Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסבר לסלידה מהתנהלות רוכבי דו"ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, RBRB כתב:

תן קפיצה לאיטליה ודעתך תשתנה

איטליה זה כמו הודו של אירופה בכל מה שקשור לתרבות נהיגה...

אם ברכב נוהגים שם כמו חולי נפש אז האופנועים חייבים להיות עוד יותר מטורפים כדי לשרוד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

יש לי ולאחרים סלידה ממי שמצפצף על כל חוק וכל נורמת בטיחות

אנחנו יודעים כבר, אני מניח. בוא לא נהפוך את השרשור הזה לבעד או נגד אופנועים, בעיקר כי (שוב), נורא קשה להסביר למי שרואה את העולם רק מנקודת מבטו של נהג רכב.

בתור נהג רכב, עדיף להכיר את הסיטואציה ולהתמודד איתה מאשר כל הזמן לכעוס. אתה יכול לא להסכים עם איך שאופנוענים רוכבים, אבל עדיף להכיר ולצפות אותם מאשר למצוא את עצמך בחקירה כי פגעת באחד.

כל פעם שאופנוען חותך אותך, או מעצבן אותך בצורה אחרת - תדמיין שמדובר בעבריין חמוש בב.מ.וו. X6 שחורה. מאוד עוזר להרגע מיידית.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני כשעה, pooh-bear כתב:

אנחנו יודעים כבר, אני מניח. בוא לא נהפוך את השרשור הזה לבעד או נגד אופנועים, בעיקר כי (שוב), נורא קשה להסביר למי שרואה את העולם רק מנקודת מבטו של נהג רכב.

בתור נהג רכב, עדיף להכיר את הסיטואציה ולהתמודד איתה מאשר כל הזמן לכעוס. אתה יכול לא להסכים עם איך שאופנוענים רוכבים, אבל עדיף להכיר ולצפות אותם מאשר למצוא את עצמך בחקירה כי פגעת באחד.

כל פעם שאופנוען חותך אותך, או מעצבן אותך בצורה אחרת - תדמיין שמדובר בעבריין חמוש בב.מ.וו. X6 שחורה. מאוד עוזר להרגע מיידית.

אני מנסה לצפות אותם, מחפש אותם אקטיבית, והדבר האחרון שאני עושה הוא להגיב לחיתוכים אם לא מדובר בסיכון משמעותי שלי. אבל קצת קשה להזהר כשהם מגיחים מפינות נסתרות, וזה קורה הרבה מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התשובה לשאלה של פות״ש היא פשוטה, הם מטומטמים. או לפחות לא יודעים לראות שלב אחד קדימה ולחשוב מה עלול לקרות.

יש ואני מכיר אנשים שנוהגים מאוד זהיר ומאוד באחריות באופנוע, לא כולם שליחים מופרעים בני 16-17 שמסכנים את חייהם למען הפיצה. (או לפחות למען עוד שקל טיפ)

אני אישית תמיד שם לב לאופנועים ואפילו מפנה להם שיעברו אותי בביטחה, אבל אני לא חושב שתמיד אפשר להאשים את מי שלא שם לב כי זה פשוט קורה.

רוכב אופנוע צריך תמיד להיות עירני וזהיר ולא לסמוך על כך שהרכב לידו רואה אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

יש תמיד תאופנוען הזה שעוקף אותך ונכנס לתוך הצומת ברמזור אדום. ואז הוא מביט בך ויוצר איתך קשר עין כדי לבדוק ששמת לב שהוא שם.

פורסם

רוכב שעוקף מימין, הוא לרוב רוכב לא מיומן/חסר ניסיון. סטטיסטית הוא לא ישרוד לאורך זמן.

ספריאל - משהו קטן שמפריע -אישית, אני רוכב ונוהג לסירוגין, כתלות ביעד / רמת עייפות / מטרת הנסיעה.
וחייב לומר שכנהג, לא קורה שרוכב מפתיע אותי, אם אתה מופתע כל כך הרבה פעמים, ורוכבים ממשיכים לצוץ לך משום מקום אתה נוהג בפיזור דעת מסוים או בקיבעון מסוים.

כרוכב, אני משתדל מאוד לרכב בהתאם לחוק, למעט מספר פעולות מחויבות המציאות הישראלית, כמו לעמוד בצומת לפני קו הרכבים, לאחר החלפת מבט עם הנהג מאחוריי.
הייתי שמח לחיות במקום בו לא הייתי מרגיש צורך לעשות זאת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שותף לתחושות.

נהג שלא בודק את המראות שלו כל הזמן, בקלות יכול להיכנס בהם בזמן הפנייה.

מילא לעקוף אותי בזמן שאני עומד ומחכה לפנות, אבל כבר היו כאלה שעקפו אותי מימין בזמן הפנייה עצמה. חוסר אחריות מוחלט

פורסם
לפני 8 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

רובם גם חוצים את קו הצומת בזמן רמזור אדום וממתינים מעבר לקו, משהו מוזר מאוד. 

לזה יש סיבה טובה מאוד , 

גם אם אני מגיע ראשון , אני נעמד מעבר לקו , (לא בתוך הצומת)

בכדי למנוע נגיחה של נהג לא מרוכז אשר מכיר את הדרך , ומחליט לשלוח / לקרוא ווטסאפ / פייסובוק / אינסטגרם / עד שהוא מגיע לרמזור. 

קרה לחבר פעם שעמד במקום ונהג נגח בו. (ושמעתי על עוד מספר מקרים ) 

מאז משתדל לא לעמוד שם.

אם עמוס והשתחלתי קדימה , שוב בכדי לזנק ראשון , ולא לקבל מכה מרכב שמזנק בזיגזוג. 

אתה תתפלא מהו אחוז הנהגים שמתעסקים בנייד בזמן הנהיגה. 

רק כאשר אתה רוכב על אופנוע ועובר הרבה נהגים בנסיעה , אתה מודע להקף הנרחב של התופעה. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 51 דקות, Metronome כתב:

רוכב שעוקף מימין, הוא לרוב רוכב לא מיומן/חסר ניסיון. סטטיסטית הוא לא ישרוד לאורך זמן.

ספריאל - משהו קטן שמפריע -אישית, אני רוכב ונוהג לסירוגין, כתלות ביעד / רמת עייפות / מטרת הנסיעה.
וחייב לומר שכנהג, לא קורה שרוכב מפתיע אותי, אם אתה מופתע כל כך הרבה פעמים, ורוכבים ממשיכים לצוץ לך משום מקום אתה נוהג בפיזור דעת מסוים או בקיבעון מסוים.

כרוכב, אני משתדל מאוד לרכב בהתאם לחוק, למעט מספר פעולות מחויבות המציאות הישראלית, כמו לעמוד בצומת לפני קו הרכבים, לאחר החלפת מבט עם הנהג מאחוריי.
הייתי שמח לחיות במקום בו לא הייתי מרגיש צורך לעשות זאת.

תשמע, אני לא יודע איך אתה רוכב, ואולי אתה צדיק בסדום. רוכב שמפתע אותי הוא רוכב שאני רואה במראה הימנית ובפעם הבאה, כעבור כמה שניות, הוא עוקף אותי משמאל, צמוד לגמרי לרכב כי הוא בני לבין הרכב בנתיב השמאלי. עיקר ההפתעות הן של רוכבים שמזגזגים בתוך תנועה צפופה, ואי אפשר לעקוב אחריהם, במיוחד אם מנסים להסתכל גם קדימה, ולא רק במראות. 

פורסם
לפני 6 שעות, Ooga כתב:

עוקפים כי אפשר, וכי במיוחד למי שעובד במשלוחים רכב אחד זה שלוש שניות, אבל 20 רכבים זה כבר דקה שלמה שנחסכת...

אתה יודע מה קורה אם אתה לוקח דקה שלמה ומכפיל אותה פי 480?

8 שעות המתנה במיון עד שיגיע אורתופד לראות כמה ניתוחים צריך לתקן את מי שבר מזל ואינו בסכנת חיים.

מי שאין לו מזל ימתין הרבה פחות, אבל לא בטוח שיחזור לחיים נורמליים.

עקיפה מימין היא מעשה לא חכם (בלשון המעטה) כשאתה רוכב על דו-גלגלי. זה להכניס את עצמך ביודעין לסכנה ולידיו של נהג אחר בכדי לחסוך דקה. פאקינג 60 שניות. חוץ מלעשות עוד ילד אין הרבה שתספיקו בזמן הזה, אז מה הלחץ? 

הרגת אותי עכשיו, 60 פאקינג שניות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

@ניקו פ. - אין זה לסוף, גם שעה זה לא זמן אם מדובר בחיים שלך, אבל זה לא רלוונטי.

כל אחד מחשב מהו הסיכון שהוא מוכן לקחת. יש אנשים שקופצים בין בניינים בלי שמשלמים להם בכלל..

ורוכב קטנוע שעוקף משמאל (בכביש דו נתיבי) בביטחון הוא אידיוט גם כן. לקטנועים אין הבדל בין עקיפה משמאל ומימין (מקצין בכוונה). בכל מקרה לא רואים אותך ולא משנה מאיזה צד אתה עובר - צא מנקודת הנחה שהנהג הולך לסטות ולהוריד אותך בלי לשים לב, ושקול צעדיך בעת העקיפה בהתאם.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...