רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 27 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
מנסה לעזור לזקן איתו אני מתנדב. יש ברשותו אוטו מאוד ישן (טנדר של פיאט) - 2 אנשים ראו אמרו "לפירוק" השאלה אם יש טעם פה להשקיע מאמץ לפניה לחבר'ה של רכבי אספנות אולי או פשוט להגיע למצב של פינוי\פירוק ? (הרי הרכב תופס חניה בבניין שלו - שיכול לקבל עליה כסף חודשית , אם יפנה ממנה את הרכב שעומד שם כבר שנים) מה אתם אומרים ? דעתכם בקשה תודה נ.ב אם כן רכב זה לפירוק... איך מבצעים זאת ?
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
אני חזרתי מהעבודה ואני קולט שהווישרים של הרכב מורמים כאילו מישהו עשה את זה בכוונה. אני חיניתי בחנייה פרטית איפה שאני עובד וחסמתי את השער כמובן שהשער שייך למקום העובדה. המצלמת דרך לא צילמה את הבן אדם אז אני לא יודע מי זה. לא בדקתי את הווישרים אבל הם עבדו שהפעלתי אותם. השאלה אם יש מצלמת דרך שמנטרת את החנייה וכאשר נוגעים ברכב היא מצלמת? כי המצלמה שלי הפסיקה לפעול.
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם איזה אתר יכול לתת לי מידע על סכום ביטוח חובה + מקיף לרכב ספציפי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 892 צפיות
אהלן, לאור כל הירידות בשווקים, רציתי לשאול מתי יעדכנו את מחירי הדלק? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
לא כזאת ידיעה טריה, אבל לא זכור לי שעלה בפורום. לפני קצת יותר משנה החל ייבוא משאיות KAMAZ לישראל. בעצם אולי לא בדיוק יבוא אלא יותר גישוש ובדיקה. לפי מה שידוע לי יובאו 4 יחדיות. 2 עם קבינה כתומה 6X4 ועוד 2 עם קבינה לבנה 2X4. מנועים כנראה של Cummins. מדובר באותה משאית שמיוצרת משנת 1976, עם הרבה שינוים ועדכונים אבל עדיין אותה משאית. היבוא על ידי "קבוצת אלון". אפשר לראות על המשאית את דחסן האשפה שלהם ומזגן גג לא מקורי. תמונות טובות יותר אפשר למצוא ברשת. לרפרנס מצרף גם תמונה של KAMAZ אחרת ישנה עם רישוי ישראלי שיובאה בשנות ה 90 על ידי עולה, עבדה די הרבה שנים בעסק הובלות בחיפה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 883 צפיות
היי שלום לכולם, יש לחבר שלי רכב משנת 2000. הטסט הקרוב הוא בחודש מאי. תאריך הרישום המקורי של הרכב הוא 21/05/00 הטסט תקף עד ל22/05. הרישיון החדש עדיין לא הגיע, האם הרישיון הקרוב שיגיע הוא יהיה לחצי שנה ? או שזה יהיה אך ורק ממועד הרישוי הבא ? תודה לכולם !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
זוכרים את זה ? אז בבוקרו של ליל הסדר הוא צלח מים עמוקים מדי (ממש עמוקים, יותר ממטר) וזה היה מעל לכוחותיו. המנוע ננעל הידרוסטטית, הכל נרטב עד לגובה אמצע ההגה ויחד עם טסט בקרוב ופחחות בדלתות החלטתי לא לתקן אלא פשוט לקנות אחד כזה זהה, כך עשיתי ואפילו עליתי במודל וירדתי בק"מ. אז איך זה נראה להחזיק רכב שטח ישן שעושה הרבה שטח ? אני מדבר על כל שבוע שטח בלי לרחם, והוא אצלי רכב יומיומי יחיד שנוסע 25K ק"מ בשנה ולוקח אותי לעבודה. חלק נכבד מהשנה עשיתי בתדלוק על שמן סויה שחסך לי עלויות יפות כשהסולר היה באיזור 7.5 לליטר. ביטוחים : אצל אבי גולן מסוכנות ביטחה, מבוטח כ M1, חובה 1288 ש"ח, צד ג' שמשות וגרירה 1432 ש"ח, סה"כ ביטוחים 2720 ש"ח מתכלים וטי…
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
צא! ושהאחרון בבקשה יכבה את האור. תודה לך vBulletin על שנים ארוכות של אירוח ואחסון. תודה לך על שמירות אוטומטיות של הודעות, על "ההודעות שלי" ו"הודעות חדשות", על סמיילים, על הטמעה אוטומטית של סרטוני יוטיוב ועריכת הודעות עם html. אבל את כבר זקנה. מאז שקנו אותך העדכונים התחילו להגיע לעיתים יותר ויותר נדירות, והגרסה החדשה שלך, 5 נקודה משהו, ממש בלתי נסבלת. ואז התחילו הבעיות. חוסר יכולת לבחור הודעות להוסיף לציטוטים, חוסר יכולת להעלות כמה תמונות ביחד או להטמיע דברים כמו קבצי PDF או אקסל. וזה בכלל בלי שאפילו דיברנו על דברים כמו התראות, תיוגים, drag&drop לקבצים או תמיכה נורמלית במובייל. אז כמו שחלקכם כבר ניחש מהשרשורים הקריפטיים שפתחתי (שאני לא אקשר …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרי ישראל הייתה תחת המנדט הבריטי בתקופה שבה הגיעו כלי-הרכב המונעים הראשונים לפה, למה אנחנו לא בשיטה שלהם? השפעה של ארה''ב?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 9 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בעבר כשעבדתי עם GPS המון פעמים כשנסעתי מהר (לא מופרע כמובן ובזהירות רבה) הזמן היה יורד לי ירידה דרסטית לעומת זה בוויז גם כשאני נוסע ממש מהר (כנ"ל) הזמן לא יורד? האם הוייז מחשב את המהירות הממוצעת שלי בתחילת הנסיעה או שוויז מחשב רק את המהירות הממוצעת לכלל הכלי רכב בכביש שאני נוסע באותו הזמן? סקרנות (שלא הורגת)
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום, יש ל סקודה אוקטביה עם מערכת מולטימדיה Bolero 8 אינץ' עם אפשרות לשקף את הטלפון עם Android Auto. ב-Waze בהגדרות התצוגה בחרתי במצב לילה תמיד. למרות זאת ולמרות שאורות הרכב דולקים תמיד - Waze עובר למצב יום לאחרזמן מסויים. האם יש עוד משהו שאני צריך להגדיר כך ש-Waze ב-Android Auto יוצג תמיד במצב לילה? תודה מראש לכל המסייעים
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
אחרי שבתי המשפט קבעו שהמצלמות הנייחות והניידות לא אמינות, המשטרה נערכת להחליפן במכמונות מכ"ם חדשות • המשמעות: המשטרה תתקשה לשלוח דוחות לפחות שנתיים https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5535131,00.html?fbclid=IwAR29PkcPQ3eZCxTmlZfjkSaqTrDhMWk3RTcPa7tnKyBYHKmuENKCn6O4Ab0
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 502 צפיות
מחפש מדריך לבדיקת רכב עצמאית לפני קנייה, דברים שאפשר לבדוק לפני שהולכים למכון בדיקה
הודעה אחרונה מאת MMi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סתם שאלה, אני יודע שבחו"ל גם הקליו וגם הג'וק משווקות בגרסאות עם נהיגה אוטונומית שלב 2, כלומר יכולת אוטונומית מסויימת בכביש מהיר, מה שתכלס אומר שמירה על מרכז נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית. למה היבואן הרשמי בארץ מביא את הרכבים עם המינימום הנדרש? צריך לשלם אקסטרה לתיקון סטייה מנתיב אקטיבי... זה קצת מביך. אני מקווה שלפחות בקפצ'ור הם לא יפשלו. אני יודע שבדרך כלל צ'מפיון נוטה להביא רכבים עם האופציות הקיימות וככה גם יונדאי וקיה, מה לגבי שאר היבואנים?
הודעה אחרונה מאת Ilaig, -
-
ניסאן ג'וק בישראל
מאת פבל- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עם מחיר לא נמוך אבל גם תשובה (לפחות על הנייר) לכל הטענות שהיו כלפי הדור הקודם, ניסאן ג'וק נוחת בישראל. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים רציתי לשאול בהקשר לגיר של הרכב ההילוכים בגיר רובוטי אמורים לרדת לבד? דבר נוסף יש הבדל בצריכת רכב כאשר הגיר הוא על רובוטי מול אוטומטי ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 808 צפיות
עד לפני שבוע(לערך) יכולתי לבקש מה אנדרואיד אוטו, take me home. הוא היה פותח עבורי את הוויז ומתחיל ניווט הביתה, אותו דבר גם לחיוג (בקשה באנגלית) לאנשי קשר באנגלית. החל מהשבוע נדם. החיבור הוא פיזי,היונדאי קונה מזהה הטלפון ומאפשר את האנדרואיד אוטו,רק הפקודות הפסיקו לעבוד... הסרתי,והתקנתי מחדש את האפליקציה בטלפון. ללא הועיל. עוד מישהו חווה? Sent from my LM-G710 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת nirco.mail, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
סיפורן של מכוניות ההנעה הקדמית המתקדמות של איסיגוניס/ BMC היה נרחב ביותר, בניסיון להפוך את BMC ליצרן של מכוניות מובילות-טכנולוגית, סטייל סיטרואן. מבלי להתכוון, זה נראה כאילו אני סוקר את מכוניות BMC/BLMC ברוורס, כאשר התחלתי מהאוסטין אלגרו ובהמשך, כתבתי על האוסטין מקסי, שמקורה היה במכונית הנסקרת כאן, האוסטין 1800. מכונית זו הידועה בשם קוד ADO17, הייתה תכנון שאפתני ביותר של אלק איסיגוניס, ובו זמנית מלאה בניגודים. “The Landcrab”, כפי שהתייחסו אליה, החליפה תיאורים שנעו בין "הסיטרואן DS הבריטית" לבין "המתחרה המוטעית והלא-מוצלחת של פורד". ואם כבר אני סוקר אותה, אתייחס למכונית נוספת שנולדה ממנה, האוסטין 3 ליטר, ובכך אשלים את הטרילוגיה הידועה ביותר לשמצה מבית BMC. לאחר…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 790 צפיות
מה העלות של הקמת חנות (לא אינטרנט) לחלקי חילוף לעבודה מול מוסכים וכו' בהנחה שאני מגייס איתי מנהל חנות בעל ותק וידע כמה אני צריך התחלתי להשקעה בסחורה וציוד? לא משנה כרגע הכדאיות ואם יש מוסכים שיעבדו מולי אני רק מחפש לדעת את הסכום בהערכה גסה להתחיל פעילות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
סיטרואן מחדשת את ה AMI שהייתה יורשת ה דה-שבו (2CV) https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/SJk0shPN8 וכמיטב המסורת גם בזו המודרנית אין מזגן. ( ראו איטם באתר השכן) למי שלא ידע את סיטרואן הנה ה AMI המקורית ( https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F_%D7%90%D7%9E%D7%99)
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בוקר טוב. חוזה נוכחי מסתיים ביוני- יולי. הזמנה לאלבר תצא במרץ. האם בפורום יש מישהו שמכיר לוחות הזמנים הצפויים לכניסת הדגם החדש ויכול להעריך מה יסופק לי ? תודה. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת safety1st, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עם הטרנד ההולך וגובר של רכבים שגונזים את חוגת בקרת האקלים לטובת שליטה ממסך המגע המרכזי, עלתה בי תהיה - למה כמעט אף רכב לא מאפשר שליטה על בקרת האקלים מההגה? זה נראה לי כמו הדרך הבטיחותית ביותר לבצע שינויים בבקרת האקלים במהלך הנסיעה; אפילו לא צריכים להוריד יד מההגה כדי לסובב חוגה או ללחוץ על כפתור. במידה והבעיה היא ריבוי כפתורים על ההגה, אפשר להוסיף כפתור אחד בלבד של בורר מצבים בין שליטה על מערכת השמע לבין שליטה על מערכת המיזוג, ואז ניתן בעזרת כפתורי שיר/תחנה הבא/קודם לשנות טמפרטורה, ובעזרת כפתורי הווליום לשנות עוצמת אוורור. למה לדעתכם יצרני רכב לא עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
סובארו נענית לתלונות הלקוחות ותצייד את ה-XV במנוע 2.5 ליטר, במטרה להציע ביצועים טובים יותר. השיווק בישראל נמצא בבחינה ה-XV יקבל את מנוע 2.5 ליטר הזרקת בנזין ישירה המוכר מהפורסטר העדכני, אשר מוצע גם בלגאסי ובאאוטבק שינחתו כאן במהלך השנה. הוא מפיק 182 כ"ס, וישודך לתיבת הילוכים רציפה והנעה כפולה קבועה. https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/HyvuJS0048 לפי ניסיון העבר עם סמל"ת, מה הסיכויים שלנו לראות את הדגם על אדמת ארץ הקודש?
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- 1 תגובות
- 802 צפיות
אני צריך להעביר את הרכב טסט בהקדם גר בחשמונאים מישהו יכול להמליץ לי על מקום לקבל טסט עם שירות ובעיקר בלי להיות נודניקים? תודה רבה פורים שמח
הודעה אחרונה מאת bv12, -
הרכב זכה במקום הראשון עם 281 נקודות. טסלה 3 במקום השני עם 242 נקודות. ופורשה טייקן עם 222 נקודות.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי רכב שיושב כבר כמה שנים (בלי טסטים) ואני רוצה להעיף אותו. אני לא מוצא את הרישיונות שלו וראיתי שצריך להגיע איתם למשרד הרישוי כדי להורידו מהכביש, יש עוד דרך להוריד אותו מהכביש או שבכלל לא חייב להגיע איתם למשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רק היום נזכרתי וכבר יצאו 3 פרקים. אני אישית רואה רק את הסיקור של כריס האריס על הרכבים המעניינים. את השאר מריץ קדימה...
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
טס לכמה ימים מחר, ויודע בוודאות שכשאחזור הרכב ייתקשה להתניע, אם בכלל. לא יצאתי כבר 4 שנים לחו"ל אז לא יודע אם זה עדיין נשאר תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
אחד הדברים הכי טובים שאי פעם נכתבו על רכבים בקטגוריה: "בלה בלה בלה רכבים פרטיים, בלה בלה SUV, בלה בלה נתח שוק. יופי, אחרי שסיימנו עם זה, אפשר להתחיל עם העסק הרציני יותר." אייל יצא לפגוש את מתיחת הפנים של ה-Q7 וחזר עם עוד הרבה פנינים כמו זה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
רוצה לדעת - למה אנשים קונים רכב עם גיר רובוטי חד מצמדי? נסעתי על קורולה 2008 רובוטית, היום על דאצ'יה 2020 רובוטית, ואין ספק שרובוטי זה בלתי נסבל. העברת הילוכים מאוד מורגשת ומעצבנת, לפעמים ההילוך נתקע, וכשרוצים להאיץ - איפשהו הוא מאבד כוח בגלל ההילוך, ובעקיפות זה מסוכן. לא מבין למה אנשים ממשיכים לקנות רכבים רובוטיים ובכך לתת לגיטימציה ליצרניות להמשיך לייצר רכבים עם גיר כזה.
הודעה אחרונה מאת Pecan,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,833 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Shmelov
- חד אופן
- שחר 1
- gpm11
- David32
- צוק
- baer
- Liviur
- garicho
- gadik6
- גולדן191