להסתדר עם רק 600 כ״ס?

פורסם
הקוניגסג, ואוו. בלי קשר למספרים המטורפים כרגיל, היא סוף סוף יפה גם.

כל נושא המראה הוא עניין של טעם כמובן - אני לעומתך חושב שהרכב לא יפה בצורה המשתווה לקודמיו, אבל "ואוו" היא ללא ספק המילה שהייתי משתמש בה בכדי לתאר את המכונה הזאת.

מתעלים על עצמם כל פעם מחדש, פשוט תענוג.

פורסם

אני בטוח שואן קוניגסג מחזיק בשבי איזה חייזר ממאדים כי אין לי הסבר אחר ליכולת הנדסית מוטורית הגאונית שבן אדם הזה מייצר.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

כל ההיפר מכוניות הן לא יותר מאשר אוננות טכנולוגית. מי שאינו מליארדר לא יכול להרשות לעצמו לנהוג בהן. מיצרים 300 מוכניות שכולן יעמדו בחניה ממוזגת ולא יסעו אפילו 1000 ק״מ. על מכוניות על בסגנון פורשה טורבו אנשים עוד יכולים לחלום. כולי תקווה שהטסלה רודסטר, במחיר העממי של $200,000 תשים קץ למגמה הזו.

פורסם

שנת הקורונה, מקלארן עשו שידור חי בסטורי באינסגרם של 765LT.

[video=youtube_share;k0J0nedN6p0]

קוניגסג פינה זמן לכל יוטיובר

[video=youtube_share;LhD2PlvpouA]

בנטלי חדשה

[video=youtube_share;_RR91mRkSxc]

אייל

פורסם

לא חושב שיש, או היה, יצרן רכב מגניב יותר מקוניגסג. אולי TVR בימי פיטר ווילר, וגם זה לא התקרב. אני גם לא חושב שיש משרה חלומית יותר בתחום הנדסת רכב מאשר מהנדס פיתוח בקוניגסג. פשוט חלום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא חושב שיש, או היה, יצרן רכב מגניב יותר מקוניגסג. אולי TVR בימי פיטר ווילר, וגם זה לא התקרב. אני גם לא חושב שיש משרה חלומית יותר בתחום הנדסת רכב מאשר מהנדס פיתוח בקוניגסג. פשוט חלום.

קוניגסג הוא ממש גאון, חלק מהפטנטים של החברה הם פרטיים שלו.

האנגלים כמו פיטר ווילר או לי נובל עשו מכוניות ספורט טובות, הם לא חשבו למכור מכוניות במיליוני דולרים.

tvrs.jpg

tvr.jpg

אייל

פורסם

פיאט 500e

למרות שזה נראה דומה עד זהה ל500 המוכרת (שלא יורדת מפס הייצור) , מדובר שרכב שפותח מאפס בתור רכב חשמלי.

ה500e גדולה יותר, הסמל של פיאט הוחלף ב500 גדול ומואר, פנסי לד כסטנדרט וכמובן מערך בטיחות אקטיבי מהשורה הראשונה.

מבחינת הנעה יש מנוע חשמלי בודד המוזן מסוללה של 42 קילוואט, שמספיקים לטווח של 320 ק"מ (WLTP) , ובאמצעות מטען של 85 קילוואט יכולה להטעין 80 אחוז מהסוללה ב35 דקות בלבד. (14 שעות ארוכות במטען רגיל). הביצועים מספקים עם 9 שניות למאה ומהירות מרבית של 150 קמ"ש.

כמובן שכמו ה500 הנוכחית , ה500e תוצע בגרסאת גג קשיח וגג נפתח (קופסת טונה), באירופה ניתן להזמין אחת כיום ואלינו מוקדם להגיד אם תגיע.

לא הצלחתי למצוא הודעה רשמית לעיתונות אז אסתפק בזה.

nuova-fiat-500-quella-elettrica.jpgnuova-fiat-500-quella-elettrica.jpgfiat-500-electric-le-foto-sfuggite.jpg

פורסם

וכל זה מ 3 צילינדים. בן אדם חייזר , אה כבר אמרתי. וגם 350 קגמ מומנט. שירתום לזה רכבת משא ונגמר הסיפור.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

1. אני אוטו עם שלוש צילינדרים לא קונה.

2. וקצת יותר רציני, אותי לפחות מאוד מטריד שכמעט כל המכוניות שאת צילומיהן המרשימים אנחנו רואים כאן, נעדרות בקרים פיזיים למערכת המיזוג. מסתבר שהטרנד האוילי והמסוכן הזה תופס כמו אש בשדה קוצים.

פורסם (נערך)
אותי לפחות מאוד מטריד שכמעט כל המכוניות שאת צילומיהן המרשימים אנחנו רואים כאן, נעדרות בקרים פיזיים למערכת המיזוג. מסתבר שהטרנד האוילי והמסוכן הזה תופס כמו אש בשדה קוצים.

אכן מצער מאוד. ככל שזה יימשך, כך יהיו פחות אפשרויות לרכבים חדשים שאני יכול לקנות, כי היעדר חוגת בקרת אקלים הוא פסילה על הסף מבחינתי. קצת אירוני לטעמי שמחד יש בשנים האחרונות הרבה יותר השקעה במערכות בטיחות, ומאידך יש את הטרנד של העברת בקרים פיזיים למסך מגע שהופך את תפעול הרכב בנסיעה להרבה יותר מסוכן.

עריכה אחרונה על ידי Trilandian

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• תוכן חדש...