Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק ברכב אוטומט/ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , 

יש נושא שהעלה בי מחשבה בנוגע לצרכית דלק ברכב, וחשבתי להתייעץ אתכם לקבלת תשובה.

כידוע אם יש רכב מסויים , "רכב X " , כמובן שאותו הרכב ואותה חברה  שיש לו גרסא גם ידנית וגם אוטומטית , אז הצריכה של הדלק ברכב הידני תיהיה טובה יותר.

כמובן שהמשתנים שווים ( רכב תקין בשני המצבים , מכלולים תקינים, צמיגים, צורת נסיעה שווה וכו...)

אז מה שגרם לי למחשבה היא במידה ובאותו הרכב (עם התיבה האוטומטית ) אני נוסע לצורך העניין רק בצורה ידנית (מעביר את ידית ההילוכים למצב ידני)

האם תאורטית אני משפר את צריכת הדלק? האם זה מגיע לרמה של אותו הרכב בדגם הידני?

או שלחילופין זה אפילו גורע מצריכת הדלק?

פורסם

מרבית הסיכויים שזה רק יהרוס. עדיף לרסן את רגל ימין.

צריכת הדלק נפגעת בגלל המבנה המכאני של התיבה, לא בגלל מי שלוקח את ההחלטה על העברת ההילוך

יום טוב גם לך

פורסם

חוץ מזה, יש רכבים שבהם הגרסה האוטומטית דווקא יותר חסכונית (לפחות על הנייר), בד"כ במקרה של CVT, או רובוטי דו מצמדי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז למה בעצם רכב ידני יותר חסכוני?

אני הרי עושה פחות או יותר אותה פעולה , במקום שהרכב ומהחשב שלו יתזמנו את ההחלפה אני עושה אותה , רק ההבדל היחידי שאני לא משתמש בקלאצ׳

פורסם (נערך)

כפי שכתבו, ההבדל בצריכת דלק נובע מכך שתיבות אוטומטיות ותיבות ידניות עובדות בצורה מאוד שונה. ההבדל הוא לא רק מי מעביר את ההילוך ומתי, אלא יותר לכיוון של איך הכוח מועבר. 

לכן, ברכבים מודרניים בדר''כ האוטומטיים לא פחות חסכוניים מאשר מקביליהם הידניים, מהסיבה הפשוטה שהטכנולוגיה השתפרה, והתיבות השתכללו מאוד (גירים רובוטיים, גירים רציפיים וכו'). 

הפער בצריכה בין ידני לאוטומט יותר רלוונטי למכוניות מלפני 10-20 שנה, שאז רוב האוטומטיות היו פלנטריות פשוטות עם ארבעה הילוכים. בכל מקרה, ההבדל בצריכת הדלק בין תיבה אוטומטית פלנטרית לבין תיבה ידנית נובע משני גורמים מרכזיים (מעתיק תשובה שלי למישהו ששאל כאן בעבר): 

הראשון הוא ממיר המומנט-

בניגוד לתיבות ידניות בהם המנוע מחובר ישירות לתיבת הילוכים ולגלגלים באמצעות מצמד,

בתיבות אוטומטיות ישנו חלק הנקרא ממיר מומנט, אשר מאפשר למנוע להיות מחובר לתיבת הילוכים בחיבור "לא ישיר" (באמצעות נוזל הידרואלי שמוזרם בלחץ גבוה).

חיבור "לא ישיר" זה מאפשר למנוע המסתובב להיות מחובר לגלגלים גם כאשר האוטו בעצירה מלאה/מעביר הילוכים (ומכאן אין צורך במצמד),

אך במחיר של איבוד כוח - בערך כעשרה אחוזים מכוח המנוע יכולים "ללכת לאיבוד" ומכאן נובעת צריכת דלק גבוהה יותר.

עם זאת, בתיבות אוטומטיות מודרניות הממיר מומנט יכול לנעול את עצמו (ואז נוצר חיבור ישיר כמו במצמד) בעיקר בהילוכים גבוהים (ולעתים גם בהילוכים נמוכים), כך שהפער בצריכה קטן יותר בתיבות אוטומטיות פלנטריות חדשות.

הגורם השני הוא מספר ההילוכים-

בתיבות ידניות בדרך כלל יש יותר הילוכים מאשר בתיבות אוטומטיות של אותו הרכב. לדוגמה יש 5 או 6 הילוכים בגרסה הידנית אך רק 4 או 5 בגרסה האוטומטית.

ככל שיש למנוע יותר הילוכים, כך הוא יכול לפעול יותר קרוב ל"תחום" המהירויות שבו פועל הכי ביעילות. בנוסף על כך, לעתים קרובות תיבה עם יותר הילוכים מאפשרת לרכב לשייט במהירויות נסיעה גבוהות במהירות מנוע (סל"ד) נמוכה יותר, וכך לחסוך בדלק.

אך שוב, גם כאן בתיבות מודרניות גורם זה פחות משפיע. כבר לא נדיר לראות תיבות עם שבעה, שמונה או אפילו תשעה הילוכים שמאוד עוזרים לצמצם את צריכת הדלק של הרכב (בעוד שתיבות ידניות עדיין לרוב יש  כ-5-7 הילוכים). בדיוק יש על כך דיון בשרשור נוסף בפורום, מוזמן לקרוא. 

מקווה שעשיתי לך קצת סדר בכל העניין. 

עריכה אחרונה על ידי Yuvalino
  • אהבתי 1

Kia Niro EV 2024

MG4 2023

פורסם

מעניין מאוד. רק אגיד שברכב שלי יש פלנטרית עם 4 הילוכים, רכב בן 11 שנה. ואני במהירות של 100 קמ"ש על 2 ומשהו אלף טורים בלבד.

הצריכת דלק הגבוהה באה בעיקר מההילוכי ביניים שחסרים. כביכול הילוך 2 הוא כמו 2.5 רגיל ומצריך טורים גבוהים בעליות עקב כך שהילוך 3 הוא כמו 4 רגיל. בפועל בין עירוני מאוד חסכוני, אך עירוני/עליות לא.

פורסם

טורים זה קצת של סבא, המינוח הנכון הוא סל"ד, סיבובים לדקה (של גל הארכובה במנוע סביב הציר שלו עצמו).
צריכת הדלק הגבוה ברכב בן 11 עם 4 הילוכים היא בגלל שהוא רכב בן 11, עם טכנולוגיה בת יותר מ11, וכבר אז הוא היה מיושן.
הגיר האוטומטי צורך יותר מידני בתנועה עירונית ופרברית - מחוץ לעיר המצב יכול להתהפך כי ממיר המומנט ננעל ולרוב סל"ד השיוט נמוך יותר עקב יחסי העברה ארוכים יותר בגיר האוטומטי (זה בן 4-5 הילוכים, 'של פעם').
בתיבות אוטומטיות מודרניות עם ממיר מומנט,  שקוראים להן גם 'פלנטריות' (אני תוהה כמו מהקוראים כאן מבינים מה הכוונה בתיבה פלנטרית, ושהכוונה היא לתצורה של הגיר ולא לנוכחות ממיר המומנט) ההפרש בצריכת הדלק הולך ומצטמצם ככל שיש יותר הילוכים צריכת הדלק של במוו 420 ידנית גבוהה בכ10% מהגרסא האוטומטית בת 8 הילוכים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 11 שעות, Yuvalino כתב:

כפי שכתבו, ההבדל בצריכת דלק נובע מכך שתיבות אוטומטיות ותיבות ידניות עובדות בצורה מאוד שונה. ההבדל הוא לא רק מי מעביר את ההילוך ומתי, אלא יותר לכיוון של איך הכוח מועבר.

תודה רבה על התשובה המעמיקה !

עשית לי קצת סדר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...