Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
קודם כל תודה על הפרגון.

בינתיים לטיפול העצמי היה פחות אלמנט של חיסכון (כמה כבר יעלה להחליף שמן ושני פילטרים במוסך לא מורשה?), אלא יותר עניין אישי. תמיד רציתי לנסות. לאורך זמן זה כנראה ישתלם יותר, אבל אני חושבת שבעל מקצוע כן צריך לבדוק את הרכב אחת לתקופה.

מסכים עם מה שאת כותבת.

אבל ככל שתעשי יותר ויותר לבד - תביני כמה את תראי דברים יותר טוב מהרבה "בעלי מקצוע" וגם כנראה תעשי אותם נכון יותר.

מעודד אותך לקחת על עצמך עם הזמן דברים קצת יותר מסובכים משמן ופילטר.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תביני כמה את תראי דברים יותר טוב מהרבה "בעלי מקצוע" וגם כנראה תעשי אותם נכון יותר.

כול כך לא מסכים. בלי שהעיניין הטכני לא יהיה תחום עיניין מרכזי יחסית, היא (או בעצם כול אחד/ת אחר/ת) לא תוכל לדעת אם משהו הוא בסדר או לא, או מראה סימניי עייפות או לא. או להקפיד על משהו או לא.

לא הייתי מעודד סתם בן אדם רנדומלי לעשות דברים יותר מסובכים משמן ופילטר בלי היכרות עם האדם. סורי מורזילקה.

מי שזה מעניין אותו, מי שמוכן לקרוא/לשבת לראות סרטונים בעיניין - בבקשה, בטח אם יש עין מפקחת על התהליך, סתם ככה? לא ממליץ

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
מסכים עם מה שאת כותבת.

אבל ככל שתעשי יותר ויותר לבד - תביני כמה את תראי דברים יותר טוב מהרבה "בעלי מקצוע" וגם כנראה תעשי אותם נכון יותר.

טיפול עצמי חוסך לא מעט כאשר הרכב נוסע המון.

הרכב הראשי בבית נוסע סביבות ה35 אלף בשנה-3 טיפולים בשנה(שמן פילטר),רפידות שהולכות(איזור הררי),פילטר מזגן ואוויר(איזור מדברי),פלאגים מייצרים הפרשים דיי משמעותיים בין תחזוקה שוטפת במוסך לבין תחזוקה בבית.

עשינו השוואה למחירי מורשה ומחירי מוסך רגיל וההפרשים גדולים,גם כשמשתמשים בחלקים איכותיים ולא הכי זול שקיים.

החסרון הוא שאין ספר טיפולים מסודר ממוסך,אבל הרכב מילא יילך למגרש ויוחלף באחד אחר אז עבורנו זה לא בעייתי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני הייתי שומר במקומך את הקבלות של חלקי החילוף שרכשת.

בנוסף שאתה קונה לבד - יש לך יותר שליטה מה נכנס לך לרכב.

מקורי/חליפי ואיזו איכות.

לא חסר מקרים של חלקים לא מתאימים או באיכות גרועה שמוסכים שמים.

למי שהגיב על זה שבלה בלה. טכני. בלה בלה.

לא אמרתי לה - לכי תעשי ראש מנוע. אבל זה מתחיל בלבדוק אוויר בצמיגים ושמן/מים. אחר כך להחליף נורות. אחר כך להחליף פילטרים, שמנים ופלאגים.

אחר כך רצועות אביזרים ועוד כמה חלקים שמתברגים וזה די פשוט.

לאט לאט.

פורסם
כול כך לא מסכים. בלי שהעיניין הטכני לא יהיה תחום עיניין מרכזי יחסית, היא (או בעצם כול אחד/ת אחר/ת) לא תוכל לדעת אם משהו הוא בסדר או לא, או מראה סימניי עייפות או לא. או להקפיד על משהו או לא.

לא הייתי מעודד סתם בן אדם רנדומלי לעשות דברים יותר מסובכים משמן ופילטר בלי היכרות עם האדם. סורי מורזילקה.

מי שזה מעניין אותו, מי שמוכן לקרוא/לשבת לראות סרטונים בעיניין - בבקשה, בטח אם יש עין מפקחת על התהליך, סתם ככה? לא ממליץ

תהליך למידת לאחזקת הרכב הוא לא רק לקנות כמה כלים, אלא לקרוא/לראות מידע טכני, וגם להתנסות בשטח. כמובן שכפי שהצגת: עם עין מפקחת. אני מאמין שאם פות"ש תרצה עין מפקחת (גם נשית), היא תמצא. ואם לא, אני אעזור לה למצוא.

הכל מתחיל ומסתים בראש: אם תרצה, אין זו אגדה.

אני ממליץ לא רק לך, אלא לכל אדם לדעת איך לתחזק את הרכב ואת שאר הדברים. נולדנו עם שכל, כדאי לנו להשתמש בו.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שאלה לי אליך, מדוע נבחרה הרובוטית ופניך לא היו לכיוון של הידנית?

2003 Polo 9N 1.4 75hp

למה רובוטית? מדובר בתיבה רציפה.

חלקה, חסכונית ואמינה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לי היתה עד לפני שנה פונטו מהדגם המדובר, יד ראשונה- אצלי מהיום הראשון, מודל 2002. 340 אלף קמ ללא שום בעיה למעט בלאי טבעי של תושבות מנוע ואגזוז שהוחלף סביב 200 אלף. לא בעיות ראש מנוע ולא כלום. המנוע לא אכל שמן ולא כלום והכל דפק כמו שעון. האוטו נפגע בתאונה טוטאל לוסט וירד מהכביש. חבל. יכל לשרת אותי לפחות עוד מאה אלף קמ. אחד הרכבים הכי טובים שהיו לי. טופל כמו שעון במוסך מורשה.

פורסם
למה רובוטית? מדובר בתיבה רציפה.

חלקה, חסכונית ואמינה.

טעות שלי, אכן תיבה רציפה.

בחיפושיי עד לא מזמן בעקבות ספייס פונטו, נאמר לי לנטות לכיוונה של הידנית, מטעמי אמינות, כי רכישה של רכב זול מבוססת ברובה על אמינות ופחות לכיוון של פינוק

2003 Polo 9N 1.4 75hp

פורסם

כל הכבוד על הפדנטיות גם ברכב כ''כ ישן שמראש תוכנן לפתרון זמני בלבד.

לגופו של רכב

החזקתי כזו ELX בימים שזו היתה "חביבת הפורום". הק''מ אצלך מזערי. הספייס שלי היתה אצלי מ140 עד 240 אק''מ, וזה היה לפני שנים רבות.

זכורים לטובה צריכת דלק פנטסטית, מזגן נהדר, מרווח פנים מפתיע ביחס למימדי הרכב, אבזור לא רע יחסית ל2001, ומראה מנצח לטעמי. עד היום.

מבחינת אמינות, לצערי לא יכול לבשר טוב - שיפצתי ראש פעמיים. בשניהם בוצע במוסך שמשון ביהוד, תמיד האוטו היה רק עם פארפלו, לא התחמם ולא היתה שום תקלה במערכת קירור. פשוט ראש אלומיניום פריך במיוחד.

בגרסת 16V זה היה גם מאוד כואב בכיס.

מעבר לזה, לולי הפחדים מהראש, הייתי חופשי רוכש כזאת עכשיו כרכב שני.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

רק היום ראיתי את השרשור הזה - היה כיף לקרוא!

זה רכב עם עיצוב סופר צעיר והוא נראה ככה גם עד היום - אין על האיטלקים בקטע הזה - עובדה, פיאט 500.

בטח גם פיספסתי סיקור על המיני - אשמח לקישור אם יש?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כל הכבוד על הפדנטיות גם ברכב כ''כ ישן שמראש תוכנן לפתרון זמני בלבד.

לגופו של רכב

החזקתי כזו ELX בימים שזו היתה "חביבת הפורום". הק''מ אצלך מזערי. הספייס שלי היתה אצלי מ140 עד 240 אק''מ, וזה היה לפני שנים רבות.

זכורים לטובה צריכת דלק פנטסטית, מזגן נהדר, מרווח פנים מפתיע ביחס למימדי הרכב, אבזור לא רע יחסית ל2001, ומראה מנצח לטעמי. עד היום.

מבחינת אמינות, לצערי לא יכול לבשר טוב - שיפצתי ראש פעמיים. בשניהם בוצע במוסך שמשון ביהוד, תמיד האוטו היה רק עם פארפלו, לא התחמם ולא היתה שום תקלה במערכת קירור. פשוט ראש אלומיניום פריך במיוחד.

בגרסת 16V זה היה גם מאוד כואב בכיס.

מעבר לזה, לולי הפחדים מהראש, הייתי חופשי רוכש כזאת עכשיו כרכב שני.

זאת הספייס השנייה שלנו, הראשונה הייתה 2001 אי שם ב2011-12, הייתה אצלנו בטווח שבין 138-170 אלף ק"מ אם אני זוכרת נכון והיסטוריה נקייה לגמרי. כיוון שזכרנו אותה מאוד טובה היא הייתה האופציה המועדפת.

רק היום ראיתי את השרשור הזה - היה כיף לקרוא!

זה רכב עם עיצוב סופר צעיר והוא נראה ככה גם עד היום - אין על האיטלקים בקטע הזה - עובדה, פיאט 500.

בטח גם פיספסתי סיקור על המיני - אשמח לקישור אם יש?

קודם כל תודה, מאוד מרוצים מהרכב ואני מקווה למצוא זמן לבצע טיפול שנתי בהקדם ולעדכן באופן מסודר.

לגבי המיני, לא עלה סיקור, בינתיים עברנו איתה 30 אלף ק"מ ונהנים מכל מטר, אולי נעלה משהו לסיכום שנתיים עוד כמה חודשים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

הוא זכור לי כרכב נהדר (יצא לי לנהוג בגירסא הידנית עם המנוע בעל הספק של 60 כ"ס).

לא סתם רציתי אחד כזה לעצמי.

מרגיש הרבה יותר רכב מכל ה107 והאלטואים למינהם.

המנוע יושב על סל"ד נמוך בשיוט על 100 קמ"ש?

עריכה אחרונה על ידי Benor

• תוכן חדש...