רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מוכרים רכב? תצטרכו לדווח על מחיר העסקה ועל הקילומטרז' משרד התחבורה מגייס את הדואר ליצירת מחירון חדש בשוק הרכב הישראלי. במעמד העברת הבעלות יתבקשו המוכר והקונה לדווח בכמה נמכר הרכב וכמה קילומטרים נסע. השרה רגב: "לציבור הישראלי מגיע מחירון מהימן המציג מחיר ריאלי של הרכב ולא מייצג את האינטרסים של חברות הביטוח". דואר ישראל מצטרפת ליוזמה של שרת התחבורה מירי רגב, לייצר מחירון חדש בשוק הרכב הישראלי, אשר יתחרה במחירון הרכב המשומש של לוי יצחק. כך על פי הודעת משרד התחבורה. על פי ההודעה, המוכר והקונה "יתבקשו" במעמד העסקה, כלומר בעת מכירת הרכב והעברת הבעלות, לדווח בדיוק כמה כסף החליף ידיים וכמה קילומטרים נסע הרכב. לדברי השרה רגב: "כל מי שקנה או מכר פע…
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
תחילת שיווק - סיאט אטקה 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
צ'מפיון מוטורס משיקה את מתיחת הפנים של סיאט אטקה. עם עיצוב מעודכן ואבזור משופר, האם הפעם הוא יצליח להתעלות על המתחרים שלו?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
לפני כשנה נפרדנו בצער רב מהמאזדה 6 סטיישן שהייתה לנו וירשנו את הטויוטה פריוס של חמי. אני ואשתי לא התחברנו לפריוס מהרגע הראשון. הבעיה היחידה הייתה הביצועים של הרכב, המעבר מהמאזדה לפריוס היה מעבר דרסטי מדיי. בנוסף, הסעיף שבו הפריוס מצטיינת בו, צריכת הדלק, חסך לנו רק 100 ש"ח בסעיף הוצאות הדלק עבור הנסועה של אשתי. לכן פרסמתי את הרכב ולמזלי לאחר הרבה קשקשנים הגיע בחור שידע להעריך את המצב של הרכב והוא נמכר מעט מתחת למחירון המשוכלל. גייסנו את הטויוטה הותיקה של המשפחה שתשמש כרכב חליפי ויצאנו למסע למציאת רכב מעניין יותר. הדרישות היו שנתון 2014 ומעלה, תקציב בין 60 ל-80 אלף ש"ח ותא מטען מכובד. מערכות בטיחות יהיו בונוס, אין הגבלה על סוג תיבת ההילוכים, עדיפות להימנע ממנועים ע…
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
בעיר, ובכביש המהיר? ומה יותר חשוב לחסכון המהירות או הסל"ד?
הודעה אחרונה מאת me5000, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אני נורא מבולבל ולא מצליח לתפוס את משרד הרישוי מזה כמה ימים. זה די קריטי כי אין לי כח להתעסק עם 2 טסטים בשנה. הרכב הינו מודל 07/2002. האם כשאעביר בע"ה טסט בשנת 2021 - הטסטס יהיה לחצי שנה או לשנה שלמה? מחיפוש ברשת מצאתי חלק התמוכים בהחל מ19 שנה, והחל מ20 שנה החל מ19 שנה: על החלון של מכון טסטים "מבדק" בפתח תקווה. https://he.wikipedia.org/wiki/מבחן_רישוי_שנתי_לרכב https://www.dynamometer.co.il/בדיקת-רישוי-שנתי-טסט/ http://www.m-rishuy.org/?CategoryID=95&ArticleID=151 החל מ20 שנה: https://he.wikipedia.org/wiki/מבחן_רישוי_שנתי_לרכב תודה!
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
מכירים את זה בטח. זה מופיע ברשימת האבזור של הרכב, תכונה, מאפיין, מוצר, שהפך להיות מין סטנדרט נדרש או מועדף, ות'כלס... לא נותן כלום. שמתי לב לזה לאחרונה, כשקניתי סלולרי, ושקללתי רשימת תכונות שבכלל לא משנות דבר. למשל, ממה עשוי הטלפון. ת'כלס, הרב שמים מגן, אז מה זה בכלל משנה?! ברכבים הרשימה החלקית שלי היא: 1. בקרת אקלים. לא מבין מה זה משנה אם אתה מגדיר "יותר קר/חם" במדד מספרי של טמפ' או ע"י סיבוב חוגה? ת'כלס, זה רק נתן ליצרנים מסויימים תירוץ לנטוש את החוגה עבור בקרה מעצבנת מבוססת כפתורים. ותת הפיצ'ר, בקרה מפוצלת. זה בגלל שהנוסע לידך יושב באזור אקלימי אחר לגמרי... 2. זמזם שמזכיר לכבות את האור. למה שפשוט לא ייכבו האורות עם הסוויץ'?! זה מסו…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אז כידוע,הנהג הישראלי צופר לא מעט,בלשון המעטה,ובהרבה מקרים לא כדי למנוע סכנה מיידית,אז חשבתי למיין את סוגי הצפירות ששמעתי לפי קטגוריות,שמות ונושאים,ולשאול האם גם נהגי הפורום חוטאים מדי פעם בצפירות מעין אלו,או באיזה סוג של צפירות יצא לכם להיתקל הכי הרבה. צפירה מסוג 1-לצפירות מהסוג הראשון הן צפירות מהסוג של:"גבר\אחי,אני מחכה לך למטה למטה ,תירד,סחבק מחכה כבר שעה(למרות שהרבה פעמים בפועל הוא רק הגיע)"-אלה סוג הצפירות הקלאסיות שלפעמים מעירות את השכונה,כשאדון נהגוס רוצה להודיע לחבר שלו שהוא כבר למטה ומחכה לו עם הרכב ושיזדרז כבר,בדרך כלל מלווה בכמה ביפים קצובים,שתיים או שלוש בהתחלה,ואחר כך יותר ויותר ככל שהחבר מתעכב. צפירה שנייה היא צפירה מהסוג של:"מה העינ…
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 733 צפיות
השאלה בכותרת , אבא שלי רוצה לקנות מזדה 2 חדשה . מדי פעם אני רואה תגובות של גולשים שעובדים במכירות של יבואנים , אני זוכר שיש פה מישהו מוולוו ומישהו מאינפיניטי שעוזרים פה ושם לגולשים שכותבים בפורום. מחר בבוקר הוא מתכנן להגיע לסניף מזדה בתל אביב והשאלה אם יש מישהו מהפורום שאפשר דרכו לקבל מחיר טוב יותר או הטבות כלשהן .
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
תחילת שיווק: DS7 אי-טנס 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לובינסקי משיקה את גרסת ה-300 כ"ס, 4X4, פלאג-אין הייבריד של ה-DS7 שמהווה עוד צעד לכיוון היותה של DS יצרנית פרימיום "מיינסטרים".
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 587 צפיות
שלום, מכרתי את הרכב, האם החוק מחייב אותי לוודא שהוקנה עשה ביטוח טרם הרכישה או שכל מה שיקרה לרכב לאחר קנייתו חלה עליוו? אשמח למידע בעניין. תודה.
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 989 צפיות
אנחנו חוזרים לישראל אחרי שנתיים באירופה ומתכננים לרכוש רכב חדש. פניתי לחברת WeSure והם דורשים אישור היעדר תביעות בישראל כתנאי לקבלת ביטוח. אני יכול להשיג אישור כזה מהמדינה בה אני גר עכשיו על השנתיים האחרונות, אבל הוא לא בישראל ולא בעברית... יש למישהו ניסיון עם סיטואציה כזו? זו בעיה שאני צפוי להתקל בה גם בחברות אחרות? תודה!
הודעה אחרונה מאת bohad, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 843 צפיות
מה זה מודבק על ההגה ? אפשר להוציא ? מצרף תמונה
הודעה אחרונה מאת asix, -
-
שלום לכולכם. שאלה מסקרנת. תקנו אותי אם אני טועה. המכונאי אומר שמכוניות מלפני 18 שנה ויותר, היו בעלי מכניקה הרבה יותר טובה ואיכותית (מנסיון של 30 שנות מכונאות) היום יש להם חסרון יחידי שהן ישנות ומחלידות. למה היום יצרני מהמכוניות לא נותנים כזו איכות כמו פעם. הכל כדי לחסוך? לא פלא שרואים בפרוקיות, 323 שנת 95' שוכבת לצד C4 2007 שסיימה את תפקידה. אשמח לתובנות. תודה.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
באתר של רנו כתוב שלא, אבל באתר אוטו למשל, כתוב שכן.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 591 צפיות
יבואנית רכבי סיאט - צ'מפיון מוטורס, התחילה בשיווק של הרכב סיאט אטקה המחודש שלאחר מתיחת הפנים. דגם 'סטייל' מחירו כ- 144 אלף שקלים. דגם ה- XP מחירו כ- 164 אלף שקלים. דגם ה- FR מחירו כ- 169 אלף שקלים.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
בתור מישהו שעבר ילדות לא פשוטה עם כינויי גנאי (וופל, פאזל, רוסי מסריח אמא ש'ך ****) אני יודע שלא יפה לצחוק על שמות, אבל כשניסאן מיקרה "N-ספורט" הגיעה למבחן עם בלמי תוף מאחורה, חוש האירוניה המפותח-יתר-על-המידה שלי התפרץ ולא יכולתי להתאפק. לא יפה, פבל, לא יפה. ילד רע.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
לקחתי ליסינג חברה. התכנון עוד היה לפני הקורונה. קיבלתי לפני חודשיים. בקיצור- 1. רכב חברה חדש מלא גינגים בגג בעיקר וגם במכסה מנוע. בשטיפה הראשונה הראו לי אותם, טענו שזה חלודה. לקחתי אותו לאחראי אצלנו כשהייתי בעבודה והראו לי שהם יורדים בשפשוף. למה שאני אשפשף? בגלל זה לקחתי ליסינג. האם סביר לדרוש מהם החזר הוצאות על שטיפה נורמלית - הכוונה מהחברת ליסינג ישירות (אחת הגדולות ולא האהובה ביותר בפורום) ? נראה לי לא לעניין להגיש את זה דרך החזר הוצאות עסקיות (מעבר לחוקיות שצריך לברר על זה). האם לשלוח להם אמייל אזהרה על מצב הצבע המתדרדר? 2. איך שוטפים רכב ליסינג באופן סביר? ואיפה עושים זאת באיזור המרכז? לחברה מנוי באוטוקייר. בפירוט - זה רכב …
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
אין פה מישהו שלא מכיר את הסיפור הזה: מותג נחשק, עצום, גדול, אגדי, איקוני, שמייצר מכונות נוטפות תשוקה, פאר, או ביצועים. כזה שגברים רוצים אותו, מותגים רוצים להיות במקומו ונשים טוענות ש"זה כחול... לא?". מותג כמו מייבאך, שהתדרדר לכדי רמת גימור, או פולסטאר, שממותג מירוצים הפך ליצרן של קרוסאובר חשמלי נטול כל סקס אפיל, שלא לדבר על MG או למבורגיני שהפכו לקליפות של מה שהן היו פעם. אבל כזה דבר עדיין לא ראיתי. פרודרייב, יצרנית חבילות ביצועים לאינספור מותגים ובראשם סובארו, זוכת ראלי, טיונרית מכונית מרוצים, ובשלב מסוים אפילו שותפה פעילה בפיתוח של דגם קונספט על בסיס איזו STI כלשהי, ייצרה את זה: ואת ההודעה מלאה על היופי הזה אתם יכולים לקרוא כאן (…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 793 צפיות
שלום לחברי הפורום,זה הפוסט הראשון שלי באתר. הבנתי שפה אני יכול אולי לקבל חוות דעת הכוונה לגבי הרכב. אז ככה,לאחרונה קניתי רנו קליאו 2017 מיד ראשונה,פרטית.מכיר את הבעלים היטב וזה ממש נתן לי ביטחון לרכוש את הרכב ממנו.קילומטראז' 45k. אוטומטי. הרכב בלי תאונות כמובן ואין לו עבר בעייתי,זה הרכב הראשון שלי,אחרי חיפוש של חודשיים ובחירת רכב נכון,וכמה נסיעות מבחן,התאהבתי בקלאיו הזאת. נכון לעכשיו,הרכב נוסע ומתפקד מעולה,נהנה מכול רגע איתו. העניין הוא שלפני הרכישה ידעתי שאם אני אקח רכב צרפתי ומבחינת תיקונים שאומרים שהם יחסית גבוהים ואני חייב להגיד שאין לי גם ככה הרבה ידע ברכבים ועוד רכב ראשון אולי הייתי צריך לקחת כול רכב רק לא צרפתי. אבל עדיין קניתי,למרות שהייתי…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שאלה להוציא היתר הדרכה ללימוד נהיגה של בן משפחה מדרגה ראשונה במקום שילמד אצל מורה, מדובר על בירקרטיה ופרצדורה וכאבי ראש? כגון אישור מהמרב"ד? לצורך קבלת אישור?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי , על הפרסום - https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/חדש-בישראל-2020-סוזוקי-ויטרה-1-4-טורבו-עם-מערכות-בטיחות-מתקדמות-ודגם-4x4 סוזוקי סוף סוף החליטו להביא רכב עם מערכות בטיחות מקוריות .
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 698 צפיות
האם אני יכול לשים לה גלגלים עם החתך הנמוך? (לא יודע איך קוראים לצמיגים האלה) אין סיבה מיוחדת זה סתם מייפה את הרכב
הודעה אחרונה מאת bati357, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חודשים רבים אחרי שהיבואן הכריז שבכוונתו לשווק אותה (ובאיחור אופנתי כנראה בחסות הקורונה) עלתה יחידה ראשונה של גירסת טיוטה לסיטרואן ברלינגו הלא היה הטויוטה פרואייס סיטי. מבחר הדגמים ומחירים כנראה יהיו די דומים לאחות מבית סיטרואן עם שינויים קלים במפרט. מעניין אם יוניון מוטורס יצליחו לרכוש לעצמם נתח שוק בקטגוריה שבשנים האחרונות נשלטת כמעט לחלוטין ע"י סיטרואן.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 542 צפיות
יש למישהו מושג לגבי תאריך השקה בארץ? רמות גימור? מחירים וכו? ראיתי שמישהו פרסם שכרגע עלתה על הכביש יחידה אחת בצבע אדום לצורה בדיקות תקינות, אישורים וכו.. יש חדש בנושא? אשמח למידע..
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
באופן לא ממש מפתיע גם גירסת הפלאג-יאן של DS7 בדרך אלינו בתצורה מאד דומה לזאת של ה-3008. מנוע בנזין 200 כ"ס משולב עם שני מנועים חשמלים בני 109 כ"ס כל-אחד והנעה כפולה. סה"כ הספק משולב של 300 כ"ס ומומנט מכובד של של 45.9 קג"מ כל זה משודרך לתיבת הילוכים חדשה בת 8 מהירויות. קיבולת הסוללה של המערכת ההברידית היא 13.2KWh ומאפשרת נסיעה של כ-50 ק"מ על חשמל בלבד (לפי תקן WLTP) הסוללה יכולת להטען תוך שעתיים בעמדה ייעודית 32A או תוך 8 שעות בשקע רגיל. כל הטוב הזה יוכל להיות שלכם תמורת 324990 ש"ח בלבד, לא נראה שתמכר כמות משמעותית מהדגם הזה במחיר הנקוב, אבל גם לא נראה לי שתהיה ליבואן הקצאה משמעותית.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 627 צפיות
שלום, באמת לא מבין מה ההיגיון לייצר דגמים מיושנים, למשל יש כמה יצרנים ברוסיה שמייצרים דגמים שפותחו לפני 40 שנה! מה ההיגיון לשפר כול שנה דגם שהבסיס שלו כול כך מיושן? לא יותר פשוט לקנות את הפס יצור או התכניות של דגמים קצת יותר חדשים מיצרנים יפנים/אירופאים? למשל חברת UAZ מייצרת כמה דגמים של רכבי שטח שפותחו בשנות ה70, לא יותר פשוט לייצר מיצובישי פאגרו או טויוטה פראדו מכמה דגמים אחורה? פאגרו משנות ה2000 יהיה הרבה יותר טוב בכול תחום. ראיתי סרטון של בלוגר שקנה רכב UAZ PATRIOT חדש, שנחשב לדגם הכי מתקדם שלהם, ופירק אותו, אפילו שהרכב היה חדש לגמרי כבר היו מקומות שהתחילו להחליד, צינורות לא מחוזקים טוב, דלתות שלא נסגרות טוב.... כדי שהרכב הזה יהפו…
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
משהו אחד טוב שיצא מהקורונה הוא שכמעט כל ההשקות והאירועים עברו להיות משודרים אונליין, ולא צריך להיות סופר מקובלים/מפורסמים/אהובים כדי לקבל הזמנות לראות את החשיפות ראשונים. מחר תשיק מרצדס את ה-S קלאס החדשה (לגמרי, כן? דור חדש לחלוטין) אונליין ואתם מוזמנים להצטרף להשקה ולצפות בה ראשונים. https://media.mercedes-benz.com/s-class?csref=WP-Announcement_HQ_M_S-Class_PI
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
יש צפי?
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
סיפור שהיה וכך היה, אז אתמול פירסמתי כאן פוסט על חיפוש תחנת דלק באיזור ראש העין/כפר קאסם עדיפות שיהיה גם שטיפה במחיר. מאחר רק אחד ענה לי כאן (ותודה רבה לו אבל כבר הייתי בבית כשהוא הגיב), כשהגעתי לראש העין, בדקתי תחנות דלק באיזור. פתאום מופיע לי תחנת דלק של דלק בג'לג'וליה ומה רשום לי בצד?? 5 ש"ח לליטר דלק. סבבה, 12 דקות נסיעה נסעתי לי. מגיע לתחנה ו...הפתעה, 5.45 לליטר דלק!! מחיר מלא....כבר תידלקתי והתבאסתי רצח, כי כבר יכלתי למשוך את זה במחיר הזה ולתדלק בכביש הטייסים ליד הבית שלי ועל הדרך לשטוף את האוטו ב5 ש"ח שם. קיצר, לא להסתמך על מחירי waze השיקריים בשום אופן!! ראו הוזהרתם! שבת שלום שתהיה שבת נטולת רמאויות כגון …
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
זה היה על סקודה קודיאק...
הודעה אחרונה מאת SlowRide,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)