Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש דיווחים לאחרונה שרוצים להרחיב את נתיב+ לכביש 1:

לכיוון ירושלים משער הגיא עד הנת"צ שמתחיל לפני סחרוב

לכיוון תל אביב מבן שמן עד קיבוץ גלויות

האם יש דרך לעלות בפני משרד התחבורה בעיה בטיחותית שאני צופה לגבי המקטע לכיוון תל אביב (מבן שמן עד קיבוץ גלויות)?

דובר על זה במקרה של הנתיב+ בכביש החוף שמיקמו אותו בשמאלי וזה לא חכם וכו'.

הבעיה בבן שמן שזה מחלף בעייתי במיוחד כי יש שם את המקטע שבו כבישים 1 ו-6 רצים במקביל ובחלק זה מתרחשים המון מעברי נתיב מתוכננים ולא מעט מהם של משאיות. ומיד אח"כ מתחבר כביש 443 ושוב המון מעברי נתיב.

במצב הזה לא משנה אם הנתיב+ יהיה ימני או שמאלי או אמצעי - זה פשוט לא המקום להציג בפני הנהגים עוד סיבה למה שם צריך לעשות מעבר נתיבים מתוכנן. כי כאמור גם ככה מתרחשים שם המון מעברים. אם יצטרכו להחליף נתיבים בגלל השיקול הנוסף של נתיב+ לדעתי תהיה שם בעיה רצינית.

הפתרון לדעתי הוא החלת הנתיב+ אחרי שפירים. למה? כי במילא בשפירים יש את חניון החנה סע של הנתיב המהיר - אז מן הסתם עד עליו מגיעים לא מעט אנשים שהם לבד ברכב. ואם הם כמה? אז במילא הנתיב המהיר הוא הפתרון כי הוא חינם לרכב בתפוסה גדולה.

אז המסקנה היא שבכלל לא צריך נתיב+ לכיוון תל אביב על כביש 1 :)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעבר נתיבים אינו בעיה בטיחותית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מה שנוצר בכביש החוף הוא כבר בעייה בטיחותית, והרושם הלא סטטיסטי שלי מנסיעה יומיומית, שזה גם הביא לתאונות - וזה לא מזיז לאף אחד במשרד התחבורה.

:turn-l:
פורסם
מעבר נתיבים אינו בעיה בטיחותית.

לא מדובר על מעבר נתיב רגיל.

מדובר על כמות גדולה של נהגים שנאלצים לעשות מעבר נתיב מתוכנן בו"ז. לדוגמא כמו בקטע של כביש 1 בבן שמן שרץ במקביל לכביש 6.

זה יוצר גם עומס וגם סכנה בטיחותית. בזמנו כשהמקטע הזה נפתח הייתה ביקורת על התכנון הלקוי שלו שבו כבישים 1 ו-6 רצים במקביל ביחד. נמהוג לעשות מחלפים מסודרים במצבים דומים.

הוספת אילוץ נוסף לתכנון מעבר נתיבים בו"ז של כמות גדולה של נהגים במקום כמו בן שמן שכאמור גם ככה יש בו אילוץ יהיה גרוע בהרבה לעומת הבעיה שיש היום בכביש החוף עם הנתיב+.

פורסם

אין שום בעיה לעבור נתיב במקום בו כביש 1 וכביש 6 רצים במקביל. הקטע ארוך מספיק בשביל שכולם יוכלו לעבור נתיב מצד לצד.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בהגדרה מבנה כזה של שני כבישים נפרדים צמודים אחד לשני ללא הפרדה הוא בעיה בטיחותית, פשוט סופרי האפונים ניצחו, לעשות מקטע כזה עולה פחות ממערך מחלפים (וגם יותר מגביל, למשל אין לך דרך להגיע מ-1 מערב ל-6 דרום במבנה כזה) ולעזאזל עם הבטיחות.

פות"ש - כתוב בפייסבוק על הקיר של סמוטריץ'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש שם 4 נתיבים עם ראות מעולה, מה לא בטיחותי בזה ?

יש שם קילומטר, שניים, שלוש... לא יודע להעריך, קטע מספיק ארוך בשביל לעבור אפילו שלושה נתיבים אם צריך ולא צריך.

אם אתה נהג נורמלי אתה מתכנן את הנסיעה שלך כך שמה שאתה צריך לעשות בשביל לעבור מכביש 1 ל-6 או ההיפך זה לעבור בסך הכול נתיב אחד.

לדעתי, לעשות עניין ממעבר נתיב זה לא לדעת לנהוג.

fiat x1/9

פורסם

אין קשר לכמות הנתיבים או לראות (וגם לא למרחק, שהוא בערך 1 ק"מ), מה שלא בטיחותי זה שיש שני כבישים מהירים, שהמעבר ביניהם לא ע"י רמפת יציאה ורמפת כניסה כולל נתיבי האצה / האטה והשתלבות.

נכון שזה לא עניין גדול, אבל בהגדרה זה לא מבנה בטיחותי להשתלבות של כביש מהיר עם כביש מהיר (או עם כל כביש למעשה).

בסיכום השיקולים שגרמו לבחירה במבנה הזה, בטיחות הייתה בתחתית הרשימה, הכסף ניצח, הבטיחות הפסידה. כל טענה אחרת בנושא מראה על חוסר הבנה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה על המחמאה

fiat x1/9

פורסם (נערך)
יש שם 4 נתיבים עם ראות מעולה, מה לא בטיחותי בזה ?

יש שם קילומטר, שניים, שלוש... לא יודע להעריך, קטע מספיק ארוך בשביל לעבור אפילו שלושה נתיבים אם צריך ולא צריך.

אם אתה נהג נורמלי אתה מתכנן את הנסיעה שלך כך שמה שאתה צריך לעשות בשביל לעבור מכביש 1 ל-6 או ההיפך זה לעבור בסך הכול נתיב אחד.

אני אסביר - אני נוהג כל יום י-ם לת"א וחזור.

בסופי שבוע המצב הוא כמו שאתה מתאר.

אבל ביום עבודה בין 7-10 בבוקר זה סיפור שונה לגמרי - הראות היא 0 כי פשוט זה זחילה bumper to bumper. יש שם פקק של 5 דק' כל בוקר בקילומטר הזה שתיארת.

יש ה-מ-ו-ן משאיות בעיקר מכיוון כביש 6.

זה אומר שלא עוברים נתיב אלה נדחפים - וזה גורם למישהו לדפוק ברקס, ואם ההוא מאחור לא שם לב כי זה בדיוק פקק וכולם בטלפון אז תאונה.

ואז פתאום יש לך משאית כפולה שצריכה לעבור - ועד שייתנו לה זה comolete standstill ואז עוד פעם מלא ברקסים וכו'.

בלי קשר גם שני הימניים בכביש 1 מתמזגים שם גם זה מוסיף המון השתלבות.

ואחרי קילומטר פתאום 443 נדחפים.

עכשיו בתוך כל זה להוסיף מעברים בגלל הנתיב+? זה פשוט רשלנות בטיחותית אין דרך אחרת להגדיר את זה.

וכן ברור שהסיפור האמיתי זה חסכון לקבלן לבנות מחלף.

עוד שיקול למה נתיב+ לא אמור להיות שם (בנוסף למה שכתבתי על הנתיב המהיר שיש בשפירים): ממה שאני שם לב כמעט כל המכוניות שם זה נהג 1. מהסיבה הפשוטה הבאה: מי שיכול להסתדר בתחב"צ מירושלים כבר מזמן עושה את זה-בניגוד לשאר המדינה יש תחב"צ לא רע בכלל בירושלים למען האמת. הבעיה זה שמי שגר בשכונות הרחוקות מהמרכזית או רכבת נבון, ותושבי גוש עציון - להם אין פתרון אחר - להגיע משכונת מגורים היקפית בי-ם למרכז העיר זה כמו מיהוד לעזריאלי. וגם בהגדרה בגלל נק' המוצא שלהם הם לא ימצאו בדרך איך לאסוף טרמפיסט לנתיב+. וזה קהל שכבר מחונך בעזרת הנתיב המהיר להשאיר את האוטו בשפירים וזה עובד מצוין-עכשיו מכפילים את החניון שם בגלל הביקוש. אז שוב - לגמרי לא ברור למה כ"כ בוער הנתיב+ על כביש 1 לכיוון תל אביב. במקום זה עדיף למצוא פתרון פרקטי בדומה לחניון המוצלח בשפירים לבאים לת"א מכיוון ראשון לציון וכו' - ואז איילון יהיה פחות עמוס וזה בתורו ישליך על כביש 1 שיהיה פחות עמוס.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם
תודה על המחמאה

בבקשה, אבל זה לא בדיוק עונה לטענה שלך כי הטענה שלך (לטעמי) לא נכונה.

אתה טוען שזה מספיק בטוח, אני אומר שבין האלטרנטיבות זה הכי פחות בטוח.

את הטענה שלך אי אפשר להפריך או לאשר כי היא סובייקטיבית, את שלי קל להוכיח כי היא אמפירית.

והסיבה שנבחרה האלטרנטיבה הזו למרות שהיא הכי פחות בטוחה, היא כספית:

וכן ברור שהסיפור האמיתי זה חסכון לקבלן לבנות מחלף.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבעייה היא לא של הנהג הנורמלי לעבור נתיב. הבעייה היא שכשאלפי נהגים חייבים לעבור נתיב, לרוב ימצאו ביניהם גם כמה לא נורמלים.

כל נהגי משאיות שרוצים לעבור בין הכבישים חייבים לעבור דרך הנתיב השמאלי של כביש 1 - זה מתכון בעייתי - במיוחד שחלק מהן איטיות מאוד ושחלק גדול מההשתחבות היא בעלייה.

תוסיף לזה את העובדה שבחלק שהמשאיות משתלבות משתלב גם הנתיב המני של כביש 1 כי מספר הנתיבים מצטמצם ותגלה שאם אתה רוצה להמשיך בכביש 1, סוגרות עליך משאיות משני הכיוונים- פעמים רבות כמעט מתנגשות בעצמן כי מנסות לעבור לאותו הנתיב באותו זמן.

ואם זה לא מספיק - להערכתי לפחות 80% מהנגים לחוצים לעבור את הנתיב ב-200 המטרים הראשונים מה שמייצר כאוס מוחלט.

פורסם

אני לא אתפלא אם נתיב+ קודם בלחץ כבד של לוביסטים של WAZE עם השטות של הקארפול שרואים את השמנמן מחייך מאוזן לאוזן ומסביר לכולנו כמה כיף זה להכניס אנשים זרים לאוטו...

פורסם
בהגדרה מבנה כזה של שני כבישים נפרדים צמודים אחד לשני ללא הפרדה הוא בעיה בטיחותית

איפה מוגדרת ההגדרה הזאת? אשמח לדעת - כי כאיש מקצוע בתחום, אני לא מכיר כזאת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...