רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למי שקרא את הפוסט על הגיר מלפני שבוע...אם אני עם צמיגים 195/55/16 ואני אחליף למידה של 205 רק בעובי הצמיג, השאר אותו דבר. יש מצב שזה יוריד לי את הסל"ד בהילוך האחרון בעת שיוט רגיל ב- 120 נניח? אני יודע שזה לא חוקי ובעיות במקרה שחס וחלילה משהו קורה, אבל רוצה להבין אם זה יכול לעזור. וגם האם זה לא יפגע בבטנה של בית הגלגל ויצור לי רעשים?
הודעה אחרונה מאת BRAVO30, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 508 צפיות
היי . מדובר בגריל כזה : https://he.aliexpress.com/i/32858442541.html גריל קדמי למרצדס A180 | איפה ניתן למצוא בארץ ?
הודעה אחרונה מאת Stas'Ka, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 622 צפיות
היי. בחודש מאי חידשתי את הביטוח באוטו שלי. היות וזו הייתה תקופה קצת עמוסה בשבילי שכחתי לבקש מהביטוח שישלחו אליי את הספח. אולי הם שולחים אוטומטית, אבל לא קיבלתי. ככה נוצר מצב שבאוטו יש לי ספח שכתוב עליו ביטוח חובה עד 30.5.2020. התשלומים של הביטוח החדש כבר ירדו מהאשראי אז מן הסתם אני יודע שיש לאוטו ביטוח. אך שמתי לב שהשבוע גם אני חייב לעשות טסט לאוטו, כי הטסט יהיה פג תוקף ביום שישי. האגרה שולמה, אך אני לא זוכר אם אני חייב ספח ביטוח חובה בתוקף, או שלא בודקים את זה. אז השאלה שלי האם אני יכול לבצע טסט אבל בלי דף פיזי של ביטוח החובה? מן הסתם שמחר אדרוש שישלחו לי הכל למייל שלא יצא מצב שלא אוכל לעבור טסט .. תודה לעוזרים ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת iEminem, -
עזרה במציאת חלק
מאת ReDDx- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 422 צפיות
שלום לכולם לא יודע אם זה הפורום המתאים. אבל אשמח לדעת איכן אפשר להשיג את הכיסויים העגולים האלה... כנראה לאנשים ממש משעמם אם זה מה שהם גונבים, גנבו 2 אחוריים ואחד קדמי. דגם מאזדה 3 2017 תודה לעזורים
הודעה אחרונה מאת ReDDx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 566 צפיות
היי, האם יש מכשיר כמו ציטה, אבל שמגלה שוטרי תנועה ולא מצלמות מהירות? שוטר תנועה בכלל חייב לדווח על מקום "המארב" שמבצע? או שיכול להחנות את רכבו בכל מקום העולה ברוחו ולבצע בדיקות רישיון/ביטוח/ינשוף וכו.. בנוסף אשמח לדעת האם מותר לשוטר מבחינה חוקית לעצור נהגים במקום חשוך ללא אור, שבקושי רואים אותו ואין זכר לניידת. ושאלה אחרונה, האם שוטר יכול לתת דוח על חגורת בטיחות ללא לבישת כובע? אבל עם מדים. תודה!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 773 צפיות
מישהו יודע מתי הוא יגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמו שקורה בסרטון הזה: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=671495453582712&id=1625130617803881&_rdr האם מתבצעת כאן עבירה, ואם כן אז איזו?
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי ניסאן: גם מיצובישי תצמצם נוכחות באירופה. מיצובישי, שותפתן של רנו וניסאן בתאגיד רנו-ניסאן-מיצובישי מודיעה כי תצמצם משמעותית את נוכחותה בשוק הרכב האירופי. לפי דיווחי מיצובישי, בדומה לדייהטסו, השוק העיקרי של החברה נמצא במזרח הרחוק, שם צפויה מיצובישי להתמקד בשיווק מסחריות, טנדרים ורכבי שטח. מיצובישי פעילה באירופה מ-1975 ובישראל משנת 1988 https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3835418,00.html
הודעה אחרונה מאת eladts, -
ממממ....טוב; אז ככה: הכל התחיל לאחר שהכל התחיל להיגמר. בגלל מעבר לעבודה מהבית מסיימים עם הליסינג התפעולי לאחר כמעט 15 שנה ( אולי נחזור אליו בהמשך), ומתכוננים להחזיר לאלדן 5008 דיזל שהתגלתה כהפתעת השנה. למה? זה למה: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?652808-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%AA%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%99&highlight=%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95+%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C לא היה תקציב מוגדר אך בהחלט היה כיוון ל best vfm מאחר ויש לנו דברים אחרים להוציא עליהם כסף - פרט לרכב חדש. אז מתחילים לחפש: 7 מקומות מרווח יחסית, …
בואו נעשה דיון מעניין על דברים שאתם אוהבים / שונאים ברכב שלכם פולו 2015אוהב :אוהב את הDSG 7 בכביש בינעירונייש סאנרוף נפתח עד הסוףמאובזר ומרגיש איכותי מבפנים לא אוהב :תחזוקה יקרה פנסי הלוגןהמערכת המקורית לא תומכת בעברית
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי כולם ערב טוב. אז בערך בתקופה שפתחו את נתיב+2 החלו המון פרסומות על וויז קארפול או כל מיני נסיעות שיתופיות למינהן. אני ניסיתי להוריד את האפליקציה ולהוציא קצת מידע על זה, במבט ראשוני זה נראה די נחמד. אתה מגדיר לעצמך מסלול שאתה עושה ביום יום, מזין שעות, וזה מוצא לך פרופילים של אנשים שעושים בעצמם את אותו מסלול (אני לא זוכר, אבל אני חושב שיש את האפשרות של לראות מי בדרך כלל נוהג ומי בדרך כלל נוסע. אבל הרבה זמן לא הורדתי את האפליקציה כדי לוודא אם אני זוכר נכון). גם יש סוג של ארנק דיגיטלי, שאם אתה מסיע אנשים אתה מקבל אליו כסף, ועם הכסף הזה אתה בעצם יכול לנסוע לשלם על נסיעות עם אנשים אחרים. לא ניסיתי לחקור ולראות אם אפשר להוציא את הכסף, מהסיבה הפשוטה שיש את …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מוסך מורשה טויוטה בירושלים, ניסה להחליף את מסגרת לוחית הרישוי המקורית של הרכב במסגרת אחרת עם שם המוסך. כמובן ללא אישור. סרטון
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קרה מקרה מצער ועפה לי אבן לשמשה בכביש מהיר. השימשה קיבלה סדק ונדרש להחליף אותה. דיברתי עם חברת הביטוח וקיבלתי את פרטי בית העסק שהביטוח עובד איתו, ורק לשם אני יכול לגשת לטובת ההחלפה. הביקורות בגוגל על העסק המדובר לא מהללות, יותר בכיוון מקללות. אבל כאמור אין לי יותר מידי ברירה. על מנת להחליף את השימשה, נדרש פירוק של כמה וכמה חלקי פלסטיק בתוך הרכב ומחוצה לו מסביב לשימשה. הדרך שבה חשבתי למזער נזקים, היא לפרק את החלקים בעצמי, ולהביא להם את הרכב "ערום" מפלסטיק, ורק שיעשו את מה שהם עושים הכי טוב - יחליפו שימשה. האם לדעתכם ומניסיונכם זה לגיטימי? ומקובל? הרי סך הכל אני חוסך לבית העסק עבודה ופוטנציאל נזק..
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 459 צפיות
מישהו יודע על מפגש שמתקיים בימים אלו של הונדה בשנים של עד 2006??
הודעה אחרונה מאת Yechiel honda il, -
שלום לכולם. הקדמה קצרה, אני גולש בפורום כבר תקופה ארוכה באופן אנונימי וההחלטה לרכוש את הרכב המדובר נבעה בין היתר בגלל פוסטים שקראתי כאן. ראשית אפתח בתודה, לכל אלא שעזרו באופן מודע/או לא כאשר רשמו את חוות דעתם על המונדאו ושאר הירקות. ספויילר קטן, וואו איזה אוטו..... נתחיל בחפירה, הכלה הקודמת היתה מיצובישי לאנסר 2008 (אין תלונות בכלל למעט כח שחסר, הרכב הפגין אמינות יוצאת דופן במשך 4 שנים). "טויוטה בחצי מחיר" ככה קראתי לה המיצובישי נקנתה עם 82K קילומטר ונמכרה (בטרייד אין) עם 130K קילומטר. אז ככה, המונדאו מאד גדולה ורחבה, דבר מבורך מאחר ואנחנו 2 מבוגרים עם 2 ילדים (כלומר כסא בטיחות ובוסטר מפלצתי) ועדיין אשתי (אמנם קטנה במימדים) יכולה לשבת בין הילדים ולהי…
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 570 צפיות
אם אני עולה חדש בתוך 3 שנים בארץ ומעונין לקנות רכב מונית לשעבר ולהפוך לפרטי. האם אני יכול לקבל הנחה של המס ? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת חיים 2, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי חברים, אני מוכר את הרכב שלי ויש לי קונה שממש רוצה אותו אבל לא יכול לשלם לי את כל הסכום במכה אז הוא רוצה לשלם 50 אחוז במזומן במעמד העברת הבעלות, ואת היתרה ב2 תשלומים בחודשיים הבאים לי אין בעיה מבחינת הזמנים, אני לא לחוץ לסכום באותו רגע, אבל כן יש לי בעיה כי זה אדם שאיני מכיר כלל, האם יש דרך מלבד זכרון דברים לוודא שאכן הכל ישולם בזמן? הייתם בכלל הולכים על זה?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
ראיתי את השרשור של מה אוהבים ומה לא ברכב. עלה לי רעיון לנסות שרשור, נהגתם הרבה, על מספר של רכבים לעיתים יש דברים ברכב אחד שבאחרים אין. אז האם יש משהו שראיתם/נתקלתם ברכבים שהיו לכם, והייתם שמחים לו זה היה ברכב הנוכחי?. אני אתחיל. בסקודה יטי שהיתה לי, היה דבר קטן ופשוט שלדעתי הוא גאוני. כאשר היתה נשרפת נורה ברכב (לוחית רישוי, פנס אחורי/קדמי...), היתה נדלקת נורת התראה בלוח השעונים. אני לא מבין למה הדבר הזה לא קיים בכל הרכבים. אני לא מבין למה לא הופכים דבר כזה לחובה כמו dlr, חיישן אוויר בצמיגים. ברכב של ההורים נשרפה נורה של לוחית הרישוי ואין לך דרך לדעת את זה, חוץ מאשר להסתובב ולבדוק. בבונב…
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 595 צפיות
מערכת ההפעלה החדשה של אפל, iOS 14, תכלול כמות לא קטנה של שינויים ושדרוגים, ובין היתר, מכילה שירות שנקרא CarKey והיא מאפשרת פתיחה של הרכב ע"י האייפון. כמובן שכדי לפתוח את הרכב צריכים להיות קרובים אליו פיזית, ואם מעוניינים למסור את המפתח לחבר/אח/מכר אפשר להעביר מאייפון אחד לאייפון שני, מרחוק. כרגע ממה שראיתי עד כה רק BMW סדרה 5 תהיה עם תמיכה בשירות הזה לבינתיים, לא ידוע לי על רכבים נוספים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נחשפה האופל מוקה החדשה היום: https://www.motor1.com/news/430401/2021-opel-mokka-revealed
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/SkAlWb19L זו אמנם כתבה מ YNET, הווה אומר לא ממש מדוייקת, אבל בכל מקרה זה מדהים אותי. נסיעה במהירות המקסימלית (190-200 קמ"ש) ברכב רגיל (נאמר עם מנוע של כ 150 כ"ס) היא מטרידה. רכב רועד, רעש רוח מחריש אוזניים והרגשה שתכף הפיסטונים עפים כשלוחצים עד הסוף במאזדה 6 (ככה שמעתי🙂). זה לא משהו שהייתי עושה בשביל הכיף. ועוד ציטוט: "זה רכב שאפשר לרכוש בכמה עשרות אלפי שקלים, לפעמים אפילו באמצעות מימון, ובהשקעה של עוד כמה אלפים אתה הופך רכב משפחתי למכונת רצח על הכביש. זה הופך מרכב של 120-150 כ"ס ל-520 כ"ס. זה טיל בליסטי. יושבים מהנדסי רכב ובטיחות שנים כדי לבנות רכב, ובא בחור צעיר, משדרג את ביצועי המנוע עם הזרקת מתנול, חותך את הבולמים כ…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
לאחרונה הייתי בחופשה באילת ולראשונה (בדרך כלל טסים) נסענו ברכב, בעקבות הקרנולה כמובן. לאחר נסיעה של הלוך וחזור עד מרכז הארץ, עלתה במוחי קושיה: כביש 40 בואך אילת (טרם הפניה לכיוון מצפה רמון). מה הפאקינג סיפור של המשטרות שם? כביש ארוך מאוד בקו ישר, דו נתיבי ל-2 הכיוונים עם קו הפרדה בנוי משני הצדדים, אספלט מצוין וחדש, מוגבל ל-90 קמ"ש הזויים (שנאכפים מאודדדד) גם בהלוך וגם בחזור, ניצלתי בנס מדו"ח כואב מאוד משום שמלפניי נתפס "פורע החוק" על 110 קמ"ש בעקיפה לאחר ששוטר בתוך שיח מימלז את חייו והסופרב המשטרתית לא איחרה להגיח מאחור בטיסה של לא פחות מ-140 קמ"ש אמיתי בתוך שיח. לא היה ניתן להבחין בשום שוטר בדרך, וכמובן שלא היו דיווחים בוויז. כמובן …
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
peeps.co.il
מאת GTאי- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הערב קפצו לי מודעות של peeps.co.il כאן בפרסומות של פורום. מישהו מכיר/שמע/יודע מי עומד מאחורי האתר? לפחות הכתובת מובילה לחברת הייטק בת"א ולא למשהו מוכר מעולם הרכב בשיטוט ראשוני באתר זה נראה כמו האתר שהיה לפני שנתיים שמכר רכבים יד שניה, רק שכאן הם לא צריכים מימון לקנות את הרכבים אלא הם משמשים כ"סוכן" של המגרשים והסוכנויות. האם הפעם יבוא גואל לציון ונהיה כמו באמריקה, או שעוד חצי שנה האתר נסגר?
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברישומון ייבוא לא כתוב מספר המנוע אלא פרטים כלליים של הקונטיינר שהגיע לארץ. איך אפשר לדעת לפי מספר המנוע אם אכן זה מייבוא/או סתפ מספר מנוע מפוברק שלא היה ולא נברא אפילו בארצות הגולה. איך אדע שאין פה איזה זיוף?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב רכב לא נתן זכות פנה שמאלה במקום שאסורה פניה שמאלה נכנס לנתיב שלי וגרם לתאונה חוץ מנזק לרכב שלי לא נגרמה לי חבלה או משהו. הרכב הפוגע אין לו ביטוח צד ג'. בתחלה היא נכון מצידו לשלם את עלות התיקון של הרכב שלי אבל מאז הוא נסוג מזה. יש לי צילום וידאו של האירוע ותיעוד ממקום התאונה שמוכיח את אשמתו. לי יש רק ביטוח חובה וצד ג'. מה אני עושה את מי אני תובע ודרך מי ?
הודעה אחרונה מאת As-21, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לאחר השרשור לגבי המבחן של הפוקוס החדשה והשאלות ששאלנו, עלו אצלי שאלות נוספות אבל לא לגבי הרכב עצמו אלא לגבי תהליך המבחן והלוגיסטיקה מסביב. השאלות מתייחסות לכלל מבחני הרכב ולא למבחן של הפוקוס. - מה הוא תהליך מסירת הרכב? האם נציגי היבואן נותנים הסבר מעמיק על המערכות השונות טרם המסירה? האם היבואן מבצע תאום ציפיות לגבי אופי המבחן? -האם הבוחן צריך לחתום על טפסים כל שהם? - מה הן המגבלות והגבולות מבחינת מספר הק"מ והשטח הגאוגרפי המותר לביצוע המבחן? - מי רשאי לנהוג ברכב במהלך המבחן? - מי מכסה את עלויות הדלק, הביטוח, כביש שש והחניה במהלך ימי המבחן? היבואן? - לאחר מסירת הרכב, האם נעשה סיכום כל שהוא עם היבואן ומעבר על תוצאות …
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3814831,00.html זה נראה כמו קריסה של חברה גדולה, רק שלא ישפיע על מחירי ההשכרה ...
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
האקטיב סטיישן והX כבר ב0 ק"מ https://carclick.co.il/campaign-product/פורד-פוקוס-אקטיב/ https://carclick.co.il/campaign-product/פורד-פוקוס-סטיישן/ מוכרים את הX כבר ב0ק"מ ב121900 ש"ח, מעניין בכמה חברת הליסינג הצליחה לקנות אותה מהיבואן שזה בוודאות פחות מהסכום הזה בלא מעט כסף. אך לדעתי זו עסקה ממש לא מומלצת, כי אם מחשבים הורדת מחיר הליסינג זה יוצא שמי שקונה ישלם עשיריה פחות מהיבואן לרכב חדש מהניילונים, אך בפועל הוא קנה רכב בעשיריה מעל המחירון המושקלל (כמובן כולל את היד הראשונה ליסינג), אני טועה? בשביל מה צריך עסקה כזו?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 682 צפיות
שלום חברים, רציתי לדעת באופן כללי: כאשר מוכרים רכב (לא לפירוק אלא לאדם שיהווה את היד הבאה) שיש לו טסט לכמעט שנה לצורך העניין, האם המוכר סופג את עלות אגרת הרישוי השנתית ששילם או שהוא יכול לקבל החזר ממשרד התחבורה על החלק היחסי של השנה שהרכב היה בבעלותו? אם המוכר סופג - האם מקובל להתחלק בעלות הרישוי עם הקונה/לשקלל את עלות הרישוי במחיר המכירה (ברור שכל אחד עושה את השיקולים שלו אך מעניין אותי לשמוע מכם מה מקובל)? תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת nathun, -
-
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אין לי מצלמות מהחניה או עדי ראיה. אין אויבים ולא נראה שבנאדם עשה את הנזק. מעיכה של דלת נוסע, נראה שזה ממשהו מברזל. צריך עבודת פחחות. יש מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת rev-Match,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,686 אורחים (הצג רשימה מלאה)