Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חניית נכה בכל מקום שבא לו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה והרכב מהווה סכנה ומפריע לרכבים עחכים או מסכן אותם אפשרי להתקשר למשטרה ולדווח.

יאתרו את בעל הרכב והוא ידרש להזיזו.

כן זה מכעיס לראות ניצול לרעה של התו הזה על ידי אותו אדם ובני משפחתו.

שאף פעם לא נזדקק.

• רעיון טוב! 2
תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לפני 22 שעות, discoTD5 כתב:

תגידו תודה שאין לכם תו נכה. גם אם אדם נראה לכם כאילו אינו סובל משום לקות, זה לא אומר דבר.

לא מאחל לכם שתצטרכו תו נכה.

נהגו בסבלנות והכלה, ולא בתחושה של 'מי המזדיין הזה שקימבן לעצמו תו נכה, הוא הולך רגיל בכלל!'. 

פשוט שחררו. 

בעולם מושלם אתה צודק. אם זאת, יש סיבה למה לכ''כ הרבה אנשים יש מטען כזה או אחר וסיפור מרתיח על מישהו עם תו נכה. אצל ההורים שלי בבניין למשל יש חניות פרטיות. הן די צפופות ואחד הדיירים אשר יש לו חנייה פרטית, קיבל הקצאה של עוד חנייה כחניית נכה פרטית שלו עם המספר רכב שלו על העמוד בהמשך הרחוב. מה הוא עושה בפועל?! רוב השבוע בכל שעות היממה, שתיי החניות (המקורית בטאבו וזו שהעירייה נתנה לו פנויות והוא חונה בחניית אורחים בגלל שהוא מתקיים מקצבה אזי הוא לא עובד אז הוא תופס אותה בשעות שהן לרוב ריקות. לפעמים שאני בא אליהם אני מחנה ברחוב מקביל בגלל מצוקת החנייה באיזור. תגיד לי שזה לא מרתיח.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כי לפעמים אחד הילדים שלו בא אליו, אז כנראה הוא שומר לו חנייה. אבל גם אם כן, יש לו שתיים! רציתי כמה פעמים לפנות אליו לגביי הסיטואציה, אבל אבא שלי ביקש שלא. מדובר בשכונה טוב ושקטה, שכולם ביחסים טובים. רק הזבל הזה הורס את הנוף הציורי של השכונה. בשכונה שלי למשל, ההפך הגמור: 30 מקומות חנייה הופכים לרוב בקלות ל 12 ואף פחות כי כל אחד בא וחונה על כמה חניות ויש כמה מסחריות. אבל למרות כל אלה, יש אחד עם חניית נכה שחונה תמיד בחנייה שלו.

פורסם

אפשר לדבר עם השכן.. ולבקש לחנות באחת החניות כאשר  אין בהן שימוש ואתה בא לבקר.

יש לנו שתי חניות בבניין של הוריי - אחת נקנתה עבורי.
ויש שני דיירים אשר קבלו אישור, כי האורחים שלהם יחנו בהן - הכל נעשה בתאום בטלפון.

ומנגד - אני מקבל עוגה מהשכנות כאשר אני בא לבקר.. מה רע (משמין אבל טעים :mm_tongue לאללה)

אייל.

• מצחיק 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בתאריך 28.8.2020 בשעה 10:35, discoTD5 כתב:

תגידו תודה שאין לכם תו נכה. גם אם אדם נראה לכם כאילו אינו סובל משום לקות, זה לא אומר דבר.

לא מאחל לכם שתצטרכו תו נכה.

נהגו בסבלנות והכלה, ולא בתחושה של 'מי המזדיין הזה שקימבן לעצמו תו נכה, הוא הולך רגיל בכלל!'. 

פשוט שחררו. 

לא הבנתי, אז אם לבנאדם יש נכות שאינה מגבילה את כושר הניידות שלו, זה בסדר שהוא תופס חניית נכים לאדם שיש לו קושי בהתניידות? ברור לי שלא התכוונת לזה, אבל זה מה שיצא לך.

לא מסכים עם הגישה תגיד תודה שאין לך תו נכה בעצמך. לפעמים בשל הרצון להיות טוב ומתחשב קל מאוד לפספס שההתחשבות הזו באה על חשבון קבוצה אחרת, שאולי זקוקה לה יותר.

אני גם חושב שבעיה רפואית כזו או אחרת אינה כרטיס חופשי לניצול לרעה.

כשהייתי מסיע את סבתא שלי לטיפולים הייתי עוצר בחניה, מכניס אותה למחלקה ובזמן שהיא ממתינה בתור מעביר את הרכב לחניה שאינה נכים, גם אם היא במרחק 5 דקות הליכה. אחר כך גם הייתי יוצא 5 דקות לפניה, מביא את הרכב, ומכניס אותה קרוב. 

התחשבות היא עניין של רצון, רק צריך להשקיע את האקסטרה 2 דקות מחשבה ולהבין שהיא דו-צדדית.

חוסר התחשבות היא קצת כמו נשיאת נשק. כשיש לך את הכלי/אמצעי (במקרה זה תו נכה) הרבה יותר קל להיות חסר התחשבות. בצורה דומה אנשים נורמטיביים נכנסים לרכב וחותכים עשרות אחרים הפקק כי הם ממהרים, אבל לעולם לא יעשו את זה בתור בסופר. התחושה שאני מוגן ויש לי את האמצעי לעשות מה שאני עושה, מקלה מאוד על הנכונות. לדעתי נכה שאין לו ולא צפוי להיות לו קושי בניידות בשל מחלתו  לא אמור להיות זכאי לתו נכה. בנוסף, אם הנכה אינו ברכב, בין אם כנהג או נוסע, גם לא ראוי לתפוס חניית נכה. לא כי זה מעצבן וזו פתיחת עיניים, אלא כי זה פוגע בנכים אחרים.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, ניקו פ. כתב:

חוסר התחשבות היא קצת כמו נשיאת נשק. כשיש לך את הכלי/אמצעי (במקרה זה תו נכה) הרבה יותר קל להיות חסר התחשבות. בצורה דומה אנשים נורמטיביים נכנסים לרכב וחותכים עשרות אחרים הפקק כי הם ממהרים, אבל לעולם לא יעשו את זה בתור בסופר. התחושה שאני מוגן ויש לי את האמצעי לעשות מה שאני עושה, מקלה מאוד על הנכונות. לדעתי נכה שאין לו ולא צפוי להיות לו קושי בניידות בשל מחלתו  לא אמור להיות זכאי לתו נכה. בנוסף, אם הנכה אינו ברכב, בין אם כנהג או נוסע, גם לא ראוי לתפוס חניית נכה. לא כי זה מעצבן וזו פתיחת עיניים, אלא כי זה פוגע בנכים אחרים.

מסכים עם כל מילה שרשמת ומוסיף - אם הנכה אינו ברכב כלל,  זה גם לא חוקי לתפוס חנית נכים.

ולגבי חוסר התחשבות, יוצא לי לא מעט לגרום לנהגים חסרי התחשבות להסתכל לי בעיניים שנייה אחרי שהם קולטים את הטעות שעשו. השתיקה מביכה ו/או מסתיימת ב"אני מתנצל/ת"

עריכה אחרונה על ידי tomerR
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Taipan כתב:

כי לפעמים אחד הילדים שלו בא אליו, אז כנראה הוא שומר לו חנייה. אבל גם אם כן, יש לו שתיים! 

לגבי החנייה שבחוץ (ברחוב), אם חונה בה רכב של אחד הילדים, כנראה הרכב הזה לא מופיע על השלט, ובמקרה כזה זה גם לא חוקי שכן החנייה מיועדת אך ורק לרכב של הנכה, אז אתה יכול לפעול גם במישור הזה אם מפריע לך עד כדי כך (אכן מרגיז אבל אני הייתי נמנע מזה בייחוד שלא אתה גר שם אלא הוריך והם יהיו צריכים להתמודד עם ההשלכות של המעשה אם תהיינה).

לפני 2 שעות, tomerR כתב:

ולגבי חוסר התחשבות, יוצא לי לא מעט לגרום לנהגים חסרי התחשבות להסתכל לי בעיניים שנייה אחרי שהם קולטים את הטעות שעשו. השתיקה מביכה ו/או מסתיימת ב"אני מתנצל/ת"

נקודה לתהייה - אם הם חתכו בפקק והבאת להם למשל להשתלב לפניך אז יכול להיות שהרמת היד שלהם, אותה אתה מפרש כ"אני מתנצל/ת" היא בעצם הכרת תודה על זה שלא גרמת להם לשלם על הטעות והחוצפה שלהם בניגוד לנהג הישראלי המצוי.

לגבי חניית נכים, לא כל הנכים מתניידים בכיסא גלגלים/קביים.

יש כאלו שאין להם קושי בניידות שנראה לעין, אבל לדעתי זה לא מותיר לי לשפוט שהם אינם זכאים לחנות בחניית נכה.

העובדה שיש כאלו שמנצלים את זה לרעה, בין אם הנכה לא ברכב או שהתו הושג בקומבינה לא צריך לגרוע מהזכויות של אלה שכן מגיע להם (אני לא יכול להחליט למי מגיע ולמי לא בטח שלא על סמך 10 שניות שאני רואה את הבנאדם יוצא מהרכב ונכנס לאיזשהו מבנה).

סתם דוגמא, יתכן שהחניה ה"רגילה" הפנויה רחוקה מהמקום אליו נכה צריך להגיע ככה שאם הוא יחנה שם הוא יצטרך ללכת מרחק גדול שיגרום לו לעייפות, חולשה וכו' שעלולים לסכן אותו.

עריכה אחרונה על ידי Daewoo_Racer
פורסם

ברגע שעבור אוכלוסיה מסויימת יש חוקים אחרים מהשאר, אתה גורם לבעיות. וזה לא משנה אם זה מוצדק או לא.

פתרון אפשרי אחד הוא שירות הסעות איכותי חינמי, עבור נכים, שבו נכה זכאי לא יצטרך רכב מיוחד או תנאים מיוחדים כדי להתנייד.

רק מרים טלפון או לחץ באפליקציה ומגיעים לאסוף אותו עם רכב מותאם על חשבון משלם המיסים למחוז חפצו.

בלי חניה, בלי הפחתה באגרה, בלי פטור ממיסים על רכישה ובלי התאמות מיוחדות לרכב.

תן לבעל מקצוע להסיע אותך, אנחנו נשלם. פשוט, נוח ואפילו סביר שיעלה פחות למשלם המיסים.

פורסם

@stum ל"אוכלוסיה" יש הקלות מסיבות נכונות.

הבעיה היא שחלק מאוד מכובד מבעלי תו הנכה כלל לא אמורים להיות זכאים לו, וקיבלו אותו כי הם שילמו מספיק כסף לרופא/עורך דין כדי להוציא אחד.

היום מספיק ששברת רגל כדי שתוכל במספיק אסרטיביות להוציא תו כזה (ואני אשכרה מכיר מישהו שנפצע בברך, מזמן החלים והוא בכלל ספורטאי, אבל שילם סכום לעורך דין ויש לו תו נכה ונכות. אז עכשיו הוא חונה מטר מהסופר ועוקף את כולם בתור למרות שאין לו שום מגבלה).

חבל שאנחנו חיים במדינה של קומבינות וחוסר אכיפה.

אם שני הנושאים האלה היו מטופלים היו לך פחות "נכים" ואלה שכן היו מקבלים תו, היו מתחשבים באחר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Daewoo_Racer כתב:

נקודה לתהייה - אם הם חתכו בפקק והבאת להם למשל להשתלב לפניך אז יכול להיות שהרמת היד שלהם, אותה אתה מפרש כ"אני מתנצל/ת" היא בעצם הכרת תודה על זה שלא גרמת להם לשלם על הטעות והחוצפה שלהם בניגוד לנהג הישראלי המצוי.

אני לא מדבר פה על הרמת יד אלא על הוצאת מילים מהפה "אני מתנצל/ת" , בעיקר על צפצוף מיותר ברחוב מגורים והתנהגות מגעילה במעברי חציה.

עריכה אחרונה על ידי tomerR

פורסם
לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

לא הבנתי, אז אם לבנאדם יש נכות שאינה מגבילה את כושר הניידות שלו, זה בסדר שהוא תופס חניית נכים לאדם שיש לו קושי בהתניידות? ברור לי שלא התכוונת לזה, אבל זה מה שיצא לך.

רשמתי 'גם אם אדם נראה לכם כאילו אינו סובל משום לקות, זה לא אומר דבר.'

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא על כל אדם אפשר לראות את המוגבלות שלו. יש אנשים שכל צעד שלהם כרוך בכאבים רבים, ולא תראה את זה עליו.

אני לא חושב הדיון פה הוא על שימוש ראוי ונכון בתו חניה לנכים.

הבעיה שלנו היא שתופעת השימוש לרעה בתו נכה מתרחבת והולכת, אם על ידי חניה במקומות שמפריעים לעוברי הדרך האחרים ( הולכי רגל או כלי רכב אחרים ) ואם ע"י שימוש על-ידי בני משפחה שתו הנכה לא נועד להם (לרכב שהם משתמשים בו יש תו נכה, אבל הוא לא נועד להם)

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש שני דברים

אחד זה הרבה כאלה שלא באמת צריכים תו נכה, אבל מקמבנים, משלמים ומקבלים כזה.

השני זה שכשיש תו נכה, חנייה גם במקומות שבהם זה עלול לגרום סיכון ממשי, ולא רק אי נוחות.

הרבה פעמים הא בהא תליא, כמו שכתבו הרבה פעמים אלה שלא אכפת להם - הם דווקא אלה שהתו נכה לא מגיע להם.

יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמתבטאות בד"כ בציטוט דומה לזה:  

בתאריך 28.8.2020 בשעה 20:11, kompy כתב:

תשובתו היתה - "אז בשביל מה יש לי תו?!"

בנוסף לזה, האינפלציה במספר תווי הנכה (בנוסף להשוואת תנאי תו הנכה הירוק לתו הנכה הכחול שזו בכייה לדורות), יחד עם התכנון שלא לקח דברים כאלה בחשבון, גורם לזה שיש מעט מדי חניות שמוקצות לנכים.

וגם אלה שכבר יש לרוב תפוסות ע"י נכים עם תו ירוק, ואז מגיע הנכה עם המעלון ותו כחול, וצריך לחפש איזה חנייה בקיבינדרעק שתאפשר לו גם לפתוח את המעלון.

בינתיים בחניית הנכים חונה לו (לפעמים אפילו על 2) מישהו עם תו ירוק, שבד"כ אין לו בעייה להתנייד, רק בעיה פסיכולוגית לחפש מקום חניה.

ולפעמים הוא אפילו שולף נשק והורג (ואז מוודא הריגה) אם מגיע מישהו עם תו כחול ומעיר לו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...