רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 661 צפיות
שלום לכולם! עברתי תיאוריה (קולולו) ואני רוצה להתחיל ללמוד כמובן.. ההתלבטות שלי היא בין ללכת על מורה פרטי או בכלל על בית ספר לנהיגה, מצד אחד יש לי לא מעט המלצות מחברים על מורים פרטיים מצד שני, זה כל מלחיץ אותי כל העניין הזה של נהיגה, שאולי כדאי לקחת שיעור נהיגה ראשון ממקום מסודר, ותיק ועם קבלות? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Derish, -
היי לכולם, אציג את עצמי, אני המון זמן קורא שקט כאן, מגיב פה ושם, האמת, העדפתי בעבר פחות להגיב, בעיקר בגלל שאני מאמין שלהגיב ללא ידע צבור או ניסיון כל שהוא, בתחום כל כך מגוון, הוא חסר תועלת, אז צברתי קצת ניסיון, נכנסתי לתחום הרכב ולמדתי המון, הקשבתי, התפתחתי, השכלתי. אני אתחיל במשפט קטן שלמדתי בתקופה הזאת גם עם מנוע קטן והגה מדיוק, אפשר להעלות חיוך בכל פנייה, תהליך הרכישה, חפשתי רכב במסגרת תקציב מסויים, דרישות עיקריות, אמינות, בטיחות, הגה קטן ומדוייק, אבזור, שמירת ערך כספי, יכלתי לרכוש רכב יד 2 ישן יותר, משנתון 2015, עם קילומטרז' גבוה יותר, אבל ספורטיבי, עם ערך מוסף, כוח ופאן. רציתי רכב שיתן לי שקט, לא לרוץ למוס…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 24 תגובות
- 2 אלף צפיות
כבר ראיתי כמה פתרונות יצירתיים: בכפתור ווליום, בג'ויסטיק כיוון מראות, על ידית ההילוכים... לפי דעתי, המסיכה צריכה להיות גלויה לעין כדי לא לשכוח אותה חלילה, אבל גם לא במקום מזוהם מדי כדי לגמרי לאבד את הייעוד שלה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היום נהגתי מראשון לכיוון כביש 42 ואיך שאני נכנס לנתיב אני צריך להשתלב לשמאל לכיוון רמלה, אותתי כי אני מנומס ומאותת, מה שידעתי שהאיתות שלי גורם לאנשים באותו הנתיב שאני רוצה לעבור ללחוץ על הגז, זה קסם אנשים נוסעים רגיל (נגיד) ואיך שאני מאותת הם פתאום מ70 קמש עוברים בשניה ל130 קמש העיקר שאני לא יכנס, ואמרתי לעצמי הפעם אני לא אדחף ( כי אנשים פשוט לא נותנים הזדמנות להכנס לנתיב) אמרתי אני אעשה ניסיון לראות מי יתן לי... אז לא מפתיע שהגעתי למצב שכבר נגמר לי הנתיב והייתי חייב להשתלב וזה אחרי שעשר מכוניות (ספרתי כן ספרתי) לא נתנו לי להשתלב כי זה מוריד מהכבוד שלהם כנראה לתת לבנאדם שמאותת ולא נדחף בכוח, להשתלב. האם יש עוד נהגים עם מוח על הכביש? האם יש עוד נהגים שלא האגו שלה…
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
פרסום מטעה בדאצ'יה 1 2
מאת orankohn-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לאחרונה דאצ'יה יצאה במתקפת פרסום לקדם את מכירת הסנדרו כמכונית הזולה ביותר בשוק. הם גם מציעים באתר שלהם מכירה אונליין של הסנדרו. קצת לא מכובד ולא ראוי לראות באתר מכירת האונליין מסירת פרטים מטעים - מופיע שם שהסנדרו LAUREATE הזולה שמתומחרת ב- 58,990 ש"ח הינה עם מנוע 1.0 ליטר טורבו בנזין. בפועל מדובר במנוע 3 בוכנות אטמוספרי בנפח 1 ליטר שאינו טורבו עם 73 כ"ס. https://sales.dacia.co.il/דאציה-סנדרו/?section=3&gear=X5H_G4_M&gearToggle=m&finish=380
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מאמר שנתקלתי בו כעת https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3831970,00.html?ref=ynet הכתבה מאד מעניינת במיוחד לאור הנתונים שיכול להיות שהרבה דגמים לא ישווקו באירופה ולכן לא יגיעו אלינו ובנוסף הנתונים של חברות הליסינג בארץ, מי יציבה ומי פחות.
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 526 צפיות
בעבר, כאשר נכנסתי למפות או לוויז הייתי מקיש על סימן המיקרופון או אומר הי גוגל ונותן פקודה לניווט. לאחרונה כאשר אני מקיש אוקורא הכל אני מקבל הודעה בדמות נקודות צבעוניות והודעה קולית: google assistent וזהו.. אין תגובה מעבר לכך
הודעה אחרונה מאת Enir, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 27.4 אלף צפיות
היי לכולם, ברשותי רכב משנת 2000 שברצוני להוריד מהכביש . הרכב כבר זמן רב לא טסט. הא ניתן להורידו דרך משרד הרישוי עם מילוי טפסים הרגילים במצבו? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
1. מהנדס רכב - "המתנע תקול" 2. מהנדס חשמל - "הסוללה ריקה" 3. מהנדס כימיה - "אין דלק" 4. מהנדס תוכנה - "אולי נצא החוצה ונכנס שוב"
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
שלום, ברשותי דאצ'יה סנדרו 2020 שקיבלתי מהעבודה. אבא שלי נוהג על טויוטה ספייס ורסו שנת 2014. לאחר שנהגתי בשני הרכבים, הבחנתי בכך שהבלמים בטויוטה 2014 טובים יותר באופן די משמעותי מהבלמים שנמצאים בדאצ'יה 2020. אני תוהה מה יכולה להיות הסיבה, כיוון שרכב חדש אמור לבלום טוב יותר, אולם בפועל זה לא קורה. בטויוטה מספיקה נגיעה קטנה בדוושת הברקס ומתקבלת תגובה מהירה וחדה של האטה, וכך זה אמור להיות. לא שבדאצ'יה יש בעיית בלימה אלא שפשוט ההבדל די מורגש בהשוואה לטויוטה, ושבמקרה חירום בו נדרשת בלימה חזקה, לדעתי הטויוטה תציל אותי בסבירות גבוהה יותר, או לפחות תביא לתוצאות פחות הרסניות. אולי זה נובע משימוש באיכות רכיבים נמוכה יותר כדי לצמצם עלויות? …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שואל עבור חבר שמתעניין בנירו/איוניק חדשה מהחברה. לטענתו, בדגמים שלפני מתיחת הפנים היה בשניהם רעש מאוד מהותי בעיקר מהגלגלים האחוריים (או רעש כביש) שנשמע מאוד בתוך הרכב. הוא טוען ששמע שבדגמים שאחרי מתיחת הפנים הנושא שופר באופן משמעותי. השאלה מופנת בעיקר למי שנהג ברכבים (לא משנה אם בנירו או באיוניק) בכבישים מהירים לפני מתיחת הפנים וגם באלו החדשים ושיכול להעיד אם אכן יש שיפור משמעותי בנושא. האם בדגמים החדשים הרעש אכן מופחת ונסבל? הנושא מאוד מהותי עבורו והוא ישמח לתשובות מבעלי נסיון. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 503 צפיות
הי. לפני ארבע שנים תיקנו לי רכב לאחר תאונה. החלפת מכסה מנוע וצביעתו. עכשיו לקראת מכירה אני שם לב להמון פגמים והתחלות חלודה. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כשהקורנה תקפה אותנו לפני כחודשיים נשארתי בבית כמו רוב עם ישראל. בגלל העבודה שלי מהבית והעובדה שאשתי עובדת חיונית (שעל הדרך ביצעה כבר את כל מה שהיה צריך מחוץ לבית) גרמו לכך שה E350 שלי נשארה בחניה תקופה מאוד ארוכה, לא היה חכם מצדי אבל פשוט שכחתי להתניע את הרכב מפעם לפעם. כפי שאתם מנחשים, המצבר התפגר לי. אני קצת מאוכזב מכך שוורטא כחול (הסדרה היותר יוקרתית/איכותית) של 74 אמפר/שעה החזיק לי רק כ 6 שנים. המצבר נמצא בתא המטען ולא בתא המנוע כך שאינו חשוף לטמפרטורה גבוהה כך שצפיתי ליותר, כמו הוורטה הכחול שלי שהיה מותקן ב C הישנה ששרד כמעט 9 שנים. בפעמים הבודדות השהייתי צריך את הרכב בשבועות האחרונים השתמשתי בבוסטר שהיה לי ברכב ואחרי מספר פעמים פשוט השארתי אות עטוף בבד בתוך ה…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 710 צפיות
בס"ד חברים שלום לצורך בדיקה, אשמח לקבל פרטים( כאן, או בה"פ) מבעלי פורד מונדיאו /גלקסי /אסמקס( בעבר או בהווה) עם הגיר הרובוטי(DCT450) שביצע שיפוץ לגיר באחד המוסכים מורשי היבואן של פורד ונאלץ לבצע תיקון חוזר עקב נזילה או כל בעיה אחרת, בתקופת האחריות או לאחריה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
יש לי את כפתור הזה ברכב פורד f350 מנוע טורבו דיזל 6700 כאשר אני לוחץ על הכפתור הזה נדלק לי נורת גזים בלוח שעונים.. לשם מה נועד כפתור זה ומתי מדליקים אותו
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
החל שיווקו בישראל של הרכב סאנגיונג קורנדו 2020. להלן חלק מהמפרט הטכני - המנוע בנפח 1.5 טורבו. הספק: 163 כ"ס. מומנט: 28.5 קג"מ ב- 1,500 סל"ד. תיבת הילוכים של אייסין 6 מהירויות. אורך: 4.45 מטר. רוחב: 1.87 מטר. גובה: 1.63 מטר. בסיס גלגלים: 2.67 מטר. נפח תא מטען: 407 ליטר. מרווח גחון: 18.2 ס"מ. חישוקים: 18 אינץ' תאורת: LED. מולטימדיה: מסך 8 אינץ' בעברית מלאה ( אפל ואנדרויד). הרכב עדיין לא מפורסם באתר היבואן - טלקאר.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 768 צפיות
השאלה בכותרת. כל אלו שאני רואה הן עם רצועות לרוחב בלבד, ולא לגובה. מה שאומר שהן לא יישבו טוב על המשענת ראש. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הזה. ברשותי יונדאי אקסנט 2004 אוטומטית חמש דלתות שידעה כבר ימים יפים יותר. אומנם רק 180 אלף ק"מ וטופלה לכל אורך השנים במוסך מורשה, אבל המזגן לא עובד כבר הרבה זמן (גז בורח) ועברה כמה תאונות קלות בעבר כך שמצב הפח לא משהו. בנוסף דברים קטנים כמו צופר לא עובד וידית שבורה באחת הדלתות האחוריות. היא נוסעת נהדר ושירתה אותי המון שנים, אבל מציאה היא כנראה לא... לפי לוי יצחק, אם לא טעיתי, המחירון שלה סביב ה-7-8 אלף אבל כמובן בלי לקחת בחשבון את כל התקלות שתיארתי למעלה. ריאלית אני לא רואה מישהו משלם עליה יותר מכמה אלפים בודדים ואולי גם זה לא? ומצד שני אני לא מעוניין להתעסק יותר מדי במכירה שלה. יש לה טסט לעוד חודשיים והייתי שמח להיפטר ממנה עד…
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
בדרך כלל, בימים כתיקונם, אני לא מסקר את נתוני המסירות. זה לא באמת מעיד על שום דבר, וחברת ליסינג אחת שמצליחה להתארגן על עסקה אחת של 10,000 מכוניות יכולה לשנות את תמונת המסירות כמעט מקצה לקצה. נתוני מכירות לא מעידים על מצב השוק, או על טיבם של דגמי מסוימים (להוציא נישות ספציפיות מאוד שנשלטות באופן מוחלט ע"י לקוחות פרטיים, וגם אז זה לא מחייב) או - תכלס - על שום דבר משמעותי באמת. אבל מה שקורה עכשיו מעיד, יותר מכל דבר אחר, על מצב השוק באופן כללי. שנותן גם הצצה למצב הכלכלה באופן רחב יותר. אני חייב להגיד משהו שלא חשבתי שאני אגיד כתוצאה ממבט על קובץ אקסל של נתוני מכירות - זה מפחיד. עם כל החזרה המהוססת לשגרה, עם פתיחת בתי הספר והחומוסיות, והחזרה של נסיעות …
הודעה אחרונה מאת feel, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אין לי ניסיון אישי עם זה אבל ממה שקראתי חשבתי שאחד היתרונות המרכזיים בבקרת שיוט אדפטיבית זה שהיא מקלה בפקקים. עכשיו אני שם לב שבחלק מהמכוניות (למשל יונדאי אלנטרה) יש פיצ׳ר של בקרת שיוט אדפטיבית אבל ללא עצירה (בקרת השיוט פעילה רק במהירות מעל 10 קמ״ש). האם בקרה אדפטיבית עדיין עוזרת בפקקים גם אם אין עצירה מלאה? אם לא, באיזה מצבים כדאי להפעיל אותה? תודה, הלל.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 516 צפיות
הוא צריך לשלם פעמיים ולעשות טסט אחד?
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
סתם שואל מסקרנות. איזה אחוז ממי שבשנים האחרונות עבר טסט בישראל הסתפק ברישיון לרכב אוטומטי בלבד? Sent from my Mi 9T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מדבר על הפנסים שדולקים בדר"כ במצב רגיל(משולשים צהובים כאלה) רציתי לשאול לגבי המשולשים איך מחליפים אותם והאם יש למישהו מדריך או הסבר?זה פשוט לא נראה כמו החלפת מנורה רגילה והאם זה חוקי?הבנתי שבדגמים החדשים זה כבר מגיע לבן,מדבר על מנורות חוקיות ולא טורבו לד צירפתי תמונות תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Maor Sibony, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני עומד בפני רכישת רכב חדש. דאצ'יה דאסטר. היבואן מתקין movon. אני תמיד נמנע מהתקנות מקומיות אבל הפעם אין ברירה. מעולם לא שמעתי על המערכת הזו. מישהו מכיר? להתעקש על מובילאיי/אוואקס? Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת damnt, -
-
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מדבר על הבדיקה שמציגים לקונה הפוטנציאלי כשהוא מגיע לרכוש רכב מליסינג/מגרש מכוניות/טרייד אין. כמעט תמיד הבדיקות האלה מראות תמונה שיקרית של מצב הרכב. משום מה לא מופיעות שם תקלות או תאונות מהותיות. הרוכש התמים, שמסתמך על הבדיקה הזו, פשוט מוטעה. כמובן שהגוף המוכר הוא המטעה. וזאת באמצעות מכון בדיקה זה או אחר. מפליא אותי איך עד היום אף אחד לא שם לזה סוף. איפה ארגוני הצרכנות, תוכניות האקטואליה והתחקירים? איך כאן בפורום אנחנו עדים לכ"כ הרבה מקרים כאלה. אבל עולם כמנהגו נוהג. והתופעה לא נפסקת?
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
אז אבא שלי החליט שהוא רוצה להחליף את הרכב העבודה שלו. פרסום הרכב באחד הלוחות, והופ..מלא טלפונים ובא קונה נחמד הביתה סיבוב על הרכב, שאלות, פרטים וכל הדברים המקובלים ששואלים. נסגר מחיר (מה שאבא שלי דרש). העברת זהב בנקאית. ויאללה נילך לדואר להעברת בעלות. השעה 16:30, עכב הגבלות איו דואר פעיל בעיר אחרי השעה 2. בעיה?? אבא שלי מתקשר אליי, שואל מה אפשר לעשות אולי לנסוע לשדה או משהו. אני עונה לו סמטוריץ עשה לך חיים קלים "יחסית". העברת בעלות באינטנרט. תגובה שלו: לא נכון מתי?? אבא תן לי חצי שעה אבוא אלייך לעזרה. מגיע אליו..נכנס לאתר משרד הרישוי. שמפנה אותך לאתר "אזור אישי ממשלתי" רישום עם כל הפרטים יש אופציה לבחור עם איזה מסמך…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אם לא רציתם לטרוח עם כל התהליך של הזמנה מוקדמת, רציתם לתת לאנשים אחרים לבדוק אותו קודם, או שסתם פספסתם את זה שהייתה אופציה כזו, מעכשיו אתם יכולים לקנות את הדיפנדר החדש ישירות מהאולם ולקבל אותו אחרי זמן אספקה סטנדרטי ולא כאילו זה מיזם קיקסטארטר שהרימו שני חבר'ה בני 16 מתוך סניף של ארומה. החדשות הרעות? תצטרכו לשלם יותר. יואב היה באירוע ההשקה, רצה לנהוג, וחזר בלי לספק את הרצון אבל עם כמה תובנות מאוד מעניינות.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 947 צפיות
האם ישנו את העתיד עם סמי-טראק עם 0 פליטת מזהמים? האם טכנולוגית המימן תתפוס? הם טוענים 15 דקות לתדלוק משאית. נראה שהם ירוויחו לא רק על הרכבים אלא גם על מכירת המימן. המנייה שלהם בהחלט מזנקת בחודש האחרון. נראה מעניין ללא ספק. https://nikolamotor.com/motor
הודעה אחרונה מאת Coro, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, לפני כמה שבועות ביצעתי טיפול לרכב במוסכי צ'מפיון ,הם הודיעו לי שקיים קומפיין (ריקול) לרכב קשור לניהול מנוע. מיד אחרי נסיעה ראשונה הרגשתי שיפור משמעותי בתגובות מנוע ומומנט. שלוש שנים נסעתי ולא נהניתי כלל מהרכב והתאכזבתי ממנו, ההרגשה הייתה שהוא חנוק וכאילו רכבת משא - יש כוח אבל מרגיש מאוד איתי. ניסיתי לברר מה כלל ריקול ולא הצלחתי, רק אמרו ניהול מנוע וזהו... למישהו יש פרטים, קישור , מה כלל ריקול, מה שיפר ובכלל מה היה לפני? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. יש לי הונדה סיוויק 2004 ואני רוצה להחליף את כל 4 הצמיגים. אשמח לעזרה בבחירת סוג הצמיג. אני נוסע הרבה, בעיקר לעבודה אבל גם בכל הארץ
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- Mike Lowrey
- TZR84
- razi_pazi
- פינקו
- הרקוליטו
- `Infinity
- David32
- discoTD5
- this_is_me
- bxgti
- milser