Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

סוכך שמש שניתן להסטה לחלון הצד אינו דבר נדיר.

@vadim6385 הפס הכחול שאתה מתאר בנובירה היה מקובל מאד לפני מספר עשורים אם בדרך כלל ירוק, היה אפשר לרכוש פס להדבקה או להתקין סוכך בדומה למגיני רוח אולם מעל השמשה הקדמית.

בעשורים האחרונים שטח השמשות גדל, אבל מקובלת השחרה של השוליים העליונים של השמשה הקדמית.

כל שמשה מגנה בפני קרינת UV, אם כי בדרגות שונות לפי החומר והעובי.

משקפי שמש לראיה מרחוק כפי שתאר נהג הלילה מקובלים, שני בנים שלי משתמשים בכאלה. אפשרות נוספת היא עדשות כהות המותקנת עם קפיץ, מוכרות כ-clip-on, לדעתי אפשר להשיג בכל חנות אופטיקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 שעות, yogev20 כתב:

האמת זו שאלה שאני שואל את עצמי הרבה שנים, למה הסוכך שמש לא זז לצד

היצרן חסך 57 סנט בעלויות ייצור

לפני 2 שעות, Night Driver כתב:

השמש בפנים כל כך מפריעה לך (היא מגיעה לפנים רק בשעות הבוקר המוקדמות ושעות עות אחר הצהריים כשהשמש נמוכה ולא חזקה) אין דרך אחרת חוץ מרעלה.

אלה בדיוק השעות שבהן נוסעים לעבודה בבוקר וחוזרים בערב.

הפתרון זה - במקום לעבוד פשוט תהיה עשיר 😃

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה מצחיק אבל אני בכל נסיעה מתעצבן שהסוכך לא יותר ארוך. (זה נראה לי משהו כאלו טבעי שלא ברור למה דילגו עליו)

לגבי שעות עבודה, מי שלא יצא מאילת בשעות 15.00 שהשמש תוקפת  את צד שמאל לאורך שעתיים מלאות

לא יודע איזה סיוט זה. הווילון שמסתיר חצי חלון,שמאפשר לראות את המראה השמאלית בביטחון מלא

לא מבין איזה הבדל זה באיכות נהיגה עם ווילון או בלי.

פורסם

אני יוצא לעבודה לפני השמש אבל יצא לי לחזור מאילת בשות אחר הצהריים לא פעם. לא כזה נורא.

מה שכן, אתה מרגיש טוב את ההבדל בקרינה בין חלון סגור לפתוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוקר טוב

יש ציפוי ננו לחלונות שקוף לגמרי, גוון החלון נשאר מקורי.

מוריד את החום ב 50 אחוז דרכו,

מפסיק את תופעות הצריבה בידיים , פנים, רגליים,

עלות לא יקרה לחלון.

פורסם

זה גם פתרון טוב (כתבת אותו דף אחורה) אך לא כולם מוכנים להשקיע בציפויים

כי זה נראה להם דבר לא הכרחי. זה כמו שתגיד לאנשים שמחזיקים רכבים חדשים בסכומים

שמגיעים ל - 180K למרות שהרוב בהלוואות/מימון העיקר להחזיק רכב חדש בחנייה.(אבל זה דיון אחר)

מטפלים ברכב בזמן במוסך המרכזי כמובן, ולא חוסכים אגורה על טיפולים. אבל זה שהרכב מלא הולוגרמות מעל הצבע, ובפנים מוזנח ברמות שקשה לראות, תגיד להם טיפול ננו, הם יעקמו את הפנים ויגידו "חבל על הכסף" הבעיה שזה לא מצחיק אלא עצוב. כן כן תרבות מוטורית. 

בכל אופן, כיסוי חצי חלון נשלף, זהו פתרון הכי טוב, והכי זול, לכל דורש. 

פורסם (נערך)

מתוך תקנות התעבורה:

ציטוט

תק' (מס' 2)  תשס"א-2001

(ד)  לא ינהג אדם רכב שבו הוגבלה בכל אופן שהוא, למעט הגבלה זניחה, יכולתו לראות את הדרך והתנועה בה מן השמשה הקדמית של הרכב או האחורית או זו שלצד הנהג או זו שלצד הנוסע במושב הקדמי.

התקנה קצת עמומה ונתונה לפרשנות.

וגם

ציטוט

שמשות תק' תשמ"ו-1985 תק' תשנ"א-1990

356. (א)  ברכב מנועי יותקנו שמשות כמפורט בחלק ג' בתוספת השניה, שיהיו במצב תקין ושיאפשרו ראייה ברורה דרכן.

ומוצמדת גם עבירה בחנ"א, שבצידה קנס 500 ש"ח ללא נקודות:

image.thumb.png.3406b96b739ec1de1a62a845999e248f.png

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וכי למה? זו בדיוק הבעיה - ההגדרות מאוד נזילות. אלא אם מישהו יביא כאן פסיקות שהגדירו בצורה יותר מדוייקת. אולי כדאי לפתוח שרשור בפורום המשפטי.

פורסם

התמונות של רכבים (במיוחד וולוו 240) עטופות מסביב עם ווילון עבה וצבעוני כמו של בית (עדה מסוימת אהבה את זה) שבפנים הייתי מרגיש קלאוסטרופוביה מלחיצה (שכנים היו לוקחים אותי) מעלה בי נוסטלגיה מצחיקה.(לא מוצא תמונות ברשת) אבל לזכותם אפשר לומר שהרכבים שלהם היו שמורים ברמה מעוררת הערצה. (מבחינתי)  טופ קאר עדיין עושים ווילונות כאלה. (לנהגי מיניבוסים כנראה)

עם 240 ירדנו כל החבר'ה לאילת (הרכב הרגיש כמו טנק מרכבה, חוויה) למזלי זה היה רכב

נקי מווילונות. (של חבר) 

יש את האפשרות לרשת בהדבקה, שוב זה משהו קבוע, ועדיף משהו נייד. (חצי)

( רק שהשמש לא תפריע, ושגם אין בעיה חוקית)

פורסם

מניסיון אישי בעבר הרחוק בשימוש ברשת בהדבקה כמודגם בסרטון מעלה,

היא מפריעה בהשתלבות בכביש (הפריעה לצפייה בבעד לחלון הצדדי האחורי הימני).
כמו כן הפריעה לנוסעים במושב האחורי ולכן הורדה לאחר שימוש של שבוע בלבד.

ברכב הנ"ל הייתה רשת נגללת בחלון האחורי שלא הפריעה את שדה הראיה מאחור. 

פורסם

לכן אני אומר וטוען שוב ושוב, ווילון חצוי ונייד לצד הנהג. ככה נהגתי שנים 

בלי שום בעיה או הפרעה לשדה הראויה.  (צד ימין מהנהג היה נקי, כולל שאר הרכב)

עכשיו אני נזכר שאני נוהג שנים עם ווילון אחורי קבוע, כי זה יפה מבחינתי. (בכל הרכבים הייתי מתקין)

וזה ברכב שאין חיישני רוורס, ובטח שלא מצלמה. לא יכול לומר שזה לא מפריע לשדה הראיה, בהחלט שכן.

ווילון חצוי לצד הנהג, בהחלט שלא. 

• תוכן חדש...