Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, amosbmw כתב:

חיברתי את המטען הזה ומניע מיד.לא חיכיתי יותר מהזמן שלוקח ללכת מתא המנוע למושב הנהג

אולי למצבר שלך היה חסר ממש קצת כדי להגיע לכושר הנעה.

עם ה-ctek שלי, כל עוד נורית מס' 4 לא נדלקה, לא הצלחתי להניע אף כלי.

לפני 21 דקות, ddavid1322 כתב:

קיים בוסטר  להנעת רכב   12V     שלא נשרף אחרי פעמיים....??

מן הידועות הן שאסור לפרגן לבוסטרים, הם שומעים את זה, עושים דווקא ונשרפים מעצמם.

כפי שהמליצו לך, מותג noco נחשב לאיכותי יותר. עם כל השאר זה הימור.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

אני מבין את ההסבר שלך, אבל יש פה איזה טעות, משהו בהבדל בין אמפר שעה ואמפר. שהחשמלאים יסבירו.

עובדתית, פעמיים הייתי במצב שהוולטמטר ברכב הראה 10.9 וולט והסטרטר לא הסתובב בכלל.

חיברתי את המטען הזה ומניע מיד.לא חיכיתי יותר מהזמן שלוקח ללכת מתא המנוע למושב הנהג.

אני גם לא מאמין שהבוסטרים הקטנים (שעובדים יפה) מספקים 200 אמפר.

וכשיש מצבר עם 0 וולט לא הבוסטר ולא המטען יצליחו להניע.

לפני 12 שעות, amosbmw כתב:

יש לי מטען מצברי רכב ctek mxs 5.0.

לא זוכר אם זה כתוב בהוראות, אבל ניסיתי לחבר את המטען למצבר ריק שנמצא בתוך הרכב ולהניע מיד, בלי לחכות להטענה.

עובד כמו גדול.

פות"ש כתב בפירוש שהוא לא שואל על בוסטר, אז למה מספרים לו על מחירים והתנעות עם בוסטרים?

שים לב לסתירה בין 2 ההודעות שלך , בראשונה אתה מתאר מצבר עם 10.9 וולט, ומסביר שאין סיכוי להניע עם מצבר ריק.

אבל בהתחלה רשמת שמצבר ריק התניע לך מיד המטען של ה 5 אמפר. 

אני לא חשמלאי , אבל אסביר לך את ההבדל בין אמפר לאמפר שעה.

אמפר זאת יחידה של זרם , אמפר שעה זה קיבול.

אם אני אטעין בזרם של 5 אמפר למשך שעה - אז הגדלתי את הכמות אנרגיה במצבר ב 5 אמפר שעה.

אם אטעין 5 אמפר במשך 10 שעות , אוסיף למצבר 50 אמפר שעה. 

אותו דבר בכיוון ההפוך,  מצבר בעל קיבול של 50 אמפר שעה, אם הוא טעון מלא יכול לספק:

50 אמפר למשך שעה

100 אמפר למשך חצי שעה

400 אמפר למשך 7.5 דקות. 

אבל כל זה תיאורטית, כי מצבר חצי גמור לא תמיד יכול לספק 400 אמפר. 

ולכן אם המנוע שלך במצב תקין , הוא צריך רק כמה שניות של 400 אמפר (יותר לכיוון ה200, אבל נזרום). 

ולכן גם שאתה רושם , חיברתי ומיד התנעתי , בטח היו שם 30 שניות או יותר של טעינה ב 5 אמפר.

והמצבר מראש לא היה גמור.

פורסם

אז לא דייקתי בהודעה הראשונה שתיארתי את ההנעה.

כתבתי ריק כי לא היה אפשר להניע.

בשורה התחתונה היה רכב שלא מניע, חיברתי מטען וכן הניע.

כשניכנסנו לפירוט, הבהרתי שאולי אם מצבר מת שכבר ישבו עליו שבעה, זה לא היה עוזר. אבל גם שום אמצעי אחר לא יעזור לו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

האם אתה יכול להעריך כמה שניות עברו מרגע חיבור המטען עד שהגעת לסוויצ'?

יכול להיות שעברו 20 שניות? 40 שניות? או דקה שלמה?

פורסם
לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

אני מבין את ההסבר שלך, אבל יש פה איזה טעות, משהו בהבדל בין אמפר שעה ואמפר. שהחשמלאים יסבירו.

עובדתית, פעמיים הייתי במצב שהוולטמטר ברכב הראה 10.9 וולט והסטרטר לא הסתובב בכלל.

חיברתי את המטען הזה ומניע מיד.לא חיכיתי יותר מהזמן שלוקח ללכת מתא המנוע למושב הנהג.

אני גם לא מאמין שהבוסטרים הקטנים (שעובדים יפה) מספקים 200 אמפר.

וכשיש מצבר עם 0 וולט לא הבוסטר ולא המטען יצליחו להניע.

מספקים כמו גדולים. הבוסטרים מבוססים על סוללות ליטיום-איון. סוללה אחרת ובעלת הרכב ומאפיינים שונים לגמרי ממצבר חומצה.

יש סוללות ליטיום איון בגודל של סוללות אצבע שנותנות 3.7v ופורקות באזור ה20A בתוך בוסטר יש לך 30 כאלו שמחוברות ב4 שורות ו10 טורים כדי לתת 12 וולט ו200 אמפר.

הסיבה שלא משתמשים בהן במקום מצברים זה שהן רגישות מידי לשימוש במקום מצבר ויכולות להתפוץ. רק באופנועי מירוץ משתמשים בהן במקום מצברים כי הן קלות בהרבה ממצבר חומצה.

פורסם

שים לב לסתירה בין 2 ההודעות שלך , בראשונה אתה מתאר מצבר עם 10.9 וולט, ומסביר שאין סיכוי להניע עם מצבר ריק.
אבל בהתחלה רשמת שמצבר ריק התניע לך מיד המטען של ה 5 אמפר. 

אני לא חשמלאי , אבל אסביר לך את ההבדל בין אמפר לאמפר שעה.
אמפר זאת יחידה של זרם , אמפר שעה זה קיבול.
אם אני אטעין בזרם של 5 אמפר למשך שעה - אז הגדלתי את הכמות אנרגיה במצבר ב 5 אמפר שעה.
אם אטעין 5 אמפר במשך 10 שעות , אוסיף למצבר 50 אמפר שעה. 

אותו דבר בכיוון ההפוך,  מצבר בעל קיבול של 50 אמפר שעה, אם הוא טעון מלא יכול לספק:
50 אמפר למשך שעה
100 אמפר למשך חצי שעה
400 אמפר למשך 7.5 דקות. 
אבל כל זה תיאורטית, כי מצבר חצי גמור לא תמיד יכול לספק 400 אמפר. 

ולכן אם המנוע שלך במצב תקין , הוא צריך רק כמה שניות של 400 אמפר (יותר לכיוון ה200, אבל נזרום). 
ולכן גם שאתה רושם , חיברתי ומיד התנעתי , בטח היו שם 30 שניות או יותר של טעינה ב 5 אמפר.
והמצבר מראש לא היה גמור.

יש פה כמה חוסרים ואי דיוקים.
לרוב כשרושמים אמפר הכוונה לאמפר שעה.

בנוסף, מצבר מלא רצוי שלא ירד מתחת ל 20 אחוז הקיבולת שלו מפני שזה מקצר את חייו דרמטית.
לפיכך מצבר של 70 א״ש יכול לתמוך כשהוא מלא עד 14 אמפר פריקה עד שהוא מגיע לאזור המסוכן ( לרוב זה יוצא ב 11.8 וולט).

בנוסף על אלו יש נתון שמלמד על העוצמה הנקודתית הדרושה למצבר והיא מצוינת ב CCA.

חוצמזה יש גם את מצברי הליטיום שמשמשים בבוסטרים ושם התורה מסתבכת יותר

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex
פורסם

מספקים כמו גדולים. הבוסטרים מבוססים על סוללות ליטיום-איון. סוללה אחרת ובעלת הרכב ומאפיינים שונים לגמרי ממצבר חומצה.

יש סוללות ליטיום איון בגודל של סוללות אצבע שנותנות 3.7v ופורקות באזור ה20A בתוך בוסטר יש לך 30 כאלו שמחוברות ב4 שורות ו10 טורים כדי לתת 12 וולט ו200 אמפר.

הסיבה שלא משתמשים בהן במקום מצברים זה שהן רגישות מידי לשימוש במקום מצבר ויכולות להתפוץ. רק באופנועי מירוץ משתמשים בהן במקום מצברים כי הן קלות בהרבה ממצבר חומצה.

נכון לגבי תכונות הליתיום, אבל זה כבר לא נדיר ברמת מירוץ ואזוטיקה.

זה נכנס גם לאופנועים סטנדרטיים, הונדה משתמשת במצברי ליתיום באפריקה טווין למשל.
פורסם
לפני 8 שעות, Boaz Av כתב:

שלום מר אברהמי ,   לא חשבתי שאתה מגיע גם לפה. 

יש פה כמה חוסרים ואי דיוקים.
לרוב כשרושמים אמפר הכוונה לאמפר שעה.

שאני אמפר זה זרם ואמפר שעה זה אמפר שעה, אם מדברים על קיבול של מצברים , אז אכן הכוונה לאמפר שעה.

אבל אם מדברים על טעינה זה בדר"כ זרם וכוונה לאמפר,. 

בנוסף, מצבר מלא רצוי שלא ירד מתחת ל 20 אחוז הקיבולת שלו מפני שזה מקצר את חייו דרמטית.
לפיכך מצבר של 70 א״ש יכול לתמוך כשהוא מלא עד 14 אמפר פריקה עד שהוא מגיע לאזור המסוכן ( לרוב זה יוצא ב 11.8 וולט).

זה חדש לי, אבל אם אתה אומר אז סבבה אני זורם. 

בנוסף על אלו יש נתון שמלמד על העוצמה הנקודתית הדרושה למצבר והיא מצוינת ב CCA.

CCA זה ממד לזרם מקסימלי שמצבר יכול לספק עד שמתח ההדקים שלו יורד ל 10V ,  ככל שהמצבר מתיישן , אז ההתנגדות הפנימית שלו עולה,

ככל שההתנגדות הפנימית גבוהה יותר אז מפל המתח על ההתנגדות הפנימית גבוה יותר. 

חוצמזה יש גם את מצברי הליטיום שמשמשים בבוסטרים ושם התורה מסתבכת יותר

תאי ליטיום מאופיינים בהתנגדות פנימית מאוד נמוכה ויכולים לספק זרם מקסימלי אפילו פי 100 מהקיבול שלהם.

כך שסוללה בעלת קיבול של 2 אמפר שעה יכולה לספר 200 אמפר זרם מקסימלי.

לעומת מצברי רכב, שיכולים לספק פי 10 מהקיבול שלהם ,  

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Boaz Av כתב:

יש פה כמה חוסרים ואי דיוקים. - האי דיוקים הם אצלך.

לרוב כשרושמים אמפר הכוונה לאמפר שעה כאשר כותבים אמפר הכוונה לאמפר. וכאשר כותבים אמפר-שעה מתכוונים לקיבולת המצבר ולא למשהו אחר.

.

בנוסף, מצבר מלא רצוי שלא ירד מתחת ל 20 אחוז הקיבולת שלו מפני שזה מקצר את חייו דרמטית.- רצוי לשמור על מצבר טעון ב-100 אחוז כול הזמן ולא פחות 10 אחוז או 20 אחוז

מערכת הטעינה ברכב ים ללא S&S שומרת תמיד על מצבר טעון ב-100 כול עוד הרכב נמצא בתנועה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כאשר אתה מתקן אנשים, כדאי להקפיד על דיוק. יחידת הקיבול נקראית אמפר שעה (כלומר אמפר כפול שעה) ולא אמפר לשעה (כלומר אמפר לחלק לשעה).

לגבי מצבר, מה שרשמת נכון לגבי מצבר עופרת. לסוללות ליתיום לא בריא להיות ב-100% לאורך זמן והמצב האופטימלי שלהם הוא בסביבות 50%. לכן לא כדאי לטעון טלפון נייד כל הלילה.

• משעמם 1
  • תוכן חדש...