רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים. הוצעה לחבר קיה נירו 2019 דגם ex בעיסקת ליסינג. נאמר לו שהרכב כולל סאנרוף. אני מאמין שמדובר בדגם שלפני מתיחת הפנים. ידוע לי שהרכב לא שווק כאן עם סאנרוף, גם לא כאופציה. אבל נתקלתי ברכב כזה לא מזמן על הכביש. מישהו יודע להגיד אם אכן הגיע לארץ משלוח מסויים עם סאנרוף, באיזה שנה, והאם כלל שינויים נוספים? תודה.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
התקבל בווצאפ הישובי, החליקה בסיבוב הידוע לשמצה ב386. VID-20200509-WA0007.mp4 VID-20200509-WA0001.mp4
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 910 צפיות
הי. האם יש דרך לדעת מה מספרן של מכוניות רנו פלואנס חשמליות (בטר פלייס ז"ל) שנשארו בחיים, נכון לרגע זה? אבקש מספר מדויק, לא הערכות. תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 441 צפיות
מישהו יכול להמליץ לי על מישהו תותח שמבין בגיר אוטומט לרכב מאזור הצפון אני מעוניין להחליף שמן גיר כולל בדיקה של הגיר ואני חייב מישהו שמבין תודה רבה
הודעה אחרונה מאת 7A7, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כותרת?
הודעה אחרונה מאת Tal Brodkin, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתעניינת ברכישת דירה מפרויקט פינוי בינוי שיכלול חנייה במכפיל חנייה (זוגי, שני רכבים). ניתנת לי האפשרות לבחור את מיקום החנייה. המכפיל נמצא בחניון תת קרקעי ויש מספר מכפילים שניתן לבחור מהם. אשמח לדעת האם יש יתרון כלשהו לחנייה העליונה או לחנייה התחתונה במכפיל? האם יש עוד נושא שכדאי לי לשים לב אליו לפני שאני בוחרת? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 146 תגובות
- 54.7 אלף צפיות
למרות שנולדתי במשפחה עם הרבה תשוקה מוטורית (אבא ואח גדול חולי הגה), עד גיל 30 לא הייתה לי שום זיקה מיוחדת לתחום המוטורי. אם הייתי רואה רכב מרשים עובר ברחוב הייתי מסובב את הראש, אבל לא הרבה מעבר. התחלתי לעבוד בהייטק מיד אחרי השחרור מהצבא, כך יצא שכל הרכבים שלי עד גיל 30 היו רכבי ליסינג פשוטים יחסית, אוטומטיים ומשעממים לנהיגה בכל קנה מידה. מעולם לא הייתי צריך להשקיע מחשבה בבחירת האוטו, לכל שלב בהיררכיה האירגונית היה את הדגם שלו וזהו. איפשהו בסביבות גיל 30 הגעתי לחברה שנתנה לעובדים יד חופשית לגמרי בבחירת הדגם והגימור של רכב הליסינג שלהם. הגישה הפתוחה לנושא הליסינג אילצה אותי לעשות מחקר קצר לפני בחירת הרכב המיועד שכן ישנם מאות שילובים אפשריים של דגם, רמת גימור, צ…
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 939 צפיות
שלום, אין לי שום רקע טכני, ורציתי לשאול שאלה כללית (לא קשור אלי הרכב שלי בסדר:)) ראיתי אתמול את התאונה של הלמבורגיני , קישור https://www.mako.co.il/news-israel/2020_q2/Article-f28ac630505f171027.htm ותהיתי לגבי האם התיקונים שצריך לבצע שם ברי תיקון, ואז קראתי על המושג טוטאל לוסט. המושג אומר שאם לתקן את הרכב עולה יותר מערכו אז זה מוגדר כטוטאל לוסט. אין לי ספק שאם הרכב שלי ששווה משהו כמו 40 אלף היה עם אותו נזק היה מוגדר כטוטאל לוסט, אבל כשמדובר ברכב של כמה מיליונים בפועל זה אומר ששווה לעשות בו תיקונים עד כמה מיליונים? הגדרה מאוד מתעתעת, אשמח להסברים ומה דעתכם על הנזק שם. תודה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 745 צפיות
שלום רב לכולם, ברשותי רכב פרטי מזה שנתיים, עליו יש לי תג חניה לנכים (בשביל אמא שלי), הרכב רשום על שמי, אך רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל הנחת נכים ברישוי השנתי ומה צריך לעשות בשביל זה? האם יש צורך להעביר את הרכב על שם אמא שלי? (ואז נוספת עוד "יד"), או שאפשר "להוסיף שם" לרשיון ובכך גם תתאפשר ההנחה? אשמח לתשובות למבינים בעניין, תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום רב, יש ברשותי פג'ו 3008 שנת 2018, דגם אקטיב, לפי המפרט של הרכב יש ברכב בלימה אוטונומית עד 80 קמ"ש. היום נכנסתי במישהו מאחורה בקטנה, ללא נזקים משמעותיים, אך לא הרגשתי שום סיוע בבלימה מהרכב. אף לי המכסה של הראדר מקדימה ושמתי לב שאין שם שום ראדר! האם יכולה להתבצע בלימה אוטונומית בלי ראדר? לגבי הנהיגה, אני מבין שהייתי אשם ולא שמרתי מספיק מרחק, בבקשה לא להתייחס לזה May_6__2020(1080P_HD)_1.mp4
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 34 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
אחרי שהארונה של סיאט נחתה כאן לפני כשנתיים, וה-T-Cross של פולקסווגן ממש בימים אלה, החלק האחרון בטרילוגיה לבית VAG יגע גם הוא לישראל בקרוב הלא הוא הסקודה קאמיק. בניגוד לשני אחיו שהגיעו לכאן רק עם מנוע יחיד ,יגיע הקאמיק עם שני מנועים: מנוע הליטר המוכר, ולזה יתווסף מנוע ה-1.5 עם 150 כ"ס המוכר משאר דגמי הקונצרן. המרחב הפנימי לנוסעים בקאמיק טוב משני אחיו בגלל העובדה שבסיס הגלגלים שלו ארוך בכ-10 ס"מ משמעותיים מזה של הארונה וה-T-Cross. המימדים של הקאמיק מאד מזכירים את אלה של הייטי מנוחתה עדן (חוץ ממימד הגובה – הקאמיק נמוך מהיטי ב כ-10 ס"מ). הקאמיק עם מפרט בטיחותי מלא כולל זיהוי בשטח נסתר ובקרת שיוט אדפטיבית בכל רמות הגימור. הגיר בכל הגירסאות הוא ה-DSG7 ה…
הודעה אחרונה מאת efrati, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 549 צפיות
היי ברכב הקודם שלי היה לי יונידין R1 שאהבתי ממש ומכרתי את הרכב איתו, ברכב הנוכחי אני לא משתמש כרגע בגלאי אבל החלטתי שאני רוצה להזמין, אין בי ספק שאשאר עם יונידין השאלה היא האם יצאו דגמים יותר מעניינים וטובים מR1 שפועלים כמו שצריך בארץ ועדיף כבר להזמין אותם?
הודעה אחרונה מאת Naor2231, -
-
- אחראי פורום
- 28 עוקבים
- 92 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
הפורד פוקוס חוזרת לכבישי ישראל במגון גירסאות: שלושה מנועים: 999 סמ"ק 125 כ"ס 1499 סמ"ק דיזל 120 כ"ס 1496 סמ"ק 182(!) כ"ס דגם ה"לחם והחמאה" יהיה עם מנוע 999 סמ"ק בתצורת סדאן בלבד, ומחירו צפוי להיות 129900 ש"ח (עם הנחות נדיבות לציי הרכב) גם דגם הדיזל יגיע בתצורת סדאן בלבד ומחירו צפוי להיות 133900 ש"ח המנוע החזק יגיע בשתי רמות גימור בתצורת הצ'באק ורמת גימור אחת בסטיישן והמחירים צפויים להיות בין 129900 - 135900 ש"ח כל הדגמים יגיעו עם 6 כריות אוויר, מערכות בטיחות מקוריות הכוללת בלימה אוטונומית, בקרת סטיה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית. מאחר שקרה בעבר עם הפיאסטה שהיבוא…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למי יש ניסיון עם הדגם הזה של אקס 5 ? כמה עולה במוסך בשנה ממוצעת? נטו מוסך לא דלק ולא ביטוח. אשמח לתשובה רצינית, האם תקציב למוסך בשנה ממוצעת של 5000₪ יספיק או שאהיה חנוק?
הודעה אחרונה מאת משה95, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 824 צפיות
האם זה חוקי בארץ להחליף פנס לרכב? לא את הנורה עצמה את כל הפנס לפנס בעיצוב אחר. תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 821 צפיות
שלום הוכשלתי במבחן שנתי לרכב על "צלחות קדמיות" חזרתי למוסך אמרו שהם בסדר אבל החלפתי וחזרתי לטסט חוזר(עם הדיסקיות הישנות שהוחלפו) בסיום שאלתי למה הוכשלתי ונאמר לי שזה בגלל שיש מדרגה בהיקף החיצוני. צריך לציין שלא מדדו את עובי הצלחת במכון , במוסך נאמר לי שהעובי של הדיסקיות תקין יש בפני מי להתלונן?
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 585 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב בסדר גודל של 40k , לצורך העניין שמתי את העין על פיג׳ו 208 יש את האסכולה שיקפצו ויגידו ״היי תקנה קיאה, שומר על הערך!״ אשמח להסבר, בסדר גודל מחיר כזה כמה ההבדלים יכולים להיות בירידת ערך ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת חולהרכב, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום הזמנתי רכב מרנו לפני כשבועיים עוד כמה זמן אני יקבל אותו אם הוא עבר כבר את שלב ההתקנות והרישוי והוא נמצא במחסן הראשי שלהם?( ברור לי שאף אחד לא יודע זמן מדויק מבקש רק הערכה)
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים. נדרש ממני לעשות פרויקט מאוד קטן שלא הייתי קורא לו אפילו מיני פרויקט. אז בחרתי בנושא של חברת סטארט אפ ישראלית בשם REE , שטוענת כי היא תייצר את המבנה החדש של פלטפורמת רכב חשמלי שכרגע נשען על פלטפורמה של רכב עם מנוע בעירה פנימית כמו שמוכר לכולנו. הם טוענים שיוכלו ליצור בעזרת הפלטפורמה החדשה תחבורה ציבורית יעילה עשרות מונים, בעזרת קיצור כלי התחבורה והפעלתם בצורה אוטונומית. אשמח מאוד לשמוע מכם אם אתם יודעים פרטים על הנושא, זה משהו שיכול להצליח לדעתכם? מצורפת כתבה מלפני ימים בודדים בנושא: https://www.autocar.co.uk/car-news/technology/israeli-start-reveals-ultra-flexible-modular-ev-platform תודה לכם, כמובן שאם הנושא יתאים יותר לאוף…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, ברשות אמי שני רכבים (רשומים על שמה). היא מטפלת בסבתי (שאין לה רישיון) אשר בלשון המעטה אינה יכולה להתנייד בקלות, ואני מניח שלפי הגופים הרלוונטיים מצבה מוגדר כנכות. האם במצב דברים זה ניתן לקבל תו נכה עבור הרכבים הנ"ל? אם כן, למי פונים, עם אילו מסמכים, וכמה זמן אורך התהליך? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 736 צפיות
אחרי ה-C63, עברה תחת ידינו האנטי-טזה המוחלטת שלה: ה-C300e ההיברידית פלאג-אין, נטענת, חשמלית, ירוקה, וכל הדברים האלה שה-63 לא. באופן די מצחיק, לטעמי דווקא היא מייצגת את המהות של "מה זה מרצדס" יותר טוב מהשתיים.
הודעה אחרונה מאת Bob Ross, -
הוליווד מאוהבת בסאאב 1 2
מאת Asaf-R-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ראיתי אתמול את love actually - קומדיה רומנטית דלוחה, העניין הוא שגם שם לאחד הגיבורים היה סאאב: מה שמוביל אותי לשאלה - למה הוליווד כל הזמן נותנת לגיבורים שלה סאאב? הבולט ביותר הוא ג׳רי סיינפלד, אבל היו רבים אחרים (ג׳ים מ-the office עם 2008 Saab 9-3, 2006 Saab 9-2X) השאלה היא מה במותג הזה שמדליק כל כך הרבה את האנשים בהוליווד? דרך העניין הזה הגעתי לאתר https://www.imcdb.org/vehicles_make-SAAB.html שבו אנשים (עם המון זמן פנוי) ישבו ותיעדו את כל הרכבים שמופיעים בסרטים ותוכניות טלוויזיה.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם הגיוני שהמחירונים שקיימים בשוק היום נכונים באמת? מצד אחד הם קובעים את הכללים, שמשרתים יבואנים וכלכלה לצמיחה, ואולי גם את האדם שקונה רכב שירד דרסטית מחירו ביד 2. אבל מצד שני האזרח שקונה את הרכב יבואן מפסיד הון תועפות, אבל הנקודה שלי היא לא זאת, הנקודה שלי היא האם הרכב היום, משתווה לאמינות הרכב שהיה לפני שנים? הרי פעם היה צריך לעשות טיפול כל 10 אלף וברכבים חדשים היום 15 , וקראתי שאפשר גם 20, אני הולך על הסייף סייד, יש פה גידול של 50% . בכל מקרה אפשר לומר שרמת האמינות ברכבים עלתה, אם יוצאים מהנקודת הנחה שלי, שאפשר לנצל רכב חדש יותר ב 2020 מאשר רכב חדש שנקנה ב 2005. (אולי זה בכלל הפוך בפעם הכל היה יותר אמין, כמו שסבתא אומרת. )…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 522 צפיות
אשמח לשאול מישהו שאלה בנושא.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 846 צפיות
שלום למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג ספר תחזוקה וטיפולים של סיטרואן sx c4 אוטומט 1600 (שנת 2006) ב-pdf או בכל תצורה אחרת אשמח לדעת או לקבל למייל תודה
הודעה אחרונה מאת משה63, -
נראה שסמלת הגיעה למסקנה שעדיף מאוחר מאשר אף פעם, והחליטה לשים גז על החדרת האלפא ג'וליה והסטלביו לשוק הישראלי עם חיתוך משמעותי במחירים, שיפור משמעותי לא פחות באבזור, וגם - אם פוטרתם, הם יקנו מכם את המכונית חזרה. סוג של.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 940 צפיות
-
אחרי ירידה של 90% במסירות, וההנחות שפרסה היום יבואנית לנד רובר ויגואר, האם לדעתכם התקופה הקרובה תאופיין בהורדת מחירים מצד היבואניות, או שהם ישמרו על רמת מחירים דומה תוך הנחה שהישראלים יסתערו מחדש? השאלה מעניינת אותי מ-2 סיבות: 1. לפני הקורונה עמדתי להחליף רכב וכרגע אני ממתין עם זה. 2. בכלכלה שיווי משקל הוא במפגש עם הציפיות. מעניין מהם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 72 תגובות
- 14 אלף צפיות
סתם מחשבה שעברה לי, במיוחד בשוק של הרכבים הקטנים. היום רכבים סבירים ביותר כמו קיה פיקאנטו, איי 10 ושברולט ספארק אוטומטיות נמכרות בסביבות ה-66 אלף ב-0 קילומטר. רכבים כאלה בני 3(לוקח ירידת ערך של 40 אחוז, נניח) ימכרו בפועל ב-35 אלף. מה יקרה עם אותם רכבים(ללא הספארק שכן לא הייתה קיימת בגרסה הנ"ל) בני 6? ימכרו לכול היותר ב-20 אלף. וכאן דיברתי על הדגמים היותר פופולריים. מה יקרה עם רכבים רובוטיים בדמות C1 או 108? ימכרו ב-25 אלף, ורכבים בני 6 ימכרו ב-10-15 אלף. אז בעוד 3 שנים, מי שיחפש רכב קטן אוטומט בזול מאוד, יוכל לקנות פיקנטו מלוקקת ב-20 אלף או C1 שמורה ב-12 אלף(ממוצע) בנות 6 ועכשיו כשאפשרי לקנות רכב בן 6 , ליסינג 0 קילומטר לשעבר ב-10-15 אלף(הפרטים הפחות …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בתור חובב רכב צרפתי ,רושם לכם צריכת דלק ל 3 רכבים שפרסמו באותו אתר גיר עם אותו מנוע במשקל עצמי שונה *צריכת הדלק המשולבת של פיג'ו 5008 עם מנוע 1.2 ליטרים עומדת על 20.0 ק"מ לליטר על פי נתוני היצרן. במבחן שלנו נמדדה צריכת דלק של 13.4 ק"מ לליטר *בימי המבחן רשם פיג'ו 2008 1.2 צריכת דלק ממוצעת של 13.5 ק"מ לליטר *בימי המבחן רשם פיג'ו 3008 1.2 טורבו צריכת דלק ממוצעת של 14.5 ק"מ לליטר הפרש משקל 150 קילו בין פיג'ו 5008 ו פיג'ו 2008 איך פיג'ו 3008 יותר חסכונית מפיג'ו 2008 1.2והיא יותר כבדה מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת Superdror, -