רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לילה טוב, ביום ראשון 23/8 נכנסתי לחניון בית דוד ברמת גן בתשלום, החניון מופעל עם פנגו. בעת הכניסה, הוצאתי כרטיס וישר לחצתי על הקישור בפלאפון לחניה עם פנגו. הקישור מפעיל את החניה ופשוט אני יכול לצאת בכל עת ללא המתנה. באותו יום 23/8, נכנסתי בבוקר ויצאתי בערב. בערב להפתעתי החניה הייתה פתוחה ופשוט יצאתי. הייתה אצלי המחשבה שגם אם החניה פתוחה, אז המצלמה מצלמת שהחניה הסתיימה. ככה עברו ימים מ23/8 עד 28/8, עד שהיום פתאום נכנס לי לראש שיש מצב שהחניה פועלת. ואכן נכנסתי להודעות פנגו בפלאפון, ולא היה שום הודעה על סיום חניה והסכום לתשלום כמו שמופיע בדרך כלל אחרי כל יציאה מחניון. בדקתי באפליקצית פנגו והחניה פועלת. מה עושים ב…
הודעה אחרונה מאת Pompon, -
סחר פרטי במכוניות 1 2
מאת CHACHAM-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לבמה המכובדת! ישנה שאלה המנקרת במוחי זמן מה, וברצוני להתייעץ. אני חובב מכוניות, ומתחשק לי להכיר סוגים וסגנונות שונים. חשבתי למנף זאת לרווחים קטנים. אפרט: נניח אני קונה רכב ב 2000 ש"ח ללא טסט, מעביר מסלול ומוכר ב-4.500 (נניח רנו סימבול 2009 יש לי הצעה כזו). ובינתיים נהנה חודש חדשיים עם הרכב. האם מבחינה חוקית משרד התחבורה יאפשר להחליף רכב כל כמה חדשים? או שזה נקרא סוחר וצריך רישיון. תודה למגיבים.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
עבר קצת זמן מאז השתמשתי בניווט בפקודה קולית ב Waze, כיום נראה שלא ניתן לחפש יעד בשפה העברית בכלל לאחר ש Google assistant הפך לדיפולט שם?? אני כבר שעה חופר ולא מוצא איך להחזיר את המיקרופון הישן שהיה מבין עברית. עוד יותר מוזר, ש Google voice typing עובד מעולה בעברית למשל בהכתבת הודעה בווצאפ, אז למה לא להטמיע את ה voice typing ב Waze במקום להטמיע את Google assistant? או לפחות בנוסף... אני מבין שזה מגניב לדבר עם Waze סטייל what's my ETA וכו' אבל מה זה עוזר לנו אם אי אפשר לנווט בארץ לשום מקום בעזרת הקול 😡
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 910 צפיות
שלום. אני מטפל בהעברת בעלות ברכב של נכה אשר נפטר והוריש את הרכב לבתו. יש בידי צו קיום צוואה. ברישיון הרכב מופיעה הערה- "הע"ב באישור מכס ביטחון. גולה בגלגל ההגה". אשמח לקבל תשובה: 1. אל מי יש לפנות כדי לבטל את 2 ההערות לפני העברת הבעלות במשרד הרישוי. 2.האם פעולות הנ"ל כרוכות בתשלום כספי. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איוניק מודל 2019, דגם לאחר מתיחת פנים. אני משתמש באופן קבוע באפשרות לטעינה הסוללה באמצעות המנופים מאחורי ההגה אשר מאפשרים בלימה הרכב והטענה בו זמנית, מעולה בירידות מירושלים למשל ואו בלימה לקראת רמזורים ללא שימוש בבלמי הרכב... לאחרונה אני מקבל את ההודעה מטה והאפשרות לטעינה \ בלימה אינה אפשרית יותר. לא מצליח לשייך זאת למצב ספציפי, שמתי לב שבימים חמים מאוד זה מופיע ואו בנסיעה מעט אגרסיבית. האם הסוללה מתחממת וזה מנגנון הגנה שהיצרן קבע על מנת להאריך את חיי המכלולים ? הארות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אאודי השיקה היום את ה-RSQ8 בישראל, אז מצאנו 8 דברים מעניינים עליו. כמה מהם ידעתם לפני שקראתם אותם באייטם?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ראיתי לא אחת, בעיקר במכוניות ישנות, מחזירי אור המודבקים לאורך הפגוש האחורי. האם יש לכך מקור חוקי או שמא מדובר רק במפגע אסתטי ותו לא.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
ערב טוב לכל חברי הפורום, זקוק לעצותיכם בקשר להתנהלות עם מקרה מצער מול חברת השכרה: ברשותי הייתה (עד היום) איוניק 2020 בהשכרה למשך חודש (כבר מס' חודשים שמשכיר רכבים שונים מחברת ההשכרה בעקבות החל"ת). הסיפור כזה: אתמול בשעות הערב, נזעקתי לבדוק לשלומו של אחי שעשה תאונה (טוטאלוס) ולהחזיר אותו הביתה. במקום התאונה (מפרץ אוטובוסים על כביש 4) היה גם שוטר שבדק לשלומם וחניתי מאחוריו. השוטר כבר היה לקראת התארגנות עזיבה ברכב. לאחר מס' דק, השוטר חזר רוורס ונכנס באיוניק שלי (הייתי במרחק סביר לגמרי). דביל. כן. הנזק התבטא בזה שהתפוח של הוו גרירה שלו נכנס במס' רכב שלי, ושבר את הפלסטיק מסביב ללוחית רישוי (פרסומת של חברת ההשכרה) ומכה קטנטנה מתחת ללוחית …
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 656 צפיות
סתם עלה לי איזה רעיון קטן, כפי שכולם יודעים לא מזמן ישראל עשתה הסכם שלום עם איחוד האמירויות מה שמהווה הישג גדול ומשמח לכולנו, אבל בואו גם ניזכר שמה שהולך בשוק הרכבים בדובאי זה פשוט גן עדן לחובבי רכבים. מחירים מצויינים לרכבים "פשוטים" יד 2 כמובן , ומחירים לא פחות מזמינים לרכבים מטורפים. חשבתי לגבי ייבוא אישי משם, הגיוני?, שווה מבחינת ערך מול עלויות?, כמה בירוקרטיה בדרך וכאב ראש. מה דעתכם בנושא?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
ממש לפני כמה דקות נתקלתי בשרשור של "למה צריך גג פנורמי" וכמובן שעלה הנושא של "זה הופך את הרכב לחם (ל-חם. לא המאפה) יותר" ועלתה גם הנקודה של "רכב כהה". מטבע הדברים, אני, ציניקן שכמוני, מיד חשבתי "איזה שטויות! רגע... אולי זה לא שטויות? למה אף אחד לא בדק את זה?! מישהו צריך לבדוק את זה..." ואז הבנתי שהמישהו הזה אמור להיות אני, כי זאת העבודה שלי... ומפה אני פונה אליכם עם השאלה - מה הייתם רוצים שנבדוק? היות ואנחנו עכשיו בתקופה לא מאוד עמוסה, ואלה גם תכנים שיכולים לשמש אתכם בהמשך כדי לנצח בוויכוחים באינטרנט (נניח "גג פנורמי לא הופך את האוטו לחם יותר! הא, הנה ההוכחה!), חשבתי להפנות אליכם את השאלה הזו ולהרכיב איזו רשימת "שאלות טובות" כאלה שנוכל לבדוק במרוצת החודשים/שני…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
נכנסתי לתחנת דלק לצורך שטיפה, על זה דיון אחר. בעודי מחכה לשאיפה, ראיתי רכב אופל מתקרב לאיזור השטיפה. לא זיהיתי בדיוק את הדגם, נראה כמו אחד החדשים עם המנועים של psa. ביקש מהמפעיל שיבדוק לו שמן. ישר קלטתי שמשהו עקום. הנהג טען שנדלקה לו נורה שחסר שמן. המתדלק הלך להביא לו שמן. מדובר היה כנראה במנוע 1.2 psa ממה שקלטתי. בכל מקרה, גם מנועי הטורבו של אופל GM עצמם דורשים שמן מיוחד וגם מנועי 1.2 PSA דורשים שמן עוד יותר ספציפי. אמרתי לבעל הרכב שלא יהיה להם כנראה שמן מתאים. הביאו לו פרסטון 10w40 בטח חצי סינטטי. הנהג, שזה רכב ליסינג או חברה שלו, אמר לי ''אני ממלא קצת כי חסר ויש עוד מעט גם ככה טיפול ''. אמרתי לו שיבדוק כמה חסר ואם זה רק קצת עדיף לנ…
הודעה אחרונה מאת Dudi2, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי... יש אפשרות להחליף את המערכת המובנית במאזדה 3 החדשה?? מודל 2018
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 5 אלף צפיות
הרעיון בריטי הנאור, לתת לתנועה לזרום, עובד היטב לנוהגים בצד הלא נכון של הכביש (או הנכון, מבחינת תושבי הממלכה המאוחדת). שם יש כיכרות תנועה של יותר משני נתיבים ויותר מארבע יציאות וזה עובד כמו רצועת תזמון מדוייקת, כמעט ואין עצירות, משתלבים כמו ריצ'רץ' ונוסעים (יותר נכון זורמים) בבטחה - מניסיון! יש משהו פשוט ונכון בכיכרות תנועה, אבל ברגע שיש יותר מנתיב נסיעה אחד בכיכר, זה כנראה כבר אתגר גדול, לנו הישראלים. אני כותב את הדברים בעקבות שני אירועים שקרו לי רק לפני מספר שעות. הראשון , בו הייתי עד לתאונה של רכב בנתיב הימני של הכיכר שרצה לצאת ביציאה השלישית של הכיכר (שמאלה) שהתנגש בדופן ימין של רכב שנסע מקביל אליו בנתיב בימני של הכיכר ורצה להמשיך …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 39 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
כבר כמה פעמיים שמישהו משאיר לי פתק על השמשה שהוא מעוניין לקנות את הרכב, כל פעם אותו כתב יד, שם אחר, מספר אחר. לא התקשרתי כי כנראה מדובר בתרמית. לכם גם קרה כזה דבר?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
סקודה סופרב 2012
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 811 צפיות
החל מאמצע שנות השישים, BMC, אח"כ BLMC, נתקלו בבעיה שלא הצליחו להתמודד עמה- איך מחליפים את המיני? אמנם התנהלות בריטיש ליילנד על שלוחותיה, כפי שעולה מהסקירות הקודמות שעוסקות בחברה, יכולה להסביר חלק מהקשיים שבדבר, אך לדעתי ראוי לתאר את השתלשלות העניינים באופן מפורט יותר. בשנת 1964 אמר אלק איסיגוניס, מתכנן המיני: "תכנון מתקדם נהיה מצליח רק כאשר המתחרים מעתיקים אותו עבורם". בהמשך, בשנת 1969, בו בזמן שאיסיגוניס קיבל תואר אבירות וייצור המיני הגיע לשני מיליון יחידות, אמר לורד דונלד סטוקס, יו"ר BLMC: "הצלחתה של המיני היא עדות לקונספט המקורי הגאוני שלה... אני לא רואה סיבה שהמיני לא תמשיך לעוד עשר שנים". מקורה של המיני בשנת 1956, והי…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 607 צפיות
האם מישהו השתמש בתוכנת Forscan לצורך ביטול צפצפת מיותרת במאזדה 3? אני יודע מנסיון שבפורד ניתן להוסיף פונקציות שמגיעות עם הרכב אבל שחסומות על ידי היבואן. האם גם במאזדה 3 (מודל 2019), יש אפשרות לעשות את זה? החומרה המקורית של המצלמה על השמשה שמשמשת לצורך שמירה על נתיב קיימת, האם ניתן להוסיף דרך פורסקאן למערכת של הרכב גם את הדברים שמובילאיי עושה כמו התראה על שמירת מרחק וכו.. ולהיפטר מהמובילאיי ומהצפצופים שלו ושהכל יהיה ככה מרוכז רק דרך המחשב של הרכב? האם יש דרך להפעיל את בקרת השיוט האדבטיבית ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 677 צפיות
תכלס, RSQ8 זה לעניים. ולכאלה ש-3.8 שניות למאה - משום מה - מספק אותם... לכל השאר, יש את זה.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 752 צפיות
מחפש המלצה למוסך מומחה למיזוג אויר בירושלים/תל אביב והסביבה. הרכב הוא פורד גלאקסי 2014, דגם עם חולשת מיזוג ידועה. דרוש קוסם מיזוג שיעשה את הטריק ויקרר לי את האוטו...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 571 צפיות
היי חברים, אני חושב לקנות הונדה אינסייט (בעיקר בגלל צריכת הדלק) הבנתי שהייתה בעיה עם בדגמים מסויימים בשנות 2012 2013 של אכילת שמן ובהתאם לזה עשו איזה שהוא שיפוץ מנוע. יש לי 2 אפשרויות כרגע שמתאימים לי מבחינת נתונים ואני קצת מתלבט ואשמח לעזרה. הראשונה היא שנת 2013 שבעל הרכב ממש לאחרונה עשה את אותו השיפוץ במורשה בעקבות צריכה גבוהה של שמן השניה היא שנת 2013 גם אך לא עברה את אותו שיפוץ כי עד עכשיו לא היו תקלות של צריכה מוגברת של שמן.. השאלה לאיזה אחד מהם עדיף ללכת? פוחד שבאפשרות הראשונה המנוע ניזק כתוצאה מנסיעה עם חוסר שמן מצד שני האפשרות השניה היא סיכון כי לדעתי האריכו את האחריות בעניין לעד 8 שנים וזה יגמר בעוד שנה.
הודעה אחרונה מאת ISRAEL8, -
מתדלקי סולר
מאת צארלי5555- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 628 צפיות
אהלן,רציתי לשאול אתכם כמה עולה לכם ליטר סולר בתחנה הקבועה שאתם מתדלקים פשוט המחירי סולר משתנים המון מתחנה לתחנה...אני מתדלק ב5.55 במרכז
הודעה אחרונה מאת zivk, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 499 צפיות
מחפש מקום שמתמחה / מישהו שמתעסק בעבודות פיבר גלס ברמה הכי גבוה לחיבור טמבון מפיבר וניתוק הטמבון הישן .(ברכב שכולו עשוי פיבר) אם מישהו שמע או מכיר אשמח לכיוון . Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
רכב קטן חדש
מאת motika-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 468 צפיות
שלום אני עומד בפני קניית רכב חדש, מחפש רכב קטן, אמין וגבוה, חשבתי על סוזוקי איגניס או שברולט ספארק, לגבי הספארק, האם כיסאות הקידמיים גבוהים או שנופלים לכיסא, וחשוב יותר, אמינות הגיר הרציף, האוטו אמור לשרת אותי שנים לא מעטות כך שהאמינות חשובה לי מאוד. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
בשעה טובה ואחרי דחיינות של שנים החלטתי ללמוד נהיגה ; ) האם תוכלו להמליץ על מורה שעסוק בתלמיד ולא ביומן/טלפון/ארגון השיעורים? אני מחפש מורה שמעורב בתהליך הלמידה, שם לב לפרטים הקטנים - מעיר, מנחה, ועירני לנהיגה עצמה. קפדן אך לא רגזן. תודה
הודעה אחרונה מאת הירש, -
שבוע טוב חברי הפורום, לא בטוח שזה המקום הנכון לדיון, אשמח לתיקון אם לא. לדעתכם, האם משבר הקורונה ישפיע על שוק יד 2 של הרכבים? אכן, הנבואה ניתנה לשוטים, אבל בטוח תיהיה השפעה כזו או אחרת על שוק הרכבים המשומשים. בקבוצות היד 2 השונות לא ראיתי שינוי כלשהו, אבל באמת זה עוד מוקדם לשים לב. השאלה עלתה לי בעקבות חיפושים אחר רכב יד 2 ומשום מה מרגיש לי שאנשים לא ימהרו לעשות שינויים במצב הנוכחי. אם למישהו יש איזו היפותזה מעניינת או מידע כלשהו, אשמח לשמוע (בטוח שזו שאלה שעלתה לעוד אנשים חוץ ממני). המשך שבוע מבורך והרבה בריאות לכולם, -גל
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
שלום לכולם, כהרגלי בקודש ולאחר שחלפו קצת יותר מ- 5 שנים מאושרות (מאוד) עם GTI MK6 (פרימיום) ,התחיל לבעור בי חיידק ההחלפה. שקלתי מספר מחליפות ,חלקן מVAG ( אאודי S3 , סקודה RS וכמובן גם MK7 למרות שבא לי שינוי) , חלקן מעולמות ההנעה האחורית ( 320,330), חלקן יפניות יוקרה (לקסוס אינפיניטי מס' דגמים) וחלקן נולדו בשבדיה ומתהדרות באיכות ,מנוע חזק (S60/V40-T5). המועמדת המובילה היתה S3 אבל במשך חודשים רבים לא הצלחתי לשים את היד על אחת נורמלית שמתאימה לסטנדרטים שלי (יד 1 בלבד, ק"מ נמוך בלבד, ללא נגיעת מכחול בלבד ) וזה עוד לפני מחירי השוק הלא הגיוניים (מבקשים על רכבים 2014 מחירים של 180-190 אלף ש"ח מול מחירון באיזור 130 אלף ש"ח- לשלם 20 מעל המחירון זה דבר שהוא לא זר לי , אב…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 585 צפיות
שלום רב, יש לי טלפון לא רע (אנדרואיד 9) שהמיקרופון לא עובד והוחלט שלא שוה לתקן. אשמח להשתמש בו כמצלמת דרך ואני צריך המלצה על אפליקציה חינמית טובה לזה. יש מכלול שיקולים שלא כתבתי בהחלטה להשתמש בו כמצלמת דרך ולכן אין טעם לדון בזה. תודה חברים ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת tza, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 639 צפיות
מישהו יכול להרחיב? היא תשפיע אך ורק על ההגעה לנחל אלכסנדר?
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 567 צפיות
מה ההבדל בין מיצובישי איבו ללנסר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אני חושב שאין צרוך להסביר מה מטרת השינויים שקיימים במעגל תנועה זה לעומת מעגל תנועה סטנדרטי. זה קיים בכמה מקומות בארץ, נדיר למדי. האם לדעתכם מדובר בהתאמות שרצוי היה שיפיעו גם במעגלי תנועה אחרים? ואם כן, למה כמעט ולא רואים את זה?
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)