רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם יש כלל שבכל רכב ליסינג (פרטי או ליסינג חברה) לוחית הזיהוי כוללת את שם חברת הליסינג ויש מאחור מדבקה של החברה, ואז בעצם תמיד אפשר לדעת שהרכב הוא מליסינג ? הרבה רכבי ליסינג נמכרים אחרי תקופת הליסינג (ללקוח של הליסינג או למישהו אחר). האם ברגע לפני המכירה חברת הליסינג מסירה את הסממנים שלה (למשל את לוחית הזיהוי) ?
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
-
ראשית התלבטנו בין 3 מכוניות אוטלנדר,טוראן,וורסו.נכנסנו לשלושת הסוכנויות שבאזור קניון איילון ברמת גן.בצ'מפיון אף אחד לא ניגש אלי,אמרו לי תחכה ליד האוטו,אחרי רבע שעה שלא יתיחסו,הלכתי.במיציבושי,היחס היה מעולה,אבל לא אהבנו את האוטו(אולי זה טעות),בטויוטה התיחסו בסדר גמור,אבל לא היו להוטים לסגור עסקה כמו במיציבושי,בסופו של דבר כאמור הזמנו טויוטה ורסו,נתנו במתנה,עוד מפתח שלט,מכבה אורות אוטומטי,חיישני רוורס,קודן,ואגרת רישוי על סך 2070 עליהם.האוטו היה מוכן תוך 10 ימים.הגעתי קבלו אותי יפה,הסבירו על כל המערכות בצורה מצויינת,בקשתי מראה גדולה ,הביאו לי,ואז שניה לפני שאנחנו נפרדים,שער החניה שהיה צמוד לאוטו מקדימה נפתח,ירדתי מהאוטו עשיתי סיבוב וגיליתי סריטה קטנה בפלסטיק מקדימה(האם ניסו …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
קונה רכב מאדם נכה 1 2
מאת TIB-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראשית, העלתי כמה פוסטים קודמים פה (לא משנה התוכן שלהם). אבל למי שכבר ראה את התוכן, תודה על העזרה. מצאתי רכב שעומד בתקציב שלי, הייתי עם אחי שבדק אותו חיצונית ואת כל הדבר שצריך לשים לב אליהם. טויוטה יאריס 2010 תקין לגמרי, עם ק"מ טוב (95,000), שנה קצת ישנה אבל הרכב עובד טוב. עשיתי נסיעת מבחן והרכב נסע חלק בלי רעשים, מזגן עובד טוב, לקחנו לבדיקה גם תקין. כמובן שיש בלאי "טבעי" שבא עם השנים, לא משהו רציני. עכשיו לנושא הפוסט החדש: הרכב הוא של אדם נכה, בשלב העברת הבעלות נאמר לנו בדואר שצריך ללכת למשרד הרישוי כדי להוציא את הרכב ממאגר נכים משהו כזה. מישהו יודע מה הפרוצדורה, אם יש בה עלויות שאני צריכה להכיר? כרגע הקפאנו את הרכישה כי צרי…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה התחלתי לפרסם פוסטים על דגמים מיוחדים המגיעים לישראל בהזמנה מיוחדת / ייבוא מקביל. התגובת שקבלתי בפרטי היו מגוונות, והייתי רוצה לדעת מה דעתכם (ואולי אם יש לכם הצעות לתכנים שלא חשבתי עליהם)
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 543 צפיות
שואל בשביל חבר, הרכב משועבד לבנק דיסקונט, במידה ומוכר סוגר את ההלוואה עם הכסף של הקונה, האם ניתן לבצע הסרת שיעבוד ולבצע העברת בעלות באופן מיידי? Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בחודש אוגוסט 2010, רכשנו בהפרש של שבוע, פיאט בראבו "סאנסיישן" רובוטית ופיאט פנדה ידנית, חדשות מסוכנות פיאט שהייתה בנתניה. הבראבו הנה בצבע אדום "אלפא" מטאלי עם נצנוצי זהב הנראים באור שמש. זה הדגם המפואר יותר הכולל פנסי ערפל קדמיים המשמשים גם כפנסי עקיבה כשכל אחד מהם בזמן סבוב הגה או הפעלת איתות וזאת במהירות נסיעה נמוכה. הבראבו מגיעה עם מע' אקלים אלקטרונית מפוצלת לצד ימין ושמאל ועם פתח אויר למושב האחורי (שימושי מאוד). נסיעותינו הן לא רבות והבראבו נסעה עד היום רק 72,715 ק"מ. המנוע הנו 1.4 ליטר עם טורבו ובהספק 120 כ"ס ותיבת ההילועים רובוטית חד מצמדית (טובה) בעלת 6 הילוכים. המכונית הגיעה עם רדיו דיסק מקורי עם חיבור BLUE & ME שמאפשר הזרמת מוזיקה מהסמארטפון ע"י חיבור חוטי (…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 571 צפיות
ראש מחלקת תביעות תעבורה במשטרת ישראל לשעבר ותובע משטרתי נוסף ייחקרו בחשד שהסתירו חומרי חקירה שיכלו לסייע לצוות ההגנה בתיק שנגע לאמינות מצלמות המהירות. לפי פרקליטות המדינה, הראיות מעלות חשד להתנהלות חמורה. אל הכתבה המלאה ב-ynet
הודעה אחרונה מאת ArikM, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן חברים, שאלה זריזה, יש לי רכב שבוחן תנועה הוריד מהכביש בגלל כמה סיבות, הלכתי למשרד הרישוי והקפאתי את הרישיון. אני מעוניין למכור את הרכב, השאלה שלי היא כזאת - אפשר לעשות העברת בעלות על רכב עם רישיונות מוקפאים? אם לא - כמה עולה "להפשיר" את הרישיון ואיך לעזעזאל אני מצליח למכור את האוטו? אם אני מוכר אותו לבן אדם שמעוניין לקחת את הרכב לחלקים, האם זה יהיה יותר פשוט? לא צריך העברת בעלות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב עומד כמעט ללא תזוזה ואני מניע אותו פעם בכמה שבועות. לכאורה אין שום הגיון לבטח אותו מלא. מעבר לביטוח לפי נסועה בפועל כמו סוויץ' של הראל יחסוך לי כ1500 שקל בהנחה ואני נוסע עם הרכב כ5000 ק"מ בשנה. מדובר על 2200 שקל מול כמעט 3700 עבור מקיף +חובה שאני משלם היום. יש הצדקה. השאלה אם יש דברים נסתרים שאני לא לוקח בחשבון? אשמח לקבל תובנות במיוחד ממי שעשה את הסוויץ'.
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
2 שאלות. 1. אני יכול לשלם כאן גם אם לא קיבלתי את הטופס בדואר והכל יהיה תקין? https://www.gov.il/he/service/car_licence_renewal 2. מה התאריך הכי מוקדם שניתן לגשת לטסט אם הקודם עדיין בתוקף?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 826 צפיות
בהמשך לשליטה המדהימה שלו בסבב, היום הוא כבר עם מקום ראשון רביעי. אם לא תהיה הפתעה, עד סוף העונה הוא יעבור אותו גם במספר הפעמים כמקום ראשון. בדרך להיות הנהג מספר 1 בהיסטוריה?
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
לא אציין שמות בפוסט - ונא לא לבקש שמות בתגובות, הדיון נפתח במטרה לקבל חוות דעת של ההמון - ולא לעשות שיימינג למישהו כזה או אחר. סיפור שהיה. כאחד שעבר לא מעט מותגי רכב בשנים האחרונות אני הכתובת להרבה חברים לייעוץ בנושא. אחד החברים רצה להתחדש ברכב ספורטיבי כלשהו והחל להתייעץ איתי. אחרי כמה שבועות של התייעצות קנה את הרכב. הנתונים של הרכב מדהימים - יד ראשונה, ק"מ נמוך, אחרי דיטיילינג - בלי תיקוני צבע בכלל. המחיר - צפונה מ 100K, כלומר לא מדובר ברכב ישן וזול. הרכב בדיוק היה צריך טיפול בעלות של כ 1500₪, שלחתי אותו לאחד המוסכים המומלצים של המותג. מדובר במוסך מומלץ ביותר שהלקוחות מהללים. גם לי יצא לקבל שירות בנק…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
בדצמבר 2019 סיימתי תפקיד והחזרתי רכב צמוד. החלטתי שלא לעשות עסקת ליסינג, ולהשתמש לסרוגין בלנדקרוזר וב 309 שהיו לי. אחרי כחודש, הבנתי שזה לא מעשי, מהמון סיבות, והתחלתי לחפש רכב בסיסי, לעבודה וחזרה כ 30 ק"מ לכיוון - 60 ק"מ ביום, וסידורים / קניות / חוגים וכד'. ביקור במגרש של לובינסקי בגלילות העלה שתי מועמדות - פיקאסו 5 מקומות 165 כ"ס וקקטוס טורבו ידני. לא הגענו לעמק השווה מבחינת מחיר. אחרי חיפוש מעמיק במאגר שלהם עלתה 208 מודל 2013 שנכנסה באותו היום לטרייד אין, יד ראשונה, פרטית עם 74500 ק"מ. הרכב היה ממש אחרי טסט וטיפול. ביקשתי שלא יגעו ברכב, וישאירו אותו בדיוק כמו שהבעלים שלו השאיר אותו. למחרת נסעתי לראות את הרכב, שהיה מסריח מסיגריות, עם מראה חיצו…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 82 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
ויכוח שלי עם חברים שלי. אני טוען - נהג חדש שמקבל רכב ראשון שלו מכונה חזקה ועוצמתית (ראה ערך: BMW M3, Audi ומרצדסים למיניהם עם יותר מ250-300 כוח ומעלה) צריך וחייב (כמובן לא על פי חוק, אלא על פי דעתי ומתוך אחריות אישית של אותו הנהג) לקחת קורס נהיגה מתקדמת על מנת שיידע להתמודד עם מצבים שהוא עלול להיכנס אליהם בטעות עם הרכב, מהסיבה שעם רכבי הנעה אחורית חזקים כאלה, קצת יותר מדי גז בכיכר שנכנס אליה קצת מהר מדי, הרכב יזרוק תחת בקלות עודפת והנהג צריך לדעת לצאת מהמצב הזה בבטחה. כמו כן לנערים נהגים חדשים (לא מכליל!) יש נטייה לנהוג קצת בחוסר זהירות לעומת נהגים מבוגרים ומנוסים. מסיבה זו עליהם / על הוריהם להעלות את הנושא ולקחת קורס שכזה. טענת חברים שלי: אין צורך, מכיוון שכל …
הודעה אחרונה מאת windows, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לשמוע אם משהו מכיר אדם אמין שלוקח מכוניות לפרוק. מדובר בסיאט טולדו שמורה ששיכת להורי, יד 1 שנת 2001 130000 ק"מ בלבד ללא טסט.(ממאי) יש מצבר שנפ חדש ,ממיר קטליטי חדש. טופלה כל השנים אשמח לשמוע אם משהו יודע גם כמה אפשר לקבל על רכב כזה תודה!
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ה-XC40 היא ללא ספק הלחם והחמאה של ההשקה הזאת, אבל אותי דווקא מעניין מה יעשו במוו עם כל המלאי שאיתו הם עומדים להיתקע עכשיו כשאפשר לקנות סטיישן (פלאג אין כמובן), עם 390 כ"ס והנעה כפולה, ב-5,000 שקל פחות מגרסת הבסיס של ה-330e. עוד פרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת arco1, -
אז כפי שהכותרת מרמזת ההורים שלי רכשו 2008 דיזל. יצא לי להתרשם ממנו ממש מעט, לכן קחו בערבון מוגבל את הביקורת שלי. אני אמשיך לעדכן את השרשור במהלך חייו של הרכב הזה. ההורים שלי חיפשו רכב לאמא שלי. היא לא נוסעת הרבה בכלל..., אבל המטרה היא שהרכב ישמש אותם גם בנסיעות המשותפות שלהם ויוריד קצת ק"מ מהקקטוס. אז בגדול הצפי היא לנסועה של 10-15K בשנה, ואחזקה של הרכב לטווח ארוך. הם יכלו להסתפק בהרבה פחות מהרכב הזה, אבל שנים (15) שהם לא רכשו רכב חדש, והם החליטו שאם כבר הם קונים את מה שהם אוהבים (למורת רוחי, רציתי שיקנו יפני פעם אחת), גם אם זה יותר ממה שדרוש. נחזור לכותרת. למה Afraid? קניה של רכב צרפתי חדש היא תמיד מפחידה. האמת לא ממש הייתי בעד... אבל בעל המאה הוא בעל הדעה, …
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
אוטוטו מגיע: קיה סלטוס 1 2 3 4
מאת PriceDevil- 14 עוקבים
- 47 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
השבוע נרשם במשרד הרישוי הדגם הראשון של הסלטוס ברמת גימור EX ואנחנו שמחים לחלוק איתכם את מה שכבר ידוע: הסלטוס יגיע מקוריאה, אבל בתקינה אמריקאית. מדובר בג'יפון קצר מהספורטאז' בסנטימטרים בודדים. אורך = 4.37 רוחב = 1.80 גובה = 1.61 בסיס גלגלים = 2.63 מרווח גחון 18.5 ס"מ יגיע מצויד במנוע 2.0 ליטר חדש 149 כ"ס משודך לתיבת הילוכים רציפה IVT המחולקת מלאכותית לשבע מהירויות. גלגלי 17" 215/55R17 6 כריות אוויר בלימה אוטונומית בקרת סטיה מנתיב אקטיבית בקרת שיוט לא אדפטיבית זיהוי הולכי רגל מצלמת רוורס מולטימדיה 8" עםAndroid Auto ו-Apple carplay המחיר צפוי להיות…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כי צריך לממן את הגרעון שנוצר... https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/HJPKI4OGP
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרישיון עומד להיות בן שנתיים בלבד בעוד כחודש, למה אני צריך לשלם כדי לחדש, זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
צהריים טובים מכובדי, מחר בבוקר נצא (אצא ליתר דיוק, כי קורונה וריחוק וכו') לפגוש לראשונה את קיה סלטוס בהשקת נהיגה. לכן, כמיטב המסורת, אני פונה אליכם ומניח על השולחן את האופציה לשאול שאלות, לבקש תמונות, ולהגיד לי מה לבדוק. ממה שאנחנו יודעים בינתיים, הסלטוס חולק מידות (בערך) עם ה-CHR של טויוטה, ה-CX30 של מאזדה, ה-XV של סובארו ו...כן, גם הנירו אותה קיה בדיוק. על "למה זה טוב" ננסה כמובן לענות מחר. בינתיים, אני חייב להודות, אני מעט מבולבל. לפי ההדלפות בשרשור פה במורד המסדרון, צפי המחיר של הסלטוס EX (הגרסה הרלוונטית עבורנו הלקוחות הפרטיים) הוא 141 אלף שקלים, קרוב מאוד הן לנירו, הן לספורטאז' והן לאקסיד. נתראה בקרוב.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה צצות לי יותר ויותר פרסומות על רכישת רכב חשמלי בארץ (אולי זה קשור לעובדה שאני מחפש רכב אקטיבית כרגע, אבל זה לא העניין) את חווית הנהיגה ברכב חשמלי אני מכיר מהולנד, שם ישנה תשתית מפותחת לעניין. כמו״כ לאורך השנים קראתי בפורום את כל ההנחות/ספקולציות/ידע מלומד ומבוסס לגבי העתיד של איך תיראה מדינת ישראל עם רכבים חשמליים ומה ידרש מבעלי הרכבים ומהמדינה מבחינת תשתית. ובכן, נראה שהגיע היום, ואני תוהה לעצמי מה כבר מבוצע בארץ? האם יש בתכנון, או כבר קיים, תחנות טעינה מהירות? תחנות טעינה ברחוב? (ראיתי מעט מאוד במיקומים מאוד ספציפיים) איך זה נראה אצלנו מבחינת תשתית, איך זה עובד ומאוד חשוב גם, כמה עולה כל התענוג הזה? (לא מדבר…
הודעה אחרונה מאת ldti, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 977 צפיות
שלום לכולם ההורים שלי עשו תאונה, נכנס בהם רכב מאחור ופגע בבגאז' ובטמבון הם הפעילו ביטוח ונאמר שלא שווה לתקן לכן יקבלו מחירון, עד כאן הכל טוב האוטו עצמו תקין ונוסע רגיל, כמו לפני התאונה, מחברת הביטוח נאמר שאם ירצו יוכלו להשאיר את הרכב אצלם אבל הרכב מורד מהכביש, יד 01 2007 180ק"מ השאלה היא יש טעם? כדאי להתעסק במכירה? אם כן למי פונים? כמה אפשר לבקש בהתאם למצב הקיים? תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 962 צפיות
לא פחות משלוש יחידות של Audi RSQ8 עלו על כבישי ישראל בשבוע שעבר. מדובר על גרסת הביצועים של ה-Q8. הכוח מגיע ממנוע שמונה צילינדרים בנפח 4.0 ליטר, לא פחות מ-600 כ"ס ו81.6(!) קג"מ ועובר לארבעת הגלגלים דרך תיבית הילוכים 8 שמונה מהירויות. בנוסף ולצורך הפחתה ברמת הזיהום יש ברכב מערכת הברידית קלה. התאוצה מ-0-100 לוקחת 3.8 שניות, והמהירות המירבית המוגבלת אלקטרונית עומדת על 250 קמ"ש, למי שזה לא מספיק אאודי מוכרת חבילה דינאמית הכוללת מערכת מתלים משופרת והגדלת המהירות המירבית ל-305 קמ"ש(!) המכונית נועלת צמיגים במידות 295/35R23 (בדקתי - אין צמיגים במידה הזאת בארץ - אז כדאי לנהוג בזהירות) זה אגב שדרוג למפרט הבסיסי שמגיע עם צמיגים "ק…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מישהו יודע האם קיה ספורטאג מוציאים בקרוב צורה חדשה ?
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
כרגע ראיתי באתר של מאזדה, מאזדה 3 האצ'בק, מחיר: 150,000 אני בכל פעם בהלם מחדש כשאני רואה מאזדה חדשה על הכביש(למרות שיש הרבה פחות מפעם מסיבות מובנות) אם היו מורידים את המחיר היו מוכרים הרבה יותר אז לא ברור לי כל העניין...
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 27 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/פיג-ו-e-2008-החשמלית-בישראל-מחיר-164990-שקל מעניין אם הם ימכרו
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
הפיג'ו 3008 PHEV תגיע לארץ בחודש ספטמבר 2020, מחיר גרסת ה- 225 כ"ס - 219,990 שקל (רמת אבזור פרימיום). מחיר גרסת ה- 300 כ"ס הנעת 4*4 - 254,990 שקל (רמת איבזור GT).
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 483 צפיות
אני מתכנן להסב סיטרואן ג'מפי ל campervan. ראיתי בחו''ל שיש אלו שמחליפים את המושבים הקדמיים כך שיכולים לסובב אותם. א) האם זה חוקי בישראל מבחינת תקנות משרד התחבורה? ב) האם יש כאן מישהו שמכיר איםה ניתן להשיג. תודה.
הודעה אחרונה מאת בני שטיין, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 523 צפיות
היי, יש המלצה למצלמה עם איכות טובה צילום אחורה וקגימה במחיר סביר? מנסיון בבקשה...תודה
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,654 אורחים (הצג רשימה מלאה)