Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, aviaviavi כתב:

לדעתי בימינו אנו בכלל אין מקום לשאלות האלה, אלה דיונים לצורך כלום ושום דבר.

כל רכב מהעשר עד חמש עשרה שנים האחרונות מצויד במחשב דרך שיודע לחשב צריכת דלק רגעית(גם אם לא מדויקת על המיליליטר) + בקרת שיוט(אמנם פחות אבל עדיין מספיק נפוץ)

קח את הרכב בשעות הלילה, סע לכביש מהיר באיזור מישורי ככל האפשר ותתחיל לנסוע במהירות קבועה של 85-90 ותעלה בהדרגה כל כמה קילומטרים בודדים ותגיע למסקנה לבד באיזו מהירות הכי חסכוני לנסוע

אם כבר הדרך הנכונה היא לאפס את הצריכת דלק ממוצעת ולשים בקרת שיוט לאורך 10 קמ קבועים בערך, כל פעם במהירות אחרת.

זה שתעלה או תוריד מהירות בקטע כביש שונה לא יעזור לך, כי לא הכל מישורי.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אין תשובה אוניברסלית לזה, הכי טוב זה לבדוק בעצמך על ידי מחשב הרכב.

יכול רק להוסיף שהיה לי רכב שב80 קמ"ש היה פחות חסכוני מ90 ולדעתי אפילו 100 קמ"ש.

יש רכבים שנסיעה ב120 תהיה פחות חסכונית מאשר ב100, אבל ההבדל יהיה מאוד זניח לעומת רכבים שכל 10 קמ"ש יותר מגדיל בצורה משמעותית את הצריכה.

סתם לדוגמא:

רכב A צורך 15 ק"מ לליטר בנסיעה על 100 קמ"ש, אבל בנסיעה על 110 קמ"ש צורך 13 ק"מ לליטר .

רכב B צורך 15 ק"מ לליטר בנסיעה על 100 קמ"ש, אבל בנסיעה על 110 קמ"ש צורך 14.3 ק"מ לליטר.

סביר להניח שברכב A רוב האנשים ינסעו על 100 כי ההבדל בצריכה משמעותי, אבל ברכב B עדיין משתלם לנסוע על 110.

• אהבתי 1

They are trying to ban me...

פורסם

אגב עוד משהו חשוב, לפני שאתה מתחיל לחשב את נקודת האופטימום בחיסכון -אם זה 95 או 100 קמ"ש, חשוב הרבה יותר ההתנהלות שלך במקטעים שבהם התנועה לא זורמת(רמזורים, עצירות, עומס וכו').

צריכת הדלק משמעותית גבוהה יותר ביציאה מעמידה, מאשר בשיוט בהילוך הגבוה ביותר

אם אתה אחד שדוהר לקראת רמזורים אדומים, מנסה לסגור כול מטר פנוי במהירות האפשרית ברכב מקדימה בעומס תנועה, לא קורא נכון את התנועה ולא מוריד מהירות בהתאם, אז לצערי, אתה תשפר את צריכת הדלק באופן מאוד שולי.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

מנסיון של שנים והרבה רכבים שעברו תחתי

שים ניוטרל בירידות , ותדלק כל פעם ב 100 שקל , חסכון מובטח!

במיוחד אם אתה מאיזור ירושלים כמוני

🤣🤣🤣

עריכה אחרונה על ידי KingLBJ23
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 2
פורסם

העניין הוא שהאוטו ישן ( סוזוקי ספלאש) אז המחשב דרך שלו ממש לא מדויק לגבי הצריכה , בעיה שניה האוטו  מאיץ לאט אז אני נאלץ לעשות "קיק דאון" בכל רמזור כדי לא לבאס את אלה שמאחוריי. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, KingLBJ23 כתב:

שים ניוטרל בירידות , ותדלק כל פעם ב 100 שקל , חסכון מובטח!

למה להטעות ?  אם מעבירים לניוטרל בירידה - אז המנוע נזקק לדלק כדי להמשיך להסתובב ולמעשה הצריכה גדלה.

בירידות לצורך חיסכון בדלק יש כמובן לכבות את המנוע.  זה גם מבטיח מהירות סופית גדולה יותר, וכנראה גם סוף קרוב יותר.

👅

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • מצחיק 2
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בירידות, לצורך חיסכון כבה את המנוע וקפוץ מהרכב כדי להפחית משקל מיותר.

• מצחיק 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

הפוך לפני הירידה שיאסוף טרמפיסטים ובעליה שיוריד אותם, ככה גם נוכל לרכז קבוצות של אנשים חסרי מכוניות במקומות נמוכים שיהיה קל יותר לטפל במפגע הזה כשיגיע הצונאמי:screwy::screwy:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 51 דקות, SlowRide כתב:

אני שוקל 130 ולפעמים אני תוהה כמה דלק הייתי חוסך אם הייתי שוקל 80 lol

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם זה יעודד אותך אני מוכן להראות לך איך עם רק 70 קילו הרכב שלך צורך פי 5 😁

• מצחיק 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• תוכן חדש...