רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא מפרסם את זה בפורום של דייטלינג, בעיקר כי גם פה יש יותר אנשים ויש גם קטע של להראות מה עשיתי כמובן. רכשתי מכונת פוליש ואתמול, פעם ראשונה שעשיתי פוליש עם מכונה. זו פעם ראשונה שהרכב זוכה לטיפול וזה היה מורגש. כאשר עברתי עם פלסטלינה על הרכב, זה היה ממש קשה ושמתי הרבה מים להחליק את השטח וזה עזר ולאחר מכן הרכב היה חלק כמו עכוזו של רך נולד. שמתי פוליש על הפד ובהתחלה היה לי ממש קשה, עקומת למידה. ראשית היה קשה להשתלט על המכשיר שעף ורץ לכל מקום חוץ ממה שרציתי, לכן התחלתי עם זה על רמה 1 בסיבובים של המכונה. אחרי זמן מה הצלחתי להשתלט על המכונה והצלחתי ליישם את החומר ביותר קלות והעליתי את הסיבובים לדרגה 3, זה הרגיש לי יותר מתאים.…
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 477 צפיות
היי השתעשתי ברעיון לקנות רכב חדש ותוך כדי שמתי לב שיש הבדל די גדול בין המחירונים (יד 2 וקארספורום) מה יותר תופס בשוק ועל פי מה זה ניקבע והאם שווה לשלם על מחירון של לוי יצחק?
הודעה אחרונה מאת Arteko, -
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
טוב, מראש אני משער שאין מתכון מנצח ותשובה חד משמעית. אבל בכל זאת, מה כן אומרים/מה לא אומרים? אסטרטגיית משא ומתן (רכישה איטית או מהירה), האם לשחק אותה לא מבין כלום או דווקא להראות שאני מכיר את עולם הרכב טוב? ואולי, לא משנה מה אני אעשה - בסוף איש המכירות אוכל אנשים כמוני לארוחת בוקר וההנחה שלי תסתכם תמיד ב 1,000 ש"ח בשביל לסמן V על הסעיף של ההנחה. ברור כמובן שהתוצאה הסופית תלויה ברכב/מדיניות היבואן/מלאי שצריך להיפטר ממנו ומה לא. אבל בסוף בסוף אני בטוח שיש כמה אלפים של גמישות אצל רובם המוחלט של הנציגים. בואו נניח שאני לא רוצה מימון ולא צריך טרייד. נטו משא ומתן. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 598 צפיות
רציתי לשאול, כשקונים רכב משומש, איך אפשר לדעת שלא שיחקו ב קילומטראז׳? זה משהו שאפשר לעלות עליו בבדיקה של רכב? נגיד זה: https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=22&model=1394&year=2013--1&price=-1-55000&km=-1-110000&priceOnly=1&open-item-id=yicz71&viewPage=item-page-popup 85,000 ק״מ הגיוני? רכב ליסינג שעשה רק כמות כזאת של נסיעה?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
שלום לכולם. ראשית אתחיל ואציין כי ברשותי פולקסווגן גולף. ראיתי כי ישנם כל מיני סרטונים ביו-טיוב עם הרכב הזה בנושא של חיבור הרכב למחשב ושם ניתן באמצעותו להפעיל כל מיני פיצ׳רים נחמדים כמו תאורת coming home והתראה על חוסר מים במיכל הווישרים ועוד ועוד.. רציתי לשאול האם יכול להיות שניתן לבקש במורשה שיחברו את הרכב למחשב מהסוג הזה שצריך ויוסיפו פיצ׳רים כאלו ואחרים ? (מנחש שזה יעלה לי גם שם ביוקר), אך למען הידע, האם הדבר הזה ניתן לביצוע ?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
אני חושב שאני רוצה סובארו brz (עוד לא נהגתי עליה) אז הלכתי לאולם התצוגה וניסיתי להכניס פנימה את הילדים שלי. אני 1.79, יש לי בן 4 ובת 6. המטרה היא רכב שיסיע אותי לעבודה אבל בדרך יקח את הבן לגן והבת לבית הספר. קיוויתי שמאחור יהיה עבורם נסבל אבל זה לא נראה כך: הקטן נכנס ראשון, התיישב על הבוסטר, כפות הרגליים נתקעות בגב המושב. יש בקושי מספיק מקום לרגל אבל לא לכף הרגל. הבת נכנסה שניה, גם לה כפות הרגליים לא מגיעות עד הרצפה אז היא שמה אותם בפוינט (אצבעות כלפי מטה). לא נראה סביר לנסיעה של 10 דקות כל בוקר. אולי כשהיא תהיה גבוהה יותר כפות הרגליים שלה יגיעו לרצפה (הרי הבוסטר מרחיק אותם משם), אבל נדמה שמתחת למושב עצמו יש ממש מעט מקום. למי שהצליח בזה, מה אני מפ…
הודעה אחרונה מאת malagena, -
מסך מומלץ לבמוו
מאת simha- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 923 צפיות
ערב טוב. מעוניין לקבל המלצה למוסך לטיפול קבוע בבמוו. תודה 320i 2016
הודעה אחרונה מאת michael12345, -
רעיון למועדון
מאת GR8Day- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 787 צפיות
לאור החידוש הנפלא באתר שמאפשר לפתוח מועדונים, חשבתי על רעיון שיוכל להיות (לפחות לדעתי) מעניין מאוד לאנשים רבים. אממה? אני מאמין שמישהו אחר עם יותר זמן/סבלנות/ידע/ניסיון/רעיונות ממני יוכל להביא תוצאה טובה יותר. הרעיון הוא מועדון 'חולה הגה תפרן', או כל שם אחר. הקונספט מאחוריו הוא שיש בפורום חובבי רכב רבים שלא ממש יכולים להגשים את החלום שלהם ונאלצים להתפשר ולהסתפק בפחות. במסגרת ה'פחות' הזה הם (אנחנו) מנסים לעשות את המקסימום. אנשים שרוצים פוקוס ST ומסתפקים בפיאסטה אטמוספרית (אבל היא ידנית והשלדה נהדרת!), אנשים שמעלים פוסטים בנוסח 'מהנה לנהיגה בתקציב נמוך', או 'הנעה אחורית חזקה וידנית, עד 35K'. מכירים את הסגנון? יש המון נושאים שמעניינים אנשים כא…
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התעניינתי לגבי רכישה של מאזדה 6 שנת 2014. ראיתי שנכון להיום מאזדה 6 רמת גימור Luxury שנה 2014 נמכרת סביב ה-50~55 אלף ש"ח. המחיר שלה צנח עד כדי שהיא נמכרת בסביבות המחירים שבהם נמכרת מאזדה 3 אקטיב שנת 2014. מאחר וזאת ירידה די משמעותית, רציתי לשאול האם כאן זה נעצר או שמאזדה 6 תמשיך לאבד מערכה? ואם כן - איפה זה עוצר? האם בעוד 3-4 שנים מאזדה 3 אקטיב תהיה שווה יותר כסף ממאזדה 6 luxury? ושאלה נוספת - כמה אגרת רישוי משלמים עבור מאזדה 6 luxury שנת 2014? תודה.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 741 צפיות
שלום. אשמח לדעת באיזה תקציב או איזה דגמים של רכב אפשר לבחור בליסינג חברה של אלדן בתקציב של 3200 שח לחודש. משום מה אלדן לא מפרסמים את מגוון הדגמים לבחירה ואומרים שאעביר להם רשימה של רכבים שאני רוצה והם יבחרו מה מתאים בתקציב הנ"ל. לא מבין בכלל את השיטה הזאת. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 677 צפיות
מי מכם שעדיין לא נתקל, בתחתית העמוד של כל שרשור (וכן בלחיצה על סמל השיתוף בכל הודעה) יש מספר אייקונים של רשתות חברתיות שמאפשרים שיתוף לאותן רשתות. אבל סמל אחד היה חסר לי שם במיוחד - וואטסאפ. עכשיו הוא שם. תהנו. רוצים לשתף את כל השרשור (למעשה לינק להודעה הראשונה)? כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על האייקון בתחתית העמוד, והוא אוטומטית ייקח אתכם לוואטסאפ שלכם (בטלפון. במחשב זה קצת שבור) לרשימת אנשי הקשר והקבוצות, שם תוכלו לבחור את איש הקשר או הקבוצה אליה תבחרו לשלוח את הקישור. רוצים לשתף שרשור עם הפניה להודעה ספציפית? לחצו על סמל השיתוף שנמצא בכל הודעה בפינה השמאלית-עליונה של ההודעה, בחלון שייפתח, לחצו על האייקון של …
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 596 צפיות
אין איזה מפגש בקנה? תאריך משהו? מה קורה פה? תושב קארספורום מודאג.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום וברכה, אשמח לעזרה לגבי רכב שנת יצור 1999. שאני מעוניין להוריד מהכביש ולמכור לחלקי חילוף. עומד בחנייה פרטית ללא שימוש כ 9.5 שנים. ללא הקפאת רשיונות או תשלום אגרות. לא קיבלנו שום דרישת תשלום ממשרד הרישוי בשנים האחרונות, אך גם לא מכתב בגין מבצע מחיקת החובות. לא ידענו על מבצע זה. הרכב רשום על שם אבי ז"ל וכן על שמי כנהג נוסף (בפועל היה שלי ונקנה מכספי) אבי נפטר לפני כ- 9 חודשים. לא אבי ז"ל, לא אני כבעלים נוספים ולא יורשיו - אף אחד מאיתנו לא קיבל שום מכתב בנושא מחיקת חובות הרכב הנ"ל. זאת למרות שאבי נפטר במהלך חלון הזדמנויות זה (לאחר מותו התקבל ממשרד הרישוי רק מכתב בגין רכב אחר של אבי שבו נהג עד יומו האחרון). אני יודע שלא התקבל שום מכתב בשנים…
הודעה אחרונה מאת נועם ק, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 617 צפיות
הרכב הוא שברולט קרוז 2013 שנרכש מchevrolet certifid דגם lt platinum . יש ברכב מחשב דרך אבל עלוב לחלוטין , מראה רק תצרוכת דלק, כמה נשאר במיכל, טריפ, וקילומטרז, אני מסתכל ביוטיוב ושם מראים מחשבי דרך אחרים שמראים מלא אינפורמציה,ככה זה בדגמים שהביאו לכאן?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מה עדיף לדעתכם? במה אתם מעדיפים לנהוג? באיזה גיר אתם משתמשים ברכב שלכם?
הודעה אחרונה מאת שחר_זאבי, -
במידה וכבר נפתח כזה שרשור (לא מצאתי), מנהלי הפורום מוזמנים למחוק את הנוכחי, בכיף שלהם. לאור פוסטים רבים עם תלונות שאני רואה כאן על יבואנים שונים, חשבתי שזה יכול להיות נחמד לערוך כאן איזה סוג של "עימות" ארוך טווח ביניהם. זה לא יהיה (וגם לא יכול להיות...) מדגם סטטיסטי מייצג, אבל לאורך זמן, השרשור הזה בהחלט יכול לרכז לנו במקום אחד אוסף של אינדיקציות אלו יבואנים בולטים לטובה ואלו לרעה בנושאים הכי "כואבים" של עמידה באחריות. כאשר במבחן ה"רצון הטוב", יש להם הזדמנות של ממש (אם הם "רוצים"...) לבלוט לטובה על פני המתחרים. רק תזכורת של מה זה "רצון טוב", למי שקצת פחות מכיר: נהוג שהיבואן מצהיר שבשנה-שנתיים שלאחר פקיעת האחריות, הוא יקח על עצמו בכל זאת אחריות על תקלות מ…
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני כחודש החלפתי שמשה קדמית לרכב. במסגרת זאת, ניתקו את המובילאיי וחיברו מחדש. מאז, הוא לא נדלק אוטומטית עם הפעלת הרכב. בכל התנעה, צריך להדליק אותו ידנית. במוסך אומרים שרק הם יכולים לתקן את זה. מישהו יודע איך אני יכול לסדר את זה בעצמי?
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דגם ה1.5 ליסינג החליף 1.5 ליסינג... היוצא היה עם 123,000 קמ. מדובר ב98 אחוז אותו רכב. השוני הוא לטובה ולרעה: לטובה: הוספת מערכת שיוט אדפטיבית שעובדת יפה כל עוד הרבה בתנועה. הגדלת מסך המולטימדיה. תוספות חיבוריות אנדרואיד אוטו שמאפשרת וויז במסך המולטימדיה. ושדרוג תצוגת מערכת ההתראה לנסיעה לאחור. גם איכות הסאונד שופרה קלות. לרעה: המולטימדיה החדשה מצוידת במסך מגע הנחות מהקודם שהיה מצויין וגם מגיבה לאט הרבה יותר ביישום הפקודות. יישום הוויז עובד לאט ברכב. לעיתים נתקע לאורך מאות מטר. אם מתנתקים מהרכב ונותנים לסלולאר לעבוד עצמאי הכל תקין, כך שהבעיה בממשק מול הרכב או ביכולת עיבוד נמוכה מדי של המולטימדיה. סך הכל תחושת אכזבה מסוימת מכך שהרכב כמעט לא השתנה. הדגם החדש מגיע…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 420 צפיות
בוקר טוב לכולם הייתי רוצה לדעת אחת ולתמיד האם יש רצועה או שרשרת בסקודה אוקטביה 2015 -2014 1.2 הרשת מבלבל לגבי זה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mz360, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, קניתי רכב לפני כשנתיים וחצי מסוחר רכבים. האוטו עבר 123 אלף ק"מ, שנתון 2012. לאחר חצי שנה כבר נאלצתי לבצע החלפת מחשב גיר והתחילו לצוץ כל מיני תקלות רציניות. המון כסף הושקע ברכב לצערי. האוטו היה בהשכרה לפני. התברר לי שבין השנים 2012-2014 האוטו נסע 50 אלף בשנה! וכבר ב2014 הוחלף מחשב גיר, כאשר לאוטו היו 120 אלף ק"מ. לי מכרו את האוטו כאשר היו לו 123 אלף. משמע שבמשך 4 שנים נסעו בו רק 3 אלף ק"מ?... אני לא מצליח להשיג פרטים נוספים מאף מקום, רישיון הרכב הישן ביותר הוא מ2014. אין לי את 15,16,17. מה ניתן לעשות במקרה כזה? הרי למכור לאדם פרטי-לא אמכור, יש לי מצפון. אני לא יודע אם הק"מ זוייפו או שלא, אבל לא אקח סיכון שכן ואמכור לאדם פרטי. מה כדאי לעשות…
הודעה אחרונה מאת qsz2410, -
-
שלום וחג שמח לחברי הפורום, נושא שמאוד מעניין אותי, נכתב על סמך הנסיון שיש לי בתעשיה והציפיה לעתיד הקרוב בעולם הרכב בנושא האחזקה. רוב היצרנים מנחים אותנו להגיע לטיפול תקופתי אחת לשנה או 15K ק"מ כדי להחליף שמנים, פילטרים ורכיבים מתכלים אחרים במערכות הרכב. האמת היא שחלק גדול מהנהגים יכלו להמשיך לנסוע ק"מ רבים נוספים ולדחות את הטיפול מבלי לגרום שום נזק. אז מהיכן הגיע מספר הזהב "15K ק"מ" שכולם ממליצים עליו? כנראה ומדובר במספר המהווה את המכנה המשותף הנמוך ביותר למגוון סגנונות נהיגה , תנאי דרך, מזג אוויר ועמס. ניקח לדוגמא שני מצבי קיצון: שני נהגים שהגיעו לטיפול תקופתי לאחר 15K ק"מ. הנהג הראשון נוסע לבדו מרחק של 200 ק"מ כל יום בכביש שש וכמעט ולא עומד בפקקים. הנהג הש…
הודעה אחרונה מאת ippisl, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 440 צפיות
מצאתי בשיטוטי ברחבי יוטיוב מקבץ סרטונים גולדן. סרטוני שיווק מבית שברולט שמסבירים את אופן הפעולה של כל מיני מנגנונים בסיסיים ברכב. הם מסבירים בצורה מאוד יסודית ומהנה, דוגמאות גאוניות לטעמי. מקווה שתהנו כמוני. דיפרנציאל: הילוכים: מתלים: הידרואליקה: וכמובן איך אפשר בלי, כוס סוס:
הודעה אחרונה מאת TKHJH95, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 945 צפיות
היי סתם שאלה שעניינה אותי בעקבות שיחה עם חבר הרי גם אם הרכב הגיע עם מצבר 60 אמפר אפשר לראות ברכבי ליסינג סתם כדומגא שמחלפים למצבר 55 בהראשון נגמר והכל עדיין בסדר. לפי מה קובע היצרן?
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
מכירים את "חיפש אתונות ומצא מלוכה"? אז כזה, אבל במכונית. כמעט.
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 6 אלף צפיות
במבחנים בארה"ב, כולם מציינים כיול קשיח מידי של המתלים. במבחנים בארץ? חלק כותבים רך, נוח ונעים וחלק קשיח מקפץ ולא נוח בעיר. מכתבים שנוסעים על המון רכבים, הייתי מצפה לאיזו אחידות באחד התחומים הכי חשובים במבחן כי 90% אפשר לגלות כבר באולם התצוגה. (לפחות הרוב, למעט הממש חנפנים, ציינו את שאון המנוע והביצועים הפושרים יחסית).
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
השבוע אני צריך לשכור רכב וכמה שאלות שיש לי שלא הבנתי. ביורופקאר עשיתי את כול הסימונים באתר שלהם כולל ביטוח מקיף עם ביטול השתתפות עצמית אבל שמתי לב שבאף חברת השכרה זה לא כולל צמיגים+מרכב תחתון. קרה לכם במקרה שחברת ההשכרה עשתה לכם משהו לגבי המרכב התחתון? תודה. כתבה שמצאתי בנושא הזה. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3777035,00.html
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 662 צפיות
שלום לכולם רציתי שתעזרו לי ... אני קניתי יונדאי טוסון 2020 חדש ונאמר לי שיש באוטו פויינטר עכשיו כמו שאני מבין אני יצטרך לעשות מנוי בחברת פויינטר תגידו העם אני חייב או לא לעשות זות או שזה תלוי אם הביטוח מחייב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ע"פ הדיווחים/שמועות, עמדה מס' 1 של רשות הרישוי מחשבת ימיה לקראת סגירתה הסופית. מעט השינויים והרישומים אשר עדיין מתבצעים שם, יעברו בעתיד הקרוב אל מכוני הרישוי ואל המתקינים המורשים. בוחני עמדה 1 עוברים בימים אלה לימוד והכרת השטח, כשהם אמורים להצטרף אל צוות המפקחים על מכוני הרישוי.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מדובר ברכב ישן, מאזדה לאנטיס 2001. הטסט עבר פיקס אין ליקויים, למעט נזילות מבולם ימני אחורי. הלכתי למוסך, הרכב עלה על ליפט, ושמתי לב שאין נזילות. בסך הכל הצטבר שם גריז/בוץ ושיט מהסוג הזה. ניקינו את הבולם היטב, נראה טוב, והסתכלתי על שני הבולמים - הם נראים באותו מצב בדיוק! חזרתי אליו, עם הצהרה מהמוסך שבוצע תיקון של הליקוי. והבוחן אמר שזה לא מספיק טוב ושאני צריך לחזור למוסך. לא מבין איפה הבעיה? לגרום לי לשלם כסף סתם? מה הוא רואה שאני והמוסכניק לא רואים? בכל מקרה, המוסכניק ביקש להשאיר אצלו את האוטו, לדבריו הוא יעביר את הרכב במסלול בלי שהבוחן יפסול שוב. נעניתי לבקשה, הרכב נשאר בתקווה שי…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 675 צפיות
מחפש המלצות / דיס-המלצות על מוסך סוזוקי דוב (יושב ברחוב בן ציון גליס בפתח תקווה)? התגובות באתר שלהם מתחלקות בין ״לא מקצוענים שמנסים לדחוף תקלות״ לבין ״המוסך הכי טוב שהייתי בו אי פעם״.
הודעה אחרונה מאת eli1801,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Deutz912
- פול-טנק
- Yondalar
- רפי לין
- fishmanl
- Pavlik
- nglancer
- פריג'י
- AmitGo
- orankohn
- לירון .ה.
- cbendor