Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

" אז מה האופציות שלי ? "

" סקודה ראפיד או יונדאי אי 25"

"ואם לא בא לי אף אחד מהם ?"

"אז תשנמך "

"יאללה לשנמך, מה יש ? "

"יאריס היברידית "

"נו באמת..."

לרדת ממגאן קופה 1.2 אחרי הלימודים לא היה פשוט. אהבתי מאוד את הרכב, אבל קשה לעמוד בפיתוי של רכב צמוד. במיוחד כשהעלות היא פחות מאחזקה חודשית של צרפתייה "אקזוטית". הפור נפל והוחלט לקחת יאריס היברידית ברמת אבזור ECO ה"ליסינגית"

מעבר על רשימת האבזור מבהיר שמרבית הכסף הולך על שם המותג. השינויים מאותה יאריס שהוצגה ב 2011 מינוריים ולא מתאימים לרכב שעבר מתיחת פנים ב 2017.

מה כן יש ? בקרת סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, אורות גבוהים אוטומטיים, חלון נהג יורד בלחיצה ( רק נהג כמובן ) מפתח חכם - טיפש, מערכת מולטימדיה ( נגיע אליה בהמשך ) מצלמת רוורס, חיישני רוורס ( לא מקוריים ) ובקרת אקלים דו אזורית.

גרסת האקו נבדלת מהגרסה הבכירה בחישוקים קלים, פנסי ערפל, לוח מחוונים עם מסך צבעוני 4", תאורת לד DRL  ולאמיצים יש אפשרות לגג פנומי.

אז איך היו שנתיים ?

עיצוב פרקטיות והנדסת אנוש

אני יכול להסכים שיש זויות מסוימות שמחמיאות לרכב. אפילו הצבע הלבן נראה בסדר, אבל לא הרבה מעבר. פתיחת הדלת חושפת שלל משטחי פלסטיק קשיחים, ופס פלסטיק אפור מעט לחיץ יותר במרכז הדשבורד (יגיע בשלל צבעים בגרסאות המאובזרות יותר ). רק יושבי המושבים הקדמיים יזכו למותרות שבתאורה ( אבל לא בסוככני השמש. לא להגזים. )

המרווח במושבים האחוריים ממוצע לקטגוריה אך הנוסעים יזכו לרצפה כמעט שטוחה וחלונות גדולים.

מבחינת תאי אחסון – יש הרבה מהם, אך כולם חשופים. להסתיר משהו? אין. כל האמת בפרצוף. בתור רכב ששימש אותי בעיקר לנסיעה לעבודה וחזרה – מצאתי את עצמי עם שלל ניירות ומפתחות הנעים מצד לצד בכל פנייה.

מערכת המולטימדיה המקורית עושה מה שהייתם מצפים ממנה. בשנת 2009. היא איטית, מהססת להגיב ומתקשה בחיבור הטלפון או שיקוף מסך ( שעד כה לא הצלחתי להפעיל ). גרסאות מאוחרות יותר ב 2018 סופקו עם מערכת בהתקנה מקומית טובה בהרבה. בחזרה למערכת של טויוטה - לעיתים קרובות בזמן קבלת שיחה הטלפון יצלצל, אך המערכת לא תגיב ולא תראה שיחה נכנסת. כך גם בזמן הוצאת שיחה. השיחה תצא אך המערכת לא תראה את זה ויהיה צריך לתפעל את השיחה מתוך הטלפון ולעבור לרמקול של הטלפון. האמת? זה כבר עניין בטיחותי. לחיוב יש לציין כי דווקא הרמקולים של מערכת ( 6 במספר ) מספקים איכות שמע מפתיעה.

עוד "הצלחה" טכנולוגית היא המפתח החכם. ראשית הוא לא כולל חיישן התקרבות לרכב, ויש להוציא את השלט על מנת לפתוח את הדלתות. גולת הכותרת שמורה לדרך התפעול בהנעה - שגם אחרי שנתיים לא הצלחתי להבין במלואה. בכניסה יש לשים את הקוד. לאחר הצפצוף יש ללחוץ על הבלמים ואז להמתין. כמה להמתין? אין לדעת. עד שנשמע רעש המזכיר פעילות מעיים. לעיתים זה יהיה מיידי ולעיתים אפילו 5-15 שניות ( שמרגישות המון זמן ) לאחר הצליל יהיה ניתן ללחוץ על כפתור ההתנעה.

מעבר לכך בכל הזדמנות ילאו את הנהג שלל צפצופים. המשימה של הנהג היא לנסות ולהבין מה הצפצוף אומר. דלת פתוחה? מפתח חכם שנשכח ברכב? אורות דלוקים? רכב כבוי?  איחלתי לנהג בהצלחה.

תא המטען מחולק באמצעות רצפה כפולה. השכבת המושבים תאפשר ליצור משטח אחד ישר נוח להעמסה. אך אם תחפצו להסיר את כיסוי תא המטען – לא יהיה איפה לאחסן אותו בצורה טובה. איך היפנים חושבים על הכל... כמעט.

תנוחת הישיבה מפתיעה. התחושה לרוב היא של ישיבה יותר גבוהה מרכבים אחרים, ואף יותר מג'יפונים רבי מכר בשוק.

מנוע וביצועים.

אז מה יש לנו ? מנוע 1.5 עצלן ועוד מנוע חשמלי המחוברים לתיבה רציפה עם 7 "הילוכים". הספק משולב של 112 כ"ס. איך זה מרגיש? תלוי במזג האויר. אם תניעו בבוקר קריר תגלו שהמנוע החשמלי זריז בהאצה הראשונית ומספק חוויה תזזיתית. לעומת זאת אם במקרה מדובר באמצע יום חמים – המנוע ישמיע התנגדויות כבר משלב ההנעה בדמות סלד גבוה ( אפשר רק לשמוע מאחר ואין מד סל"ד ) והכוח בהאצה הראשונית מגיע בשלב מאוחר בהרבה. הצרה היא שגם אם קמתם בבוקר קריר ועברתם את ה 40 קמש – מנוע הבנזין נכנס לפעולה בצורה די אגרסיבית והחוסר בבידוד רעשים די מגביר את התחושה שאתם יושבים על מכסה המנוע.

האצות ביניים בין 80-120 דווקא מפתיעות בזריזותן, אך לא לצפות לאיכויות של מנועי טורבו מודרניים.

נקודת אור היא ההגה. המשקל שלו טוב יחסית לעובדה שהוא חשמלי והיאריס די אוהבת להיכנס לפניות. גם שינויי כיוון מהירים לא ילחיצו את הקטנה.

האצות המנוע החשמלי במהירות נמוכה וההגה המהיר מייצרים תחושה של רכב זריז בעיר (בהנחה שהצלחתם להשתמש במנוע החשמלי ). מחוץ לעיר המצב אחר לחלוטין. אומנם האצות הביניים 80-120 יחסית זריזות, אך אורך הנשימה של המנוע נגמר מהר מאוד.

נוחות הנסיעה בינונית. מרגישים את קפלי האספלט ובנסיעה בעיר מורגשת התרסקות על מהמורות. אך לא מדובר במשהו קיצוני לקטגוריה. מקריאה באתרים בחול - המערכת ההיברידית מייצרת חלוקת משקל מאוזנת יותר ותורמת לאיכות הנסיעה לעומת הגרסה האטמוספרית

מחוץ לעיר רעשי הנסיעה חודרים לתא הנוסעים בצורה אגרסיבית. בעיקר מעל 100 קמ"ש. רוח, צמיגים ומנוע.

לסיכום אני כנראה דורש יותר מדי. בסופו של יום כשהתבקשתי לבחור את הרכב הבא שלי קצין הרכב אמר בקלות " קח יאריס, זה הכי טוב" אז נכון, אומנם מדובר בשם נחשק בארץ, וכנראה שהרכב יתאים ל 80 אחוז מהאנשים מחפשים סופר מיני. לצערי אני ב 20% האחרים שלא מסתפקים בסמל.

מה בחרתי הפעם? נחכה ליום ראשון....

IMG_20200831_105316.jpg

IMG_20200831_105129.jpg

IMG_20200831_105143.jpg

IMG_20200831_105306.jpg

IMG_20200831_105254.jpg

IMG_20200831_105158.jpg

IMG_20200831_105222.jpg

IMG_20200830_170605.jpg

IMG_20200830_170926.jpg

IMG_20200830_170821.jpg

IMG_20200830_170903.jpg

IMG_20200830_171350.jpg

IMG_20200830_171244.jpg

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
  • אהבתי 6
  • מעניין 2
פורסם (נערך)

ביקורת מעולה!, מנסיעה של כמה דקות הבנתי שזה לא זה בשבילי - ולפני הכל מבחינתי זה היה המושב הפשוט איום ונורא שקיים ביאריס.

אישית הייתי לוקח ראפיד בכל יום על יאריס הייבריד, אני עוד זוכר בחברה הקודמת את הקצין רכב מנסה לדחוף לי פעמיים גאז' הייבריד בטענה שזה הרכב הכי טוב שיש ושאני פראייר שאני לא לוקח.

האם הדגם הבא הוא סופר-מיני או שעלית קטגוריה?.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

לפחות זו המתיחת פנים השנייה ,  עם ה1.5. יצא לי לנסוע הרבה בגרסה הקודמת ההיברידית עם ה1.3 , המנוע אנמי ומרעיש, וגם בתור נוסע אחרי חצי שעה כבר המושב היה בלתי נסבל. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סקירה מעולה!

ד״א היו לי רשמים דומים מהאוריס הייבריד.
אומנם יצא לי לנהוג עליה מעט אבל גם שם נהנים מאותו מפתח ״חכם״, מערכת מולטימדיה מיושנת לחלוטין ואיטית (הרכב היה שנת 2016) ובידוד רעשים לא כל כך מוצלח.
וגם המושב אם אני זוכר נכון לא הצטיין בנוחות מי יודע מה.
למען האמת אני מתקשה להבין למה להעדיף טויוטה מעבר למוניטין האמינות... אני מתרשם שמדובר לרוב ברכבים נחותים במובנים רבים חוץ מאותו מוניטין.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

צודק. הרכב שהוזמן הוא קיה סטוניק טורבו. לא רציתי לעלות קטגוריה מאחר ואני גר בתל אביב ואין סיבה לרכב גדול יותר. 

הרכב יגיע כנראה בעוד כשבוע. לבינתיים קיבלתי פאביה TSI1.0 סטייל עם 110 כ"ס 2018

רשמים ראשונים מהפאביה - אני לא מתחבר לגיר. במיוחד בהילוך ראשון. מניח שאם היה מדובר בגיר ידני - הייתי נהנה יותר כי המנוע לכשעצמו מרגיש טוב.

המרווח במושבים האחוריים מצומצם משמעותית וזה עקב מושב אחורי נמוך יותר מאשר ביאריס. גם במושבים הקדמיים המצב מרגיש מעט צפוף ( ולא בקטע ספורטיבי ).

הרמקולים של המערכת פחות טובים מאלו של היאריס, אך התפעול שלה טוב משמעותית.

הפאביה מרגישה יותר איכותית. אומנם אין חומרים רכים, אבל איכות ההרכבה טובה והאבזור מפנק מעט יותר.

פורסם

אישית לא התחברתי בכלל למנוע ה1.0, אבל הנסיון שלי איתו היה בגולף ידנית שכורה בכבישים המפותלים של יוון, שם הוא פשוט לא סחב כמו שטורבו אמור לסחוב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מתנייד לעיתים על ארונה ליטר טורבו, המנוע הזה מתנייד ללא בעיה בהרי הצפון , לא מתקשה להאיץ וזריז הרבה יותר מגיפוני ה 2 ליטר (טוסון\ ספוראטז) בכל רגע נתון.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה על הסקירה.

היאריס 2013 הלא היברידית שלי נראית דומה מאוד. מה שמוזר לי הוא שביאריס שלי לא נתקלתי בבעיות בהוצאת או קבלת שיחות דרך מערכת המולטימדיה (אולי היו מקרים נדירים).

גם חוויית ההתנעה נשמעת מוזרה מאוד. יש לי גם אוריס היברידית 2015 ושם לא נתקלתי בתופעה כזאת - אני מכניס קוד, לוחץ על הבלמים, על כפתור ההתנעה - והרכב מתניע מיד (המנוע החשמלי כמובן).

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

מתנייד לעיתים על ארונה ליטר טורבו, המנוע הזה מתנייד ללא בעיה בהרי הצפון , לא מתקשה להאיץ וזריז הרבה יותר מגיפוני ה 2 ליטר (טוסון\ ספוראטז) בכל רגע נתון.

סיבה אפשרית להבדל בתחושה שלך לזו של קודמך עם הגולף היוונית, יכולה להגיע מהעובדה שלמנוע 1 ליטר של וואג שתי גירסאות, האחת עם 90 או 95 סוסים, לא מגיעה לארץ ומאוד נפוצה בציי הרכב השכור באירופה, השניה היא זו שבארונה עם 115 סוסים, עולם אחר.

פורסם (נערך)

הדבר שהכי עיצבן אותי ביאריס זו ההנדסת אנוש המזעזעת, כאילו בונים מכונה שעובדת אבל לא חושבים שצריך לשבת שם בנאדם ולתפעל את זה.

נפל לך פעם משהו בשעות הלילה? התאורה בפנים הרכב לא מאירה פשוט כלום, אם זה הטלפון שנפל אכלת אותה כי לך תגשש באפלה בלי פלאש.

כל הכפתורים והמחוונים פשוט נוראיים, המערכת לא טובה, המנוע בנזין נשמע כמו טרקטור (ולא זז) והמושבים כאילו תוכננו לכאבי גב.
חוץ מהיותו חסכוני אין ברכב הזה כלום. לא סבלתי אותו. שמחתי לראות סקירה שמבחינתי אמיתית ומשקפת כמעט לחלוטין מה שהרגשתי.

מה שבטוח זה שאתה לא דורש הרבה, במחיר של היאריס הזו ואף פחות אפשר לקנות אירופאית שטובה ממנה בכמה רמות. (בפרמטרים רבים שלדעתנו חשובים יותר)

עריכה אחרונה על ידי Adani

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

סקירה מעולה! תענוג לקרוא.

גם לי יצא לנסוע פה ושם על יאריסים בשנתונים האלה, אבל גרסת ליסינג הכי פשוטה שיש ולא ההיברידית.

למזלי היו לי נסיעות קצרות, אך מצד שני עדיין הרגשתי כמה לא נוח לשבת בפנים. לא מבין את האנשים שמשלמים כל-כך הרבה כסף כדי להוציא אחת כזאת חדשה מהחברה.

הסטוניק שהוזמנה לך תהיה קפיצת מדרגה מאוד גבוהה יחסית ליאריס. לדעתי היא יותר מרווחת מבפנים, הנדסת אנוש טובה יותר.. שכרתי אחת כזו יום אחד לנסיעה של 300 קמ וממש התבאסתי להחזיר אותה. באמת אין שום מילה רעה להגיד עליה. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה.

היאריס פשוט לא בשבילך.

יש כאלו שהיא בול בשבילם. יאריס היברדית זה בכלל מושלם.

כאלה שלא מתרגשים מעיצוב, מביצועים ומ"שיכלולים".

מרגישים שנוהגים ברכב אמין, ששומר על ערך, שקל להכנס ולצאת ממנו ומאוד חסכוני. מי רוצה יותר מזה?...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • תוכן חדש...