Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך: מרצדס GLA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, פבל כתב:

אז אחרי ההסבר הזה, אתה עדיין חושב שיש דיסוננס משמעותי בין מה שכתבתי בסיכום לבין גוף הסקירה?

אחלה הסבר ואחלה סקירה אבל עדיין יש נגטיב לא קטן בדמות רמת הנסיעה/נהיגה עצמה שביקרת, מילא לא מהנה לנהיגה במונחים ספורטיביים זה בערך כל הקטגוריה בגדול אבל לא נוח ולא מפנק מספיק מהבחינה הזו זה פאול גדול למדי.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 15 שעות, פבל כתב:

זה באמת מוזר. אני ממש לא מבין את המכוניות שהאופציה הזו קיימת בהן והן מגיעות בלי זה. 

הוא לא. הוא פשוט מאוד שונה. באופי, בעיצוב, ובמחיר

אני לא מסכים. האוטו ממש לא מושלם או חף מריג'קטים. אבל הוא באמת מצוין ואף אחד מהריג'קטים האלה לטעמי לא מגיע לרמת "דיל ברייקר". או במילים אחרות, יש דברים רעים להגיד, אבל הם נבלעים בתוך הרבה דברים טובים וגם הם, לא באמת רעים.  צר לי שהתרגלנו לסקירות מלאות במכבסות מילים בהן משפטים כמו "פה ושם יש מקומות בהם אפשר היה לצפות לאיכות חומרים גבוהה יותר" הם פשוט דרך מתחנחנת להגיד "חרא איכות חומרים", ו"לא הרגיש לי מרווח במיוחד" משמעו "צפוף כמו תא המטען של אאודי TT", וחבל לי ששופטים את הסקירה שלי לפי הסטנדרט הזה.

כשאני כותב שפה ושם יש מקומות בהם היה אפשר לצפות לאיכות חומרים גבוהה יותר, זה אומר שאיכות החומרים ברוב המוחלט של המקומות עומדת לחלוטין במה שמצופה ממרצדס, ופה ושם האיכות קצת יותר נמוכה. כשאני כותב שהרכב לא מרווח במיוחד, זה אומר שהוא מרווח כמו שאר הרכבים בקטגוריה שלו, ולא יותר מהם. אם לדעתך זה שלל ריג'קטים רבים ושונים, אחלה. לדעתי לא. ואם אתה חושב שמבנה התפריטים במערכת המולטימדיה, מסובך ככל שלא יהיה, הוא סיבה לא לקנות רכב... אז אין לי משהו חכם להגיד. 

מה שאתה צריך להבין זה שבניגוד לחלק מ"כתבי הרכב" האחרים, אני קוף טיפש ולא מעודן, ואני כותב את מה שאני חושב באותן מילים אותן אני חושב. אני לא כותב ביקורת רעה במילים יפות כדי לא להכעיס את היבואנים וכדי לקרוא את הסקירות שלי לא צריך לשבת עם מילון "מבחני רכב - שפה של בני אדם" פתוח מולך. כשאני כותב שמשהו הוא "לא הכי טוב" או "יכול היה להיות טוב יותר", אני מתכוון לזה שהוא לא הכי טוב או שהוא היה יכול להיות טוב יותר, לא לזה שהוא זבל מוחלט והכי גרוע שראיתי בחיים שלי. 

אז אחרי ההסבר הזה, אתה עדיין חושב שיש דיסוננס משמעותי בין מה שכתבתי בסיכום לבין גוף הסקירה?

באמת שאין לי רצון להתנגח עימך ואכן אני בהחלט מעריך את היושרה שלך וכתיבה של בדיוק מה שאתה חושב.

עדיין, מדוע ציינתי שיש דיסוננס? 

סיכום, מטבע הדברים, אמור לשקף תמצית כוללנית של התכונות ולשקף את הסך הכללי. 

אם קורא ממוצע רואה בסיכום :"ה-GLA החדש הוא רכב מעולה. ממש ממש מעולה." זה בעצם הערכה אולטימטיבית של תכונות הרכב, כמו קבלת הציון המירבי בפסיכוטכני. 

ולעומת זאת, כפי שציטטתי,  בירידה לפרטים,  בהערכת קריטריונים שונים ברכב  - אתה עצמך ציינת חסרונות לא מעטים. חלקם אכן מינורים ויחסית לכלל הקטגוריה זניחים, אבל חלקם, לפחות לפי התרשמותי הסובייקטיבית, חסרונות שכלל  אינם בטלים בשישים. 

ברכב שציונו הכולל מירבי ומיטבי אינני מצפה לחסרונות כאלו. 

לעניות דעתי, אם מסכמים את כלל הפירוט ניתן לתת לרכב בהחלט ציון "רכב טוב מאוד" ואולי אפילו  "רכב המוביל בקטגוריה"  אך לא לדרגו בסיכום בציון שהוא בעצם מושלם. 

פורסם
לפני 2 שעות, beamvelavan כתב:

לעניות דעתי, אם מסכמים את כלל הפירוט ניתן לתת לרכב בהחלט ציון "רכב טוב מאוד" ואולי אפילו  "רכב המוביל בקטגוריה"  אך לא לדרגו בסיכום בציון שהוא בעצם מושלם. 

אבל הוא לא אמר שהרכב מושלם, אלא שהרכב מעולה. 

ואלו לא מילים נרדפות לפי המילוג:

image.png.c266f7e01f987aeb92f6310c9bc51f80.png 

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
לפני 4 שעות, Doron_Z כתב:

אחלה הסבר ואחלה סקירה אבל עדיין יש נגטיב לא קטן בדמות רמת הנסיעה/נהיגה עצמה שביקרת, מילא לא מהנה לנהיגה במונחים ספורטיביים זה בערך כל הקטגוריה בגדול אבל לא נוח ולא מפנק מספיק מהבחינה הזו זה פאול גדול למדי.

ביקרתי אותה כי לטעמי הכיול הזה לא נכון. הוא לא 'לא טוב', כי הוא מצליח להיות קשיח מבלי להתרסק או להיות לא נוח, הוא 'לא לטעמי' כי אני חושב שרכבים כאלה צריכים להיות יותר רכים ולשכך טוב יותר. אבל אם מישהו אחר לא חושב כמוני, הוא לא יחשוב שהכיול לא נכון. אפילו אם אני מסתכל על עצמי - אני מעדיף רכבים קשיחים, אז אם הייתי צריך לקנות ג'יפון (מה שלא יקרה לעולם כי פויה), יש סיכוי מאוד גבוה שהקשיחות הזו לא הייתה מפריעה לי. 

לפני 3 שעות, beamvelavan כתב:

זה בעצם הערכה אולטימטיבית של תכונות הרכב, כמו קבלת הציון המירבי בפסיכוטכני. 

לא, יותר כמו 750. זה ממש ממש טוב, יש שיאמרו מעולה, אבל זה לא מושלם. 

ברכב שציונו הכולל מירבי ומיטבי

שוב, כאמור, הציון הכולל לא מירבי ולא מיטבי. הוא ממש ממש טוב, אבל הוא לא מושלם. 

הציון לא מושלם. אם הוא היה מושלם, הייתי כותב שהוא מושלם. למרות שאני לא חושב שאני אי פעם אמצא רכב שהוא באמת מושלם (עוד מעט יתפרסם מבחן של רכב כמעט מושלם, אבל גם הוא לא מושלם). בדיוק כמו שאין רכב שהוא רע מוחלט, אין רכב שהוא טוב מוחלט. למעשה, "מעולה" זו מילה די נרדפת ל"טוב מאוד", אז אני מניח שאנחנו מסכימים :) 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...