Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השתתפות בדלק קארפול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להבנתי לא - ולכן זה גם מוגבל בסכום, זאת מעבר לעובדה שמדובר בשאלת קיטבג קלאסית.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שימוש בקארפול עם אפליקציה כמו וייז (ולדעתי גם מוביט) שקיבלו אישורים מרשות המיסים - לא מצריך כלום.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעניינת הטענה שלך ,

כי באתר של וויז , בחלק של ההסכם המשפטי 
https://www.waze.com/he/carpool/legal/tos

אם תחפש את המילה מיסים , הם כותבים בפרוש שהאחריות היא עליך. על תשלום המיסים , במידה ויש. 

יש לך אסמכתא לכך שרשות המיסים החריגה את ההכנסה הזאת ? 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הם לא החריגו אותם לצורכי מס הכנסה.

הם החריגו אותם לצרכי השתתפות בהוצאות לנסיעה משותפת (קארפול)

משמע ההחרגה תקינה בהתאם לתקנות התעבורה שאוסרות הסעה בתשלום

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 שעות, Dor Azar כתב:

שלום 

רציתי לשאול האם קארפול  השתתפות בדלק צריך דיווח למס הכנסה ??

זה מה שנשאל במקור  .

לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

שימוש בקארפול עם אפליקציה כמו וייז (ולדעתי גם מוביט) שקיבלו אישורים מרשות המיסים - לא מצריך כלום.

זה מה שאתה ענית. להבנתי , לא מצריך דיווח למס הכנסה 

לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הם לא החריגו אותם לצורכי מס הכנסה.

הם החריגו אותם לצרכי השתתפות בהוצאות לנסיעה משותפת (קארפול)

משמע ההחרגה תקינה בהתאם לתקנות התעבורה שאוסרות הסעה בתשלום

וזה מה שענית עכשיו. כלומר כן מצריך דיווח למס הכנסה כחלק מהדוח השנתי על ההכנסה , והיא חייבת במס .

(יש אישור להסעה בתשלום , ועדיין יתפוס ביטוח החובה ,  זה מה שמשתמע מהתשובה השניה שלך ) 

או שלא הבנתי משהו. 

פורסם (נערך)

אם הגעת למצב שההשתתפות בהוצאות הנסיעה מצריכה דיווח למס הכנסה, אז זה כבר לא תחת המטריה של "השתתפות בהוצאות".

באופן רשמי מה שמאושר זה איסוף נוסעים במסגרת הנסיעות שאתה עושה בין כה וכה, מה שרשמית מוכר בתור "השתתפות בהוצאות נסיעה".

באופן רשמי למיטב ידיעתי חלק מהאישור שקיבלו החברות אמור להזהיר אותך אם הנסיעות שלך חורגות מתחום ה"סביר", לא בהכרח אומר שזה קורה, אבל זה אמור לקרות.

צריך הסבר יותר לעומק או שזה מספיק ברור?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 שעות, YaronNahum כתב:

מעניינת הטענה שלך ,

כי באתר של וויז , בחלק של ההסכם המשפטי 
https://www.waze.com/he/carpool/legal/tos

אם תחפש את המילה מיסים , הם כותבים בפרוש שהאחריות היא עליך. על תשלום המיסים , במידה ויש. 

יש לך אסמכתא לכך שרשות המיסים החריגה את ההכנסה הזאת ? 

זו לא הכנסה.

הכנסה זה משהו שמוגדר בפקודת המיסים באופן די ברור, כשאתה מסיע אנשים נוספים איתך כדי להקל על הוצאות הדלק זה לא הגדרת הכנסה.

אם אתה נהג שכל היום מסיע אנשים אז זה כן. (ואז גם לא תגבה 10 שקלים לכיוון נכון? אלא הרבה יותר)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ברשותך, אני אקשה עליך עוד קצת.

לפי ההגדרה באתר של וויז , הסכום המקסימלי לנסיעה הוא 50 ש"ח

נניח שאני מקבל 20 ש"ח פעמיים ביום (הלוך וחזור לעבודה ) 

בשנה זה כבר מצטבר לסכום של כ 10,000 ש"ח. 

מי שעובד כפריילנסר 

בדוח השנתי , הסכום הזה אמור להכלל ?

הרי את הוצאות הרכב המותרות מגישים למס הכנסה ומנכים את זה מההכנסה בכדי לחשב את החיוב במס.

מה זה סכום סביר ? 

הוא מוגדר באיזה מקום ? 

לפני 9 שעות, yuvalganim כתב:

זו לא הכנסה.

הכנסה זה משהו שמוגדר בפקודת המיסים באופן די ברור, כשאתה מסיע אנשים נוספים איתך כדי להקל על הוצאות הדלק זה לא הגדרת הכנסה.

אם אתה נהג שכל היום מסיע אנשים אז זה כן. (ואז גם לא תגבה 10 שקלים לכיוון נכון? אלא הרבה יותר)

לפי הפקודה 

ציטוט

"הכנסה" - סך כל הכנסתו של אדם מן המקורות המפורשים בסעיפים 2 ו-3, בצירוף סכומים שנקבע לגביהם בכל דין שדינם כהכנסה לענין פקודה זו;

בסעיף 2  כתוב 

ציטוט

(10)  השתכרות או ריווח מכל מקור אחר שאינו כלול בפסקאות (1) עד (9), אך לא הוצא מהם בפירוש ולא ניתן עליו פטור בפקודה זו או בכל דין אחר.

אני לא מסיע כל יום , מסיע פעמיים ביום , (הלוך וחזור לעבודה ) כל כיוון 20 ש"ח, בשנה אני יכול להגיע גם ל 10,000 ש"ח 

פורסם
לפני 22 שעות, yuvalganim כתב:

זו לא הכנסה.

זה כמו עם בר רפאלי - בעל הדירה שלה במגדלי משהו, נתן לה הנחה משמעותית בשכ"ד תמורת זה שהוא יכול לפרסם שהיא גרה שם, וככה להעלות את ערך הנכס.

בפועל היא לא קיבלה ממנו כסף, אבל רשויות המיסים עדיין קבעו שההטבה הזאת חייבת במס, כי היא עדיין סיפקה לו שירותי פרסום בתשלום.

הנקודה שלי שאם מס הכנסה ירצו לדפוק אותך, ויחפרו מספיק חזק, ימצאו איך.

מה שכן, סביר להניח שהם לא יתעסקו עם אדם פרטי בגלל 10-20 ש"ח ביום שהוא מקבל מהקארפול. אולי את וייז/moovit עצמם, אם יוכיחו שהם גובים עמלת תיווך על פעילות כביכול לא חוקית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה לא כמו עם בר רפאלי...לא קרוב.

לבר רפאלי היה עניין עם התושבות שלה והיא שילמה מס בחסר ובית המשפט קבע שזה היה למעשה העלמת מס.

חוץ מעניין הסבירות שבוודאי שלא יתעסקו איתך על 10 שקלים, יש פה עניין שהוא שונה במהות.

הרי השתתפות בהוצאות נסיעה זה כמו שהנהג ילך לתדלק וכל אחד יתן לו 20 שקל כדי לתת למתדלק בתחנה. 

אין פה לא הכנסה ולא שום דבר.

לפני 13 שעות, YaronNahum כתב:

אני לא מסיע כל יום , מסיע פעמיים ביום , (הלוך וחזור לעבודה ) כל כיוון 20 ש"ח, בשנה אני יכול להגיע גם ל 10,000 ש"ח 

שים לב שאם מישהו נותן לך 20 שקל לכיוון, כנראה שהדלק והבלאי של הרכב עולה לך יותר כי מדובר בדרך ארוכה.

אני מסיע כל יום מאשדוד לתל אביב והוויז מחשב לי 15 שקל לכיוון לאדם.

מעולם לא הצלחתי לקבל יותר כסף מעלות הדלק שלי לאותו החודש, זה פשוט לא יכול לקרות (אלא אם אתה ממש "עובד" בלהביא נוסעים וגם אז זה שולי).

תאר לעצמך שבסוף כל נסיעה, היית עוצר בתחנת דלק וכל נוסע היה נותן 20 שקל למתדלק בתחנה, האם אז זה היה בסדר?

הרי זה בדיוק אותו הדבר.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

אין פה לא הכנסה ולא שום דבר.

אני חולק עליך. 

העובדה שאדם אקראי שאתה אוסף ברחוב משלם באופן עקיף על דלק לא אומר שאין לך הכנסה. 

מעשית הסיכוי שמישהו ירדוף אחרי משתמשי וויז שואף לאפס. סביר להניח שאם יפתחו את התיק יעשו את זה ישירות מול וויז (או גוגל) ישראל. הדיון פה הוא נטו על תיאוריה. תיאורטית הם משחקים במגרש מאוד אפור.

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

זה אפור רק כי אי אפשר לתת את הדעת על כל סוגיה וסוגיה שיש בעולם, הרי זה לעולם לא ייגמר.

מבחינת מהות - אין פה שום אפור.

השתתפות בהוצאה דלק זו לא הכנסה, מקסימום הקטנת הוצאה.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, yuvalganim כתב:

זה אפור רק כי אי אפשר לתת את הדעת על כל סוגיה וסוגיה שיש בעולם, הרי זה לעולם לא ייגמר.

זה חלק מהכיף.

ציטוט

מבחינת מהות - אין פה שום אפור.

השתתפות בהוצאה דלק זו לא הכנסה

מה לעשות שזה לא נכון. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם
לפני 14 שעות, YaronNahum כתב:

ברשותך, אני אקשה עליך עוד קצת.

בבקשה 😘

לפי ההגדרה באתר של וויז , הסכום המקסימלי לנסיעה הוא 50 ש"ח

נניח שאני מקבל 20 ש"ח פעמיים ביום (הלוך וחזור לעבודה ) 

בשנה זה כבר מצטבר לסכום של כ 10,000 ש"ח. 

נכון

מי שעובד כפריילנסר 

בדוח השנתי , הסכום הזה אמור להכלל ?

הרי את הוצאות הרכב המותרות מגישים למס הכנסה ומנכים את זה מההכנסה בכדי לחשב את החיוב במס.

עצמאי / פרילנסר / רכב של עסק (לא ליסינג פרטי אלא רכב לשימוש העסק) - לא, בגלל שלכאורה הרכב מקבל כבר זיכוי במס כהוצאה מוכרת, וזיכוי כהוצאה מוכרת וגם החזר הוצאות (דרך וייז) זה כפל.

כמובן שבסכומים קטנים זה לא עניין אבל בסכומים גבוהים - קראו לזה פעם ביביטורס ופעם ראשונטוס אם אני לא טועה.

רכב שהנסיעות האלה שלו אינן הוצאה מוכרת - יכולים לקבל החזר הוצאות דרך וייז.

לכן הסעיף אצלם, הם לא הולכים לבדוק האם הרכב שאתה נוסע איתו ולוקח נוסע, אתה גם מגיש חשבוניות שלו בשביל הוצאה מוכרת. זו אחריותך.

מה זה סכום סביר ? 

הוא מוגדר באיזה מקום ? 

לא ממש, אבל זה אמור להיות בתחום האחריות של וייז, הם למיטב זכרוני גם אמורים להתריע לך לפני שאתה חורג מתחום ה"סביר", קצת כמו תוכניות הגלישה בסלולר.

ומנפלאות מדינת הבג"צוקרטיה, הסבירות והמידתיות, כמובן שזה לא מוגדר בשום מקום 🤣

לפני 15 שעות, YaronNahum כתב:

זה לגמרי סביר, כמה אתה מוציא באותה שנה כהוצאות רכב? רק רישוי וביטוח עוד לפני שנסעת קילומטר מסכן זה יכול להגיע גם ל-5 ו-6 אלף שקל.

תוסיף לזה טיפולים, תיקונים ודלק, אתה בקלות עובר את ה-10 אלף.

המטרה של כל הרעיון הזה הוא שלא תקבל יותר ממה שאתה מוציא, כל עוד קיבלת 10 אבל הוצאת יותר, זה בסדר.

אם קיבלת 10000 אבל הוצאת 9999 השקל הנוסף הוא נחשב כרווח, וזה כבר לא החזר הוצאות.

אבל קשה לי להאמין שנסיעה שתתן לך 20 שקל לכיוון תתבטא בהוצאות שנתיות על הרכב שהן פחות מ-10 אלף שקל.

לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

מעשית הסיכוי שמישהו ירדוף אחרי משתמשי וויז שואף לאפס. סביר להניח שאם יפתחו את התיק יעשו את זה ישירות מול וויז (או גוגל) ישראל. הדיון פה הוא נטו על תיאוריה. תיאורטית הם משחקים במגרש מאוד אפור.

ממש לא, וייז קיבלו אישור כולל מרשות המיסים להפעיל את השירות קארפול.

שזה אומר שווידאו שאין מצב שהכסף שתקבל מהקארפול יהיה יותר מהוצאות הרכב שלך.

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...