Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להוסיף מד סל"ד באלטו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, יש ברשותי סוזוקי אלטו ואין בדגמים האלה מד סל"ד. השאלה היא איך ניתן להוסיף מד סלד חיצוני, איפה מרכיבים אותו וכמה זה יעלה בערך?

עריכה אחרונה על ידי APZ
פורסם

אחי התקין ברכב שלו התקן כמו שאריק13 הביא. מתחבר ל obd ניתן להדביק על הדשבורד ויש כאלו שמגיעים עם מסך קטנטן כמו של המאזדות (יצא לי לראות בעיקר בcx5 או 3 ספיריט) ויש בהם אפשרות לראות כל מיני נתונים בלחיצת כפתור.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 23 דקות, מיץ פטל כתב:

מדוע אתה צריך מד סל"ד?

הרכב ידני?

ולפני שמתנפלים על השאלה או עלי - לא הייתי קונה רכב בלי...

אמרת כאן דבר והיפוכו. מצד אחד אתה שואל לצורך (לדעתי אין, ראה מטה) ומצד שני קובע עמדה נחרצת.

ובעצם למה? כמה אנשים באמת מושכים הילוכים (ואני בכלל לא מדבר על אוטומט) כך שחשוב להם לדעת באיזה סל"ד הם?

האם סוזוקי אלטו (ועוד הרבה מכוניות אחרות יותר משמעותיות) תראה יום מסלול או עליה לבית אורן באופן שבו המידע הזה יהיה חשוב?

בוא נפסיק לספר לעצמנו סיפורים כאילו כל אחד פה פרוסט/המילטון/אלונזו (כל אחד והדור שלו).....

ב- 99.7% מהזמן המידע הזה מיותר, בדיוק כמו שעון מים (או שנוריות חום יתר/תת חום דולקות או שלא - ממילא היום המיקום של המחוג ברב המכוניות החדשות פיקטיבי....)

חוץ מפוזה (אלטו ????) אין בזה כלום.

פות"ש רוצה - בבקשה, זכותו, רכב שלו - מה שבא לו, אבל להגדיר את האביזר הזה כחובה בכל רכב - ממש לא. לא באלטו, לא ברנו משפחתית, לא בקודיאק ולא במרצדס (אלא אם זו AMG אמיתית). להזכירכם שעד אמצע שנות ה- 80 זה היה אביזר מותרות (ממש לא חובה) במרבית המכוניות (הידניות לרוב), כולל המפוארות והיה סמל סטטוס של ספורטיביות ותו לא.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
מדוע אתה צריך מד סל"ד?
הרכב ידני?

ולפני שמתנפלים על השאלה או עלי - לא הייתי קונה רכב בלי...
אם אתה לא היית קונה בלי אז אתה בעצם עונה על השאלה שאתה שאלת

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם (נערך)

מבין שלא הסברתי עצמי טוב.

1. לא הייתי קונה אלטו. ובעיני אלטו לא צריכה/חייבת מד סל"ד. ולכן נראה לי די מיותר. מי שבעלים של אלטו ומרגיש שמה שחסר לו זה מד סל"ד, צריך לחשוב בכיוון אחר. דעתי.

כמובן אם זה פיצ'ר שעושה לך כיף בלי קשר לתועלת מעשית - אהלן וסאהלן.

2. המכוניות שאני רוכש/מחפש/מתעניין הן מאוד שונות ובעלות אופי ספורטיבי ולכן נראה לי שדי ברור שמד סל"ד זה משהו שבכלל לא מהווה שאלה לגבי קיומו.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 52 דקות, מיץ פטל כתב:

שמד סל"ד זה משהו שבכלל לא מהווה שאלה לגבי קיומו.

בשביל מה צריך מד סל"ד ברכב ספורטיבי?

אפשר בקלות לדעת את הסל"ד לפי ספידומטר בכל הילוך. כשאתה מכיר את הרכב, אתה יודע שנניח בהילך שני 40 קמ"ש זה 3000 סל"ד, 50 קמ"ש זה 4000 וככה בכל הילוך. 

מתזמן החלפות הילוכים לפי ספידומטר, זה לא פחות טוב. 

פשוט לא הבנתי מההסבר שלך, למה ברכב ספורטיבי צריך וברכב לא ספורטיבי לא צריך? ברכב עם מנוע קטן וחלש, חשוב עוד יותר לתזמן החלפות הילוכים בדיוק בסל"ד הנכון כדי לנצל את המעט שהמנוע יכול לתת. 

פותח השירשור, מד סל"ד מקורי שמותקן מחוץ ללוח שעונים כמו שמופיע בקישור פה. בהודעה מספר 3 זה הפתרון הטוב ביותר ועדיף על מכשירים אוניברסליים שמתחברים לשקע OBD. מד סל"ד מקורי זו התקנה נקיה, בלי כבלים מסתובבים, הוא גם הכי קריא וזה מה שאני הייתי מתקין אצלי, בהנחה שאפשר להזמין כזה.

• מעניין 1

פורסם

הוא רוצה מד סל״ד, מה זה משנה למה...

תכנס לעלי אקספרס, תרשום obd בחיפוש ותקבל בין היתר תוצאות של שעונים כאלה ואחרים המתחברים לשקע הobd2 של הרכב (נמצא מתחת לדשבטרד מצד שמאל של ההגה למטה.

חיבור זריז ויש לך טלמטריה מלאה לבחור ממנה כולל מד סל״ד כולל שעוני טמפרטורת שמן מנוע ועוד עשרות חיישנים וכולל חיווי תקלות...

העלות נעה בין 50-100$ תלוי בדגם וברמת השכלול... התקנה לוקחת דקה...

רק שים לב שתקנה יחידה עם הערות טובות גם של המוכר וגם של המוצר..

• תוכן חדש...