Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ניסיון אישי עם זה אבל ממה שקראתי חשבתי שאחד היתרונות המרכזיים בבקרת שיוט אדפטיבית זה שהיא מקלה בפקקים. עכשיו אני שם לב שבחלק מהמכוניות (למשל יונדאי אלנטרה) יש פיצ׳ר של בקרת שיוט אדפטיבית אבל ללא עצירה (בקרת השיוט פעילה רק במהירות מעל 10 קמ״ש).

האם בקרה אדפטיבית עדיין עוזרת בפקקים גם אם אין עצירה מלאה? אם לא, באיזה מצבים כדאי להפעיל אותה?

תודה,

הלל.

פורסם

יש 2 סוגים, לפי הידוע לי, של בקרת שיוט אדפטיבית.

דגם אחד הוא בקרת שיוט שמופעלת מ-X מהירות ואז מאיטה ומאיצה את הרכב בהתאם לרכב מקדימה.

המחשב מזהה כי הרכב הגיע עד עצירה מלאה ואין האצה מחודשת.

יש כאלה, בכל מיני דגמים, יש להם עמידה בפקקים והאצה בהתאם לרכב ממול.

אם אתה מגיע לצומת עם רמזור אדום ויש רכב עומד לפנים, הרכב יעצור.

במידה ואין רכב, הרכב לא יעצור ואתה צריך לבלום לבד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם

ישנם מערכות שיודעות לעצור ולהתחיל נסיעה מחדש במידה והרכב ממול התחיל בנסיעה (בדרך כלל אם העצירה עד 3 שניות. מעבר לפרק זמן זה, נדרש ללטף את דוושת הגז או לגעת בידית ההפעלה של הבקרה). ישנם מערכות אחרות שמתנתקות מתחת למהירות מסויימת ונדרש להפעיל אותם מחדש

• אהבתי 1
פורסם

אני יודע שבגולף ובבמוו זה מתחיל לנסוע לבד.

בגולף זכור לי שאחרי כמה שניות של עמידה זה לא התחיל לבד.

בסדרה 8 של במוו מניסיוני זה התחיל לנסוע לבד לא משנה כמה זמן עמדת במקום.

עבד מעולה בשני הרכבים.

• אהבתי 1
פורסם

בקרת שיוט אדפטיבית ממהירות X אומרת שהמהירות המינימלית שאפשר לבחור היא X אבל אם אתה בפקק ובפועל המהירות היא 5 קמ"ש הרכב יהיה על 5 קמ"ש עם "רצון" לחזור למהירות ה X.

כך זה עובד בגולף ולפי מה שהסבירו לי גם בפיזו.

אני בפקקים מפעיל אותה על המינימום (X = 35 קמ"ש במקרה של גולף) וזוחל את הפקק עם בקרת שיוט אדפטיבית עד לעצירה מלאה.

בתוך 3 שניות הרכב ממשיך לבד ולאחר 3 שניות צריך לגעת בגז.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 שעה, noknok כתב:

בגולף אחרי כמה שניות של עצירה צריך לתת לחיצה על הדוושת גז שיחזור לזוז.

זה בגלל ACC או בגלל S&S?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא. אלה אם כן זה פקקים שלא עוצרים בהם ונוסעים נגיד 30 קמ"ש.

בפקקים שיש מלא עצירות המערכת ממש מקלה(הונדה סיוויק)

• רעיון טוב! 1
פורסם

בקאמיק ובארונה למשל, העצירה המלאה היא עד 3 שניות, בגלל היעדר בלם יד חשמלי. לאחר 3 שניות יש התראה שמבקשת ממך ללחוץ על הבלם. החזרת הבקרה לפעילות מתבצעת ע"י נגיעה במנוף.

לא יודע לגבי הדגמים שכן כוללים בלם יד חשמלי.

באיוניק (הקודמת), אם אני זוכר נכון, הבקרה מתנתקת ב5 קמ"ש לערך ואתה צריך לוודא בלימה מלאה בעצמך.

כפי שאני מניח שאתה מבין, כל רכב מתנהל אחרת. אין כמו לבחון/ להתנסות ולראות אם המערכת תואמת את הדרישות שלך.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם

ברכבים עם בלם יד חשמלי אין צורך ללחוץ על דוושת הבלם ברגל, הרכב עושה זאת עבור הנהג (כנ"ל גם באיוניק אחרי מתיחת הפנים שתומכת בבלימה בפקקים)

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...