רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 504 צפיות
שלום, פעולת הגיר נעימה ביחס לשאר הקונצרן, במפרטים לא מצוין דגם הגיר, איפה כן ניתן לחפש דגם גיר למכוניות הקונצרן? האם מדובר בdq200 היבש או ב DQ250 הרטוב או בכלל בדגם אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת portnoyv, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 5 תגובות
- 870 צפיות
לקחתי את הרכב לעשות טסט לאחר שקניתי מאדם פרטי לא העבירו את הרכב טסט בטענה שהמנוע הוחלף וצריך שטר מכר פניתי למוכר שטוען שהוא לא יודע על שום החלפה של מנוע ואין לו שטר מכר מה אני עושה במצב כזה איך אני משיגה שטר מכר
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 854 צפיות
בוקר טוב, יש לי מגבלה מסוימת ברגליים אשר מקשה עליי מאוד למצוא את הרכב הנוח ביותר עבורי. השלב הראשון -כניסה לרכב- כאן נתקלתי בבעיה שרוב הרכבים החדשים שיש בשוק בשנת 2020 ,גבוהים צדי ואני מתקשה להיכנס. השלב השני -ישיבה - אני מעוניין בישיבה גבוהה יחסית . את גובה מפתן הדלת (שלב ראשון) קובע מרווח הגחון . נתון לגבי גובה המושב לא מצאתי , ייתכן שאפשר לחשב אותו . אשמח לעזרתכם . שבוע טוב ורק בריאות
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
אתמול בבוקר האחד בספטמבר, האוטו של אישתי התחמם, בשיחת טלפון לשאפט, ניצן מייעץ לגרור למוסך, מזמינים גרר ומכאן: 12:32 אישתי שולחת לי תמונה של הרכב על הגרר, הכל מעולה. 20 דקות נסיעה, האם אני אחזור הביתה ברכב? 13:49 מסתמס עם ניצן, הרכב עוד לא הגיע. 14:53 הגיע? לא. 14:56 מתקשר לחברת הגרירה: האוטו בדרך 15:46 מתקשר שוב לחברת גרירה: האוטו עוד מעט יגיע. 15:55 טלפון: אחראי לקוחות בחברת גרירה , נשבר לאוטו החלון האחורי בדרך, ניקח אחריות ונתקן 17:18 ניצן מעדכן שהאוטו הגיע. חוזר הביתה באופניים, הבוקר מגיע לעבודה באופניים, ועוצר בדרך רגע במוסך, הנזק המקורי היה צינור קרוע שהוחלף, אבל מסתבר שלא רק השמשה נשברה, גם הדלת והגג התעקמו. מה קרה איך קרה לאן הרכב נעלם 4 שע…
הודעה אחרונה מאת save, -
תשלום אגרה
מאת Leonroy1-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום קיבלתי דף לתשלום אגרת רישוי טסט שנתי הרכב שלי חדש ופטור מטסט אני ברוב טיפשותי שכתחתי לשלם את זה כבר איזה חודש שאני נוסע והאגדה לא שולמה .. היום אני צריך לנסוע לאנשהו ורציתי לדעת אם זה בסדר
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
שלום, צריך להקפיא רשיון רכב אחד ולהפשיר רשיון של רכב שני. אז בעלות כבר אפשר להעביר און ליין. את זה לא. חייבים להגיע פיזית למשרד הרישוי. מוריד אפליקציית myVisit. תהליך הזדהות מסורבל, התור הקרוב בסניף הקרוב אלי (רחובות), בעוד שבוע וחצי. קובע וחושב, בוא נבדוק מה עם סניפים טיפה רחוקים יותר. אז אי אפשר לבדוק את זה אלא אם ביטלת את התור שכבר קבעת, בלי לדעת מה פנוי. אז תיחמנתי את המערכת כדי לא לאבד את התור שיש לי כבר ונכנסתי עם ת.ז. של אישתי. באשדוד אין כלום. אשקלון גם. בדקתי ברהט! אין. ב *5678 מסרבים לקבוע, ומפנים לאפליקציה. זה לא נראה לי סביר. פעם, לא מזמן, היית מתייצב במשרד הרישוי, מכין את עצמך להמתנה מבא…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 13 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה קורה חבר'ה יש איזה נהג של חברת הסעות שקבוע מחנה בחנייה ששייכת לבניין שלי מס פעמים בשבוע לפחות, אני לא מכיר אותו אישית אבל הוא גר כנראה רחוב ליד או קרוב לו לבית ומחנה פה כי נוח לו וקרוב יחסית למרות שיש עוד חניות ברחוב אבל ליד הבניין שלי הכי נוח להחנות ולצאת מבחינת מיקום , עכשיו מילא היה מלא מקום פה אבל גם ככה יש מצוקת חניה ברחוב ואני חוזר אחרי שאני מקפיץ/מחזיר את הילדים מהבית ספר ורואה את הבן *** שם לי במקום שאני חונה וזה מעצבן ואז אני צריך ללכת לקראת סוף הרחוב להתחיל לחפש חניה בגלל האידיוט הזה או אחר שחנה פה, יש לו גם רכב גדול וארוך שחוסם שדה ראיה ומה לא והוא לא צריך בכלל להחנות במקום כזה ולהפריע לאנשים שימצא לעצמו מקום אחר האם כדאי לפנות לחברה הזו שהוא עובד בה ו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
כבר הרבה זמן שאני לא מבין למה רוכבי אופנוע מתנהגים בצורה מסויימת. אחת התופעות היא כאשר אני פונה ימינה וצריך לתת זכות קדימה או שיש עצור, הם פשוט מחליטים לעקוף מימין... אני לא כלכך מבין מה עובר להם בראש ולמה הם לא מסוגלים לחכות עוד כמה שניות ומעדיפים לסכן את החיים שלהם, זה נורמאלי? לכאורה יש פה 2 עבירות תנועה, אחת עקיפה מימין והשניה עקיפה באמצע צומת. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Metronome, -
מבחן דרך: מרצדס GLA 1 2
מאת פבל- 14 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הדור השני של מרצדס GLA בוגר יותר, מופנם יותר, ויוקרתי הרבה יותר. אבל בסוף המבחן פתאום קלטתי גם משהו מאוד מוזר בו...
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני רוצה לבנות טרקטורון לשטח איזה גדלים בערך אני צריך (מרווח גחון, אורך, רוחב.)(מעדיף עם מקום אחד)
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 581 צפיות
היי חברה, אני מניח שהרבה פה עוקבים/צופים בסרטונים של doug demuro ביוטיוב, וכפי שראיתם הבחור יצר אתר חדש שמוכר במכרזים רכבים משומשים (carsandbids.com). לאחרונה אני עוקב אחרי המכרזים שמפורסמים שם, וזה נראה מגניב ביותר, תהליך הקניה דרך מכרז, לא כל רכב מוצע שם - אלה רכבים מיוחדים, רואים כל רכב מגיע עם מסמך בדיקה והיסטוריה - ואז עלתה השאלה למה אצלנו אין, והאם קונספט כזה בכלל יצליח הישראל. אז מה אתם חושבים, קונספט כזה יכול להצליח בארץ או לא? אני נוטה להאמין שלא 🙄...
הודעה אחרונה מאת david brown, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 622 צפיות
האם רכבים בליסינג פרטי/תפעולי בשנתונים הרלוונטיים (למשל 2017-2019) כלולים בהסדרי הפשרה של צ'מפיון?
הודעה אחרונה מאת Coresh, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
כמו שאני חופר לכם כבר כמה חודשים (למעשה, מאז שעברנו לפלטפורמה החדשה), בקרוב צפויה לצאת גרסה 4.5 חדשה. מי שמכיר קצת איך עובד השיום של גרסאות, אלה שמקבלות מספר חדש אחרי הנקודה נחשבות שדרוג משמעותי מאוד. כיום אנחנו עושים שימוש בגרסה 4.4.10, כאשר 4.4 יצאה בפברואר 2019 וגם היא ע"י רבים נחשבה ללא יותר משדרוג לא מאוד משמעותי של 4.3 שיצאה באפריל 2018. התאריך בו תשוחרר גרסה 4.5 הסופית והיציבה עדיין לא הוכרז, אבל כרגע היא נמצאת בבטא מס' 4 וכבר זמינה להורדה לאתרים אמיצים (לא אנחנו) שיכולים לסבול באגים או ירידה מהאוויר כדי לתקן שגיאות אקוטיות. אנחנו נמתין לגרסה היציבה, שלפי מה שנראה, תגיע ממש בקרוב. ובינתיים בזמן שאנחנו מחכים, חשבתי להביא לכם סיכומון וריכוז של…
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 724 צפיות
הי מבצע חבר החדש בשיתוף עם ניסן, מה אני מפספס, חוץ מהסנטרה המיושנת, יש משהו ששווה להסתכל עליו שהוא בשורה אמיתית בגזרת המחיר?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
משרד הרישוי ממשיך לשפר את השירות לאזרח. יפה מאוד. אני רק מחכה שיהיה אפשר להפקיד ולבטל הפקדת רישיון רכב מהבית בלי לקבוע תור למשרד הרישוי. -ביטול הורדה משטרה ביקורת וניידות בטיחות על ידי מכון רישוי.doc.pdf
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 38 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
" אז מה האופציות שלי ? " " סקודה ראפיד או יונדאי אי 25" "ואם לא בא לי אף אחד מהם ?" "אז תשנמך " "יאללה לשנמך, מה יש ? " "יאריס היברידית " "נו באמת..." לרדת ממגאן קופה 1.2 אחרי הלימודים לא היה פשוט. אהבתי מאוד את הרכב, אבל קשה לעמוד בפיתוי של רכב צמוד. במיוחד כשהעלות היא פחות מאחזקה חודשית של צרפתייה "אקזוטית". הפור נפל והוחלט לקחת יאריס היברידית ברמת אבזור ECO ה"ליסינגית" מעבר על רשימת האבזור מבהיר שמרבית הכסף הולך על שם המותג. השינויים מאותה יאריס שהוצגה ב 2011 מינוריים ולא מתאימים לרכב שעבר מתיחת פנים ב 2017. מה כן יש ? בקרת סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, אורות גבוהים אוטומטיים, חלון נהג יורד בלחיצה ( רק נהג כמובן ) מפת…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 עוקבים
- 134 תגובות
- 18 אלף צפיות
אתמול יצא לי לנהוג בפיזו 5008 חדשה. אין מה להגיד מלבד שזה רכב מרהיב. פשוט חוויה אפילו רק להסתכל בפנים ולהתרשם. אבל למה כמעט הכול מנוהל דרך פאקינג מסך מגע? למה צריך ללחוץ על הכפתורים של הידית ואז לראות מסך כלשהו באיזה הילוך אני? זה ניראה הייטקי ומגניב , אבל באמת שאני מעדיף את הקיום של לחצנים וידיות פיזיים, מאשר מסכי וחיישני מגע. האם זה רק אני זקן בנפשי, או שיש עוד אנשים שמעדיפים את זה טיפה "מיושן" יותר?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 639 צפיות
אהלן חברים , מתי התקן הזה יהיה חובה לכל חברות הרכבים ?
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 483 צפיות
היי אני חדש בפורום אז אני מקווה שאני רושם במקום הנכון ברשותי רכב מסוג הונדה סיוויק 2009 אני רוצה לרכוש מאייבי או עלי אקספרס נורות חדשות לרכב ישנם 3 סוגי נורות בפנסים קדימה אשמח לדעת מה אני צריך להזמין ראיתי שיש h7 h11 וכולי זה סינית בשבילי אין לי מושג מה זה אומר אשמח מאוד לעזרה לגבי מה אני צריך להזמין תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מתכנן לרכוש אופל גרנדלנד X וחשבתי להתקין וו גרירה, בעיקר עבור מנשא אופניים. התקנה אצל היבואן עולה 2500 ש"ח (אחרי הנחת "חבר"). אני מתלבט אם אכן כדאי לעשות את זה דרך היבואן, או שיש מתקינים מומלצים אחרים שהם זולים או טובים יותר? אשמח לעצתכם
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
להורים שלי נגמר הביטוח של הרכב, הם רוצים לעשות ביטוח ליום אחד כדי לקחת אותו למוסך, איפה מומלץ לעשות?
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 566 צפיות
שלום לכולם , יש נושא שהעלה בי מחשבה בנוגע לצרכית דלק ברכב, וחשבתי להתייעץ אתכם לקבלת תשובה. כידוע אם יש רכב מסויים , "רכב X " , כמובן שאותו הרכב ואותה חברה שיש לו גרסא גם ידנית וגם אוטומטית , אז הצריכה של הדלק ברכב הידני תיהיה טובה יותר. כמובן שהמשתנים שווים ( רכב תקין בשני המצבים , מכלולים תקינים, צמיגים, צורת נסיעה שווה וכו...) אז מה שגרם לי למחשבה היא במידה ובאותו הרכב (עם התיבה האוטומטית ) אני נוסע לצורך העניין רק בצורה ידנית (מעביר את ידית ההילוכים למצב ידני) האם תאורטית אני משפר את צריכת הדלק? האם זה מגיע לרמה של אותו הרכב בדגם הידני? או שלחילופין זה אפילו גורע מצריכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת KingLBJ23, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 656 צפיות
אהלן, כשאני בפקקים עם רכב ידני אני נוטה לשמור על הרגל ב2/3 כדי להשלים את מעט המרחק שאני צריך להשלים במהירות איטית מקלאץ מלא משוחרר. עם עידוד מהגז אין קפיצות לזמן מה. אם אני צריך להתקדם מעבר למצופה, השארת הקלאץ על 2/3 מקפיצה לי את הרכב. מה עליי לתקן, כדי למנוע קפיצות? תודה!
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הגיע אליי דרך חבר בוואטסאפ שאמר שהתמונות האלה רצות באיזה קבוצה. זה התמונות שהוא שלח לי, למרות שלא ניתן להבין מהם שזה RS או שזה בארץ. מה שמשאיר אותי לחכות ל-pricedevil שייתן עוד מידע.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
מתנצל מראש אם זה לא קשור לכאן, התלבטתי בין כאן לבין אוף טופיק. אז למי שלא יודע, משרד הרישוי הוציא מאגר פתוח לציבור שמכיל את רוב הרכבים במדינת ישראל (כ-3.3 מיליון כלי רכב, מעל שנת 96 בלבד), אז פיתחתי אפליקציה לאנדרואיד שעושה סדר במאגר ומאפשרת להכניס לוחית רישוי ולקבל ישירות את כל המידע הטכני על הרכב שאתם רוצים לבדוק. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev המאגר בד"כ מתעדכן כל יום ב10 בלילה ולכן לא זמין כשעתיים - שלוש. מתנצל מראש אם זה לא הפורום המתאים, אם זה לא אז בבקשה להעביר לפורום הנכון, תודה. עריכה: לצערי קורה הרבה שהמאגר לא זמין, זה מעבר לשליטתי ואני מקווה שהם יפתרו את הבעיות האלה בהקדם..
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתקלתי ברכב החשמלי של נאנג'ינג ומבדיקה של המספר שלו באפליקציה של @Skity הוא מופיע כדו-גלגלי. מה הסיבה שהוא מוגדר כך?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 683 צפיות
אהלן, מכירים מישהו בארץ שמוכר או מתקין את הפתרון הזה לשמירה על הג'אנטים?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
☺️שלום חברים, עצה דחופה בשאלה טכנית: תקלה בחלון 🧐 מי יודע איך מפרקים את הפלסטיקה של דלת ספארק 2011? תקלה טכנית בחלון הדלת שמאחורי הנהג. החלטתי לפרק את הדיפון אבל ללא הצלחה יתרה. פירקתי את שני הבורגים היחידים שניתן לראות במבט ראשון. הבורג הראשון שפירקתי של ידית פתיחה דלת. הבורג השני בשקע ידית האחיזה שבדלת. 2שאלות: שאלה 1: האם קיימים בורגים נוספים מוסתרים ואם כן היכן הם??? שאלה 2: האם צריך להפעיל כוח משמעותי בכדי לשלוף את הדיפון מהפינים שבדלת או קיימת שיטה אחרת? כל עצה תתקבל בברכה☺️
הודעה אחרונה מאת tal1997, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לאחר המתנה די ארוכה היבואנית כלמוביל החליטה סוף סוף להשיק בארץ את ליין היוקרה של יונדאי - ה - GENESIS. (מעין חיקוי ליצרנים היפאניים, ראה: טויוטה-לקסוס, ניסאן - אינפיניטי). https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/BJm8OQUQv#autoplay מישהו מחפש משרה מעניינת? https://www.colmobil.co.il/career/דרוש-ה-מנהל-ת-שירות-ארצי-למותג-היוקרה-ג/
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
היי צילמתי את המייבאך הזאת (מחזה נדיר לכשעצמו) אבל לא מצליח מה הלוחית המוזרה הזאת, מאיזו מדינה היא?
הודעה אחרונה מאת בנצי,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,052 אורחים (הצג רשימה מלאה)