רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אחרי ביקור בסופר היום, יש לי אחד שכנראה לא יבחר כהזוי ביותר בשרשור (אולי הנפוץ ביותר). המשפט: "אני לא בשלב של רוורס" הסיטואציה: יום שישי במרכז השכונתי, המון מכוניות ובלאגן. בחורה צעירה מנסה להיכנס לידי לחניה (חניה במאונך). יש מקום שם בערך לפיאט 500 והבחורה בלי להתבלבל מנסה להיכנס עם אוקטביה בנסיעה קדימה ואני צועק לה שתעצור כי עוד 37 מ"מ היא שורטת לי את הפגוש. המלצתי לה לנסות להיכנס ברוורס והתשובה היתה... " אני לא בשלב של רוורס". ביקשתי ממנה לחזור קצת אחורה ולתת לי לצאת בשביל שהיא תדפוק מישהו אחר. למזלי היא הסכימה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 עוקבים
- 82 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
אחרי השקה בצל הקורונה של הפיג'ו 2008 מגיעה עכשיו הגירסה החשמלית, יחידה ראשונה עלתה בשבוע שעבר על כבישי ישראל. מדובר על גירסה די דומה במפרט לגירסת הבנזין (למעט המנוע והגיר כמובן) רמת הגימור היא פרמיום, ומפרט מערכות הבטיחות זהה לגירסה הרגילה. המכוניות שוקלת כ-300 קילו יותר מהגירסה הרגילה, הספק המנוע החשמלי הוא 136 כ"ס, וטווח לפי תקן WLTP הוא 310 ק"מ. - טעינה מלאה ב-16 שעות בטעינה משקע רגיל 16 אמפר. - טעינה מלאה תוך שימוש עמדת טעינה ייעודית ביתית 05:15 (תלת-פאזי) או 8 שעות (חד-פאזי) - אפשרות לטעינה מהירה של 80% מהסוללה ב-30 דקות בשימוש בעמדת טעינה ציבורית מהירה. באירופה מגיעה עם אחריות ל-160000 ק"מ / 8 שנים - עם הבטחה…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 449 צפיות
חברים יש אולי רשימת רכבים חדשים שאמורים להגיע עד סוף שנה / תחילת שנה הבאה ? ראיתי את הכתבה של ynet אתמול אבל היא מאוד מתומצתת
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 942 צפיות
הי, איפה מומלץ לבדוק רכב אספנות לפני קנייה? האם במכון רישוי רגיל או שיש מוסכים שמתמחים בזה? חשוב לי בעיקר לקבל חוות דעת לגבי הגיר והמנוע רכב פורד מוסטנג 1967
הודעה אחרונה מאת Tomer Anidjar, -
-
בעקבות תלונות שהתקבלו מעמוס השרת על ריבוי שאלות בנושאי "נהג חדש" הרמתי את הכפפה וכתבתי לכן מאמר שאלות נפוצות קטן, את התשובות לרוב השאלות בנושאי נהג חדש תוכלו למצוא כאן. תבלו . השאלות אגב נלקחו ישירות מהפורום. חוק הגבלת 2 נוסעים: אני בן 19 ונגמר לי הנהג חדש - האם אני צריך לחכות עד שאהיה בן 21 בשביל להסיע יותר משני נוסעים? כלל לא! הנה ההסבר המלא לחוק, כפי שכתבתי אותו בעצמי באחד מהשרושורים לאחרונה: החוק קובע חד משמעית: נהג חדש, בן פחות מ21 שנים רשאי להסיע עד שני נוסעים. נהג חדש: מי שיש לו רשיון פחות משנתיים (+- כמה ימים עד שעושים חידוש). גיל 21: מגיל זה אינך זקוק לשנתיים שלמות של ותק כדי להסיע יותר נוסעים. המסקנה: כאשר ילד בן 17 מוציא רשיון הו…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 458 צפיות
האם עדין מתקינים את הדבר המכוער הזה מוביל איי ברכבים חדשים 2020/2021?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול הרכב של אשתי היה בטיפול, ומשיחה עם יועצת השרות הבנתי שהטיפול הוא שמנים ופילטרים בלבד (2000 ש"ח... 🤢) ושלא חיברו את הרכב למחשב לקרוא תקלות שאולי היו. זה היה לי מוזר, כלומר מבחינתי כל אדיוט יכול להחליף שמנים, אבל היתרון של מוסך מורשה זה סריקת התקלות מהשנה האחרונה והתייחסות למשהו, אם צריך - לטענתה לא מחברים, אין צורך לחבר, ורק מאפסים את המחשב בתום הטיפול. אני מסה להבין אם באמת לא צריך ואני חי בסרט, או שבפעם הבאה אני צריך לדרוש שיחברו...
הודעה אחרונה מאת save, -
-
דיסקליימר - זה שרשור, איך נאמר, יותר קליל ביחס למה שאני בד"כ מפרסם מה הסיבות (רצוי כאלה היותר מצחיקות) שלכם לפסול רכב על הסף? אשתי, למשל, בחיים לא תקנה מכונית עם דוושת גז שיוצאת מהרצפה (אם-כי יש לה תירוץ של עקבים לדבר הזה). דוד שלי בחיים לא יקנה רכב שדלתית התדלוק שלו לא רבועה (פעם אחת חרג מהכלל, קנה מאזדה3, אכל תאונה מבאסת כמה חודשים אחרי הקניה, מכר אחרי פחות משנה). מה הדודה (בשורוק) שלכם?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
פולקסווגן חושפת מתיחת פנים לקרוסאובר הפופלארי שלה (קצת פחות אצלנו לאור התמחור, אבל בעולם זהו הדגם הנמכר ביותר של המותג היום), שזוכה לשלל עידכוני עיצוב, איבזור, וגרסאות כולל גרסת פלאג-אין וגרסת ביצועים R. ויזואלית, פולקסווגן מעניקה לטיגואן המחודש לא מעט אלמנטים הישר מגולף 8. חזית מחודשת הכוללת פנסים LED, גריל חדש, ועידכון לפגוש. גם מאחור נמצא פנסי LED מעודכנים, פגוש חדש, וחישוקים חדשים משלימים את המראה המעודכן. במבט ראשון יתכן ותתקשו לזהות את החידושים בתא הנוסעים, אבל הם שם וכוללים לא מעט עדכונים. שקעי USB-C כמיטב האופנה החדשה, לוח שעונים דיגיטלי מעודכן, מערכת מולטימדיה חדשה (MIB3) בגדלים 6.5, 8, ו9.2 אינץ׳, חיבור קבוע לאינטרנט,…
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, בהמשך לפוסט החשוב הזה מלפני מספר שנים: פניתי בשבוע שעבר לצ'מפיון מוטורוס בבקשה להפעיל לי את המערכת כך שאוכל להשתמש באייפון עם האפל קאר פליי בגולף 2015 שברשותי. לאחר שהפנו אותי הלוך וחזור לגורמים שונים (גיל קאר, מוסכים ומורשים וכו') חזרו אלי משרות הלקוחות ואמרו שהדבר אפשרי אך כרוך בתשלום (בערך 1,000 ש"ח) אמרתי שאני מוכן לשלם והם אמרו שיחזרו אלי כעבר כמה ימים. היום התקשרתי אליהם פעם נוספת והם אמרו שהדבר אינו אפשרי מבחינה טכנית ספציפית ברכב שלי ("Hardware") ושאין דרך להפעיל אפל קאר פליי בגולף מהשנתון הזה. (מה שלא מסתדר כמובן עם הפוסט לעיל) האם מישהו עשה את התהליך בגולף 2015? אם כן האם אתם יכולים להפנות אותי לאדם ספציפי שיוכ…
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 0 תגובות
- 522 צפיות
צמד הג׳יפונים X1 xDrive25e וה-X3 xDrive30e (שמות ארוכים משהו...) מגיעים אלינו כאשר הראשונה כבר זכתה להשתפשף קצת בסין, והאחות הגדולה והחדשה מגיע אלינו מוקדם מהצפוי, כאשר תאריך הנחיתה המקורי היה רבעון ראשון 2021. שניהן מצטרפות לשוק עמוס יחסית ברכבי פנאי פלאג-אין, אם כי לX1 יתרון כרגע , כי לפחות עד שתגיע בקרוב ה-וולוו XC-40 Recharge T5 פלאג-אין אין לה אף מתחרה בקטגוריה. בשלב מאוחר יותר תגיע לפה גרסת הפלאג-אין לGLA החדשה שרק הושקה באירופה, ואפשר גם להניח שאאודי יוציאו גרסת פלאג-אין לQ3 (כבר יש שמועות) . לX3 כבר קיימת פה מתחרה חזקה לבית וולוו הלא היא ה-XC60 T8 הפופולארית, הGLC פלאג-אין לבית מרצדס, וגם אאודי Q5 נטענת בדרך אלינו. X1 xDriv…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 811 צפיות
שלום לכולם, ביום שישי בערב אשתי מצאה בורג תקוע בצמיג האחורי ימני של הספורטאז' שלה (2019, 14,000 ק"מ). היום בבוקר נסעה לצמיגיה מוכרת באיזור נתניה, שם נאמר לה שאי אפשר לתקן את הצמיג (הנקוק מקורי) וצריך להחליפו, מכיוון שהבורג לא תקוע במדרס אלא בדופן, ותיקון לא יחזיק מעמד. שמו לה צמיג של Triangle (...) ושחררו אותה לדרכה. שאלותיי: 1. האם באמת לא ניתן לתקן? 2. עד כמה גרוע הצמיג ששמו לה? 3. דיברתי עם אחד העובדים בטלפון, שאלתי אותו אם אפשר אולי להחליף את ה-Triangle עם הרזרבי (חדש לגמרי), אמר לי שברזרבי אין חיישן לחץ ולכן צריך להחליף בין הג'אנטים. האמנם? עריכה: כנראה שבאמת אינו ניתן לת…
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 568 צפיות
אחרי הרבה שנים עם צרפתיות אני יודע שמנועי הNFU היו יותר ממוצלחים אבל מה קורה עם המחליפים שלהם?(גרסת 1.6 120 כוח סוס שהגיעו עם ה308) יש תקלות סידרתיות?למה לשים לב? קיריל
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
לא זוכר איפה קראתי את ההשוואה הזאת אבל... דמיינו מקרן של סרט שעובד על מנואלה בימים אלה, הרי זה לא הגיוני.... לא? בקיצור רכבים ידניים הם מיותרים בעולמנו המתקדם טכנולוגית והגיר הידני צריך להעלם מהעולם (אולי חוץ מרכבי ספורט). מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לעיתים די קשה למכור רכב ישן ביד 2. נדרשת מחשבה יצירתית איך להפטר מהגרוטאה הבלתי מבוקשת. אם כל השאר נוקטים בשיטה של הורדה הדרגתית במחיר לאורך התייבשות הרכב בלוחות הרי כדאי לחשוב מחוץ לקופסא - המוכר של הפיג'ו בת ה - 20 הזו עלה על פטנט הפוך - הוא משבח את מרכולתו ומציין:"המחיר עולה מיום ליום". ואכן, ניתן לראות בהיסטוריית המחיר שכל כמה ימים הוא מעלה את המחיר ב- 500 ש"ח. (שלא להזכיר שרמת המחיר המבוקשת פי 2-3 משאר הדגמים המוצעים בלוח...) שיהיה לו בהצלחה ! https://www.yad2.co.il/item/7k2h0r
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
חידוש רישיון רכב
מאת רון1-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 532 צפיות
שלום רב, התקבל אצלי בקשה לחידוש רישיון רכב. אם אני טרם חידשתי רישיון רכב , האם שנה הבאה אני אקבל שוב חידוש לשנה נוספת? אודה לעזרה ,ממש דחוף לי!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 עוקבים
- 66 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
נא שתפו מנסיונכם תודה
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 634 צפיות
מתחיל לחפש רכב בליסינג פרטי בחברת שלמה הציעו לי שלא לרשום את הרכב על שמי האם זה נכון? אני בפנסיה ואין לי הרבה כסף לכן ניגש לליסינג פרטי ל i20 0 קילומטר מה צריך לבדוק
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 658 צפיות
קניתי סיאט איביזה רמת גימור סטייל שמגיעה עם ג'נטים 15 שמתי לה 17 במוסך והיא ניראית קצת יותר גבוה מסיאט איביזה בדרך כלל (מרגיש שיש רווח יותר גדול בין הגלגל לגוף הרכב) הנסיעה מרגישה בסדר והכל אבל האם זה בסדר או לא?
הודעה אחרונה מאת Greengo312, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמתי לב שבכל המבחנים בישראל לדגמי מרצדס מסתירים את מספר הרישוי. נראה לי קצת תמוהה שיבואן בכיר כזה רוצה להסתיר מלקוחות הטרייד אין שמדובר ברכבי הדגמה שגם ננהג ע"י בוחני רכב לא עדינים במיוחד (לא שאני חושב שזה אסון גדול). יתכן שאני טועה כמובן והדבר הזה לא מוסתר מעיני הלקוחות, אבל אם כך, מדוע להסתיר את מספר הרישוי?
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
עוד ממליצים בחטיבת המחקר של הבנק, להחליף מיסוי בנזין במס נסועה; לתפיסתם, הדרך לעודד מעבר מנסיעה ברכב פרטי לנסיעה בתחבורה הציבורית היא שיפור השירות של התחבורה הציבורית וייקור הנסיעה במכונית פרטית - משימה שעד כה המדינה נכשלה בה בחלקה הראשון, והצטיינה עד מאוד בחלקה השני שוב דופקים את החלשים, מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 919 צפיות
https://i.gyazo.com/d007d4058e972c22b3718a9e47ad7179.jpg תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
שלום, האם ניתן לגרוט רכב שנת 2004 ( רכב נוסע, טסט רציף).... וכמה כסף ניתן לקבל עבור מסירתו לגריטה תודה,
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, יש ברשותי סוזוקי אלטו ואין בדגמים האלה מד סל"ד. השאלה היא איך ניתן להוסיף מד סלד חיצוני, איפה מרכיבים אותו וכמה זה יעלה בערך?
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
הגעתם לקצה נתיב ההשתלבות, מביטים במראה השמאלית ורואים שהשטח עדיין לא פנוי. אתם יורדים לשוליים וממשיכים להאיץ או בולמים וממתינים שהשטח יתפנה? זאת ההשתלבות המדוברת: https://www.google.co.il/maps/@32.3612995,34.8664797,3a,29.4y,307.59h,80.37t/data=!3m7!1e1!3m5!1sax7WJ1Do4Fw3_CbbZAt-tA!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3Dax7WJ1Do4Fw3_CbbZAt-tA%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D330.69638%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על נושא העיצוב החדש של הגאז', כמו כן על החידושים שלה, אני אישית אהבתי את החלק הפנימי, בחיצוני אני לא ממש מצליח להבין אם אני אוהב או שונא, או מה אני רואה בכלל.
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום מקווה שהשאלה קשורה לפה כי לא מצאתי פורום אחר- אז אני נהג חדש יש לי רישיון כבר 3 חודשים, יש קטע שאני נלחץ בגללו לפעמים ולא נוסע רחוק מדי לאזורים עמוסים, זה הנתיבי השתלבות איפה שצריך להשתלב בכביש שיש בו תנועה ומכוניות שנוסעות מהר וצריך לתזמן מתי להכנס ולהאיץ. מה שאני עושה בעקרון זה ככה: אני בעקרון מגיע לנתיב השתלבות מסתכל במראות אם פנוי אז עובר במתינות ומשתלב, אם יש מכוניות לפעמים אני מחכה דקה רואה כבר שהתפנה ואז אני מאיץ קצת אז פתאום איזה אוטו טס וצופר לי במקום לעבור לנתיב השני שהוא ריק ולתת לי להשתלב החתיכת *** ולא חסר כאלה נהגים האמת , אני פשוט מרגיש די מוזר עם זה כי אני רואה שכולם נוסעים ולא עוצרים כמעט ומצליחים להשתלב בתנועה והרכב שלי די ישן וגם…
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 730 צפיות
האם אפשר להתקין וו גרירה רק לסופ"ש אחד (חוקית)?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אהלן רציתי להחליף את הרישיון האוטמטי שלי לגיר ידני מישהו יודע כמה בלגן זה? והאם זה שווה את הבלגן? וא"כ גם מה הבלגן?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
היי, התבשרתי לצערי שסוללת היאריס ההיברידית שלי מתה. הרכב עשה 160,000 ק"מ. במוסך מורשה טוענים שעלות סוללה חדשה כ- 8000 שח (לא כולל עבודה), ואין להשיג בארץ וגם לייצרן חסר. להערכתם דרוש כחודש וחצי עד שהחלק יגיע לארץ לאחר הזמנה.... בקיצור, אכזבה גדולה - גם מכך שסוללה מתה מהר מידי, המחיר יקר, וגם מכך שהיבואן לא טורח להחזיק חלקי חילוף.
הודעה אחרונה מאת EvGriga,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SlowRide
- Markm4
- NickName1
- Satori
- Stangg
- Michazzz
- aviaviavi
- hondacivic02es
- איציק נ.
- T_A
- yuvk
- romansah