Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החצי צילון נשמע כמו פתרון לא רע בכלל.

לפני מס' שנים אני זוכר שהיה שרשור שאיזו ניידת עצרה מישהו ששם צילון בדרך לאילת, והיא ביקשה ממנה להוריד אותו. 

גם אני מופתע כל פעם מחדש שבשנת 2021 עדיין אין פתרון הולם שמגיע ישר מהיצרן לתופעה הזו של הסינוור. 

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהחלט מפתיע שלא חשבו על פתרון הולם נגד סינוור ונזקים מהשמש בזמן נהיגה.

חומר יותר שאנשים (גם כאן) לא מודעים לנזקי השמש, ובשבילם משקפי שמש מספיקים. 

ווילון חצי חלון זה הפתרון הכי טוב/בטוח - לעת עתה. 

פורסם

איך בעצם וילון חצי יותר טוב/בטוח מציפוי שקוף לחלוטין שחוסם קרינת UV וחום?

זה הפיתרון הכי טוב בטווח מחיר עד X כנראה ואז הציפוי עדיף, או שמא הציפוי לא באמת טוב? (לא מאמין שזה המצב)

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

הכוונה היא לא להשחרה של החלון, ברור שזה לא חוקי ולא עדיף.

הכוונה היא לציפוי השקוף לחלוטין, גם מבחוץ, שחוסם קרינת UV וחום וניתן ליישם אותו (באופן חוקי) על החלונות ואפילו על השמשה הקדמית.

אני לא רואה איך וילון חצי עדיף מזה, בטח מבחינה בטיחותית...

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

נתחיל בכך שהזכוכית חוסמת חלק מה-UV, ואני מניח שאתה נוהג עם חלון סגור. בשעות בהן השמש נמוכה הקרינה מופחתת גם בגלל שבירת הקרינה באטמוספרה.

על העיניים אתה מגן עם משקפי שמש.

אז נותרה הגנת זרוע שמאל. הפשוט ביותר הוא ללבוש חולצה קלה עם שרוול ארוך. אם לא מדובר בנסיעות יומיומיות ממושכות אלא בחופשה של פעם בכמה חודשים או אפילו שבועות המשימה לא קשה מדי. ואם מדובר בנסיעות יומיומיות התייחס לחולצה כאל בגד עבודה שהוא חלק מהבטיחות שלך. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה תלוי ברמת ההשחרה. כלומר יש רמות נמוכות שפחות שמים אליהם, ויש רמות השירה שגובלות בפשע- חלון שחור כמעט לגמרי בלי יכול לראות מה קורה בחוץ.

וילון חצוי זה הפתרון הטוב ביותר להגן על העיניים,פנים,ידיים בלי לגרום לנזקים או חמור יותר סינוור לתוך העין שפוגמת בשדה הראיה. 

זה רק עניין של זמן עד שהרכבים יגיעו אם ציפוי מהמפעל למניעת קרני השמש מסוכנות כמעט לחלוטין.

פורסם
לפני 9 דקות, yogev20 כתב:

זה תלוי ברמת ההשחרה. כלומר יש רמות נמוכות שפחות שמים אליהם, ויש רמות השירה שגובלות בפשע- חלון שחור כמעט לגמרי בלי יכול לראות מה קורה בחוץ.

וילון חצוי זה הפתרון הטוב ביותר להגן על העיניים,פנים,ידיים בלי לגרום לנזקים או חמור יותר סינוור לתוך העין שפוגמת בשדה הראיה. 

זה רק עניין של זמן עד שהרכבים יגיעו אם ציפוי מהמפעל למניעת קרני השמש מסוכנות כמעט לחלוטין.

בוודאי לא שחור לגמרי. זה פשע לנהוג ככה. חשבתי על השחרה מאוד עדינה משהו כמו 10 - 20 אחוז חסימה.  

פורסם
בתאריך 8.9.2020 בשעה 20:43, sperial כתב:

זה לא חוקי כיון שזה פוגע בשדה הראיה שלך. אני לא רוצה לנהוג עם שדה ראיה מוגבל, וכנראה שגם אתה. 

חלון סגור פותר את בעיית ה-UV כך שהסיכוי שתשרף קטן. מעבר לכך - הרכב משקפי שמש איכותיים מהסוג שמעוצב כמבנה הפנים וחוסם את הקרינה הישירה מהצד. אישית אני מעדיף משקפיים מקטבים.

עד כמה שזכור לי החלונות בדלתות הרכב לא חוסמות UV, רק השמשה

זה גם הסיבה שאצל אנשים שנוהגים הרבה במשך שנים רבות אפשר לעיתים לשים לב להבדלים בעור בין שתי הידיים

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

שוב, זה תלוי יצרן ודגם. אצלי גם הצדדים חוסמים uv . פחות מהשמשה הקידמית אבל עדיין חוסמים. זו גם אחת הסיבות להתעקש על חלון מקורי במקרה תאונה.
יש הרבה דברים שעין אנושית לא רואה

פורסם (נערך)

אכן אם אני זוכר נכון השמשה הקדמית חוסמת משהו כמו 99% מהקרינת UV, ובמקרה של החלפה יש סיכוי לא קטן שתקבל בלי שום סינון ובעצם שמשה שלא עומדת בתקנים.

ולגבי החלונות בדלתות, אולי במקרים מסויימים יש באמת חסימה מסויימת, אבל ממש לא תמיד ועדיף לצאת מנקודת הנחה שאין, ולהתקין מסנן קרינה ליתר בטחון(השחרה איכותית של החלונות או ציפוי ללא השחרה שרק חוסם UV)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

SchnitzelLova

החוק לא מאשר גם 20 אחוז. נכון שלא תמיד שמים לב, וגם הרכב כן עובר טסט

עדיין זה כבר עניין אישי של כל אחד, עד כמה הוא מעוניין לקחת סיכון. (אישית מעדיף שלא)

ik3

אם השמשות היו מגינות מקרינה UV באופן מושלם, כל היד השמאלית שלי לא הייתה כהה.

הם לא. 

חבל שנתלים כל הזמן (חלק מהחברים) באג'נדה מסוימת (חוק או לא) בלי יכולת להביט יותר לעומק (תמונה יותר רחבה) מי שסובל משמש ישירה בפנים (בפעם המאה, משקפי שמש לא מגינות על הפנים, בקושי על העיניים) ומודע לנזקים שהיא גורמת לאורך שנים, שינסה למנוע את הנזק עד כמה שאפשר, כדי להקל על הנהיגה.

מי שרוצה לסבול/להיצלות ולחשוב שאם הוא מרכיב משקפי שמש, הוא מוגן באופן מוחלט - מוזמן להמשיך לקבל כוויות מסוכנות בפנים/צוואר ובידיים. 

פורסם

השמשה הקדמית מנחיתה את קרחנת ה-UV בסדר גודל של 95% ומעלה. הצדדית פחות, סדר גודל של 75%. 

הפנים מקבלים את עיקר האור דרך השמשה הקדמית, כך שה-UV מסונן. כדי שהקרינה תגיע לפנים דרך השמשה הצדדית השמש צריכה להיות די נמוכה. הזרוע אכן מקבלת קרינה גם כאשר השמש גבוהה, אבל שרוול פותר את הבעיה.

כמובן שמדובר ברכב פרטי, בסוגי רכב אחרים המצב שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...