Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך: מרצדס GLA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדור השני של מרצדס GLA בוגר יותר, מופנם יותר, ויוקרתי הרבה יותר. אבל בסוף המבחן פתאום קלטתי גם משהו מאוד מוזר בו...

1187380138_MAIN--GLA-2020.thumb.jpg.21098bff868d5860e418e9df9e53b307.jpg

• מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

315K ? וזה לא יקר ? למה בעצם ? כי זה מרצדס ? עם לוח השעונים הבורדלי הזה שיותר מכל מהווה סוג של הסחת דעת צבעונית ומאוד מיותרת ונראה כאילו עוצב בגרוזיה. מנסה להבין מה הוא נותן יותר ממכוניות שעולות קצת יותר מחצי ומתקשה, אפילו פתחי מזגן לאחור אין לדבר הזה.

פורסם (נערך)

אין פתחי מיזוג מאחורה?

היבואן התקמצן ברכב של 315k על משהו שמופיע בכל משפחתית ממוצעת שעולה שליש מזה?

כי בתמונות מחו"ל כן יש פתחי מיזוג לנוסעים מאחורה.

22.jpg

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 1 שעה, דניאל1983 כתב:

במה הרכב הזה טוב מה Q3, בכזאות מידה שאף אחד לא יתלבט בינהם?
לפי דעתי שני הרכבים די דומים ומציעים חבילה די דומה.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

תלוי לאיזו רמת גימור אתה מתייחס ב-Q3 אבל בגדול הוא טוב יותר בסעיפים הבאים: אבזור, מרווח, מימדים, מערכות בטיחות ונוחות נסיעה.

כל המכוניות בסגמנט הזה הן לכתחילה קנייה מטופשת להפליא. אבל מה אני מבין, היבואנים מוכרים ערימות מהם. 

עם רגל על הצוואר ורובה ציד מכוון לראש אני אנקוב בשני יוצאי דופן שהם הוולוו XC40 פלאג אין ועל הנייר ה-DS7 קרוסבק פלאג אין (טרם נהגתי בו, אז "על הנייר").

כל השאר - בזבוז כסף

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

קראתי בעניין את הכתבה המעניינת על הרכב הזה. 

צר לי, אבל משהו לא מסתדר לי. 

קיים דיסוננס משמעותי בנכתב בסקירה. בלשון פשוטה - חוסר התאמה וסתירה משמעותית בין הסיכום על הרכב לבין התיאור הפרטני. 

פבל מסכם את סקירה כך:

ציטוט

סיכום

ה-GLA החדש הוא רכב מעולה. ממש ממש מעולה.

אני לא יכול לחשוב על דבר אחד באמת רע להגיד עליו.  "

יופי !

ניתן להתרשם אם כך שנמצא הרכב המושלם - "ממש ממש מעולה" ו- "אני לא יכול לחשוב על דבר אחד באמת רע להגיד עליו." 

אם נעיין בנכתב בגוף הסקירה ניתן למצוא שלל ריג'קטים והערות שליליות על מאפיינים שונים ברכב,  שאינן מתיישבים כלל עם 

הסיכום. 

להלן ציטוטים שונים על היבטים שונים ורבים ברכב:

ציטוט

- ריבוי חסר היגיון של תפריטים שהופכים את הניווט בתוכו לעניין די מסובך גם לאנשים שאוכלים תפריטים לארוחת בוקר.  

פה ושם יש מקומות בהם אפשר לצפות לחומרים טובים יותר.

- בכל הנוגע למרווח..וזה הנוכחי לא מרגיש לי מרווח במיוחד  

- הוא יהיה מספק לחלוטין למשפחה עם שלושה ילדים קטנים ושלושה מבוגרים גם יוכלו לשבת במושב האחורי אם מרווח מספק, אבל הנוסע האמצעי יצטרך לחלוק את מרווח הרגליים שלו עם תעלת הינע מאוד גדולה, וגם לא להנות מפתחי מיזוג, שאינם קיימים כאן. 

- אבל הנהיגה, ואפילו יותר מכך הנסיעה, ב-GLA, תוקעת כמה מקלות בגלגלים המטאפוריים.

- המושבים שהיו קשיחים מדי ולא מספיק תומכים לטעמי, 

- 
- עד שמגיעים למהמורה, שבר בכביש, בור, רצף שיבושים, או מנע בקר בכביש שעולה לשבשבות הענקיות האלה שעושות חשמל על פסגת הגלבוע (וגם כמעט עושות לי לעשות במכנסיים כשאני מסתכל עליהן מסתובבות מלמטה. מלחיץ). פתאום ה-GLA מתגלה כרכב קשיח למדי.

- קצת חבל, אם כך, שהכיול הספורטיבי "מתבזבז" על מנוע שלא מצליח לעמוד בקצב של השלדה. 

- מתקבלת מכונית שגם לא ממש כיף לנהוג מהר בכבישים מפותלים.

- התקשורת בין המכונית לנהג כל כך קלושה שככל שהמהירות עולה, מתגבר גם הפחד שאולי אני נוסע מהר מדי ואולי לא תספיק לנו אחיזה בפניה הבאה.  

פורסם
לפני 18 שעות, bobi כתב:

היבואן התקמצן ברכב של 315k על משהו שמופיע בכל משפחתית ממוצעת שעולה שליש מזה?

זה באמת מוזר. אני ממש לא מבין את המכוניות שהאופציה הזו קיימת בהן והן מגיעות בלי זה. 

לפני 19 שעות, דניאל1983 כתב:

במה הרכב הזה טוב מה Q3, בכזאות מידה שאף אחד לא יתלבט בינהם?

הוא לא. הוא פשוט מאוד שונה. באופי, בעיצוב, ובמחיר

לפני 6 שעות, beamvelavan כתב:

קיים דיסוננס משמעותי בנכתב בסקירה. בלשון פשוטה - חוסר התאמה וסתירה משמעותית בין הסיכום על הרכב לבין התיאור הפרטני. 

אני לא מסכים. האוטו ממש לא מושלם או חף מריג'קטים. אבל הוא באמת מצוין ואף אחד מהריג'קטים האלה לטעמי לא מגיע לרמת "דיל ברייקר". או במילים אחרות, יש דברים רעים להגיד, אבל הם נבלעים בתוך הרבה דברים טובים וגם הם, לא באמת רעים.  צר לי שהתרגלנו לסקירות מלאות במכבסות מילים בהן משפטים כמו "פה ושם יש מקומות בהם אפשר היה לצפות לאיכות חומרים גבוהה יותר" הם פשוט דרך מתחנחנת להגיד "חרא איכות חומרים", ו"לא הרגיש לי מרווח במיוחד" משמעו "צפוף כמו תא המטען של אאודי TT", וחבל לי ששופטים את הסקירה שלי לפי הסטנדרט הזה.

כשאני כותב שפה ושם יש מקומות בהם היה אפשר לצפות לאיכות חומרים גבוהה יותר, זה אומר שאיכות החומרים ברוב המוחלט של המקומות עומדת לחלוטין במה שמצופה ממרצדס, ופה ושם האיכות קצת יותר נמוכה. כשאני כותב שהרכב לא מרווח במיוחד, זה אומר שהוא מרווח כמו שאר הרכבים בקטגוריה שלו, ולא יותר מהם. אם לדעתך זה שלל ריג'קטים רבים ושונים, אחלה. לדעתי לא. ואם אתה חושב שמבנה התפריטים במערכת המולטימדיה, מסובך ככל שלא יהיה, הוא סיבה לא לקנות רכב... אז אין לי משהו חכם להגיד. 

מה שאתה צריך להבין זה שבניגוד לחלק מ"כתבי הרכב" האחרים, אני קוף טיפש ולא מעודן, ואני כותב את מה שאני חושב באותן מילים אותן אני חושב. אני לא כותב ביקורת רעה במילים יפות כדי לא להכעיס את היבואנים וכדי לקרוא את הסקירות שלי לא צריך לשבת עם מילון "מבחני רכב - שפה של בני אדם" פתוח מולך. כשאני כותב שמשהו הוא "לא הכי טוב" או "יכול היה להיות טוב יותר", אני מתכוון לזה שהוא לא הכי טוב או שהוא היה יכול להיות טוב יותר, לא לזה שהוא זבל מוחלט והכי גרוע שראיתי בחיים שלי. 

אז אחרי ההסבר הזה, אתה עדיין חושב שיש דיסוננס משמעותי בין מה שכתבתי בסיכום לבין גוף הסקירה?

פורסם
לפני 18 שעות, adirnasri כתב:

משולש בנפח 1300 סמק

בכל מקום שבדקתי וממה שזכור לי מנסיעת מבחן בגראנד קופה - המנוע מרובע צלינדרים..

צריך לתקן את הכתבה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 45 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

צריך לתקן את הכתבה.

צודק לחלוטין. תוקן. זה כבר הפך מבחינתי לכל כך "נון אישיו" שאם אני שומע נפח של פחות מ-1.4 ליטר, זה אוטומטית מתקשר לי לשלושה צילינדרים, לצערי גם אחרי שקראתי את המפרט (בו זה מצוין כמובן) הפרט הזה פשוט ריחף לי מעל הראש 😅

• תוכן חדש...