Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה המבחנים האלא? 

כמה ציטוטים ממבחנים אחרונים (כאלה שאני עוד קצת מעריך את דעתם, ואין פה בארץ הרבה כאלה ) 

מבחן בנטקאר של רוני אהרונוביץ: 2008 מול סיטרואן C3 מול סקודה קאמיק מול פולקסווגן טי-קרוס

סיכום: 
המנצח במבחן הזה הוא היחיד שלא מפסיד בו. רק בג'יפון אחד אין דיל-ברייקר 
שפשוט מונע אפשרות להמליץ עליו. הראשון שנופל הוא הסיטרואן, ולא בגלל שאינו 
מנסה להתחפש לכבישטח; הוא לא נעים, לא נוח ולא מאפשר לשכוח שהוא מיושן, אם 
לא בגיל אז בתחושה. בפולקסווגן הישיר והמוצק הייתי שמח לקבל פליפרים, עיצוב 
פנימי מושך יותר ומיזוג אחורי, אבל כל אלה בטלים בשישים מול הכשל המוחלט 
והמציק של פתחי המיזוג המרכזיים. וזה גם בדיוק אותו דיל-ברייקר בסקודה. 
נחמה פורתא? באודי A3 החדשה השכילו הגרמנים למקם את פתחי המיזוג מעל 
מסך המולטימדיה ולא מתחתיו - ולא נותר אלא לקוות שזה יהיה מעכשיו התקן 
המחייב בכל הוואגים (וגם אצל ב-מ-וו, כמו בסיפור הזה). הפיג'ו מנצח במבחן הזה לא 
רק בגלל שהוא הכי יפה והכי מרחיב דעת בין משתתפי המבחן הזה אלא בעיקר כי 
אינו נוחל שום כשלון חרוץ, שמגיע לרמה של מסכל עסקה. התלונות היחידות הן
תנוחת נהיגה לא ג'יפאית וחלונות אחוריים קטנים מדי. לא נצחון מוחץ, כמו של 
אחיו פורץ הדרך 3008, אבל מול מחדלי המתחרים זה עדיין נצחון ברור. 

מבחן של רמי גלבוע בוואלה: 2008 מול קאמיק 

סיכום: 
הלקוח הטיפוסי של קרוסאובר עירוני הוא רווק צעיר ואופנתי, או משפחה בתחילת דרכה, עם ילדון או שניים. אלו אנשים המחפשים בעדיפות גבוהה עיצוב מרשים ודימוי רענן ועדכני - ואת זה מספק פיג'ו 2008 בכמויות מסחריות. בואו לא נתבלבל, למרות שהקאמיק מעודן יותר, גם פיג'ו 2008 הוא קרוסאובר מצוין, עם בונוס של התנהגות יותר ספורטיבית. כי לכן, 2008 מנצח במבחן ההשוואתי שלנו.

מבחן בiCar: שוב 2008 מול קאמיק

סיכום: 

ה-2008 מרגיש ג'יפון לכל דבר ועניין, עם עיצוב מוחצן ותנוחת ישיבה גבוהה. בהרבה פרמטרים הוא נופל מהסקודה - אך הוא לא מפשל בשום סעיף. הוא מעט פחות מרווח, פחות חסכוני, הוא לא מציע נוחות מרשימה אבל הוא בהחלט מציע את אחת מיחידות ההנעה הטובות בקטגוריה, תא נוסעים מרהיב, טכנולוגיה ואבזור שופע והתנהגות בטוחה לעילא. 
  במדדי הפרקטיקה וההיגיון, הסקודה הוא הבחירה המתבקשת. בכל מה שנוגע לחוויה, פיג'ו 2008 הוא הרכב העדיף.      

אני רק שאלה-

נהגת על שתיהן? ובקאמיק- גם בגרסת ה1.5?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם לא מכיר את הסדר עדיפויות שלך, אך לא אתפלא אם תעדיף את הקאמיק חרף מבחני הרכב שמצודדים בפיג'ו.

יופי זה לא הכל בחיים.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

פורסם

שמע מאוד יכול להיות. אני גם די חובב סקודות, וכמעט סוגד לחברה הזו על מה שהם מצליחים לעשות מבחינת פרקטיות ברכבים שלהם (קסם ממש...), אבל הרכב הזה לאשתי ואני פשוט לא רואה אותה מעדיפה את הפרקטית של הקאמיק על פני הסטייל של הפיז׳ו.

פורסם
לפני 4 שעות, robertf כתב:

לא הבנתי את כוונתך נהיה קבוע. אמרו לך בלובינסקי שזה המחיר הקבוע עכשיו?

גם אם כן, ההפרש הוא 25,000 לא 30,000, ואולי גם לחשמלית יהיה ״מחיר השקה״...

לא אמרו לי שיהיה קבוע

אבל זה עדיין המחיר של ה2008.

אני נהגתי על הקאמיק 1.0 סטייל

לא משהו בכלל ואת הרעידות הרגשתי

על ה 2008 עדיין לא נהגתי

פורסם

הגיוני שמחיר ההשקה עדיין יהיה בתוקף בהתחשב במצב. זה עוד לא הופך אותו לקבוע...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

נהגתי בהמון רכבים עם פתחי מיזוג נמוכים, מעולם לא הפריע לי. אני יכול להבין פסילה על בסיס מושבים ממש לא נוחים או בכלל נוחות נסיעה של קרש גיהוץ (בהתאם לייעוד של הרכב כמובן) אבל די, הוא כל כך מיושן, מעייף ובכלל בוחן קרוסאובר בחוסר חשק של ילד בגן. 

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, sperial כתב:

לשון התקנה חד משמעי ואין בה החרגות. הדגשתי את הפסקת פעולת המנוע.

לגבי יצור החשמל - אתה רק מחזק את דברי. כמובן שזה נכון במיוחד למדינות בהן אחוז גבוה של החשמל מיוצר ממקורות "מתחדשים" (שמש, רוח, זרימת מים) אבל אפילו לישראל.

ברכב חשמלי המנוע מפסיק לעבוד (לא מסתובב כלל) בכל פעם שהרכב עוצר, אז אני לא רואה שום בעיה עם התקנה. בטסלה אין אפילו כפתור start כי הוא בעצם מיותר ברכב חשמלי. נכנסים, משלבים ל-D ונוסעים. כשמגיעים ליעד עוצרים, משלבים ל-P (וגם על זה אפשר לוותר, אם מוכנים לסבול צפצוף מעצבן) ויוצאים.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 1 שעה, robertf כתב:

שמע מאוד יכול להיות. אני גם די חובב סקודות, וכמעט סוגד לחברה הזו על מה שהם מצליחים לעשות מבחינת פרקטיות ברכבים שלהם (קסם ממש...), אבל הרכב הזה לאשתי ואני פשוט לא רואה אותה מעדיפה את הפרקטית של הקאמיק על פני הסטייל של הפיז׳ו.

מסכים.

נהגתי על הפיג'ו 2008 1.2 פרימיום במשך כשעה וחצי, וגם אישתי נהגה עליו.
מול הפיג'ו התמודדו:
VW טי קרוס 1.0 קומפורטליין פלוס
סקודה קאמיק 1.5 סטייל.

הפיג'ו מרשימה מאוד. אין ספק.
אבל, הפריעו לי מס' דברים בהנדסת האנוש שלה. התפעול הבלעדי כמעט לחלוטין דרך מסך מרכזי, הדברים הקטנים שבסביבת הנהג, היעדר פתחי מיזוג אוויר ומשענת יד מרכזית מאחור ועוד.
מה גם שטיב ואיכות הבקרות האוטונומיות נחות מהתפקוד שבקאמיק/ טי קרוס. לחיוב אציין שהבלם יד החשמלי בהחלט מהווה פלוס.

אני אמנם אולי נוסע רק כ20 אלף ק"מ בשנה, אבל כל נסיעה- של 75-80 ק"מ לנסיעה (וביום 150-250 ק"מ). כמחצית מהנסיעות עם שותפים לנסיעה (קארפול), מזל שזה לא כל יום.
ציפיתי ליותר מהצרפתיות, אבל הקאמיק פשוט נוחה יותר, יש כוונון תמיכה לגב תחתון, יש ראות טובה יותר (מבחינת שדה הראייה), תפקוד המערכות הבטיחות פשוט מוצלח ויעיל יותר, התפעול של כלל המערכות ברכב נוח יותר, איכות הנסיעה טובה ויותר, והסעיף שמדורג די גבוה אצלי- השקט בנסיעות בינעירוניות- הקאמיק מנצחת.

עוד שיקול- הנסיעות שלי הן בסביבות הרריות יחסית, ומנוע 1.5TSI יש יתרון עצום מהבחינה הזו. מרגישים שיש לו יותר אורך נשימה וזה מעבר לנמרצות והעידון (גם בתחילת נסיעה ובפקקים, יש פחות גמגומים מצד הגיר).

הטי קרוס איכזבה באיכות החומרים (יותר דומה לארונה מאשר לקאמיק). מה שכן- העיצוב עדיף, תנוחת הישיבה טובה יותר ושולטת יותר, מושבים עדיפים במעט וכיסא הנוסע מתקפל לטובת מטען ארוך. העדר פתחי המיזוג מאחור עמד לה לרועץ במקרה שלנו. אולי במקרה שלכם הטי קרוס תקרוץ לאישתך. לדעתי ולטעמי האישי הטי קרוס עדיין עדיפה על הפיג'ו 2008.

לפני 3 שעות, green כתב:

קודם כל אתה צריך להחליט אם הרכב מתאים לך.

לצורך הענין במבחני רכב שנערכו לאחרונה באתרי רכב בישראל, בין גרסאות הבנזין של הפיז'ו 2008 מול סקודה קאמיק (מנוע 1 ליטר), ידה של הקאמיק הייתה על העליונה באופן ברור וחד משמעי. (עדיין צריך לבדוק אם ההבדלים בין הרכבים רלוונטים לצרכים הספיציפיים שלך).

הגירסה החשמלית של הפיז'ו בהחלט מקנה לה יתרונות ספיציפיים, אבל אתה עדיין נותר עם שאר הנתונים האחרים של הרכב.

מעבר לכך האם תהיה לך עמדת טעינה בבית? מהו הקילומטרז' השנתי שלך? מהו הקילומטרז' היומי הממוצע שלך ביום עבודה ומהו המקסימלי? מהו הקילומטרז' היומי המקסימלי שלך ביום שאינו יום עבודה (סופ"ש, חופשות)? מה הצרכים שלך מהרכב? האם זהו רכב יחיד/ ראשי? כמה נוסעים יסעו בו?

יש התלבטות.

הסעיף החשמלי מהווה פלוס משמעותי, בהחלט.

האם מתאים לי בשלב הזה? שאלה טובה.

אני גר בשכירות. קומת קרקע. מרחק חניית הרכב (לא פרטי, אבל כמעט ולא מחנים בה) מהשקע- אולי 2-4 מטר (תלוי במיקום פתח הטעינה). יש תלת פאזי, מצריך הכנה כדי שיגיע גם לקרבת החניה. לא יודע עוד כמה זמן נגור פה.

קילומטראז- כ20~ אלף ק"מ בשנה בממוצע. 

עובד 2-3 ימי עבודה בשבוע. ביום עבודה- כ160 ק"מ (מינימום) ועד 240 ק"מ (אם נוסעים לעוד מקומות באותו היום). לפעמים נוסע בקארפול ולא מוציא רכב.
בימים שאינם ימי עבודה- נע בין 0 ק"מ ל100 ק"מ.

חופשות- פעם- פעמיים בשנה עולה צפונה לסביבת גולן/ גליל עליון (עד 3-4 ימים).

צרכים? שקט, נוחות המושבים ותמיכה בגב תחתון, תנוחה גבוהה יחסית למשפחתיות (האישה רוצה), נוחות כללית, עלות כללית (דלק וכל הבלאי שמסביב וכו'), כוח יחסי, הרכב הוא היחיד בבית.
לרוב נוסעים לבד כזוג, אבל כשלוקח קארפול יש עוד 2 מאחור.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

קודם כל אציין שלא בחנתי את ה- 2008 מבפנים ולא בנסיעה, רק ראיתי אותה מבחוץ (וגם לא התרשמתי מהמראה החיצוני שלה שהוא דווקא אמור להיות נקודת החוזק שלה, אבל היה מדובר בצבע חיצוני שחור שכנראה לא מתאים לה).

מבחני רכב אני לוקח בערבון מוגבל בין היתר בגלל הקרקס שהולך שם (מעבר למה שציינתי, די לראות שאפילו בפרמטר ברור וקל לבדיקה כמו ביצועים, המסקנות במבחן בוואלה היו הפוכות למבחן באתר איי קאר וזה כבר באמת בדיחה).

את יחידת ההנעה של ה- 1 ליטר של פולסקווגן ושות' בשילוב עם גיר ה- dsg אני באופן אישי לא הייתי שוקל אפילו בצחוק.

על הנייר לפיז'ו גם נפח תא מטען בנפח מתאים לשימוש משפחתי ולסקודה נפח קטן משמעותית.

כך שזה מורכב יותר.

אם אתה שוכר דירות אתה לא יכול לסמוך על עמדת טעינה ביתית. זה יכול להיות בעייתי בימים שאתה לא עובד ולא תוכל להטעין בעבודה.

גם לגבי הסתמכות על טעינה בעבודה, השאלה מה אופק הזמן של העבודה שלך באותו מקום עבודה.

מבחינת טווחי הנסיעה, טווח נסיעה מקסימלי של 240 ק"מ ביום עבודה (או יותר מכך בטיולים) יכול להיות אולי בקצה הטווח בסיטואציות מסוימות (נסיעה בינעירונית בחורף עם חימום למשל). אם הנסיעה תתארך באופן בלתי צפוי תצטרך לטעון בעמדה ציבורית. לא נורא כל כך לאור פריסת העמדות שכבר די נרחבת, אבל אם תרצה גם לא להתייבש בזמן הטעינה אז תצטרך עמדת טעינה מהירה שהכמות והפיזור שלה הרבה פחות טובים מעמדות הטעינה הרגילות.

בעמדת טעינה מהירה תוכל להטעין בכמה דקות כמה עשרות קילומטרים שנדרשים לסיום הנסיעה, לא צריך למלא את הסוללה לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

למה לא היית שוקל את השילוב של גיר DSG עם המנוע 1.0 ליטר?

לגבי תא המטען- במבחן המציאות ההבדל לא מורגש ובקאמיק הוא יותר שימושי ופרקטי (פתרונות עיגון, גלגל רזרבי בגודל מלא, ועוד כמה הבדלים).

בעניין הקילומטראז' וחשמל- אתה צודק. אין לדעת מה יהיה מחר גם לגבי הדירה וגם לגבי העבודה. יותר מדי נעלמים במשוואה.

אם אצטרך רכב נוסף- רכב חשמלי יהיה מעולה. 

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

רכב שפשוט נראה טוב!!! מעניין מתי הגרסא הקטנה והסקסית יותר תגיע...

אני מדבר כמובן על ה208 החדשה .. מעניין בכמה היא תתומכר? והגרסה החשמלית 😍

פורסם
קודם כל אציין שלא בחנתי את ה- 2008 מבפנים ולא בנסיעה, רק ראיתי אותה מבחוץ (וגם לא התרשמתי מהמראה החיצוני שלה שהוא דווקא אמור להיות נקודת החוזק שלה, אבל היה מדובר בצבע חיצוני שחור שכנראה לא מתאים לה).

בהחלט לא.
אני לא יכול לחשוב על צבע שפחות מתאים לרכב הזה משחור. כל הקווים שלו, והאלמנטים נעלמים.
לבן, אדום, כחול, כתום כולם נראים מעולים עליו, אבל שחור לא ממש.
די קשה אפילו למצוא תמונות של דגם שחור חוץ מאשר בקונפיגורטור, כך שאני מאמין שזה לא צבע פופולארי במיוחד...

ef14c50a6f8be8b21ee78d3bccc68ae0.jpg

6d046f3fee9d717872f66ae251724f9e.jpg

d1a9688abb1f90803f81a6189e74a589.jpg

5e53fe2d4dbe75563b6591752e8319b3.jpg

d5be4ccab0b82864833082ff5c59ee92.jpg

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ya_pl כתב:

למה לא היית שוקל את השילוב של גיר DSG עם המנוע 1.0 ליטר?

ביקורות לא טובות בכחלק מהכתבות ועל ידי משתמשים בפורום על אופי הפעולה של יחידת ההנעה הנ"ל, הן לגבי כך שהיא מריצה הילוכים למעלה לא בהתאם לתנאי הדרך והן אופי פעולה גס ולא נעים. 

יש גם ביקורות מהללות.

אני אישית נהגתי על יחידת ההנעה הנ"ל רק במתווה ביעירוני ולכן אין לי התרשמות אישית, אבל די לי בביקורות הנ"ל בשילוב עם צפי לשחיקת מצמדים.

לגבי השילוב של גיר dsg עם מנוע ה- 1.5 לא נתקלתי בביקורות כאלה, יש רק ביקורות על אופי לא רהוט לגמרי במתווה עירוני. תוספת הביצועים גם מוסיפה נקודות זכות.

הפיז'ו אכן נראית הרבה יותר טוב בצבעים בהירים והצבע הכתום בכלל מהמם (לא יודע אם היה לי את האומץ לבחור צבע כזה).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מבחני רכב אני לוקח בערבון מוגבל בין היתר בגלל הקרקס שהולך שם (מעבר למה שציינתי, די לראות שאפילו בפרמטר ברור וקל לבדיקה כמו ביצועים, המסקנות במבחן בוואלה היו הפוכות למבחן באתר איי קאר וזה כבר באמת בדיחה).

לחלוטין. לעולם אבל לעולם אין להסתמך על הטעם של מישהו אחר (ולא משנה אם זה כתב רכב) לפני בחירת רכב לקניה.

• תוכן חדש...