Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 שעה, bobi כתב:

לא הבנתי מה ההתלהבות מהקיילס?

יש לי אותו במאזדה 3 וזה פיצ'ר ממש מעצבן ולדעתי מטופש.

מצד אחד עדיין צריך לסחוב את השלט לכל מקום, בדיוק כמו שעושים עם מפתח ומצד שני אני תמיד מפחד שאני אשכח את השלט ברכב.

עד שלא תהיה אפשרות לפתוח את הרכב באמצעות אפליקציה מהטלפון כמו שיש בטסלה לדוגמה, זה דבר ממש מיותר.

אפל הציגו אתמול פתיחה עם אייפון

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיני הקילס זה אחד הפיצ'רים הנוחים והשימושיים יותר שיש.מה שמבאס זה שאם ברכב מותקנת קודנית שמוציאה מזה את כל הנוחות בשימוש.

• רעיון טוב! 2
פורסם
מצד אחד עדיין צריך לסחוב את השלט לכל מקום, בדיוק כמו שעושים עם מפתח ומצד שני אני תמיד מפחד שאני אשכח את השלט ברכב.
עד שלא תהיה אפשרות לפתוח את הרכב באמצעות אפליקציה מהטלפון כמו שיש בטסלה לדוגמה, זה דבר ממש מיותר.

לא מצליח להבין למה פיצ׳ר כלכך נוח כמו Keyless Entry יכול להיות מעצבן או מטופש למען האמת.

מעולם לא שכחתי את השלט ברכב בעיקר כי הוא בכיס (או בתיק לצורך העניין), וגם אם נשאר ברכב אתה הרי עדיין תרצה לנעול אותו ואת זה לא תוכל אם שכחת ברכב, מה שיזכיר לך ששכחת אותו...
בעיני הקילס זה אחד הפיצ'רים הנוחים והשימושיים יותר שיש.מה שמבאס זה שאם ברכב מותקנת קודנית שמוציאה מזה את כל הנוחות בשימוש.

נכון, הקטע של הקודנית מעצבן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אפל הציגו אתמול פתיחה עם אייפון

אכן.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

נדמה לי שזה לא פיצ'ר חדש, כבר היה אפשר לפתוח רכבי bmw עם nfc באנדרואיד דרך האפליקציה שלהם. באייפון לפי מה שאני מבין זה גם יהיה דרך nfc, רק שזה כבר יהיה מובנה ויותר מאובטח.

למרות שאני לא בטוח איזה קטע יש באבטחה כשnfc עובד עם מגע פחות או יותר. אצל טסלה פשוט משתמשים באפליקציה לפתוח את הרכב, לא nfc, הם פשוט תמיד מחוברים לאינטרנט בגלל הבטרייה. 

עריכה אחרונה על ידי Hagaix
פורסם
לפני 3 שעות, bobi כתב:

מפתח בכיס של המכנס וזהו, אי אפשר לנעול את הרכב כאשר המפתח בפנים. לכל מפתח כזה אפשר ליצור פרופיל אישי של העדפות כיוון (זכרונות. מושבים, מראות צד, תחנות רדיו ועוד). מאוד נוח ושימושי. לגבי פתיחה באמצעות הסלולרי, זה יקרה כבר בקרוב. אפל הציגה מפתח דיגיטלי וכל דגמי ב.מ.וו החדשים יעשו בו שימוש כך שזה רק עניין של זמן עד שעוד ועוד יצרנים יעשו שימוש בסלולרי כמפתח של הרכב. 

לפני 46 דקות, Hagaix כתב:

למרות שאני לא בטוח איזה קטע יש באבטחה כשnfc עובד עם מגע פחות או יותר. אצל טסלה פשוט משתמשים באפליקציה לפתוח את הרכב, לא nfc, הם פשוט תמיד מחוברים לאינטרנט בגלל הבטרייה. 

שבב NFC הוא באמת לא ממש יעיל לזה ולכן כבר בקרוב כל הנושא של מפתח דיגיטלי לרכב יעבוד על שבב UWB, שגם אמור להיות תחליף מסוים ל-BT במקרים מסוימים. עם שבב כזה כבר לא צריך להוציא את הסלולרי מהכיס אלא רק להתקרב לרכב, כמו מפתח חכם. 

פורסם (נערך)

הפער בין גירסת הבנזין פרימיום לחשמלי פרימיום הוא 24,000 ₪ (פרימיוום בנזין עולה 138,000 ₪).

אבל סך עלויות הגירסה החשמלית יהיו נמוכות יותר מגירסת הבנזין אפילו לנהג עם נסועה ממוצעת של 15,000 ק"מ בשנה. לנהג עם נסועה מעל הממוצע פער החסכון לטובת הגירסה החשמלית עוד יגדל.

לפיז'ו סוללת 50 kw וזה אומר שהטענה מלאה שלה לפי 54 אגורות לקוט"ש תעלה 27 ₪ לטווח נסיעה של 310 ק"מ לפי תקן wltp.

למרות שתקן wltp די ריאלי, נוריד בכל זאת לצורך החישוב ולמען הזהירות את טווח הנסיעה הריאלי ל- 250 ק"מ.

זה אומר שבנסועה ממוצעת של 15 אלף ק"מ לשנה, עלות החשמל השנתית תהיה 1,620 ₪.

עלות דלק שנתית בגירסת הבנזין תהיה לפי 1 ליטר ל- 12 ק"מ בממוצע, לפי 5.5 ₪ לליטר בממוצע, בסך של 6,875 ₪ לשנה.

כלומר חסכון בסך של 5,255 ₪ בשנה לגירסה החשמלית.

ניקח דוגמת אחזקה של 5 שנים:

פער החסכון בעלויות הנסיעה לטובת הגירסה החשמלית יהיה בסך של 26,275 ₪.

במהלך 5 השנים הללו הרכבים ירדו במחירם כ- 50 אחוז (בהנחת שמירת ערך טובה מקבילה לרכב יפני/ קוריאני סחיר).

כלומר הגירסה החשמלית תפסיד 81 אלף ₪.

גירסת הבנזין תפסיד 69 אלף ₪.

כלומר פער חסכון בירידת ערך לטובת גירסת הבנזין בסך של 12 אלף ₪ בחמש שנים.

נסכם:

החשמלית: פער חסכון בעלויות נסיעה: 26,000 ₪.

הבנזין: פער חסכון בעלויות ירידת ערך: 12,000 ₪.

פער חסכון כולל לטובת הגירסה החשמלית: 14,000 ₪.

ניקח דוגמה נוספת של ירידת מחיר גדולה יותר של 60 אחוז בחמש שנים:

החשמלית תפסיד מערכה 97,000₪.

הבנזין תפסיד מערכה 83,000 אלף ₪.

פער חסכון בירידת ערך לטובת הבנזין: 14,000 ₪.

עוד 2,000 ₪ יותר מהדוגמה הקודמת.

כלומר הגירסה החשמלית תחסוך בחמש שנים 12,000 ₪.

ניקח דוגמה נוספת של אחזקה לתקופה של 3 שנים.

עלות חשמל ל- 3 שנים: 4,860 ₪.

עלות בנזין ל- 3 שנים: 20,625 ₪.

פער חסכון לטובת הגירסה החשמלית: 15,765 ₪ (נעגל ל- 16,000 ₪).

ירידת ערך צפויה לתקופה הזאת של 35 אחוז:

הגירסה החשמלית תפסיד מערכה כ- 56,700 (נעגל ל- 57,000 ₪).

גירסת הבנזין תפסיד מערכה 48,000 ₪.

פער חסכון בירידת ערך לטובת הבנזין בסך של 9,000 ₪ בחמש שנים.

סה"כ פער חסכון לטובת החשמלית כ- 7,000 ₪ בחמש שנים.

מפער החסכון לטובת החשמלית נוריד עלויות מימון הלוואה בסך של 24 אלף ₪, שלאור הריבית הנמוכה כיום יהיה מדובר בסכום ריבית כולל של כ- 2,000 ₪ (נניח הלוואה ל- 4 שנים בריבית פריים + 1.5= 3.6 אחוז). נניח באופן גס כ- 500 ₪ לשנה תוספת.

כמו כן אגרת רישוי שנתי גבוהה ב- 300 ₪ (קראתי בשרשור מקביל שלרכב חשמלי האגרה מופחתת דווקא, לי לא ידוע על כך) וביטוח נניח עוד 700 ₪ שנתי (וזה על הצד הגבוה ייתכן שאין פער בכלל). סה"כ כ- 1,000 ₪ לשנה.

סה"כ כ- 1,500 ₪ לשנה תוספת עלויות לרכב חשמלי.

ובהקשר לדוגמאות שנתתי, ב- 3 שנים מדובר תוספת של 4,500 ₪ ו- 5 שנים תוספת של 7,500 ₪.

עדיין סה"כ עלויות הגירסה החשמלית יהיו נמוכות יותר מגירסת הבנזין, בדוגמאות שנתתי, לחמש שנים בסך של כ-  6,500 או כ- 4,500 ₪ וב- 3 שנים בסך של כ- 2,500 ₪,  למרות מחיר רכישה יקר יותר ב- 24 אלף ₪.

והכל בהנחה של ירידת ערך זהה באחוזים לשתי גרסאות הרכבים.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

לא יעיל מאיזה בחינה? כי סריקה לוקחת בערך 0.0008 וואט. הוא מצריך צריכת חשמל ממכשיר אחד גם.

עריכה אחרונה על ידי Hagaix
פורסם

כל החישובים האלו רק מראים עד כמה הטכנולוגיה של רכב חשמלי פשוט לא בשלה בשל העלות האסטרונומית שלה. תשווה מיסוי, תוסיף בלו על טעינה ואתה מקבל רכב לא כלכלי בעליל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה נכון, החישובים הם בהתאם למצב המיסוי הנוכחי שנותן הטבת מיסוי גדולה ברכישת הרכב החשמלי והעדר מיסוי על הטענת הרכב בחשמל.

פורסם
לפני 6 דקות, ch2856 כתב:

כל החישובים האלו רק מראים עד כמה הטכנולוגיה של רכב חשמלי פשוט לא בשלה בשל העלות האסטרונומית שלה. תשווה מיסוי, תוסיף בלו על טעינה ואתה מקבל רכב לא כלכלי בעליל. 

צודק, רק בהינתן המיסוי הנוכחי, זאת הפעם הראשונה שרכב חשמלי באמת משתלם, כל מי שרוצה סופר מיני מוגבהת ומאובזרת, ויש לזה הרבה ביקוש, ה2008 החשמלי מהווה חלופה מעניינת ולרוב האנשים גם יותר משתלמת כלכלית.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, green כתב:

הפער בין גירסת הבנזין פרימיום לחשמלי פרימיום הוא 24,000 ₪ (פרימיוום בנזין עולה 138,000 ₪).

הפער קטן יותר, כי גרסת הבנזין פרמיום עם סאנרוף עולה 141,000 ש״ח (לא כולל מיסוי) אז 20,000 כפי שציינתי.

בכל אופן, תודה על החישובים המעניינים וההשקעה!

אצלי אגב השיקול לקניית רכב חשמלי הוא מעבר לשיקולים חשבונאיים נטו...

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם (נערך)

תוספת לתחשיב מצויין של GREEN - עלויותהחזקה של רכב MG חשמלי (מניח שבפיז'ו העלויות יהיהו דומות):  

טסט - 500 לשנה 

הטיפולים מתבצעים אחת לשנה או בכל 24,000 ק"מ.

עלות הטיפול הראשון, השני והחמישי במוסך היבואן עומדת על 253 ₪, עלות הטיפול השלישי 716 ₪, ועלות הטיפול הרביעי 775 ₪.

עריכה אחרונה על ידי feel
פורסם
לפני 2 דקות, robertf כתב:

תודה על המידע feel,  אבל מה הקשר לפוסט שציטטת?

צודק, זה היה תוספת לתחשיב של GREEN

פורסם (נערך)

אצלי גם השיקול לרכוש רכב חשמלי הוא לא עקב יתרון בעלויות אלא עקב רצון ברכב כזה, להיפך אני מוכן לשלם על רכב חשמלי גם תוספת עלויות לעומת רכב בנזין. כמובן שיש נקודת איזון מסוימת לכל אחד.

ספיציפית מה שמפריע לי הוא טווח הנסיעה של הפיז'ו שעדיין גבולי בסיטואציות מסויימות לרכב יחיד במשפחה או רכב ראשי (סיטואציות מועטות- במרבית הזמן די בטווח הנסיעה הנ"ל כאשר ההטענה מתבצעת בבית) למרות שעם פריסת עמדות הטעינה בישראל גם זה הולך ונפתר. אני ארגיש בכל זאת נוח יותר לטווח נסיעה של 350 ק"מ לפחות.

החישוב שעשיתי הוא לאנשים אחרים שמרתיע אותם תוספת המחיר, כאשר בפועל העלויות של הגירסה החשמלית נמוכות יותר.

@feelלמה טסט עולה רק 500 ₪? לא ראיתי שיש הנחה מיוחדת לרכב חשמלי?

אם לוקחים בחשבון שהפרש המחיר בין הגרסאות נמוך יותר כמו ש @robertfציין (השאלה אם הגירסה החשמלית תגיע עם גג פנורמי) ושעלויות הטיפול נמוכות יותר בגירסה החשמלית ואם גם עלות הטסט נמועה יותר כמו ש-  feel ציין הפער בחסכון גדל עוד לטובת הגירסה החשמלית.

עריכה אחרונה על ידי green

• תוכן חדש...