Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי השקה בצל הקורונה של הפיג'ו 2008 מגיעה עכשיו הגירסה החשמלית, יחידה ראשונה עלתה בשבוע שעבר על כבישי ישראל.

מדובר על גירסה די דומה במפרט לגירסת הבנזין (למעט המנוע והגיר כמובן) רמת הגימור היא פרמיום, ומפרט מערכות הבטיחות זהה לגירסה הרגילה.

המכוניות שוקלת כ-300 קילו יותר מהגירסה הרגילה, הספק המנוע החשמלי הוא 136 כ"ס, וטווח לפי תקן WLTP הוא 310 ק"מ.

- טעינה מלאה ב-16 שעות בטעינה משקע רגיל 16 אמפר.

- טעינה מלאה תוך שימוש עמדת טעינה ייעודית ביתית 05:15 (תלת-פאזי) או 8 שעות (חד-פאזי)

- אפשרות לטעינה מהירה של 80% מהסוללה ב-30 דקות בשימוש בעמדת טעינה ציבורית מהירה.

באירופה מגיעה עם אחריות ל-160000 ק"מ / 8 שנים - עם הבטחה ל-70% מהקיבולת. ( האם גם בארץ? )

שיווק כלי רכב חשמליים אינו זר ליבואן, אבל קשה לצפות אם תהיה הקצאה מספקת מהיצרן לשיווק כמות משמעותית.

המחיר צפוי להיות גבוה יותר ממחירה של MG ZS EV ולנוע בין 150000 ל-160000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
  • רעיון טוב! 2
  • תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אם הייתה הקצאה אני לא חושב שהיא הייתה נמכרת בכמויות, המחיר לא נמוך לקטגוריה הפנאי הקטן, צריך עמדת טעינה לכן צריך בית פרטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באומרי "כמויות" אני מתכוון לכמה מאות בדיוק כמו ה-MG ZS. בכל מקרה, יעברו עוד כמה שנים עד שתשתית הטעינה תאפשר מכירת אלפי יחידות.

צריך להבין שבניגוד לכלי רכב סטנדרטיים, רכב חשמלי לא מחייב הערכות טכנית יקרה כי הוא מאד פשוט מכאנית. ומכיוון שהיבואן ממילא מייבא את הגירסה הרגילה - יש הרבה חלפים (לא מכאניים) זהים, את תשתיות הטעינה כבר יש לו ממילא בגלל ה-MG ZS EV. אז מבחינתו גם אם הוא יביא כמו עשרות - שווה לו.

פורסם

מעניין. אני מניח שהגיע לצורך תקינה אבל יש לך מושג מתי הם מתכוונים להתחיל לשווק אותה? (כששאלתי לפני כשבוע אמרו לי לקראת סוף השנה, תחילת שנה הבא...)

אם רמת הגימור הבכירה הולכת להיות פרמיום (קיוויתי לGT...) אני ממש מקווה שהם יוסיפו שם קיילס מלא, כי זה מאכזב מאוד שאין בגרסאות שהם מוכרים פה כרגע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

הערכתי היא שהם ישווקו בהקדם האפשרי (ובלבד שתהיה להם הקצאה של כמות שתצדיק זאת) יש רמת גימור GT ליגרסה החשמלית, אבל נראה לי שגירסה כזאת תביא את המחיר לגבהים לא ריאליים לשוק.

יש גם גירסת GT בנזין עם מנוע זהה לזה של ה-DS3 (כלומר 1.2 המוכר עם 155 כ"ס) אני מעריך שגם גירסה זאת לא מגיעה בשל מחיר לא רלוונטי לשוק.

פורסם

בהבדל של 20 אש"ח מגרסת הבנזין, ההבדל במחיר יתאזן על פני 3 שנים, וסביר להניח שהמחירון יישאר יותר גבוה. הרכב יתאים לכל אחד שנוסע פחות מ100 ק"מ למקום העבודה, ואם יש בחניון העבודה עמדות טעינה אז עוד יותר טוב.

פורסם
לפני 1 שעה, yulianx כתב:

גם אם הייתה הקצאה אני לא חושב שהיא הייתה נמכרת בכמויות, המחיר לא נמוך לקטגוריה הפנאי הקטן, צריך עמדת טעינה לכן צריך בית פרטי.

אצלנו חניון תת קרקעי במגדל ויש כבר 4 עמדות טעינה חשמליות ששכנים התקינו בשיתוף עם הועד בחניות הפרטיות שלהם.

יש מספיק חברות שמתעסקות בזה ויכולות להתקין בבניינים משותפים אם יש לך שטח חניה משלך רשום בטאבו.

לגבי כמות המכירות אתה צודק. רכב חשמלי זה העתיד אבל כרגע המרחק המוגבל עוצר אנשים מלקנות את המכוניות. מניח שבעוד עשור כשהטכנולוגיה של המרחק וזמן הטעינה תשתפר נראה היפוך מגמה וימכרו יותר רכבים חשמליים מבנזין / דיזל.

פורסם
הערכתי היא שהם ישווקו בהקדם האפשרי (ובלבד שתהיה להם הקצאה של כמות שתצדיק זאת) יש רמת גימור GT ליגרסה החשמלית, אבל נראה לי שגירסה כזאת תביא את המחיר לגבהים לא ריאליים לשוק

כן ידוע, אבל תכלס בהתחשב ברמת המיסוי של רכב חשמלי מלא פה, לא אמורה להיות בעיה להביא את הגרסאות הבחירות ולמכור אותן במחיר סביר מאוד. הפרמיום סבבה לגמרי אבל היעדר קיילס זה מביך, אז אני מקווה מאוד שיוסיפו את זה. גם המושבים בGT נהדרים, אבל נצטרך להסתפק במה שלובינסקי יחליטו להביא לפה...

פורסם

תודה. אז הפרש של כ20,000 ש״ח מדגם הפרמיום בנזין.

עכשיו רק נותר לקוות שהם יוסיפו Keyless מלא שקיים בכל דגמי הפרמיום שלהם כאן, חוץ מב2008 משום מה...

גם מסך מולטימדיה 7 אינץ׳ זו לא בדיוק המילה האחרונה, כשבחו״ל קיים גם 10 אינץ מרמת הגימור האמצעית (באנגליה למשל יש 6 רמות).

אגב, אפשר להניח שהשיווק יחל מוקדם מהצפוי, או שאנחנו עדיין מדברים על סוף השנה, תחילת שנה הבאה?

פורסם

לא הבנתי מה ההתלהבות מהקיילס?

יש לי אותו במאזדה 3 וזה פיצ'ר ממש מעצבן ולדעתי מטופש.

מצד אחד עדיין צריך לסחוב את השלט לכל מקום, בדיוק כמו שעושים עם מפתח ומצד שני אני תמיד מפחד שאני אשכח את השלט ברכב.

עד שלא תהיה אפשרות לפתוח את הרכב באמצעות אפליקציה מהטלפון כמו שיש בטסלה לדוגמה, זה דבר ממש מיותר.

פורסם (נערך)

גם אני קצת מסויג מההתלהבות מהפיצ'ר הזה. נחמד ? כן, חשוב כשהידיים עסוקות, או שאין כאלו ? גם, אבל מעבר לזה לא רואה איזו בעיה יוצאת דופן בפתיחת דלת בעזרת היד, אפילו סיבוב מפתח בתוך סוויץ' לא נראה לי פרוייקט ברמה שמחייבת פתרון מיידי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

קילס זה נהדר עם ילדים קטנים, זה שימושי לי במיוחד לתא מטען, ככה כשאני עם עגלה ועם ילד שאני מחזיק אני לא צריך לחפש את המפתח, ופשוט פותח את התא מטען.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...