Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר המתנה די ארוכה  היבואנית כלמוביל החליטה סוף סוף להשיק בארץ את ליין היוקרה של יונדאי - ה - GENESIS.

(מעין חיקוי ליצרנים היפאניים, ראה:  טויוטה-לקסוס, ניסאן - אינפיניטי). 

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/BJm8OQUQv#autoplay

מישהו מחפש משרה מעניינת? 

https://www.colmobil.co.il/career/דרוש-ה-מנהל-ת-שירות-ארצי-למותג-היוקרה-ג/

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ראשון יגיע רכב השטח Genesis GV80 הוא יצוייד במנוע טורבו בנזין ארבעה צילינדרים בנפח 2497 סמ"ק והספק מרשים של 304 כ"ס עם הנעה כפולה, מומנט של 43 קג"מ ו6.9 שניות מ-0 ל-100.

מערך הבטיחות כולל את כל המערכות המקובלות כולל 10 כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית, זיהוי בשטח מת, התראה על תנועה חוצה מאחור, ועוד, 

בסיס הגלגלים עומד על 295.5 ס"מ, האורך הכולל הוא 494.5 ס"מ, והרוחב 197.5 ס"מ.

הנוסעים יהנו ממושבים עם ריפוד עור נפה, מערכת מולטימדיה עם מסך בגודל 14.5(!) אינץ' מערכת שמע עם לא פחות מ-21(!) רמקולים, 

7 הנוסעים יהנו מתא נוסעים די מרווח אם לשפוט ע"פ בסיס הגלגלים ואורך הרכב (השניים בשורה השלישית קצת פחות)

המחיר? הערכתי  היא שהמחיר ינוע בין 400000 ל-500000 ש"ח נמתין ונדע.

image.thumb.png.fa44b0de7565d1f47d44510a683503ce.png

image.thumb.png.328de3bc83ac4fa22ab018f5b06742fc.png

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
פורסם

14.5 אינץ' זה קצת מטעה, כולם רואים שזה לא קרוב ל15 אינץ' בטסלה לדוגמא. כשמסך הוא כל כך רחב זה גורם לו להישמע גדול יותר ממה שהוא באמת. צריך להתחיל להשתמש בגודל לשטח, נגיד 130 ס''מ מרובע.

• אהבתי 1
פורסם

גם אם היא תגיע - ספק אם כלמוביל תשקיע במותג.

יש להם כבר את מרצדס בתור מותג פרימיום, אז למה להם להשקיע בעוד מותג שפחות "מוכר".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מותג נפרד לדגמים היותר יוקרתיים זו לא המצאה יפנית, זה קיים גם אצל האירופאים (למשל פולסווגן - אודי) וגם אצל האמריקאים (שברולט - קדילק). 

• אהבתי 1
פורסם

אתה לא צודק. יש.להבדיל בין שני מצבים שונים לגמרי.

בדוגמאות שנתת מדובר בחברות ותיקות של מותגי יוקרה שנקנו ו/או חברו לחברות גדולות יותר עם ליין מוצרים יותר עממי-פשוט. 

במקרים שהוזכרו (לקסוס, אינפיניטי, ג'נסיס וגם אקורה) מדובר בתהליך שונה לגמרי. 

מותג שעיקר תוצרתו רכבים עממיים נוחל הצלחה ומייצב תדמית של איכות ותמורה (טויוטה, ניסאן, יונדאי) ואז  מחליט להכנס לסגמנטים יקרים וריווחיים יותר של יוקרה.

משיקולי תדמית ומיתוג ברור להם שאם ישיקו דגמי יוקרה במיתוג ה"פשוט" יתקשו להתחרות בדגמי יוקרה מבוססים ומוכרים. 

לקוח של מרצדס יהסס לקנות טויוטה , לא משנה כמה תהיה איכותית ויוקרתית. 

הפתרון - ממציאים יש מאין חברת בת של מותג יוקרה עם שם מומצא שמשדר קונוטציה סופרלטיבית (לקסוס, אינפיניטי, ג'נסיס). 

מגבים את השקת המותג החדש בפרסום מתאים ומצפים להצלחה.

כמעט תמיד זה קורה בשוק האמריקאי ואז זולג לשאר השווקים.

לא תמיד זה צולח. למשל מאזדה ניסו להקים מותג יוקרה בשם "קסדוס" שלא התממש להצלחה. 

פורסם (נערך)

כל עוד עם ישראל מתייחס לקוריאנים כ"חקיינים" אפילו כשזה נוגע להקמת חברת ג'נסיס כ"חיקוי" לאינפיניטי אקורה ולקסוס, ג'נסיס לא תצליח כאן.

יש בעולם מי שכבר החכים והבין שהקוריאנים לא אחת פורצי דרך ומייצרים אשכרה רכבים טובים ואמינים. אם הם רוצים הרכבים האלו גם מהנים מאוד לנהיגה מאחר ויש להם מהנדסים מהטובים והמנוסים בתחום הרכב. 

רק פה בישראל מכלילים כל דבר. קוריאני = היונדאי אקסנט עם הדשבורד השבור שהיה לי ב97 מהעבודה

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לפני 1 שעה, asafasraf כתב:

יכול להיות שהצלחה של ג׳נסיס בארץ תפתח את הדלת אולי למותגי יוקרה יפנים אחרים (אקורה לדוגמא).

המותג אקורה קיים רק בצפון אמריקה. חלק מדגמי אקורה נמכרים מחוץ לשוק הצפון אמריקאי תחת השם הונדה.

פורסם

מהתמונות והסרטונים של הרכב הזה הוא מרהיב. אין לאקורה ולאינפיניטי שום דבר שעומד מולו,לפחות כרגע מבחינת עיצוב, איכות(שוב על פי תמונות וסרטונים). הרכב הזה מכוון מאוד גבוה ואני בתחושה שהוא גם יפגע ויהיה רב מכר פה בצפון אמריקה.יונדאי קיה באמץ עושות קפיצת מדרגה בכל פעם שיוצא רכב חדש תחתיהן אבל הליינאפ הנוכחי פשוט מדהים ואני בחיים לא חשבתי שאתלהב מיונדאי.

Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk

פורסם
לפני 12 שעות, eladts כתב:

מותג נפרד לדגמים היותר יוקרתיים זו לא המצאה יפנית, זה קיים גם אצל האירופאים (למשל פולסווגן - אודי) וגם אצל האמריקאים (שברולט - קדילק). 

להבדיל.

מותגי היוקרה שציינת לא נולדו כמותגי יוקרה. אלו היו חברות רכב עצמאיות, שניקנו ע"י חברה אחרת, ועם הזמן כיוונו אותן לפלח שוק מסויים. Audi עד היום היא יצרן רכב, שהוא חלק מקונצרן. להבדיל, לקסוס היא חלק אינטגראלי מטויוטה. האבחנה הזו קצת מטשטשת בשנים האחרונות, עם פיתוח פלטפורמות משותפות גם ב-VAG וצמצום העצמאות של Audi, אבל עדיין... יש הבדל גדול.

לגבי המותגים האמריקאים, אם אני זוכר נכון, החברות עצמן נמחקו ונשאר רק המותג (כמו שקרה לאלפא בתוך פיאט).

במקרה של היפנים, טויוטה היתה הראשונה שהבינה שכדי להתחרות במרצדס בארה"ב, צריך מותג נפרד, אבל לקסוס היא לא יצרן עצמאי. הייצור והניהול הכספי שלה הוא חלק מטויוטה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 שעות, asafasraf כתב:

יכול להיות שהצלחה של ג׳נסיס בארץ תפתח את הדלת אולי למותגי יוקרה יפנים אחרים (אקורה לדוגמא).

אי אפשר לדעת.

הייבוא של ג'נסיס מתחיל בעיקר בגלל הכנעסה שלהם לאירופה.

לקסוס מוכרים באירופה ועדין מצליחים לשרוד, מצד שני אינפיניטי נכנסה לאירופה והתקפלה משם די מהר.

כדי להצליח באירופה ג'נסיס תצטרך גם דגמים קומפקטיים יותר - ככה שבקרוב אולי נראה דגמי ג'נסיס קומפקטיים על בסיס i30/טוסון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 14 שעות, EliC25 כתב:

כל עוד עם ישראל מתייחס לקוריאנים כ"חקיינים" אפילו כשזה נוגע להקמת חברת ג'נסיס כ"חיקוי" לאינפיניטי אקורה ולקסוס, ג'נסיס לא תצליח כאן.

יש בעולם מי שכבר החכים והבין שהקוריאנים לא אחת פורצי דרך ומייצרים אשכרה רכבים טובים ואמינים. אם הם רוצים הרכבים האלו גם מהנים מאוד לנהיגה מאחר ויש להם מהנדסים מהטובים והמנוסים בתחום הרכב. 

רק פה בישראל מכלילים כל דבר. קוריאני = היונדאי אקסנט עם הדשבורד השבור שהיה לי ב97 מהעבודה

אני חושב שההתייחסות לקוריאנים כחקיינים היא נחלת העבר, לאור ההצלחה הגדולה של יונדאי וקיה בשנים האחרונות

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...