רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
אנחנו בעיצומה של תקופה מלאה במחאות, חלקן צודקות יותר חלקן פחות לא הגיע הזמן שנתאחד ונוביל מחאה כנגד מחירי הרכב הבלתי הגיוניים בישראל? עלות הרגולציה? אני בטוח שיש כאן כמה שיסכימו איתי כמובן שצריך ללמוד את הנושא ולהבין למה בדיוק אנחנו משלמים כל כך הרבה ביחס לעולם
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בשקט בשקט הגיעה גירסה חדשה לקיה Xceed המשודכת לחטיבת הכוח המוכרת מהספורטאז' עם מנוע דיזל 1.6 136 כ"ס וגיר רובוטי דו-מצמדי. רמת הגימור LX נמוכה יחסית מה שאומר שהרכב מיועד למוניות ו/או ציים. האבזור כולל חשוקי סגסוגת קלה, בקרת סטיה מנתיב ובלימה אוטונומית מקוריות כמובן, ללא זיהוי בשטח מת או בקרת שיוט אדפטיבית. יש מצלמת רוורס, מה שמעיד כנראה על מערכת מולטימדיה התומכת בApple Car Play / Android Auto המחיר לצרכן הוא 144000 ש"ח בדיוק בגבול העליון של קבוצת רישוי 3.
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בוקר טוב מתי הכי נכון להשתמש בכפתור - האם עדיף להפעיל אותו בזמן של פקק ? בגיר הרובוטי (רנו קליאו 18') למשל בפקק לפעמים אחרי עצירה והתחלת נסיעה מזה מונע ההילוך הראשון לטפס גבוה בסל"ד אז שם אני משתמש יותר מה לגבי כביש מהיר, נסיעה בעיר ? תודה
הודעה אחרונה מאת Tomer Anidjar, -
מי שמחזיק ברכב ספורט מומלץ לו לתדלק בסוג דלק הזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת menir1, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, לאחרונה אני מתעניין בקניית אלפא מיטו (דגם 0.9 massimo) ומעסיקה אותי השאלה שהתקשתי למצוא עליה תשובה באינטרנט לכן פונה למומחים. מאיזה שנה המיטו יצאה מהמפעל תקינה (אם בכלל) ואין צורך לדאוג מהחלפת חיישן מוט הגה ? תודה!
הודעה אחרונה מאת Guymito, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ידנית עם מנוע הסוסיתא (אנדורה E). הרכב נקנה עם מד קילומטרז' לא מתפקד והבעלים הקודם נשבע שהוא הפסיק לעבוד לפני שבוע. כמובן שלא האמנתי. במד היה רשום 189K וזה גם מה שהיה רשום ברישיון רכב הישן שמצאתי ברכב משנת 2014. לפי הבלאי הכללי בפנים הרכב (ובחוץ אך לזה נגיע מאוחר יותר) הרכב עבר לפחות 300K. בהמשך גיליתי את הסיבה לחוסר התפקוד של המד, אחד החוטים שמגיע מהחיישן מהירות נשבר מהיוניט עצמו. אני לא הייתי מעוניין להשקיע 250 ש"ח בחיישן חדש (חליפי) ואת מהירות הנסיעה שלי אני יודע לפי מד הסלד שכן מתפקד. אז למה בכלל קניתי את הרכב? נכנסתי ליד 2 וחיפשתי רכב בן פחות מ19 שנים (2 טסטים בשנה ב20 ומעלה) עם תיבת הילוכים ידנית וטסט ארוך שנמצא במרחק של עד שעה נ…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ישנן סקירות שבאופן מודע, רשמתי כדי שיהיו נקודות ייחוס מוטוריות עבור סקירות אחרות שאני מעוניין בהן יותר. סקירת הרובר SD1 הייתה בדיוק אחת שכזו, כי הייתי צריך שתהיה כתובה עבור המכונית בסקירה שלהלן, שמסקרנת אותי הרבה יותר- הליילנד P76, ניסיון אמיתי של בריטיש ליילנד להתמודד במכוניות הייעודיות של הולדן, פורד וקרייזלר בשוק האוסטרלי. על הדרך, אוסיף הקדמה על הבריטים שניסו לחדור את אותו השוק במוצרים שונים. אז נתחיל: ההיסטוריה של יסודות מוטוריים בריטיים באוסטרליה לא כל כך פשוטה כפי שניתן לתאר. הסיפור הוא לא פשוט מכוניות שנבנות מקיטים להרכבה, הנשלחים מבריטניה ומותקנים במפעלים ליד נמלי מלבורן או סידני; כמעט תמיד היו ווריאציות מקומיות, שנוצרו על מנת להתאים…
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
עמדתי היום בדרכי בתור לרמזור, כאשר בצומת התרחש ארוע כלשהו, היה בו אמבולנס של מד"א והצטרף אליו אמבולנס של איחוד הצלה. בשלב מסויים שמעתי סירנה ממקור שלא זיהיתי, בהמשך התברר שהיה זה רכב שנראה פרטי, אולם בחלון הקדמי שלו היו פנסים מהבהבים בכחול ואדום. כאשר הרכב עקף אותי ראיתיעל חלונו האחורי מדבקה של "איחוד הצלה". זה היה הסימן היחיד לתפקידו, ואני מניח שהוא שייך למתנדב. האם רכב פרני רשאי לשאת סימנים של רכב ביטחון ולהפעילם? האם יש חובה כלשהי להתיחס לרכב זה כאל רכב ביטחון, למשל מבחינת פינוי נתיב? אני חייב לציין כי בתחילה חשבתי שמדובר בסתם רכב שנדחף בתור, את הצ'קלקות ראיתי רק יותר מאוחר. ותופעה נוספת, מטרידה לא פחות: לאחרונה יש אופנה של התקנת לדים כחולים מהב…
הודעה אחרונה מאת Ranis7, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 491 צפיות
סקודה אוקטביה (2014) יותר מדי לנהג חדש?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 525 צפיות
היי חברים, במסגרת הסטרטאפ החדש שלי אנחנו עובדים עם חברות השכרת רכב. יש לכם מושג היכן ניתן למצוא נתונים לגבי התפעול של רכב שכור? אשמח מאד לחיבור לסמנכ"ל כספים של חברה להשכרת רכב. תודה!
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לחבר טויוטה קורולה רובוטית 2008 והוא רוצה להחליף טמבונים בגלל קרעים חורים שפשופים... הוא מצא מודעה שמופיעה בערבית על טמבונים מבאר שבע. עכשיו רציתי לשאול מה המחיר הסביר וההגיוני לשלם על זוג טמבונים לרכב כזה? 1000 שקל זה סבבה? ועכשיו, לגבי הרכבה - הבנאדם שמוכר אמור להרכיב לי או שלא בהכרח? אם הוא לא מרכיב לי, אני יכול להרכיב לבד? איזה ציוד זה דורש? ואם אני לא יכול להרכיב לבד, כמה זה יעלה לי במוסך? או כמה זה אמור לעלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 562 צפיות
מדובר על החוט הזה: מישהו יודע תשובה וודאית? למה החוט נועד?
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי יש לי פג'ו 308 1600 שנת 2010 הרכב עובד פיקס אבל אני בדרך כלל עושה איתו נסיעות באזור המרכז בלבד ופה ושם חוזר לצפון (נסיעה של 100 קמ לצד) אני קצת בספק אם אוכל לנסוע עם הרכב עד המדבר מתל אביב ( כמעט אילת, 220 קמ ממני ) כל כמה זמן יוצא לי לתקן בו משהו, בשנה האחרונה :ניקוי שסתומים שבגללם לא הניעה הרכב כיוון טיימינג, החלפת בית טרמוסטט ואיפוס ולאחרונה היית נזילה בקירור שלתקן אותה עלה 1300 שקל :) אז אחרי כל התיקונים הרכב עובד פיקס השאלה אם להקל עליו נגיד ולעשות עצירה פה ושם? מה אומרים? למישהו יש רכב כזה בשנה הזאת ויכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
הפעם זה יתבטא בהחזר עלות טיפולים (במח הגיר ובמצמדים), הארכת אחריות ושובר לרכישת חלפים. פרטים על הסכם הפשרה
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 945 צפיות
יונדאי תהפוך את השם איוניק למותג רכב חשמלי נפרד. הוכרזו בינתיים שלושה דגמים. איוניק 5 שיושק ב 2021 איוניק 6 ב 2022 ואיוניק 7 ב 2024 https://electrek.co/2020/08/10/hyundai-ioniq-ev-brand/
הודעה אחרונה מאת AlephExNull, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו יודע האם קיים ברשת ספר רכב בעברית להורדה ? תודה
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 765 צפיות
כשאופל השיקה בישראל את הקורסה החדשה, היו שתי אופציות - גרסה חלשה או גרסה יקרה. עכשיו אתם יכולים לקבל גם גרסת ביניים שתהווה פשרה מאוד טובה.
הודעה אחרונה מאת shrek, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם כן, מה העלות?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
מספר שאלות... 1 2
מאת ariel000-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמה דברים שמסקרנים. 1. מדוע כל פעם שמוציאים דגם חדש, הוא יותר גדול מהישן?. למשל רנו קליאו דור 1 (הנפלאה) היתה באורך של 3.17 מטר ורוחב של 1.64 מטר. 30 שנה לאחר מכן, הרנו קליאו הנוכחית באורך של 4 מטר ורוחב של כמעט 2 מטר. 2. החוק אומר שעל כל שינוי נתיב צריך לאותת. אני מגיע לצומת מאותת שאני עובר נתיב, לתוך נתיב האטה ואז פונה ימינה לתוך נתיב האצה, מאותת ומשתלב בנתיב הבא. למה אני צריך לאותת ימינה?, הרי לא עברתי נתיב. עברתי נתיב שנכנסתי לנתיב ההאטה, אבל כאשר פניתי ימינה הנתיב לא השתנה ולא עברתי נתיב. 3. ישנם גברים ונשים שיושבים קרוב להגה, לעיתים במרחק של כמה סנטימטרים. חס וחלילה בעת פתיחת כרית האוויר, הם אמורים לק…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 816 צפיות
5.4 מיליון דולר, 40 חתיכות בלבד בעולם ומנוע 8.0 ליטר המספק 1,479 כ"ס. יצירת אומנות.
הודעה אחרונה מאת Ranis7, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בחודש החולף עלו 2 מכוניות אופל קורסה חשמליות על כבישי ישראל. היחידה החשמלית זהה לזאת הקיימת ב-208 החשמלית (עדיין לא כאן) וב-e-2008. טווח הנסיעה לפי WLTP מרשים, ועומד על 330 ק"מ. הסוללה (בגודל של 50kWh) תומכת בטעינה מהירה, ובעמדת מתאימה ניתן להגיע ל-80% טעינה ב-30 דקות. הביצועים מרשימים: 0-50 קמ"ש לוקח 2.8 שניות. 0-100 קמ"ש 8.1 שניות. מערכות הבטיחות מלאות וכוללות בקרת שיוט אדפטיבית, וזיהוי בשטח נסתר. האבזור עשיר, ודי דומה לזה שבגירסת הבנזין המאובזרת. גודל תא המטען זהה לזה של גירסת הבנזין, ועומד על 309 ליטר. המחיר: 144990 ש"ח
הודעה אחרונה מאת aka77, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הזכרתי מכונית זו בסקירת הקרייזלר 180, ואני רוצה להרחיב מעט עליה. מלבד הקישור ל-180, מדובר בעוד רכב עלום-שם, ומלבד זאת אתם כבר יודעים כמה אני נמשך לכישלונות מוטוריים. אז הנה סקירה על הטלבו טאגורה- אולי המייצגת המוטורית הטובה ביותר לביטוי "נפל בין הכיסאות". אני מקצר הפעם כי מי שקרא את הסקירות האחרונות, כבר מכיר את הרקע ההיסטורי (אבל בכל מקרה, לינקים מתאימים יהיו פזורים בטקסט). לשם ההיסטורי טלבו (Talbot) בגלגולו משנת 1979 היה יחס מאד גבוה של שאיפות מול ביצוע, ושיאו היה הטלבו טאגורה. אם יש מכונית שהייתה קרובה למדי לתחתית רשימת ההישגים של טלבו, הרי שזו היא. חזרו בדמיונכם לשנת 1976; קרייזלר עדיין טיפחו שאיפות להתחרות בפעילויות הא…
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 503 צפיות
שלום, מעוניין לקנות רכב חדש ויש צפי לאספקה של כחודשיים, כלומר בסביבות אמצע אוקטובר. יש גם חגים אז אולי יתעכב קצת. השאלה אם ישנה השפעה מסוימת לכך שהרכב יעלה על הכביש רק בסוף השנה מבחינה כלשהי וכדאי לחכות כבר ולהזמין רכב שנת 21 במקום סוף שנת 20? הרי במחירון וכאשר מוכרים רכב מזינים חודש עליה על הכביש, שזה משפיע על המחיר ולא רק שנה, לא? שאלה נוספת שלא קשורה ישירות. אם מציעים במתנה איתוראן save/פןינטר מקס מהיבואן בהתקנה לפני קבלת הרכב - כדאי לקחת את זה? או שעדיף להימנע מנגיעות במערכות הרכב ולבקש הנחה נוספת בשווי המערכת שאותה מציעים?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
שיניתי את השם משפחה שלי במשרד הפנים. והשם משפחה הקודם נמצא על הרישיון פלסטיק שלי כרגע. מה עושים כדי לקבל רישיון פלסטיק עם השם משפחה החדש?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב ספורט מהנה לנהיגה התקציב שלי דל עד 25k ידני בלבד האם כדאי להתקרב לרכבים כמו: Audi tt שנת 2000 אלפא מיטו תלתן ירוק 2009-2011 הונדה האצבק 94( לא משופרת ממש נקיה ) הצעות לרכבים אמינים יותר יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
לכל תקופה יש את המכונית שמזוהה איתה במיוחד [...] אבל את המכונית של העשור השלישי של המאה ה-21 אני צריך להתעקש ולהכתיר בעצמי. זו ה-MG ZS EV.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 995 צפיות
ראיתי כרגע רכב מעל 12 שנה (לפי הדגם) עם מספר רישוי בן 8 ספרות. איך זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
איזה אוטו יותר יפה? 1 2
מאת Secret-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
איזה יותר יפה לדעתכם, 1 או 2?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אולי זאת רק ההרגשה שלי ואני מקווה שאני מגזים אבל עולה בי התחושה שיצרני הרכב ממהרים להוציא טכנולוגיות לא בשלות לשוק והרכבים היום פחות אמינים ממה שהיו לדוגמא בעשור הראשון של שנות ה2000. תיבות הילוכים בעייתיות בעיקר הרובוטיות( כמו הDSG7 או הדו מצמדית הידועה לשמצה של הפורד פוקוס), מנועים שמתגלים כבעייתיים עם רצועות טיימינג מתפוררות שעושות נזקים ארוכי טווח וסותמות מעברי שמן, כלים אחרים סובלים מדשבורד נסדק שלא ראיתי גם בפיאט טיפו שהיתה לי אי שם בשנות ה90 (היה חרא אוטו בלי קשר אבל הדשבורד החזיק), מנועי הטורבו של GM בעיקר אלו של הקרוז והאסטרה שוברים טלטלטים וסודקים בוכנות לעיתים לפני שהאוטו ראה 50000 ק"מ, מערכות מים שבריריות (אופס שוב אופל אסטרה), יצרנים שחוטפים תביעות ייצוג…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, ברשותי רכב שגמע 99,000 ק"מ בשנתיים וחצי שהוא על הכביש. אני מאוד מתלבט - מה המועד המתאים להחליפו מבחינה כלכלית ? נכון לכרגע הרכב עדיין באחריות יצרן עד לחודש פברואר 2021 . אני אישית חייב לבנק 129,000 ש"ח מחירון הרכב לאחר שיקלול יוצא 115,000 שח אך לצערי לא מוכנים לתת יותר מ 105,000 ש"ח "כי מפחדים בגלל הק"מ". בכל מקרה: ההפסד שלי מסתכם בכמעט 25 אלף שקלים שעליי להשלים מכיסי . ושאלתי היא כזו : מה כדאי, למכור עכשיו בק"מ הגבוה הזה תחת ההפסד הזה, או להמתין עוד כמה חודשים/שנים עד שאולי המחירון יתייצב מול הק"מ שיתאזן ? (אני כבר לא נוסע הרבה כמו בעבר). לדעתי אין כל הצדקה להפסד הענק הזה, אני כן יכול לה…
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,511 אורחים (הצג רשימה מלאה)