Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להוסיף מד סל"ד באלטו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Buki כתב:

בשביל מה צריך מד סל"ד ברכב ספורטיבי? מה זה רכב ספורטיבי בעינך? מה הופך רכב לספורטיבי? רכב ספורטיבי זה הרבה מאוד עניין שיווקי - סוג של מיצוב. לגבי הצורך ראה בפיסקה הבאה. 

אפשר בקלות לדעת את הסל"ד לפי ספידומטר בכל הילוך. כשאתה מכיר את הרכב, אתה יודע שנניח בהילך שני 40 קמ"ש זה 3000 סל"ד, 50 קמ"ש זה 4000 וככה בכל הילוך. אבל הרבה יותר פשוט שיש מד סל"ד ולא צריך להסתמך על זיכרון. בעיקר כשיש 6 הילוכים. וזה אומר לזכור 5 מהירות... מה גם שבנהיגה ספורטיבית משהו חזותי עובד יותר טוב מזכרון. לכן נורה שמחווה "קו אדום" אפקטיבית. בנהיגה ספורטיבית קל מאוד לקבל בהרף עין מידע ממד סל"ד מאשר מספידומטר שדורש התמקדות. לכן, לטעמי, מד סל"ד עדיף על מד מהירות במה שקשור לנהיגה ספורטיבית (אפשר להסתפק בהתראות מה iroad)

מתזמן החלפות הילוכים לפי ספידומטר, זה לא פחות טוב. מפרגן לך. לי זה פחות טוב. 

פשוט לא הבנתי מההסבר שלך, למה ברכב ספורטיבי צריך וברכב לא ספורטיבי לא צריך? ברכב עם מנוע קטן וחלש, חשוב עוד יותר לתזמן החלפות הילוכים בדיוק בסל"ד הנכון כדי לנצל את המעט שהמנוע יכול לתת. 

צודק. 

פותח השירשור, מד סל"ד מקורי שמותקן מחוץ ללוח שעונים כמו שמופיע בקישור פה. בהודעה מספר 3 זה הפתרון הטוב ביותר ועדיף על מכשירים אוניברסליים שמתחברים לשקע OBD. מד סל"ד מקורי זו התקנה נקיה, בלי כבלים מסתובבים, הוא גם הכי קריא וזה מה שאני הייתי מתקין אצלי, בהנחה שאפשר להזמין כזה.

מודגש. 

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

אני מסכים במיליון אחוז עם זה שמד סל"ד הרבה יותר נוח לתזמון החלפת הילוכים.

לא הסכמתי עם זה שברכב ספורטיבי צריך ובאלטו לא צריך.

לדעתי צריך בשניהם, אם אתה רוצה לנהוג נכון ולהחליף הילוכים נכון. 

פורסם

אני לא מבין את הצורך של אנשים לשפוט אחרים ?

הבחור רצה לדעת כיצד הוא מתקין מד סל״ד, הוא לא שאל אם כדאי לו.

פייר אני מבין בהחלט את הצורך שלו להיות מעורב בתפקוד התקין של הרכב וזה ממש לא אמור לשנות לכם למה.

ראיתי פה טענה מגוחכת שהשעון חום לדוגמא מיותר, אני לא הייתי נוסע ברכב בלי שעון חום, שעון חום נותן אינדיקציה על תקלה מצטברת לפני שמאויר מדי, על טרמוסטט תקוע חלקית, על מאורר שתי מהירויות שלא עובדת לו המהירות הגבוהה והרכב לא מתחמם ל116 מעלות שהמנורה תדלק אבל בהחלט צובר נזק עם מעט פחות מזה שלא נדבר שלסמוך על מנורה שעלולה להשרף זה לחיות על עיוור.

פות״ש יקר תעשה מה שאתה רואה לנכון לעשות ואם אתה רוצה תתקין מד סל״ד, מד טמפרטורת שמן מד טעינה ומה שמתאים לך שיהיה ברכב שלך...

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני ממש לא הבנתי את הדיון המוזר הזה שהלך פה ומה הקשר רכבים ספורטיבים או אם צריך או לא צריך מד סלד ברכב.
בסך הכל רציתי מד סלד כדי לקבל אינדיקציות מסוימות לבעיות ברכב כמו מעצרת מלוכלכת שהסלד לא יציב מעיד עליה או סתם להשוות את צריכת הדלק לאופי המנוע בסלד גבוהה או נמוך וכו'
בסוף גיליתי שאפשר לחבר את הרכיב אנג'י לtourqe וזה השלים לי כל מה שהיה חסר, בעיקר מד סלד ומד חום מנוע

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, APZ כתב:

אני ממש לא הבנתי את הדיון המוזר הזה שהלך פה ומה הקשר רכבים ספורטיבים או אם צריך או לא צריך מד סלד ברכב.

אסביר לך את הדיון המוזר.

יש כאן פורום נפלא וקצת מוזר עם אנשים נפלאים וקצת מוזרים שאוהבים לדון בנושאים נפלאים. כן, וקצת מוזרים.

ועם חובבי רכב (וכנראה גם חובבי כל תחום אחר) יש קטע כזה, שהם פתאום קופצים לנושא כלשהו שמדבר ללב שלהם, ומתנפלים עליו בשיא המרץ והאמוציונליות.

התוצאה היא ששרשורים רבים די עפים מהנתיב המקורי שלהם ומוצאים את עצמם עוסקים בנושאים טיפ-טיפה שונים.

אממה?

אנחנו אוהבים את זה. לכן אנחנו עדיין כאן....

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Today is a great day!

Just like every day...

• תוכן חדש...