Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בנזין פרימיום עולה 130

ועם סאנרוף 136

(מחיר השקה שנהיה קבוע)

אז ההבדל בין החשמלי לפרימיום הוא 30000 - זה לא מעט

לא הבנתי את כוונתך נהיה קבוע. אמרו לך בלובינסקי שזה המחיר הקבוע עכשיו?

גם אם כן, ההפרש הוא 25,000 לא 30,000, ואולי גם לחשמלית יהיה ״מחיר השקה״...

פורסם (נערך)

גם אם הההפרש הוא 30 אלף ₪, לאור מחיר של 130 אלף ₪ בלבד לפיז'ו בנזין, זה אומר שצריך להפחית מירידת הערך שלה שחישבתי של 50 אחוז לאחר 5 שנים, סך של 3,000 ₪, מירידת הערך של 60 אחוז לאחר 5 שנים, סך של 3,600 ₪ ומירידת הערך של 35 אחוז לאחר 3 שנים סך של 1,500 ₪.

את הסכומים הללו יש להפחית מסכומי החסכון שרשמתי לגבי הרכב החשמלי. 

זה אומר שהרכב החשמלי יחסוך סך של כ- 3,500 ₪ או כ- 900 ₪ לאחר חמש שנים, או כ- 1,000 ₪ לאחר 3 שנים.

אם ניקח בחשבון שטווח הנסיעה האמיתי של הרכב החשמלי הוא אכן 310 ק"מ בנסיעה משולבת (בהחלט אפשרי בנסיעה עירונית למשל ואפילו הנתון יכול להיות גבוה מכך, רכב חדמלי צורך הרבה פחות חדמל בנסיעה עירונית) ואת ההערות לגבי עלויות טיפולים זולות יותר (ואולי גם טסט זול יןתר) הפער לטובת הרכב החשמלי יהיה גבוה יותר. כמובן שיהיה גגבוה עוד יותר בנסועה מעל 15 אלף ק"מ שנתי שחישבתי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אפשר לשאול מה השיקולים אצלך?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

נסיעה חרישית, ביצועים טובים יותר, אין ביקורים בתחנות דלק, ותרומה לסביבה (כן אני מכיר את התיאוריות לגבי זה שייצור חשמל מזיק גם כן).
פורסם

אצלי יש עוד שיקול - טעינה חשמלית בחינם במקום העבודה.

תוהה אם להיכנס לזה או להמתין שנתיים - שלוש להתייצבות השוק.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

פורסם (נערך)

קודם כל אתה צריך להחליט אם הרכב מתאים לך.

לצורך הענין במבחני רכב שנערכו לאחרונה באתרי רכב בישראל, בין גרסאות הבנזין של הפיז'ו 2008 מול סקודה קאמיק (מנוע 1 ליטר), ידה של הקאמיק הייתה על העליונה באופן ברור וחד משמעי. (עדיין צריך לבדוק אם ההבדלים בין הרכבים רלוונטים לצרכים הספיציפיים שלך).

הגירסה החשמלית של הפיז'ו בהחלט מקנה לה יתרונות ספיציפיים, אבל אתה עדיין נותר עם שאר הנתונים האחרים של הרכב.

מעבר לכך האם תהיה לך עמדת טעינה בבית? מהו הקילומטרז' השנתי שלך? מהו הקילומטרז' היומי הממוצע שלך ביום עבודה ומהו המקסימלי? מהו הקילומטרז' היומי המקסימלי שלך ביום שאינו יום עבודה (סופ"ש, חופשות)? מה הצרכים שלך מהרכב? האם זהו רכב יחיד/ ראשי? כמה נוסעים יסעו בו?

פורסם
לפני 11 שעות, bobi כתב:

לא הבנתי מה ההתלהבות מהקיילס?

יש לי אותו במאזדה 3 וזה פיצ'ר ממש מעצבן ולדעתי מטופש.

מצד אחד עדיין צריך לסחוב את השלט לכל מקום, בדיוק כמו שעושים עם מפתח ומצד שני אני תמיד מפחד שאני אשכח את השלט ברכב.

עד שלא תהיה אפשרות לפתוח את הרכב באמצעות אפליקציה מהטלפון כמו שיש בטסלה לדוגמה, זה דבר ממש מיותר.

לא תשכח את המפתח ברכב כיוון שכל עוד המפתח ברכב לא תוכל לנעול אותו. המערכות האלה די חכמות ופועלות לפי מקום השלט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דבר הכי נוח בקילס שאפשר להשאיר רכב מונע ועדיין לנעול אותו מבחוץ. מאד נוח אני עוצר לשניה באיזה קיוסק או משהו דומה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

לא אצלי (סוזוקי).

זה גם לא חוקי (תקנה 74ב)

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, stum כתב:

אם אתה צריך לגעת בדלת כדי לנעול זה נשמע לי לא שימושי בעליל.

ברנו כשאתה מתקרב לרכב אתה לוחץ על הכפתור בדלת, ואם המפתח עליך, הרכב יפתח.

כשאתה רוצה לנעול - אתה פשוט מתרחק מהרכב והוא ננעל.

ככה זה גם בטסלה, רק שאפשר להשתמש בטלפון במקום המפתח. כאשר הרכב ננעל הוא משמיע צפצוף והמראות מתקפלות. אם אני לא שומע את הצפצוף אני מבין ששכחתי את הטלפון ברכב.

פורסם
לפני 1 שעה, robertf כתב:

נסיעה חרישית, ביצועים טובים יותר, אין ביקורים בתחנות דלק, ותרומה לסביבה (כן אני מכיר את התיאוריות לגבי זה שייצור חשמל מזיק גם כן).

יצור החשמל מזיק. אלה לא תאוריות, זה אמיתי לגמרי. אפילו אם מדוב במקור "מתחדש" יש נזקים סביבתיים, אם כי נחשבים פחותים מאלה של מקור דלק מאובן.

אבל גם אם מדובר בחשמל שמקורו דלק מאובנים הרי שהזיהום מתפזר ואנו גורם נזק מקומי כמו גזי הפליטה של רכב בעיר.

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, green כתב:

לצורך הענין במבחני רכב שנערכו לאחרונה באתרי רכב בישראל, בין גרסאות הבנזין של הפיז'ו 2008 מול סקודה קאמיק (מנוע 1 ליטר), ידה של הקאמיק הייתה על העליונה באופן ברור וחד משמעי. 

איפה המבחנים האלא? 

כמה ציטוטים ממבחנים אחרונים (כאלה שאני עוד קצת מעריך את דעתם, ואין פה בארץ הרבה כאלה ) 

מבחן בנטקאר של רוני אהרונוביץ: 2008 מול סיטרואן C3 מול סקודה קאמיק מול פולקסווגן טי-קרוס

סיכום: 

המנצח במבחן הזה הוא היחיד שלא מפסיד בו. רק בג'יפון אחד אין דיל-ברייקר 
שפשוט מונע אפשרות להמליץ עליו. הראשון שנופל הוא הסיטרואן, ולא בגלל שאינו 
מנסה להתחפש לכבישטח; הוא לא נעים, לא נוח ולא מאפשר לשכוח שהוא מיושן, אם 
לא בגיל אז בתחושה. בפולקסווגן הישיר והמוצק הייתי שמח לקבל פליפרים, עיצוב 
פנימי מושך יותר ומיזוג אחורי, אבל כל אלה בטלים בשישים מול הכשל המוחלט 
והמציק של פתחי המיזוג המרכזיים. וזה גם בדיוק אותו דיל-ברייקר בסקודה. 
נחמה פורתא? באודי A3 החדשה השכילו הגרמנים למקם את פתחי המיזוג מעל 
מסך המולטימדיה ולא מתחתיו - ולא נותר אלא לקוות שזה יהיה מעכשיו התקן 
המחייב בכל הוואגים (וגם אצל ב-מ-וו, כמו בסיפור הזה). הפיג'ו מנצח במבחן הזה לא 
רק בגלל שהוא הכי יפה והכי מרחיב דעת בין משתתפי המבחן הזה אלא בעיקר כי 
אינו נוחל שום כשלון חרוץ, שמגיע לרמה של מסכל עסקה. התלונות היחידות הן
תנוחת נהיגה לא ג'יפאית וחלונות אחוריים קטנים מדי. לא נצחון מוחץ, כמו של 
אחיו פורץ הדרך 3008, אבל מול מחדלי המתחרים זה עדיין נצחון ברור. 

מבחן של רמי גלבוע בוואלה: 2008 מול קאמיק 

סיכום: 

הלקוח הטיפוסי של קרוסאובר עירוני הוא רווק צעיר ואופנתי, או משפחה בתחילת דרכה, עם ילדון או שניים. אלו אנשים המחפשים בעדיפות גבוהה עיצוב מרשים ודימוי רענן ועדכני - ואת זה מספק פיג'ו 2008 בכמויות מסחריות. בואו לא נתבלבל, למרות שהקאמיק מעודן יותר, גם פיג'ו 2008 הוא קרוסאובר מצוין, עם בונוס של התנהגות יותר ספורטיבית. כי לכן, 2008 מנצח במבחן ההשוואתי שלנו.

מבחן בiCar: שוב 2008 מול קאמיק

סיכום: 

ה-2008 מרגיש ג'יפון לכל דבר ועניין, עם עיצוב מוחצן ותנוחת ישיבה גבוהה. בהרבה פרמטרים הוא נופל מהסקודה - אך הוא לא מפשל בשום סעיף. הוא מעט פחות מרווח, פחות חסכוני, הוא לא מציע נוחות מרשימה אבל הוא בהחלט מציע את אחת מיחידות ההנעה הטובות בקטגוריה, תא נוסעים מרהיב, טכנולוגיה ואבזור שופע והתנהגות בטוחה לעילא. 

במדדי הפרקטיקה וההיגיון, הסקודה הוא הבחירה המתבקשת. בכל מה שנוגע לחוויה, פיג'ו 2008 הוא הרכב העדיף.

עריכה אחרונה על ידי robertf
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, sperial כתב:

לא אצלי (סוזוקי).

זה גם לא חוקי (תקנה 74ב)

אני מניח שהתקנה לא רלונטית לרכב חשמלי. אחד היתרונות הגדולים של רכב חשמלי הוא שאפשר להשאיר את המזגן פועל בחניה קצרה או להפעיל אותו מרחוק לפני שנכנסים לרכב ביום חם. בטסלה 5 דקות מספיקות כדי להוריד את טמפרטורת תא הנוסעים מ-60 מעלות ל-20.

לפני 5 דקות, sperial כתב:

יצור החשמל מזיק. אלה לא תאוריות, זה אמיתי לגמרי. אפילו אם מדוב במקור "מתחדש" יש נזקים סביבתיים, אם כי נחשבים פחותים מאלה של מקור דלק מאובן.

אבל גם אם מדובר בחשמל שמקורו דלק מאובנים הרי שהזיהום מתפזר ואנו גורם נזק מקומי כמו גזי הפליטה של רכב בעיר.

זה לא רק זה. גם אם החשמל מופק כולו מדלק מאובנים, תחנות כוח יעילות יותר ממנועי שריפה פנימית וסה"כ יש פחות זיהום לק"מ. ככל שרשת החשמל עוברת לאנרגיה יותר נקיה, הרכב החשמלי יהיה יותר נקי. כמו כן, זה לא הוגן להשוות את הזיהום משריפת בנזין לזיהום מיצור חשמל כי יצור הבנזין (שאיבה, זיקוק, הובלה) גם יוצר זיהום לא מבוטל. לכן ההשואה ההוגנת היא זיהום כולל ברכב חשמלי מול זיהום כולל ברכב בנזין.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לשון התקנה חד משמעי ואין בה החרגות. הדגשתי את הפסקת פעולת המנוע.

ציטוט

74.  (א)  לא יחנה ולא יעמיד אדם רכב אלא לאחר שנקט באמצעי הזהירות הדרושים כדי להבטיח שהרכב לא יזוז ולא ינוע בהעדר נהג.

(ב)  לא יחנה ולא יעמיד אדם רכב בלי השגחה אלא לאחר שהופסקה פעולת המנוע ומנגנון ההדלקה, הוצא מפתח ההצתה והופעלו הבלמים המיועדים לבלימת קבע.

לגבי יצור החשמל - אתה רק מחזק את דברי. כמובן שזה נכון במיוחד למדינות בהן אחוז גבוה של החשמל מיוצר ממקורות "מתחדשים" (שמש, רוח, זרימת מים) אבל אפילו לישראל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

@robertf לגבי מבחני הרכב,

לגבי המבחן בנטקאר שקראתי רק עכשיו, סלח לי אבל לרוני אהרונוביץ או למי מטעמו יש אובססיה מיושנת לגבי כך שמיקום פתחי המיזוג צריך להיות גבוה בשמיים ועל זה הוא מכריע מבחנים. מה לעשות שהוא טועה ובגדול, שכן פתחי מיזוג ניתן לכוון לכל כיוון גם למעלה ואין עם זה כל בעיה ואילו מערכת מולטידמיה נמוכה מדי היא משהו שלא ניתן לכוון והמשמעות היא הסטת מבט מסוכנת של הנהג כלפי מטה כדי להשתמש בה. מעבר לכך המבחן, כרגיל יש לציין, מנסה להיות "מתוחכם", נלחם כהרגלו בכל הכוח בקטגורית הג'יפונים, אבל בפועל חסר בהתייחסות מסודרת לגבי כל הרכבים בכל הפרמטרים השונים ואתה נשאר לוטה בערפל עד המסקנה הסופית. 

לגבי המבחן בוואלה לאורך כל המבחן הסקודה הוביל בצורה ברורה ואילו במסקנות עשו פליפ פלאפ לאחור והכתירו את הפיז'ו כמנצח, סליחה על הציניות אבל הפעם באמת הגזימו.

לגבי המבחן ב- icar היה מהלך די דומה, לפחות במסקנות הכתירו את שניהם כמנצחים יחדיו, כאשר הפיז'ו נמצא שם עקב החוויה, נו שווין.

אז נכון זכרתי שהמסקנות היו חד משמעיות לגבי שני המבחנים האחרונים שקראתי, כאשר המסקנות אמנם לא היו כך, אבל התוכן כן או ברובו הגדול כן, לפחות כך אני מבין את זה ומה לעשות שהתוכן אצלי נחקק בזיכרון ולא המעטפת.

ושוב המסקנות לא רלוונטיות לכולם באופן זהה אלא הרלוונטיות שלהן הן ביחס ישיר לצרכי המשתמש, כך שיכול להיות שהפיז'ו תתאים יותר למשתמש ספיציפי.

לפיז'ו בגירסה החשמלית יש כאמור יתרונות גדולים נוספים, שיכולים לבדם להכריע את הכף ללקוח הספיציפי.

• תוכן חדש...