Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 36 דקות, ya_pl01 כתב:

אני הייתי פונה לבית משפט לתביעות קטנות על הפקעת עלויות שלא במקום.

תנסה לתעד עובדים שמודים שעלות התיקון זניחה כפי שציינת, ואת ההתעקשות של המנהלת הסניף לתשלום מלוא ההשתתפות העצמית, וניגש לתביעות קטנות.

לא צריך עו"ד.

כל בר דעת היה מסכים שיש פה הקטנת ראש מצד המנהלת וניצול של המצב לרעתך בכוונה תחילה.

אסייג- איני משפטן ואיני לוקח אחריות על דבריי הנ"ל.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

אשקול זאת לחיוב לאחר שאנסה את כל הדרכים האחרות

לפני 30 דקות, zvit כתב:

מה שלא ברור לי הוא - האם אתה מחויב בהשתצתפות עצמית בכל מקרה, או רק במקרה שהנזק לא משולם ע"י צד ג'.

במקרה שאתה מחויב שהשתתפות עצמית בכל מקרה, אתה צריך להצביע על האבסורד במקרה הזה. ולבקש שיוותרו לך על ההשתתפות העצמית לפנים משורת הדין לא הייתי הולך לתביעות קטנות כי חוקית הם צודקים, אבל כן הייתי פונה למשל לתוכנית "יהיה בסדר" בגל"צ ומבקש מהם שיפנו לחברת ההשכרה. זאת כמובן אם לא תצליח להגיע איתם להסכמות.

מחויב בכל מקרה. תביעה של צד ג' לא תהיה כאן ואף לא נלקחו פרטים שלו, לא אני ממנו ולא חברת ההשכרה ממני שלו. בוא, מי יערב ביטוח על שטות כזאת?

בהחלט אפנה אליהם בתקווה שאכן אקבל מענה מהם, אני קצת סקפטי באשר לסיוע ממקורות חיצוניים מסוג זה לדאבוני... 

לפני 10 דקות, discoTD5 כתב:

ממליץ לך בכל זאת לערב את קצין הרכב. טלפון שלו לחברה יישר אותם מיד, למרות ששכרת ישירות מהחברה. 

מה איכפת לך לנסות? 

למיטב ידיעתי אין לנו בחברה "קצין רכב" מוגדר בתפקידו. אנחנו זרוע קטנה יחסית בתוך אלקו.

יש פקידה או אפילו שתיים אשר מטפלות בנושא הרכבים, אך הן בחל"ת. אבדוק זאת בכל אופן

לפני 2 דקות, Mr.Hybrid כתב:

א. נזק עצמי אין השתתפות עצמית?

קח את הרכב שברשותך כעת וסע לתוך קיר.

ב. במידה ולא מוותרים על החיוב הקודם,

חזור על סעיף א' שוב ושוב.

זה אבסורד, אבל כל הבלגן הזה הוא בגלל שמעורב "צד ג'". הלוא אם הייתי נכנס בעמוד, העמוד לא היה יכול לתבוע את חברת ההשכרה.

פה, הם חוששים שכן. למרות שבמקרה הנ"ל הפרטים לא הוחלפו, והנזק היחידי הוא למסגרת הפרסום שלהם ללוחית רישוי שאני יכול להשיג ב-15 ש"ח טיבין וטקילין.

פורסם (נערך)

הפלסטיק הזה עולה להם כמעט עשירית ממה שרשמת... עם הפרסום

תנסה להשיג את המנהל תיק לקוחות שלכם בחברת ההשכרה ולהסביר לו, או לרכש של אלקו ולהסביר את העניין. מאמין שיעזרו לך ושהחברת השכרה מהר מאוד ירגעו שם...

זה ממש לא בגלל שזה צד ג', יש שם מישהו רעב יותר מידי ולא חכם עסקית כי ברכב שאצלך עכשיו אתה גם מוגבל בהשתתפות עצמית על כל דבר.

גם הפסיד לקוח... אני מקווה

ופעם הבאה כמה שפחות מידע... אם בכלל...

עריכה אחרונה על ידי vogel
פורסם

ממש חוצפה! אתה ישר איתם והם גובים? הכסדום היינו לעמורה דמינו?

תאיים על שירות הלקוחות בתביעה משפטית ובפניה למבקר המדינה. כן כן, גופים גדולים רועדים מביקורת (מכיר מישהו שזה עזר לו) ונראה מה יגידו אז..

משתדל לעזור

פורסם

1. גביה של השתתפות עצמית בלי להתייחס למי אשם היא מרגיזה - אבל חוקית, ולכן אין מקום  לתביעה משפטית.

2. תפקידו של מבקר המדינה הוא לבקר את...המערכת הממשלתית. למיטב ידיעתי החברות להשכרה רכב הן (עדיין?) לא גוף ממשלתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 17 דקות, zvit כתב:

1. גביה של השתתפות עצמית בלי להתייחס למי אשם היא מרגיזה - אבל חוקית, ולכן אין מקום  לתביעה משפטית.

לא על מסגרת של 15 ש"ח ! וכי לזה ייקרא חוקי???

ביהדות יש מושג "נבל ברשות התורה" כלומר זה חוקי אבל מעשה נבלה..

משתדל לעזור

פורסם

אתה צודק "זה לא פייר" אבל אין לזה סיכוי במישור המשפטי - רק במישור הציבורי, ובגלל הצעתי לפנות ל"יהיה בסדר"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לצערי אין לי מה להוסיף לך לגבי המקרה שהיה מעבר למה שנכתב פה. כאחד שהיה לקוח השכרה במשך שנים למדתי שאם יש נזק שמבחינתם הוא משמעותי הם יפנו אליי בעניין, כשהייתי מחליף רכבים לא הייתי מעדכן על שום דבר. זה לא שהם לא היו רואים את השריטות אבל גם הנציגים לפעמים מבינים שאם אתה מחזיק רכב X חודשים זה בלתי נמנע והם היו מתעלמים, ברגע שאתה אומר להם אין להם ברירה והם חייבים להתייחס לנהלים הרישמיים. 

פורסם

עדכון מהיום:

חיכיתי מס׳ שעות שמנהלת סניף ההשכרה תחזור אליי. כשחזרה, חזרה שוב ושוב בצורה מאוד טכנית וחסרת רגש על אותם הדברים - כל עוד מעורב צד ג׳, הם מפחדים מתביעה ועל כן לוקחים את דמי ההשתפות עצמית המלאים. לא משנה שלא הוחלפו פרטים, ולא משנה שאף אחד לא הולך לתבוע אף אחד. הציעה לי לפנות לשירות לקוחות בשבוע הבא ואולי בעוד חודש כשיראו שלא הגיעה תביעה, אולי אולי יהיה ניתן לדבר על ההחזר (לא מוכנה להתחייב). 

מצחיק או לא, הרכב אפילו לא ״תוקן״ או הצריך תיקון כפי שהיא ציינה בפניי משום שהיום בבוקר הוא כבר הושכר לאדם אחר. לאחר שאמרתי את זה לצד הוכחה מול המנוי בכביש שש (קיבלתי הודעה שהרכב הועבר למנוי אחר) - היא אמרה שהוא יתוקן בעתיד (כן.. גם יעבור ציפוי נאנו). 

אנסה ביום ראשון לפנות לשירות לקוחות אבל אני מאוד מאוד סקפטי. עדיין מופתע מההתנהלות שלהם. אין ספק שבכל מקרה עתידי הם רק הוכיחו לי כמה צריך להסתיר ולהיות לא כנים. 

פורסם

אחר כך מתפלאים למה ישראלים מתנהגים כמו ישראלים.

ברור שינסו לקמבן ולרמות אם כשמנסים ללכת בדרך הישר יוצאים מרומים.

אם כבר שילמת את הסכום יהיה קשה מאוד לקבל החזר, אבל הייתי מנסה לשבת על שירות לקוחות או לפנות למועצה לצרכנות, אולי הם יכולים לעזור.

They are trying to ban me...

פורסם (נערך)

אכן.

במידה ואתה נתקל בקיר, בסופו של דבר, הייתי מוודא שאקבל את מלוא שווי ה1,500 ש"ח האלו בפרסום של פרטי המקרה המדוייק כפי שאירע בכל מקום אפשרי.

אגב, מחילה, אבל אחרי דבר כזה עוד לקחת מהם עוד רכב ? עמוד שידרה ? כבוד עצמי ? משהו ?

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

אין לי ברירה. אני חייב להתנייד והמחירון שלהם הוא נמוך (יחסית) מאחר ועובדים מול החברה שלנו. 

אילו הייתה אלטרנטיבה סבירה הייתי הולך עליה

מה שכן, לסניף הספציפי הנ״ל לא אחזור

פורסם

אני כן חושב שאתה חייב לעדכן את הגורם שחתם על העיסקה עם חברת הליסינג ( לדעתי זה לא הקצין רכב אלא רכש או כספים). זה צריך להגיע מגורם בכיר בחברה שידבר עם גורם בכיר בחברת הליסינג.
אל תעבור לסדר היום על זה. זאת חוצפה שחייבו אותך במלוא העלות של ההשתתפות העצמית.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

העברתי היום פניה לשירות הלקוחות, מנהלת תיק הלקוחות של אלקטרה (מתעסקת רק במכירה אבל מנסה את מזלי) ולמחלקת תביעות גם כן בתקווה לקבל מענה.

עד כה לא הצלחתי להגיע אליהם. אשגר פניה גם לתכנית "יהיה בסדר" בעקבות ההמלצה כאן

אתמול, אספתי רכב מסניף אשדוד של חברת ההשכרה. סיפרתי למנהל הסניף אודות המקרה וברגע ששמע שמעורב "צד ג'" היה נעול בדעתו שאלו הנהלים של החברה וכך צריך לפעול.

הגדיל ואמר כי למרות דבריה של המנהלת בסניף פתח תקווה, זה עשוי לקחת חצי שנה - עד שנה אם אראה כמה שקלים מהם כי התביעה לוקחת זמן וזה יגיע לבית משפט לתעבורה (?). כן, על לוחית של מסגרת רישוי.

לצערי אין באפשרותי להגיע לאדם שמנהל את הסכמי ההשכרה איתם. אלקו חברה עצומה בעלת 5 זרועות שונות. בלתי אפשרי להגיע אליו

אצלנו בזרוע שלנו לא קיים קצין רכב, ובתקופת החל"ת כרגע מי שאחראית על הרכבים היא בסה"כ מנהלת המשרד. אעדכן

פורסם

שמע זה סיפור הזוי, מבחינתי על גבול הגניבה. ממש מרתיח 😠

בכלל בלי קשר לעובדה שאתה לקוח קבוע שלהם. הם פשוט מנצלים את המצב האבסורדי הזה ולמעשה גובים (או גונבים) ממך 1500 ש"ח על נזק של 15 שח - פי 100!!!
דבר ראשון הייתי מפרסם את שם הסניף למען אורחי הפורום שידעו להיזהר.
דבר שני, אני לא משפטן או משהו אבל זה מרגיש מסריח והייתי שואל בפורום המשפטי כאן אם יש עילה לתביעה כי זה נשמע לא פרופורציונלי - ויש דברים שגם אם כתובים בחוזה בית המשפט יכול לבטל אותם כי הם לא סבירים בעליל.
דבר שלישי פונה לצינור לילה או יהיה בסדר כמו ש @zvit המליץ ומפרסם את המקרה כי באמת משהו חריג ביותר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...