רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 13 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
צהריים טובים. החלטתי לחלק את הדיון לשתי שאלות, שונות אך גם קשורות: 1. כיצד הפכה האוקטביה לפני 10-12 שנים לרכב פופולרי כל כך, שננהג על ידי נהגי מוניות, מורי נהיגה ואף שימש כניידת במשטרת ישראל? 2. כיצד השיגה האוקטביה (וגם הראפיד) בשנים האחרונות את הצלחתה המרובה בציי הליסינג בישראל? אשמח לשמוע את דעתכם / פרשונותכם. הוספתי מספר תמונות להמחשה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
החלפתי גאנטים לאיביזה החדשה שלי מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
אנטנת כריש
מאת Creedex-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות אנטנת כריש ולשים על הרכב השאלה שלי האם זה חוקי והכל בסדר ? כי שמעתי שיש בלאגן עם זה ויש מצב שמוריד רכב מהכביש בגלל זה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
לפני 4 שנים רכשתי רכב מחברה בראשון לציון ועתה גיליתי שהרכב הוכרז אובדן הלכה גמור לפני שרכשתי אותו אך הדבר לא נאמר לי. האם מישהו מכיר את הסוכנות הזו או שקרה לו מקרה דומה ? אשמח לכל מידע או עצה כדי לדעת מה האפשרויות העומדות בפני. תודה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 734 צפיות
שלום ראיתי את זה לפני ורציתי לשאול. ברישיון רכב היד הראשונה רשומה בתור "קל אוטו פתרונות מימון" לא כול כך הבנתי מה זה אומר האם הרכב היה בליסינג או בהשכרה או משהו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אז גיליתי שבמאזדה שלי (CX30) אין ממש שפריצרים למים אלא צינורית עם "טפטפות" כחלק מהווישר - אף פעם לא הכרתי מנגנון כזה (גם פחות יעיל עד עכשיו, לדעתי). אלו מנגנונים שונים של שפריצרים ו/או מגבים אתם מכירים?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
ספיח נוסף (ואחרון?) לפרשת הדיזל-גייט של VW: מדינת ישראל תובעת את VAG על ״פגיעה בבריאות הציבור״, תרמית ורשלנות. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3838184,00.html
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שמתי את האופניים, כך שרואים את הלוחית במבט חזיתי. במבט מהצד חלק מהמספרים מוסתרים? עצתכם?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
בבעלותי רכב שאני רוצה להוריד מהכביש - במשרד הרישוי, כמובן. האם מיופה כח שיבוא עם יפוי כח ותעודת הזהות שלי, יוכל לעשות את ההליך, או שהם דורשים התייצבות של בעל הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת יוני y, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 728 צפיות
פה נחמד לדעת מה הסיבה כביכול. עדיין לא חושב שהמגבלות בארץ נובעות נטו משיקולים הנדסיים או בטיחותיים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 505 צפיות
איך החברה SAMSONIX? חברה טובה? ראיתי שיש להם מצלמות דרך.
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 554 צפיות
אני קונה רכב בלי טסט עם רישיון בתוקף מישהו יודע לענות אם זה אפשרי להעביר בעלות לרכב בלי טסט (רישיון בתוקף). אם לא איך אני יכול לקחת את הרכב לטסט ואז יש בעיה שאי אפשר לגשת לטסט בלי ביטוח ואני לא יכול לעשות ביטוח אם הרכב לא רשום על שמי
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
נתקלתי באתר הזה: https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/peugeot/3008-2017/good/ ונראה באמת שהרכב מעולה ואין תלונות בעיקר מאלה שקנו אחד לא עם המנוע ה1.2, יש כאן כמה תלונות שרובן ממנוע ה1.2T הקטן, מישהו שמחזיק במנוע כזה נתקל בבעיות האלה? למרות שאני רואה מידי פעם תלונות כאן בפורום על המנוע הזה בעיקר מבעלי 208.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 637 צפיות
קניתי רכב חדש ומהביטוח הסכימו לי לוותר על המערכת ולהישאר רק עם עלוקה האוטו הגיע מותקן עם מערכת פוינטר והנציגים שלהם טוענים(אבל הם לא בטוחים ב100%) שהעלוקה קשורה לפוינטר אז אם אני מבטל את פוינטר גם העלוקה מתבטלת יש פה היגיון? גם מהביטוח לא נתנו לי תשובה חד משמעית אף אחד לא מבין לגמרי איך המערכות האלה קשורות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 672 צפיות
קופצות לי המון פרסומות על GAC, כולל פה באתר. יש להם אולם תצוגה באיזור הצ'ק פוסט. לא יודע אם זה הראשון בארץ או לא. כרגע ראיתי שהם מביאים סאב כלשהוא, חשמלי מלא, ב 140 אלף. מישהו כבר התרשם במציאות?
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 503 צפיות
קניתי את המכשיר בחו״ל, נראה שבמחיר שלו הוא המומלץ ביותר. ראיתי בעבר כאן בפורום הנחיות חלקיות איך להגדיר אך הגלאי כבר 3 חודשים לא ציפצף כלום... למישהו יש ניסיון?
הודעה אחרונה מאת Toni, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 925 צפיות
בירושלים ספציפית אם יש הבדל... thx
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
-
בקצרה: סוגי יחידות הנעה 1 2
מאת פבל- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
תוך כדי שיחה על אילו תכנים אפשר להכין כדי להעשיר את הקורא הפחות מתמצא עלה הרעיון של מדריך קצר של סוגי יחידות הנעה. מה דעתכם על הרעיון ועל המדריך, ואילו מדריכים אחרים הייתם רוצים לראות (או לכתוב)? המון תודה ל-@discoTD5 שהכין את המדריך!
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
המדינה תחייב לדווח לה למאגר על המחיר שהרכב נמכר כולל רכבים חדשים וישנים. צעד די משמעותי.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 538 צפיות
שלום לכולם התחדשתי בסיטרואן C1 שנתון 13 ללא מערכת בטיחות האם יש כדאיות מבחינת אגרה של הטסט לרכב כזה ? יש שנאה עזה למוביילי והחפירה שלו הבנתי משיטוט בפורום שיש גם MOVON וAWACS האם המחירים שלהם כמו המוביליי 1800 צפונה ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
זכות קדימה בחניון 1 2
מאת _slayer_-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
למי יש זכות קדימה ביציאה מחניון? אמור לתת לרכב יוצא מימין? אם אין שדה ראייה? היגיון אומר, הרכב שפונה, חייב לבדוק שאין סכנה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שבוע לפני הפתיחה והבוקר הכריזו שהתערוכה השנה מבוטלת לאור המצב. לא ממש מפתיע... https://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-geneva-motor-show/2020-geneva-motor-show-axed-due-coronavirus
הודעה אחרונה מאת nizzan943, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, יש לי כמעט 3 שנים פיגו 108, (רכב מעולה!!) שוקל להחליפו ולעלות לקטגוריית סופר מיני וחשבתי על ה208 החדשה .. אין אותה בארץ ואין לי מושג מתי יביאו כי כל פעם מפרסמים משהו אחר או מה יהיה המחיר (אם מישהו יודע משהו אשמח לדעת גם 😊 .) התקציב שלי הוא באיזור ה100,000 , איזה רכב הייתם ממליצים חוץ מה208 החדשה? פשוט מתחיל להתייאש מלחכות להשקה שלו בארץ ..
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 526 צפיות
היי, אני מעוניין להחליף חלק פלסטיק קטנטן אבל שבור. החלק מורכב אך ורק מפלסטיק ועולה במוסך יונדאי 320 שקל(!) ראיתי באינטרנט שמוכרים את החלק בארה"ב ב 25$ אבל הם לא שולחים לארץ. מספר מק"ט של הפריט: 87371-25000 האם ניתן להזמין חלקי חילוף ליונדאי לארץ לפרטיים?
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
יצור דגמים ישנים 1 2
מאת ariel000-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראיתי עכשיו פרק ראשון של הסדרה טהראן. בפרק הראשון רואים את העיר טהראן ובה מספר רכבים צרפתיים, כאשר אחת הדמויות נכנסת למונית פיג'ו 406. ואז נזכרתי כי לפני כמה וכמה שנים, כאשר הייצור של ה-405 (המדהימה) הסתיים, קראתי שזה עדיין ממשיך להיות מיוצר באיראן. אז בעקבות הסדרה סיקרן אותי ובויקיפדיה רשום.שגם היום, איראן עדיין מייצרת את דגם פיג'ו 405. מעניין אותי האם יש עוד מדינות שעדיין מייצרות רכבי עבר?. אני יודע שעד אמצע 2000 אולי, במקסיקו עדיין ייצרו את החיפושית האלמותית.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
בוקר טוב חברים! מחר נצא לפגוש לראשונה את קיה אקסיד שנוחתת כאן אצלנו ותתחיל להימכר. במסגרת ההשקה - כהרגלה בקודש - הזימה אותנו קיה ישראל ליום נהיגה באקסיד. ואנחנו - כהרגלנו - מזמינים אתכם לשאול שאלות להעביר ליבואן (בואו נתרכז רק ברכב שמושק, כי על רכבים אחרים לא יענו לנו) או לברר אילו דברים אתם רוצים שנבדוק עבורכם. נתראה מחר.
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
ראיתי שהרבה מכוניות מוצעות עם המנוע הזה ולרוב עם גיר רובוטי וטורבו, השאלה היא כמה רכב כזה מומלץ בתוואי הררי עירוני? המנוע לא נשחק מהמאמץ או צורך הרבה דלק בעקבות זאת? הוא עדיף על מנוע אטומוספרי גדול יותר כמו 1.6 או 2.0 מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 53 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
היי חברים , לא בטוחה האם אני בפורום הנכון, אבל אם כן , אשמח לקצת עזרה . אני לקוחה של אוויס (ליסינג תפעולי ) למעלה מ-8 שנים , בלי אופציה לבחור במשהו אחר לצערי . ולאורך כל השנים , כל תקלה / פניה לנציגי השירות של החברה - מלחמה אמיתית . כמובן ,פניות לקצין רכב של החברה בה אני עובדת לא שינו דבר אפילו לא בצת ולדבר עם הנציגים של אוויס זה כמו לדבר אל הקיר . אולי מישהו מכם מכיר דרך נוספת לטפל בבעיה ? תודה רבה מראש . לקוח שבוי של אוויס.
הודעה אחרונה מאת לקוח שבוי של אוויס, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נניח ואני מחליף רפידות בלמים, דיסק או כל טיפול טכני שאפשר לעשות לבד בבית ולא לרוץ למוסך עליו - האם הביטוח מסיר אחריות מעליו במידה ונגרמה תאונה ויוכיחו קשר בין התאונה לבין הרכיב שהוחלף? במידה בטסט מגלים שמשהו שהוחלף עצמאית, האם זה מעלה שאלות? האם זה מעלה חשד? מסקרן אותי לדעת, אני בור בנושא 😬
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אילו רכבים קטנים בסגנון יונדאי i10 קיימים גם בהיברידי? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,352 אורחים (הצג רשימה מלאה)