רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,605 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 2 תגובות
- 861 צפיות
7849865 איך אפשר לדעת מי הבעלים? נכנס לי לשטח ועשה נזק והסתלק תודה על העזרה ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים אני נהג חדש (בן 17) וקניתי סקודה אוקטביה 2014 מכסף שחסכתי (הייתה שייכת לאמא שלי) הרכב קצת משעמם לי מדי ואני מחפש להכניס בו פיצ'רים מיוחדים שיגרמו לו להיראות טוב יותר ולשפר את חווית הנהיגה שלי. אני גם שוקל להחליף מערכת מולטימדיה , המנוע הוא 1.2 טורבו בנזין והמצב של הרכב בכללי הוא טוב. אשמח לעצות וחוות דעת,תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם , לפני מספר חודשים רכשתי מאזדה 2 חדשה. ככל שחלפו הימים נוכחתי לדעת שהרכב מרגיש לי צפוף וזה משהו שדיי מציק לי בנסיעות שלי ופוגם בחווית הנהיגה(מעבר לכך אני מרוצה מהרכב). כעת ,אני מתלבט האם למכור הרכב וזאת למרות ההפסד הכספי שאני אאלץ לספוג, או שאמשיך להחזיק אותו למרות חוסר הנוחות שלי ? מה אתם הייתם עושים במקרה כזה? מצד אחד,אפסיד כרגע כסף,מן הצד השני,ההיגיון אומר לי שככל שיחלוף הזמן ההפסד הכספי שלי יגדל. כמו כן ובהנחה שאכן אמכור ,האם ישנה סופר מיני איכותית שתהיה גם מרווחת יחסית שאתם ממליצים לי עליה,או שאם כבר אעשה הצעד הזה עדיף לי כבר לעלות בדרגה אל עבר קרוסאובר/משפחתית וזאת למרות שאין לי בכך צורך ממשי? תודה ושתהיה שנה וחתימה טובה ל…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום ראיתי בשרשור של מצלמות דרך ממולצות על VIOFO A129 DUO אשמח קצת לחוות דעת של אנשים שקנו מאיפה קניתם?תקלות?אחראיות? האם כדי לקנות את הVIOFO A129 DUO PLUS?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
אחת השאלות שנשאלתי בשרשורי החלפת הרכבים שלי בשנה האחרונה (אני מזהיר מראש שמדובר בשרשורים של חפירות, אכילת ראש ויותר מדי מידע על התלבטויות כאלו ואחרות - לחובבי הזאנר בלבד: מיאטה ל-M235i כאן, M235i ל-M2 - כאן) היא: מהם ההבדלים בין הבמוו M235i לבין האחות שעברה טיפול מלא בסדנת ה-M - ה-M2? ובכן, כיוון בשנה האחרונה צברתי יותר מידי מידע בנושא וכדי לנקות את הראש מענייני העבודה שתפסו את רוב זמני בשבועות האחרונים, החלטתי לחלוק פה את הידע ואת ההתנסות האישית. לפני זה, נעשה קצת סדר בדגמים. בגדול לבמוו יש 2 סדרות ביצועים. יש את דגמי ה-M-Performance שהם הדגמים הבכירים בכל הסדרות שעברו כיול עדין לכיוון הספורטיבי - דברים כמו הקשחות מתלים, הנמכת מרכב, הגדלת הספק, קוסמטיקה ואבזו…
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
טסט לאוטו בסגר
מאת ארי62-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 450 צפיות
אני צריך להעביר את האוטו טסט,התקשרתי ל 104 לשאול אם אפשר והנציג אומר 'שלצערי אי אפשר לעשות טסט לאוטו'. אוקי. שואל אם יש אורכה כמו שהיה במאי, והוא לא יודע לענות לי... אולי באתר הנפלא הזה יהיה תשובה? שנה טובה לכולם
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 615 צפיות
היי שלום לכולם. האם רכב שלא עבר מבחן שנתי מעל שנתיים מחויב בבדיקת מעבדה ? או שבדיקת מעבדה תופסת אך ורק על רכב מיושן שלא ביצע מבחן שנתי מעל שנתיים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, כן הגיע הזמן של הגולף לעבור טיפול 45 אלף ומשום מה אצל חברת הליסינג זה אומר - רכב חלופי. בהתחלה הגיעה פורטה עם מסך מולטימדיה שבור ועם מושבים מלאי כתמים - סירבתי לקבל את הרכב ולאחר חצי שעה הגיע הרכב הסופי - מאזדה 6 מודל 2017 מנוע 2.0 רמת גימור לקצ'ורי,כיאה לרכב השכרה/חלופי בן 3 גם לא במצב מושלם אבל כבר סביר. נסעתי כמה ימים אבל קיבלתי תחושה מסויימת על הרכב כדי לכתוב סקירה קצרה. אציין שלא נסעתי עם אנשים ברכב או העמסתי מטען ולכן אין לי כ"כ דעה על דברים כמו גדול תא המטען או מרווח המושב האחורי. הרכב הוא רכב השכרה עם 80+ אלף קילומטר שעברו עליו - בבלאי היה קילופים על ההגה והבקרי שליטה של המערכת מולטימדיה בין המ…
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
היסח דעת בנהיגה - הסטת תשומת הלב של הנהג ממטלת הנהיגה וביצוע פעולות אחרות שאינן דרושות לנהיגה עצמה הינו אחד הגורמים לתאונות דרכים. היסח דעת בנהיגה נגרם בד"כ עקב שימוש בטלפונים חכמים עבור קריאת הודעות, שליחת הודעות טקסט וביצוע שיחות . גורמים נוספים כוללים שימוש במערכות המולטימדיה ואביזרים אחרים המצויים ברכב. " איגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי קבע ש"שליחת הודעות טקסט, ביצוע שיחות ואינטראקציה אחרת עם מידע בכלי רכב ומערכות תקשורת במהלך נהיגה מהווה מקור רציני להסחת הנהיגה ומגביר את הסיכון לתאונות דרכים". בשנת 2013 הארגון האמריקני National Safety Council העריך שבסך הכל היו באותה העת כ-1.4 מיליון תאונות דרכים בארצות הברית שנגרמו כתוצאה משימוש בטלפון הסלולרי במהלך הנהיגה. להער…
הודעה אחרונה מאת itamar01, -
תקציר מנהלים: · אין VFM שמתקרב לתמורה של הרכב הזה בשוק המשומשות, גם במחיר של תוספת של עשרות אלפי שקלים. · בין המשפחתיות היותר מהנות לנהיגה. · סיפורי זוועות והפחדות על מוצאה הצרפתי התגלו כאגדה אורבנית(טפו טפו). · רכב שדורש ידיים מיומנות וחלקים איכותיים-אך מחיר התחזוקה לא עולה על אף רכב סטנדרטי אחר בקטגוריה. הרכב נקנה לפני שנתיים עם באופן ספונטני מטרייד מוביל עם 110.000 קמ. לאחר סיבוב במס' מגרשים של חברות הליס, מס מוכרים פרטיים שרצו כמעט מעל המחירון נכנסתי לסוכנות טרייד מוביל בגלילות. קיבלתי הצעת מחיר טובה ולרכב הייתה היסטוריית טיפולים סדורה ממורשה ושם לחצנו ידיים. מיד לאחר קבלת הרכב, הוא הוכנס ליישור קו …
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
טויוטה קורולה סטיישן היברידית - רק עם סמלים של סוזוקי. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
היי, בעקבות מקרה מצער של בעל חיים שהתפרץ לכביש, רציתי לקבל דעה מקצועית: אתם נוסעים בכביש מהיר (הילוך גבוה) בלילה, ומבחינים בעצם כלשהו שגורם לכם לבלום בפתאומיות, בלי יכולת להוריד הילוך. מה הדרך היעילה/נכונה יותר לעשות את זה בידני? בלם+קלאץ' או בלם בלבד ולשלב קלאץ' לקראת עצירה? יש הסבר טכני? תודה!
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
תנו דוגמאות משלכם של מכוניות שמזכירות אחת את השנייה. דוגמא: הונדה ג'אז 2015 VS וולוו V40. בחלק האחורי.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 831 צפיות
אז ביקשו מאבא שלי בהמשך לתקלה בפנס שלו 600 ש"ח למשומש כולל עבודה,חלק חדש בארץ עולה 750 ללא עבודה. מצאתי פנס ימני חדש בעלות של 250 ש"ח מחו"ל כולל משלוח. השאלה היא,מי מבטיח שאין מיסים גבוהים בשחרור המוצר מהמכס והיא לא נשאלת סתם כי אני על 4 גומיות לחלון נדרש לשלם כמעט 500 ש"ח מיסים והאם בכלל משתלם לייבא את הפנס או לנסות בכל זאת להשיג משומש מפירוקי רכב.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 679 צפיות
יש למישהו מושג למה משמשות האנטנות הקטנות המותקנות על כל עמוד שני בכביש 6? מי החברה שעומדת מאחורי זה?
הודעה אחרונה מאת אבי_בדרכים, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 929 צפיות
מה נשמע חברים ? חג שמח ושנה טובה ! אני כרגע בעל שני כלי רכב, ואני מעוניין להפחית בתשלומים החודשיים של הביטוח על הרכב. אני מחפש ביטוח שאפשר להפעיל בתחילת כל נסיעה בלחיצת כפתור, ואז הביטוח מחוקב פר נסיעות.. לא מצאתי מישהו מכיר ? מה כן מצאתי, ביטוח לפי קילומטרים בהראל ניסיתי לקבל שם הצעה אבל זה מראה לי מקיף וחובה, ויש לי רכב ישן יחסית וזול שיכול רק צד ג וחובה.. מישהו מכיר דרך לעשות ביטוח הכי זול לרכב זול שלא זז הרבה ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מקרה אמיתי לגמרי טרי מהיום. יצאתי היום בצהרים מחנייה צפופה בניצב לכביש באיזור תעשייה עמוס, לא היה לי שדה ראיה תקין אז גלשתי לאט בנסיעה לאחור כדי לקבל קצת יותר מבט לכוון התנועה החוצה, לפתע עבר רכב מאוד קרוב אלי ובום, שמעתי רעש של חבטה. הרכב החולף עצר גם הוא בחריקת בלמים והנהג יצא החוצה. אני גלשתי מטר אחד חזרה לחנייה ויצאתי עם הטלפון לבדוק מה הנזק ולהתחיל לצלם. הנהג החולף ואני עומדים ומסתכלים על הרכבים, אצלי על הפגוש האחורי ואצלו בצד ימין של הרכב ושומו שמיים....לא רואים כלום! לא שפשוף, לא מכה, לא סימן, לא אצלו ולא אצלי. הוא גם אומר לי "אבל שמעתי בום איך שחלפתי לידך והיינו ממש קרובים שחלפתי, אז איפה לעזאזל הנזק? " נכנסו חזרה כל אח…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
טעיתי. למרות תהליך ארוך (מדי?) שרובו תועד ממש כאן מעל דפי הפורום. למרות הניסיון, נהיגות המבחן ואין ספור התלבטויות - טעיתי. ה-M235 פשוט לא התאימה לי (סיכום בשרשור המקושר בעמוד 9, לא אחזור על עצמי) ואיפשהו בגל הקורונה הראשון הבנתי שזו לא היא, זה אני והחלטתי לשחרר. הרכב פורסם ביד 2 ותחושת ההקלה לאחר ההחלטה הצביע שאני בכיוון הנכון. כל ההתלבטויות שצפו ועלו בתהליך הראשון צפו שוב, רק שהפעם הגעתי מוכן יותר וההתהליך היה ממוקד יותר. המועמדת הראשונה: M3 E92. לקוראי השרשור הקודם זכור הפספוס של ה-M3 E92. עשיתי עוד נסיעות על שני רכבים כאלו. ה-E92 היא רכב מאוד מיוחד. הוא לא מאוד ספורטיבי, כי המשקל והבלמים (בעלי נטייה להתעייף) קצת מקהים אותו אבל הוא לל…
הודעה אחרונה מאת BobbyMiata, -
-
צהריים טובים, אצלנו בשכונה (צפון רמת גן) יש מצוקת חנייה שהתחילה להחמיר בזמן האחרון. אם עד לפני כמה שנים היה די פשוט למצוא חנייה כל עוד מגיעים לפני 20:00, היום זה כבר סיפור אחר לגמרי. הסיבות לכך הן גידול באחזקת המכוניות, מספר פרויקטים של פינוי-בינוי (+ שני מגדלים עצומים) שנבנו בשכונה לאחרונה, וכמובן הקורונה שאילצה אנשים רבים לעבוד מהבית. כבר מספר שנים שאני שוכר חנייה כדי להתמודד עם הבעיה, אך לא לכולם מתאפשר הדבר. זוהי שכונה שרובה בניינים ישנים משנות ה-60 וה-70 ולא לכולם יש חניות בטאבו. אני רואה בקבוצת הווטסאפ השכונתית (וגם בפייסבוק) את התלונות ופריקת התסכול של התושבים אשר נאלצים לבלות זמן רב בחיפוש חנייה. העירייה נתנה לאחרונה פתרון בדמות הסדר חנייה עם קניו…
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
תיעוד סרטונים
מאת BRAVO30- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 514 צפיות
בעקבות עבודה חדשה בעידן הקורונה (אחרי חודשים ארוכים בבית), בה הכביש הוא הבית שלי, רכשתי סוף סוף מצלמת דשבורד, על מנת לתעד את כל הרוצחים/רוצחות על הכביש, שיכורים וסתם מטומטמים חסרי מודעות בכביש (כמו רוכב קטנוע שהתפרץ לנתיב שלי מהמדרכה מבלי בכלל להסתכל אחורה וכמעט התאבד ועוד חשב שאני אשם). האם יש טעם לשלוח סרטונים כאלה לדף של המשטרה בפייסבוק למשל או לאור ירוק? או שזה חסר טעם. אני "רודף הצדק" בכביש ואת כל הדברים החמורים מאד שאני רואה על בסיס יומיומי, הייתי רוצה שאותם אנשים ייענשו. האם זה רלוונטי באמת לשלוח סרטונים כאלה או שכל עוד לא הייתי עד לתאונה, אין משמעות לסרטונים האלה ולא יעשו איתם כלום?
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ביוני החלפתי סוף סוף את הלאנסר המזדקנת בספורטבק מודל 16. היא הגיעה עם מובילאיי מותקן. לצערי. דעתי האישית לפני שיצא לי בכלל לנסוע עם מערכת שכזו: מיותר לחלוטין עבורי, מסוכן עבור נהגים אחרים שינטו להסתמך עליה ולהתעמק עוד פחות בכביש. לפני הקנייה, לקחתי את האוטו לנסיעת מבחן (מן הסתם). לא הבנתי מה לעזאזל מצפצף לי בקבינה. היו צריכים להסביר לי... וכן, הוא מצפצף הנבלה. המון. יותר מדיי ומעט מדיי באותו זמן. המערכת מצפצפת 95% מהפעמים כ-3/4 שנייה א-ח-ר-י שכבר הגבתי לשיטואצייה. 3% מהפעמים היא לא מצפצפת כלל, למרות שהיא אמורה. מפספסת לחלוטין את כל מה שקורה מלפניי. אם הייתי מסתמך עליה, הייתי מוצא את עצמי בבעייה קשה. 2% הנותרים הם התר…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
שלום רב, אני מחפש לרכוש רכב ראשון חדש / יד שניה. באתרים של יבואניות רכבים כמו פיג'ו שברולט וכד' התיבות הן אוטומטיות בלבד ובמקרים בודדים גם רובוטיות. אני מחפש רכב עם גיר ידני, אבל מתקשה למצוא רכב בתקציב עם גיר ידני. מישהו יודע מה הסיבה שאין ביקוש לרכב ידני בארץ? האם הקואורדינציה של ישראלים שוות ערך לקואורדינציה של תפוח אדמה עד כדי כך שהם נמנעים מגיר ידני ומעדיפים לשלם אלפי שקלים יותר רק בשביל להימנע מגיר ידני? זה פשוט מדכא למצוא רק רכבים יד 2 עם גיר ידני בארץ.
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רוצו מהר, שתספיקו לשריין הזמנה לפני הסגר הקרב ובא. [*צוחק עם דמעות של כאב]
הודעה אחרונה מאת Holland, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 457 צפיות
חברים שלום לכל המרוצים מניקיון מכוניתם אשמח לקבל המלצה על מכון ניקוי מכוניות באזור כפר סבא תודה וחג שמח ובריאות
הודעה אחרונה מאת majer, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 601 צפיות
אהלן מישהו יודע להגיד לי אם הסקודה סופרב מגיעה עם ה 2 סופיות אגזוזים המרובעים רק ברמת גימור ספורטליין ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 478 צפיות
רימאק, היצרן הקוראטי של מכוניות על חשמליות קונה את בוגאטי מקבוצת פולסווגן. בתמורה, פורשה תגדיל את אחזקותיה ברימאק מ-14% ל-49%. אם אתם רוצים בוגאטי עם מנוע בנזין הזמינו מהר לפני שיגמר. https://www.carmagazine.co.uk/amp/car-news/industry-news/bugatti/vw-group-rimac
הודעה אחרונה מאת eladts, -
הרי המנוע הרגיל עובד קבוע, איך הנסיעה יוצאת חסכונית ב30% לפחות יותר חסכונית מרכב רגיל?
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 638 צפיות
למישהו יש המלצה לדלק יחסית זול ולא מהול? תודה.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי , אני שוקל לרכוש קומפרסור ומתלבט האם אני יכול להשתמש בו גם לשטיפת הרכב - הכוונה ללחץ מים עם איזה מתאם כזה או אחר מתוך ג'ריקן או דלי זה הקומפרסור שאני חושב עליו לינק האם מישהו התנסה בזה ? ולהשתמש בזה גם בתור מקציף לרכב ?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחרונה התפרסם מחקר שטוען שהנתוני הזיהום וצריכת הדלק הרשמיים של היברידיות נטענות הם לא ריאלים. הן אומנם יותר חסכוניות ופחות מזהמות מהיברדיות רגילות, אבל ההבדל הרבה יותר קטן ממה שניתן לשער מהנתונים הרשמיים. למרות שאני מסכים עם הטענה, אני חושב שיש מקום להיברדיות נטענות כשלב במעבר למכוניות חשמליות טהורות. מי שקונה מכונית היברידית נטענת מתרגל לטעינה כאשר הוא משוחרר מחרדת הטווח. כאשר הטעינה תראה לו טבעית הוא יהיה בשל לקנות מכונית חשמלית בפעם הבאה. https://www.bbc.com/news/science-environment-54170207
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,589 אורחים (הצג רשימה מלאה)