Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חניית נכה בכל מקום שבא לו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מותר לנכה ( עם תעודת נכה שהוא משאיר על הדאשבורד ) לחנות את רכבו בכל מקום שהוא רוצה ? גם אם יש נתיב יציאה ונתיב כניסה לחנייה משותפת של 3 בניינים והוא חוסם נתיב אחד וכתוצאה מזה קשה יותר להכנס ולצאת מהחנייה?

פורסם (נערך)

רכב נכה לא יכול לחנות במקום אסור אם הוא גורם להפרעה לתנועה.

מהי הפרעה לתנועה? טוב, זה נתון לפרשנות גורמי אכיפת החוק.

אם זה ממש מפריע אתם יכולים לפנות לעירייה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

חברה שלי עבדה במוקד עירוני כלשהי כשהיתה סטודנטית, ואז עברנו לעיר אחרת וגם שם היא היתה במוקד העירוני עד שסיימה את התואר.

אומרת שיש קונצנזוס שלא נותנים דוח לרכב של נכה וכמעט לא משנה איפה הוא משאיר את הרכב...

פורסם

בעיקרון נכה יכול לחנות גם על מדרכה כל עוד הוא משאיר מקום לעגלות וכו'

אבל אני עם תו נכה קיבלתי דוח (אזהרה) במקום שבו אני מחנה תמיד כבר מעל לחצי שנה. זה אומר שפעם הבאה באותו מקום זה דוח.

אין שום הפרעה לתנועה. זה פשוט מקום שכולם חונים בו אז הפקח החליט לפעול במדיניות הזו.

פורסם

סליחה על הפירוק עצבים כן, אבל יש יותר מידי אנשים חארות עם תו נכה (ולפעמים הם גם "משאילים" אותו למשפחה אבל זה כבר סיפור אחר) שבטוחים שהתו נכה הזה הוא ה"גולדן טיקט" לחנות איפה שבא להםן ובכל צורה שהיא. 

מה שאתה מתאר פה אם אני מבין נכון הוא בכלל בתוך שטח פרטי של חניון משותף? אם זה סיטואציה שחוזרת על עצמה, כדאי לתפוס את אותו שכן לשיחה.

*גם לי יש תו נכה. ורק שלשום איזה קבלן יקר החליט שהוא חוסם לי מדרכה מונמכת בתוך אזור החניה הפרטי של הבנין בו אני גר , והחנה את הרכב+נגרר שלו עם תו נכה כמובן, על אזור שמסומן עליו בבירור "אין חניה". כמובן שלא היה לי עם מי לדבר שרציתי להכנס לבניין על כסא גלגלים מהכניסה האחורית אבל היה כאמור חסום.

• מבאס 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

יש המון המון אנשים עם תו נכה היום. כל קשיש או הורה לילד בעל צרכים מיוחדים הוא בעל תו נכה. לפעמים נראה שכל בעל ציפורן חודרנית מקבל תו נכה.

רובם משתמשים בו כדי לחנות קרוב בקניונים ושאר מקומות. רובם לא באמת צריכים אותו.

שימוש בחניית נכה כאשר הנכה לא ברכב זאת עבירה. מאוד חבל שלא אוכפים אותה. היה אפשר לתת אחלה דוחות + לבטל את התו נכה.

חבל מאוד שאין בארץ חניה מוגבלת למספר דקות בכניסות למקומות ציבוריים, ככה נניח אפשר להביא הורה קשיש לבדיקה, להיכנס איתו לדקה שתיים וללכת לחנות במגרש ואז לחזור בחזרה.

אם אתה בעל נכות פיזית אמיתית, חוץ מאשר חינוך המרחב הקרוב אליך, לא רואה אפשרות אחרת.

אגב, רכב נכה עם נגרר זה ממש עצוב, אני תוהה אם זה חוקי, כלומר אם תו הנכה בתוקף כאשר יש נגרר.

אם הכניסה לבניין המדוברת היא מתוך החניה המשותפת אז בכניסה לבניין, אפשר לשים שלט - אין חניה ואין עצירה. רכב יגרר/יסונדל על חשבונו.

אפשר להכניס את זה בתקנון הבית המשותף.

אם מדובר על חסימת הכניסה מהרחוב, אז זה כבר עניין לעירייה. עדיין אפשר לדרוש שילוט וצביעה מהעירייה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מבין את הכעס על כך שרכב נכה גורם לחוסר נוחות ״כל כך״ קשה לסביבה,

אני לא מתכוון לרכב שחוסם דרכי גישה אלא רכב שחונה באיזור וסביבה כזאת ש״אין לו ברירה״ אלא לעשות זאת וגורם לכך שרכבים אחרים צריכים בסך הכל לעקוף או להאט כדי לעבור.

קיימת במדימת ישראל מצוקת חניה ונכה שמגיע לקניון/ סידורים וכ׳ו  נאלץ להחנות את רכבו באופן כזה שחניה מסודרת אינה מאפשרת לו או שאין מקום, מה קרה? למה זה כל כך מפריע? אם החוק מאפשר אז יש סיבה. למה להתקומם? מי כאן יודע מה מצבו של אותו נהג ואם הוא יכול להתנייד בקלות או שהוא סתם קיבל תו נכה כי יש לו ציפורן חודרנית (זה באמת נשמע הגיוני?)?

אשתי נכה ויש לנו רכב גדול מסוג טרנספורטר שמצוייד במעלון, כדי לצאת ולהכנס לרכב אנחנו צריכים לדאוג לחניה כזאת שבה יש הרבה מרחק ומרחב כדי שהמעלון יוכל להיפתח (ולקוות שאף אחד לא יחנה בצורה כזאת ובמקום אסור שיצמד לרכב שלנו ואז היא לא תוכל להכנס לרכב) אז כדי שזה יקרה אני מחנה איפה שאני יכול במסגרת החוק, גם על מדרכות (אף פעם לא חוסם גישה, מן הסתם יש לי רגישות לנושא) אז סליחה מעם ישראל הנחמד שלא מתאים לו שאני חונה על מדרכה או חלילה גורם לו לבצע עקיפה קטנה כשיש ננילא יותר מנתיב אחד, אנחנו נכנסים לימי סליחות אז אבקש עוד סליחה אחת שאני חונה לפי החוק אבל זה לא מתאים לכמה אנשים שלא בא להם להתחשב או להבין כי חושבים שהיום כל אחד יכול לקבל תו נכה.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תגידו תודה שאין לכם תו נכה. גם אם אדם נראה לכם כאילו אינו סובל משום לקות, זה לא אומר דבר.

לא מאחל לכם שתצטרכו תו נכה.

נהגו בסבלנות והכלה, ולא בתחושה של 'מי המזדיין הזה שקימבן לעצמו תו נכה, הוא הולך רגיל בכלל!'. 

פשוט שחררו. 

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, אתה צודק. ועדיין אני מצפה מנכה שלא יחסום מעברים חיוניים. התאור של נכים שחוסמים כניסות לבתים מרתיח. ההתחשבות לא יכולה להיות חד כיוונית.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור אחד שיש לו תו נכה למעלה מ-35 שנים, ככל שהנכה יותר קל (או התו יותר מקומבן) החניה יותר חצופה ומפריעה.

תו הנכה לא שווה את הפלסטיק ממנו הוא עשוי. בימים אלה מס' כלי הרכב הראשים לשאת תו נכה חצה את עשרת האחוזים. כלומר ליותר מאחת מכל עשר מכוניות יש תו נכה - עצוב 🥺

• אהבתי 4

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קיבלתי כמו גדול קנס ליד מצפה תת ימי באילת על חניה בשולי הכביש שהם הגדירו כמדרכה וגם ליד קופת חולים על חניה שהייתה תחום של תחנת מוניות, למרות שמוניות עובדות שם רק בבוקר. בתל אביב העירייה גוררת רכבים של נכים בלי הרבה דיבורים.

Sent from my SM-T590 using Tapatalk

פורסם

לא רק בערים הגדולות.

אמא שלי קיבלה דו"ח של 250 שקלים שחנתה על מדרכה, למרות שיש לה תו נכה, כי היא חסמה את הדרך למעבר חצייה.

וזה היה בקריית גת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

במשפחתי הקרובה יש שני בעלי תו-נכה(שניהם ניידים).

אחד מהם מעמיד את רכבו באופן המסודר ביותר, כשלעתים נדירות הוא יחנה את הרכב בחנית-נכים(כשאין מקום חניה אחר פנוי), ולעולם לא יעמיד את הרכב במקום המפריע לציבור או שנאסר ע"פ תקנות-התעבורה.

האחר, ההפך המוחלט. גם כשהסברתי לו את מעשיו, תשובתו היתה - "אז בשביל מה יש לי תו?!"

אני בהחלט מבין את המתרעמים על חניות לא סדורות של בעלי-תו, ולא! לא 'בא לי' להתחשב בבעלי צרכים אשר אינם מתחשבים בזולתם, רק כי 'החוק' לעתים מעלים עין.

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...