רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 826 צפיות
שלום לכולם ברשותי אאודי איי 6 2008. עשיתי תיקון מזגן(החלפת מדחס) לפני כשבוע ואני קצת מתלבט אם התופעה שקוראת בשינוי הטמפרטורה היא תקנית או מראה על בעיה. מה שקורה כשאני מוריד טמפרטורה מ25 מעלות ל20 באופן אוטומט עוצמת האיוורור מתגברת האם זה תקין? יש לציין שהמזגן מקרר טוב מאוד אבל אני לא רואה הבדל בעוצמת הקור שיוצא מהפתחים כשאני מפעיל את המזגן על 25 מעלות או על 20. ההבדל הוא רק בעוצמת המאוורר שמשתנה. יש לציין שכן מורגש ברכב ירידה בטמפרטורה לאחר כדקה אבל שוב.. האוויר הקר שיוצא נשאר קבוע. ככה זה מרגיש לי
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כחודש התחדשתי ברנו מאגן גראנד קופה חדשה ויש לי בעיה ממש מציקה בזמן נהיגה ברכב, יש יש לי כאב לאורך כל רגל ימין ניסיתי כוונונים שונים של המושב וכלום לא עוזר. חשוב לציין שברכב השני בבית, פיג'ו 208,אני לא סובל מהבעיה וגם בנסיעת מבחן שעשיתי לפני הרכישה לא סבלתי משום כאב. אשמח לשמוע עם למישהו יש ניסיון עם דבר כזה ואיך ניתן לפתור את זה? תודה מראש Sent from my RMX2063 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, בשעה טובה קיבלנו את הרכב החדש שלנו. היום שבאתי לעשות לו שטיפה גיליתי שריטה בחלק הקדמי התחתון של הפגוש. נזכרתי שעשיתי לרכב כמה תמונות יומיים לאחר שקיבלנו אותו וניתן לראות את השריטה גם שם. פניתי לחברה והיא כמובן מתנערת מאחריות. יש איזו דרך לגרום להם לשתף פעולה?
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עכשיו שנחתם ההסכם, מתי לדעתכם אפשר יהייה לטוס ולארגן טיול גיפים שם לנו הישראלים? אני חשבתי לתכנן טיול כזה של כמה ימים לי ולבת הזוג אולי לפסח. חשבתי לעשות בוקינג לחברה הזו. מדובר על טיול של 7 ימים במדבריות היפיפיות של אבו דאבי. חלום. אמרו בחדשות שיותר זול לנפוש שם מאשר באילת. הזוי אם זה נכון. https://www.tripadvisor.com/AttractionProductReview-g294013-d15209447-Abu_Dhabi_7_Hours_Desert_Safari_with_BBQ_Camel_Ride_Sandboarding-Abu_Dhabi_Emirate.html
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 524 צפיות
מעוניינים בהשכרה של סיאט איביזה מהשנתונים האחרונים (2018 ומעלה) לטווח של 2-3 חודשים, תוכלו אולי להמליץ על חברת השכרה עם מחירים ורכבים טובים לסוג השכרה שכזה?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ניסן טוענת שמדובר בגרסה כמעט-סופית, עם מנוע v6 מוגדש, אך לא מסרה פרטים נוספים.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
-
- אחראי פורום
- 37 עוקבים
- 50 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
היי, ימי הקורונה והיותנו מפעל חיוני שעדיין עובד בזמן המגיפה פינו לנו את הזמן לפרויקט הקטן שלנו - שיפוץ מאזדה מיאטה NA שנת 98. קצת רקע: הגיעה אלינו למוסך מאזדה מיאטה NB שנת 2005 שעברה תאונה די קשה ולא היתה כשירה לשיקום או נסיעה. דין ודברים עם בעל הרכב הובילו לרכישה של שרידי הרכב למטרת חלפים. בגלל שהרכב היה מושקע מאוד ומלא בכל טוב, החלטנו שחבל "לבזבז" את החלקים שלו לתרומת איברים. חיפוש קצר מאוד, הרבה מזל וטיימינג טוב הובילו אותנו למיאטה NA שנת 98 במצב... נקרא לזה רעוע. היא היתה במושב במרכז הארץ כמה שנים, בלי טסט, בלי מנוע, בלי גיר, בלי חלקי פלסטיקה פנימית, גג קרוע. אני די בטוח שאם משרד הבריאות יחפש טוב הוא יגלה שהיא הפי…
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
-
שבוע טוב, בחמישי האחרון ירדנו לאילת, אני, האישה ואוטו קטן, קצת לנקות את הראש מהתקופה, קצת לשאוב קצת שקט לפני הסגר שבא עלינו, האישה שמכירה אותי כטיפוס סקרן/בוחן/אוהב להתנסות, הרגישה שמשהו ״מסריח״ בנסיעה הזאת, אני ״מתכנן״ משהו, כי וויתרתי על רכב משפחתי סטנדרטי והחלטתי להשכיר אחד, אז תמונה נשלחה, האישה רשמה ״אני רוצה״ (עם הרבה ה וסימני קריאה) והיא נלקחה למספר ימים, ובנינו, היא יודעת שלקחתי את הרכב על מנת שאכתוב גם סקירה לקהל הפורום, גיק משהו, I10 2020 חדשה, מרמת גימור פריים (אחת לפני האחרונה - סופרים), הגיר הזה סיקרן אותי, איים לשבור לי את הגב ברכב קטן בדרך לאילת, אבל, הסקרנות נצחה את ההיגיון, זנחתי את המשפחתית הסטנדרטית ולקח…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
רדיקאלי, אין מילה אחרת לתאר את הטרנספורמציה שיונדאי עשו עם דגם 2021 (2022 בארה״ב...) של אחד מדגמי הרכב הנמכרים ביותר פה אצלנו. היא ארוכה, רחבה, ונמוכה מהדגם אותו היא מחליפה, לטובת מראה קצת ספורטיבי יותר. בסיס הגלגלים התארך מה שאמור לשפר את מרווח הברכיים לנוסעים מאחור, ויותר מקום למזוודות שלהם בבגאז׳ (בין 545 ו620 ליטר תלוי בגרסה). עיצוב תא הנוסעים מהווה קפיצת מדרגה אמיתית בהשוואה למראה הפשוט משהו בדור הקודם, כאשר יונדאי טוענים שההשראה הגיע ממפל מים... לוח שעונים דיגיטלי בגודל 10.3 אינץ׳ כסטנדרט, ומסך מולטימדיה בגודל דומה בדגמים המאובזרים יותר כאשר הדגמים הבסיסיים יותר יזכו למסך 8 אינץ׳. השליטה על פונקציות הרכב כולל המיזוג עברו לכפ…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול האם קארפול השתתפות בדלק צריך דיווח למס הכנסה ??
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז היא לא זולה כמו שחשבנו שהיא תהיה, אבל היא כן מאובזרת מאוד. חושבים שיש ליונדאי סונטה החדשה סיכוי לשחזר את ההצלחה של הדור הקודם?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בשנת 2013 הוצאתי בגיל 18 רישיון נהיגה. אך מאז נהגתי אך ורק במכוניות עם מצלמת רוורס המקרינות על מסך המולטימדיה. מאז לימודי הנהיגה, לא יישמתי דבר הקשור בחנייה במקביל משום שנעזרתי במצלמת הרוורס ומובן ששכחתי איך למדתי לחנות במקביל. היום, אני מעוניינת ברכישת הרכב השני שלי בחיים אך לצערי אין בו מצלמת רוורס ומסך מולטימדיה. אשמח לשמוע טיפים/הדרכות איך לחנות במקביל כאשר אין מצלמה. תודה ומעריכה תשובות שיעזרו
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 628 צפיות
האם הפקחים מזינים פרטים ומבררים אם לרכב יש או אין טסט בפועל לפני שהם שמים את המדבקה על החלון ושולחים את הדוח בדואר או שהם פשוט מניחים שלרכב אין טסט לפי מצבו החיצוני וישר נותנים דוח והתראה לפינוי מיידי?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עם יש לאדם חניה פרטית בבניין אחר או במגרש אחר המרוחק מעת מהבנין שלו והוא חונה ברחוב בחניה ציבורית ומשאיר את החניה הפרטית שלו כל הזמן פנויה וכך תופס שתי חניות מה הדין לגבי מקרה כזה
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בן משפחה חושק בקורולה SENSE היברידית כמחליפה לקורולה 2007 המזדקנת (ולא בכבוד) . מסתבר כי מערכת המולטימדיה היא בהתקנה מקומית., ניחא. מכיוון שזמני ההספקה מתארכים, נשאלה השאלה האם ניתן להקדים את המסירה (הרכב בארץ) תוך ויתור על התקנות מקומיות. השאלה היא אם בכלל ניתן לדרוש זאת ואיזו מערכת מותקנת ברכב שאותה מחליף היבואן במערכת מהתקנה מקומית. הבנתי שברמת גימור SUN יש מערכת מקורית (מישהו אמר על הפנים) האם זו ברירת המחדל ב SENSE ? ושאלה למי שקנה דגמי 2020 לאחרונה, האם הותקן קודן (שגם עליו אנחנו רוצים לוותר) תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 863 צפיות
מגזין טופ גיר דירג את הפוקוס ST line בציון 9 מתוך 10!!! כרכב הכי טוב בקטגוריה. https://www.topgear.com/car-reviews/find/body/hatchback
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 595 צפיות
ראיתי אמש רכב כזה. דומה לNV הרגיל. חזית שונה. בעל הרכב משתמש למשלוחים בעיר ומאד מרוצה. הוא אומר שהטעינה מספיקה לבערך 200 קמ בפועל. מחוץ לעיר הוא לא יוצא עם זה. מי שיש לו מידע נשמח לקרא.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 741 צפיות
שלום, היום בחניה אדם מבוגר נכנס ברכב שלי, אני שמעתי רעש של מעיכה די רצינית (הוא פגע בכנף השמאלית) אך כאשר יצאתי מהרכב נוכחתי לדעת שאין שום נזק חיצוני שאני מצליח לראות בעין מלבד שפשוף של הטסה. מדובר ברכב של העבודה של Lease4u, האם יש משהו שעליי לעשות בנדון אם לא הבחנתי בנזק חיצוני או להמשיך כרגיל?
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 472 צפיות
שלום חברים היום ראיתי רנו קנגו חשמלית לחלוטין,הגרסה הארוכה, האם הולכים לשווק אותם בקרוב? מעניין כמו כן לרכב היה לוחית רישוי,של 7 ספרות,איך יתכן?רכב 2020? מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 15 עוקבים
- 64 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
שלום, העבודה שלי דורשת ממני לנהוג לא מעט במהלך היום, ורציתי לשאול אם יש איזשהו פתרון נגד שמש בחלון של הנהג? לשים איזשהו כיסוי זה מותר? שמעתי שאם אני נניח תולה איזשהו בגד וסוגר עם החלון, אז זה לא חוקי כי לא רואים אותי.
הודעה אחרונה מאת SchnitzelLova, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי להתייעץ איתכם לגבי סוגיה מול המוסך המרכזי של הונדה (רחוב שבח בתל אביב). לפני כשנה בדיוק קניתי קטנוע מסוג הונדה פורזה 300, האופנוע באחריות יצרן כשנתיים ללא הגבלת ק״מ ומד האוץ׳ מראה כרגע 9700 ק״מ, מכיוון שעברה שנה הכנסתי את האופנוע לטיפול 12k (אותו קיבלתי בחינם עם רכישת האופנוע) , הגעתי היום בבוקר והשארתי את האופנוע במוסך, לאחר כשעתיים התקשרו אליי מהמוסך ואמרו לי שיש בעיה במייסבי הגה ושהם ממליצים להחליף צמיג קידמי שאלתי מה עלות הנזק וביקשו 1100 ש״ח עבור המייסבים (אני מזכיר שהאופנוע באחריות) ועוד כ400 שח בעבור צמיג. אמרתי להם שהאופנוע באחריות ואני לא מבין למה עליי לשלם סכום כזה, לאחר דין ודברים אמרו לי שיחליפו לי את המייסבים במסגרת האחרי…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 945 צפיות
שלום, בסוף קניתי את ה MX5 כמו שמיובאת, עם גג רך. מסתבר שמותקן עליהם, כנראה ע"י דלק, מובילאיי. האם ניתן להפסיק את פעולתו באופן זמני? או לפחות את החיוויים הקוליים? ואם כבר - האם אפשר גם להפסיק את פעולת חיווי חגורה? תודתי מראש לעונה/ים כן! אני יודע! תודה על ההזהרות וההמלצות. זאת רק שאלה
הודעה אחרונה מאת g2c, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים, האם צפויות בעיות בקניית ג׳אנט חדש מחול? מדובר ספציפית על הזמנה מהאתר הזה: https://www.glynhopkin.com אציין רק שמדובר בג׳אנט שמורכב על רכבים קיימים בארץ. האם צפויה בעיה במכס עם הדבר הזה?(מעבר לעניין תשלום המכס עצמו, שאני מודע אליו). תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 38 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
תגיע בתקינה אמריקאית, עם מערכות בטיחות מקוריות בסיסיות ללא זיהוי בשטח מת ובקרת שיוט אדפטיבית. המחיר הצפוי 164500 ש"ח לרמת גימור פרמיום.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
פוסט תסכול חניות 1 2
מאת M4E- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אין זה פשוט משגע אותי שלאנשים לא אכפת מי חונה מימינך ומי חונה משמאלך! העיקר פשוט לפתוח את הדלת. רכב חדש מהחברה, בן שבועיים וזו המתנה שהשאירו לי: פתיחת דלת אופיינית של עם ישראל, כי מה אכפת להם? הם לא שומרים על שלהם, אז שאחרים ישמרו?! מה פתאום?! השאירו לי פשוט חריץ שם... פשוט אנשים נבלות ואני מאחל להם שעל כל דבר חדש שיקבלו שיהיה להם שריטה ככה מכל הלב! ונאמר אמן
הודעה אחרונה מאת aka77, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום . קיבלתי היום את האיביזה החדשה שלי (זה לא הנושא😀). שמתי לב שבזמן נסיעה בעיקר שעוזבים את הגז נניח בזמן שיוט. הגיר מידי פעם מעביר את עצמו "לניוטרל", המנוע בסל"ד סרק ונדלקת נורית אקו בלוח השעונים. הקטע שאני יודע שזה אמור לקרות במצב נסיעה אקו . ואני כל הזמן נסעתי במצב נורמל , לא בדקתי איך זה עובד במצב ספורט (לא לקחתי סיכון שהרכב יתאמץ🤓) השאלה שלי האם זה תקין שהגיר מתנהג ככה במצב נסיעה רגיל? הייתה לי איביזה 2016 לפני הרכב החדש, שזה לא היה קורה לא משנה עם האוטו במצב דרייב או ספורט. יכול להיות ששינו משהו בתוכנה של הגיר? אשמח לשמוע מעוד אנשים עם אותו רכב\גיר תודה...
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
ראיתי סדן דיזל, סטיישן X וגם 5 דלתות X
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
חוץ מחיסכון בצריכת דלק, לתיבת 8 הילוכים יש יתרונות אחרים על תיבת 6 הילוכים?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 503 צפיות
שלום, פעולת הגיר נעימה ביחס לשאר הקונצרן, במפרטים לא מצוין דגם הגיר, איפה כן ניתן לחפש דגם גיר למכוניות הקונצרן? האם מדובר בdq200 היבש או ב DQ250 הרטוב או בכלל בדגם אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת portnoyv, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 5 תגובות
- 870 צפיות
לקחתי את הרכב לעשות טסט לאחר שקניתי מאדם פרטי לא העבירו את הרכב טסט בטענה שהמנוע הוחלף וצריך שטר מכר פניתי למוכר שטוען שהוא לא יודע על שום החלפה של מנוע ואין לו שטר מכר מה אני עושה במצב כזה איך אני משיגה שטר מכר
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)