רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 585 צפיות
שלום , האם יש למישהו פרטים מלאים על המבצעים והמחירים בימי המכירות של הונדה מאזדה ופורד?
הודעה אחרונה מאת shrek, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
בד"כ אני מתדלק במזומן. זה יותר זול ואין לי בעיה לשלם מזומן, אבל לפעמים התחנה ריקה מאדם והאופציה היחידה היא תשלום באשראי. אתמול נדהמתי כשהבנתי משמחיר ליטר סולר באשראי בתחנת סונול גבוה ב 15% לעומת מחיר מזומן, 5.9 שקל באשראי לעומת 5.15 שקל במזומן. אז נכון שהסולר לא נמצא בפיקוח, אבל חברות האשראי הכניסו לנו למוח שלשלם באשראי זה נוח ולא עולה לנו. ממש לא נכון.
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
סביר להניח שאם חבר או עמית לעבודה יספר לכם שרכש GAC GE-3, תחשבו שמדובר על דגם של מכונת כביסה. אך GAC הוא יצרן רכב סיני די גדול, למעשה היקף יצור הרכבים שלו עומד על 2.5 מיליון רכבים בשנה. היצרן יצר שיתופי פעולה עם מיצובישי, הונדה, וטיוטה. בארץ GAC מיובאת ע"י אוריון מוביליטי מקבוצת יוניון מוטוס יבואנית טיוטה. אז יצאתי לנסיעת מבחן לבדוק את הרכב הראשון של המותג החדש בארץ והאם יש לו עתיד? שלום לך. חיצונית הרכב ניראה די בסדר, הוא לא יסובב ראשים אך גם לא ניראה מוזר או זול, כניסה לתא הנוסעים מגלה לנו תא נוסעים די מרשים ומאובזר, הרכב מציע ריפודי עור, אך גם דיפוני הדלתות ודשבורד מצופים בעור ונעימים למגע. ובכלל, תא הנוסעים משדר יוקר…
הודעה אחרונה מאת bobi, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרבה דברים שמעתי על הגיר הזה - רעים, רעים פחות, ואולי קצת טובים. אני מתעניין בריכשת רכב ספורט כדיילי, לרוב נסיעות קצרות (בנתיים, מתאר לעצמי שלאחר הרכישה יהיה יותר נסיעות בין עירוניות), נסועה כניראה לא תיהיה בשמיים (10K בשנה?), ואין צורך ביותר מידי פרקטיקליות (רווק בן 23). כמובן שעלתה האופציה של העקרב הממזר. בתקציב שלי נכנסות גג עד שנתון 14 (כלומר נכנס גם אחרי המתחית פנים). היום הלכתי לראות את הכלה, 140 כ"ס, לא קבריולט, אחרי מתיחת פנים כמובן, במחיר הוגן מאוד (בהתחשב בבדיקה שעוד לא נעשתה). אבללללללללללללללללללל..... אוטומטית. השאלה הנשאלת היא כמה באמת נוראי הגיר הזה? גם מבחינת ביצועים, אך חשוב מכך מבחינת אמינות. משהו אופי הנהיגה האופטימלי כדי מהוציא ממנו את המיט…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 551 צפיות
היי, אם עוזבים רגל מהגז וברכה לא מתקדם מה זה אומר? האם זה תקין או שזה מצביע על בעיה. מדובר על סקודה אוקטביה 2017.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
שאלה האם קיים מכשיר ממיר מתח מ220 וולט ל12 וולט כדי להניע רכב . [פשוט אני רוצה לחבר כבל חשמל מהבית220 V לממיר לצורך התנעת רכב ] [ אגב לא מדובר בבוסטר הידוע ]
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שבוע שעבר ראיתי כמה עמדות טעינה ציבוריות בחניית מרכז מסחרי. מישהו יודע מה תמחור של חשמל באמדות האלה?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
זה הולך להיות סיפור ארוך, מייגע, עם כמה מקדמות, כנראה הרבה עדכונים בהמשך ולא הרבה סדר, אז תהיו איתי (או שלא), ויאללה, מתחילים. בראשית הייתה ה-106 ראלי. אחד מרכבי ה-it הראשונים שהיו כאן בפורום. כל המי ומי נהגו בה, רכשו אותה, היללו אותה כאילו היא הדבר הכי טוב since sliced bread ודאגו לפמפם את הערך שלה בשוק המשומשות ממש כמו שעשו אחרי זה לקליאו RS, ל-S2K וכהנה חביבות חובבי הרכב. ויכוחים אין ספור, מה לא. וגם אני רציתי לקנות אחת. מאד. האשם דווקא לא היה הפורום, אלא כתבה בגיליון 94 של מגזין "אוטו", בה הפליא אברהם פורת ז"ל בשבחה. התאהבתי עוד אז - ההעדפה הבולטת שלי להתנהגות כביש כרכיב מס' 1 למה שאני באמת אוהב (גם אם היו צרכים אחרים במרוצת השנים) וחוסר הפשרות שלה, המראה הס…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 868 צפיות
שלום לכם! רציתי להתעניין האם שקעים בכביש, הגורמים לרכב לנטות על צידו, הינם מסוכנים, או לא!! למשל יש כמה כאלו בכביש ת"א- ירושלים לפני הפנייה ימינה לבן שמן (443) הכביש שם פשוט מטה את הרכב ימינה וגורם לו לרעוד. מי אמור לטפל בזה? משרד התחבורה? זה כבר כמה שנים ככה!!
הודעה אחרונה מאת federbar, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מזה כמה חודשים שבאתרים מופיעה הפולקסווגן T-Roc בהנחה (וירטואלית) של 30000 ש"ח - וסוף סוף נמכרה אחת מהן ועלתה על הכביש בתחילת השבוע. היבואן שמביא את הדגם ( ומוכר גם פולקסווגן פולו, T-Cross, וטרנספורטר ) הוא היבואן המקביל אוטומקס. ה-T-Roc היא גירסת פולקסווגן לאאודי Q2 (והיא זולה יותר כמובן) ויש שיאמרו גירסת פולקסווגן לסקודה קאמיק. הדגם שנמכר כאן הוא עם מנוע 1.5 המוכר משודך ל-DSG7 עם מצמדים יבשים. בחו"ל ה-T-Roc מוצע במבחר גירסאות מעניינות הבכירה שבהן היא ה-T-Roc R עם מנוע 2.0 ולא פחות מ-300 כ"ס. בניגוד לקאמיק ול-T-Cross ה-T-Roc מוצע גם עם הנעה כפולה, מנוע 2.0 בנזין בהספקים של 190 ו-300 כ"ס, ומנוע דיזל 2.0 בהספק 1…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 733 צפיות
אנחנו נתקלים בו כל כך הרבה פעמים, אבל מה אנחנו בעצם יודעים אודותיו? מיוחד: כל מה שרציתם לדעת על הרמזור הכחול-לבן (או האדום-ירוק) ולא העזתם לשאול! בונוס: גלו איפה ומתי הוקם הרמזור הראשון בעיר מגוריכם. לקריאה - מאת נתי גבאי.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 880 צפיות
גורם לי לחשוב האם באמת המנוע 1.4 הישן יותר טוב מבחינת ביצועים (אולי פחות מבחינת זיהום אוויר וצריכת דלק) לעומת ה 1.5 החדש, שנה שעברה הם מכרו 1.5 ואז חזרו השנה ל 1.4.... כמובן הזוי ועצוב שביאטי יכולת להזמין מנוע 1.8 או אפילו 2.0 ויותר, ובקארוק שהחליף אותו המקסימום בארץ הוא 1.5 (כשבחו"ל יש גם 2.0). https://www.caradvice.com.au/815418/2020-skoda-karoq-australia/ וגם שם הוא מגיע בלי ה DSG אלא עם ממיר מומנט. עוד דבר מגניב שיש בדגמים בחו"ל ולא בארץ, כסאות מתנקים ושאפשר להזיז אותם ימינה ושמאלה:
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 794 צפיות
בוקר טוב אתמול הייתי צריך לתדלק ( טעות שלא תדלקתי בתחיל היום כמו שהבוסית אמרה ) והתחנה הכי קרובה אליי הייתה בצומת אלונים. התחלתי לתדלק ואז שמתי לב שעלות ליטר סולר היא 7.61 וזה היה נראה לי גבוה במיוחד, אני זוכר שאני מתדלק בתחנה שקרובה למקום מגוריי ( תחנת דור אלון ) בפחות משישה שקלים. תדלקתי מספיק שיהיה לי להגיע לתחנה הרגילה שלי ואכן עלות ליטר הייתה 5.49 מניח שהסולר אינו בפיקוח אבל הבדל של 2 ש"ח לליטר אינו מוגזם ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נתקלתי ב- BMW הזו השבוע ולא זיהיתי את הדגם. סדרה 1? מאיזו שנה? לא זכורה לי צורה כזו ואחרי מבט מכל הצדדים היא אולי המכוערת ביותר של היצרן
הודעה אחרונה מאת david brown, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האם מותר לנכה ( עם תעודת נכה שהוא משאיר על הדאשבורד ) לחנות את רכבו בכל מקום שהוא רוצה ? גם אם יש נתיב יציאה ונתיב כניסה לחנייה משותפת של 3 בניינים והוא חוסם נתיב אחד וכתוצאה מזה קשה יותר להכנס ולצאת מהחנייה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
שלום לכם! ברצוני לשתף בחוויה שקרתה לי השבוע: נסעתי לטיול בעיר עכו. בכביש המוביל לשם, יש מידי כמה ק"מ פניות שמאלה מרומזרות, כגון לעיר כרמיאל, וליישוב שזור, ועוד. באחר הפניות האלו, הייתי בנתיב האמצעי, קרי- הנתיב שממשיך ישר שעל ידו יש נתיב המיועד לפנייה שמאלה. נסענו רגוע על 90 קמ"ש, ולפתע קרה משהו מדהים: מאזדה 3 אחת החליטה ש"שכחה" לפנות שמאלה, ובמקום להמשיך ולפרסס , האטה ונדחפה לשמאל... ההונדה סיוויק שלפניי בלמה בחריקה, ואני לאחריה בחריקה מטורפת. הנס הגדול שהסיאט ארונה שהייתה צמודה אליי סטתה ימינה ברגע האחרון וניצלנו כולנו בנס,תודה לאל. לקח לי זמן להתאושש מהטראומה. כמה שאלות: 1.מה הקנס על "הידחפות" שמאלה, כי את זה אני רואה המון, לצערי. 2. …
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ההסדר נוגע לתקלות הקשורות בשרשרת התזמון ברכבי הקבוצה. במכתב לא מצויין תאריך יצור, אז כדאי להיכנס לאתר ולבדוק.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 899 צפיות
נתקלתם בזה? "יש רכב גרמני? יש אפס ק"מ? יש.....? יש הכל!" אז במשפט השלישי לא הצלחתי להבין מה הוא אומר. מישהו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עקב תאונה האוטו שלי הולך לעבור למגרש גרוטאות (ואני אמור לקבל עבורו מחיר מחירון מחברת הביטוח של הנהג הפוגע). המצבר באוטו חדש דנדש 😕 יש איזו פרוצדורה שמאפשרת לי למכור אותו איכשהו ממש לפני שלוקחים לי את האוטו? בנוסף, המיכל דלק דיי מלא... יש דרך לא סתם להפסיד את עלות הדלק? יש עוד דברים שכדאי לי לעשות לפני שאני מוסר את האוטו?
הודעה אחרונה מאת itsbig9, -
-
שלום חברים, אני מתכנן לנסוע לאילת עם הרכב (פעם ראשונה) עוד כ3 שבועות בערך (אם ירצה האל ולא יהיה סגר 🥺). אני מאיזור הקריות, אוסף את הבת זוג מטירת כרמל ומשם מתכנן לעלות על כביש 6 (בתקווה שהוויז ייקח אותי לשם) ולתת לוייז לכוון אותי לאילת. א', האם כדאי לסמוך על הדרך שהוויז יבחר לי או שיש דרכים אחרות? (יש עניין לעצור בכמה יעדים בדרך כמו כושי וכו') . *אחרי שאני מגיע לטירת כרמל ובדיקה שעשיתי בוויז, אנחנו עולים על כביש החוף בערך ל60 ק"מ עד היציאה לכביש 6. מכירים אולי דרך יותר מומלצת להגיע לכביש 6 מהר יותר? * ב', מה השעה שהכי מומלצת ליציאה בשביל להימנע מפקקים? לא אכפת לנו להגיע לפני הצ'ק אין(שהוא ב3 בצהריים) , מצידי להגיע ב7 בבוקר ולשבת בבית קפה עד אז, אבל פ…
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3525/חדשות/טויוטה-יאריס-החדשה-בישראל למרות המחיר היקר בהשוואה לקטגוריה, זו פעם ראשונה שאני יכול להגיד שאני חושק ברכב של טויוטה. מסתמן כי מדובר בסופר מיני נהדרת
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
ישנה סדרת תחקירים בערוץ 11 "כאן", של אדם בשם יגאל גואטה. גואטה עצמו היה ח"כ בעבר מטעם סיעת ש"ס. בתוכנית הפעם הוא מדבר על נושא התחבורה הציבורית והקשר ליבואני הרכב. אני מודה שלא ידעתי, אבל מסתבר שיש כמה חברות יבואני רכב, הם שותפים בהפעלת חברות תחבורה ציבורית. למשל מכשירי תנועה, היבואן של סוזוקי, הוא שותף בחברת מטרופולין. ידוע כי אין תחבורה ציבורית בארץ, אבל עם ניגוד העניינים של תחבורה ציבורית + יבואנית רכב, אין ליבואן סיבה להשקיע בתחבורה ציבורית. https://youtu.be/G1CoRjSIZM0
הודעה אחרונה מאת beastmode, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
השאלה בכותרת, ראיתי שהאופציה הנ"ל קיימת בחו"ל, אך האם גם בארץ?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
הונדה ג'אז החדשה מגיעה לישראל כשהיא חמושה ברשימת אבזור בטיחות ארוכה מאוד ולא פחות משלושה מנועים! מה אתם חושבים, בעולם של ג'יפונים, יש לה סיכוי לשרוד?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 684 צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרה למחר, מי מכירים תחנה אמינה בכפר קאסם או בראש העין? רצוי עם שטיפה מוזלת רם מתדלקים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת gilad2211, -
שלום, היום הגיע לסיומו חיפוש לרכב עבור משפחה של חבר. לפני כשבועיים הגעתי עם אמו לכמה בעלי רכבים כדי לראות את מצבם. בין היתר אוריס סטיישן 2015, שנראתה במצב מעולה. היסטורית טיפולים מלאה אך יש סדק בשמשה. המחיר המבוקש היה 2000 מעל מחירון והמחיר שהיא הייתה מוכנה לשלם היה 6000 מתחת למחירון. בעל הרכב היה מוכן להגיע איפשהו באמצע ל1000 שקל מתחת למחירון, אך נפרדנו לשלום. לפני מספר ימים בעל הרכב מתקשר שוב לאמא של החבר ומודיע שהוא מוכן להתגמש ולסגור במחיר שהיא רצתה. היא שוכחת בכלל מהעניין עם השמשה ומתקשרת אליי לבשר על המחיר. הזכרתי לה את העניין עם השמשה והם מגיעים להסכם לפיו היא תשלם לו 1000 שח יותר והוא יפעיל את הביטוח שמשות שלו. Fast forward היא נוסעת לעשות העב…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 26 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
תקופה לא פשוטה זו. לאף אחד. למי יותר, למי פחות, מה שבטוח הוא שאף אחד לא הולך לעבור אותה כאילו כלום. בעיקר עסקים קטנים ועצמאים. לכן החלטנו לפתוח עבורכם - בין אם אתם עצמאים שעובדים לבד ובין אם אתם בעלי עסק - שרשור פרסום ופרגון חינמי לחלוטין. השרשור ישאר בראש הפורום למהלך התקופה הקרובה ועד שכולנו נוכל לחזור לשגרה של כולנו. אז ספרו לנו על עצמכם: מי אתם מה שם העסק מה תחום העיסוק איפה אתם נותנים שירותים (או איפה ממוקם העסק) מה שעות הפעילות מה טווח המחירים איך אפשר ליצור איתכם קשר (טלפון, לינק לאתר או עמוד פייסבוק) האם אתם מעניקים הטבות כלשהן כדי למשוך עוד אנשים (ממש לא חובה, רק כדי שאנשים יידעו) כל דבר אחר שאתם…
הודעה אחרונה מאת cohen motor 377, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 776 צפיות
מה פתאום מאן? מאן זה אוטובוסים, זה משאיות גדולות. אז זהו - שלא רק. משנת 2017 החלה חברת מאן לייצר מסחריות קטנות יותר המבוססות על פולקסווגן קראפטר כאשר הרכב כמעט זהה לאחיו מבית פולקסווגן, אבל נהנה באירופה ממרכזי השירות של מאן הפתוחים 24 שעות ביממה. בשנת 2018 הכריזה קבוצת מכשירי תנועה שתתחיל להביא את המסחריות מבית מאן - מאז לא קרה הרבה. עד ש...לפני שבועיים עלתה לה על הכביש מסחרית 3.5 טון של מאן ולא סתם מסחרית אלא מסחרית חשמלית בגודל מלא באורך כמעט 6 מטר, ויכולת הטענה של 950 ק"ג (לא הרבה למסחרית רגילה בגודל הזה) גודל הסוללה הוא 35.8kWh וטווח הנסיעה הריאלי הוא כ-100-115 ק"מ. אם אתם חושבים שזה מעט, מסתבר שהנסועה …
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לילה טוב, ביום ראשון 23/8 נכנסתי לחניון בית דוד ברמת גן בתשלום, החניון מופעל עם פנגו. בעת הכניסה, הוצאתי כרטיס וישר לחצתי על הקישור בפלאפון לחניה עם פנגו. הקישור מפעיל את החניה ופשוט אני יכול לצאת בכל עת ללא המתנה. באותו יום 23/8, נכנסתי בבוקר ויצאתי בערב. בערב להפתעתי החניה הייתה פתוחה ופשוט יצאתי. הייתה אצלי המחשבה שגם אם החניה פתוחה, אז המצלמה מצלמת שהחניה הסתיימה. ככה עברו ימים מ23/8 עד 28/8, עד שהיום פתאום נכנס לי לראש שיש מצב שהחניה פועלת. ואכן נכנסתי להודעות פנגו בפלאפון, ולא היה שום הודעה על סיום חניה והסכום לתשלום כמו שמופיע בדרך כלל אחרי כל יציאה מחניון. בדקתי באפליקצית פנגו והחניה פועלת. מה עושים ב…
הודעה אחרונה מאת Pompon, -
סחר פרטי במכוניות 1 2
מאת CHACHAM-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לבמה המכובדת! ישנה שאלה המנקרת במוחי זמן מה, וברצוני להתייעץ. אני חובב מכוניות, ומתחשק לי להכיר סוגים וסגנונות שונים. חשבתי למנף זאת לרווחים קטנים. אפרט: נניח אני קונה רכב ב 2000 ש"ח ללא טסט, מעביר מסלול ומוכר ב-4.500 (נניח רנו סימבול 2009 יש לי הצעה כזו). ובינתיים נהנה חודש חדשיים עם הרכב. האם מבחינה חוקית משרד התחבורה יאפשר להחליף רכב כל כמה חדשים? או שזה נקרא סוחר וצריך רישיון. תודה למגיבים.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)