רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים, זה הפוסט הראשון שלי באתר ואנסה לקצר אותו כמה שיותר ולהגיעה לעובדות. בימים אלו אני מחפש רכב,רכב שני שלי שאני עומד לרכוש. לאחרונה אני מחפש בכול מקום אפשרי,ויצא לי לראות כבר כמה. עכשיו הייתי לפני כמה זמן בחברת ליסינג -אלדן,ומצאתי רכב במחיר שמתאים לתקציב שלי ונראה טוב,אני אומנם לא מבין גדול ברכבים ובגלל זה לקחתי חבר של אבא שמבין ברכבים ויש לו ניסיון עשיר. ראינו סוזוקי סוויפט 2017,כמובן בדקנו את הרכב,עכשיו העניין הוא ואני לא שמתי לב אבל חבר של אבא כן ראה,וזה עבודת פחחות לא איכותית אם אפשר לומר את זה ולנסח את זה ככה. מכסה מנוע שאם להסתכל מהצד לא ממש ניתן לראות ולא קופץ לעין אבל אם להתמקד,אז מכסה מנוע לא ממש יושב טוב,וכמובן בלי הפתעות גילינו …
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בעבר קיבלתי את הקובץ PDF של ספר העבירות של המשטרה. מאז כבר אין לי את הPDF אשמח לקבל את הספר. תזכו לברכה 🙏
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 914 צפיות
יש אוקטביה צמודה חדשה, שלישית במספר, עכשיו בחניה. לא שלי כמובן, של הבלבית. נבחרה בין השאר בשל קלות ההתקנה של אפל קרפליי ואנדרואיד אוטו, הזכורה מפולו שכורה לפני קצת פחות משנה בחו"ל. אז שהאייפון מתחבר בצ'יק, אני יכול לאשר, אבל האנדרואיד אוטו מסרב וכותב לי unable to connect בדוק את הדווייס שלך. אז הדווייס הוא LG G30 עם אנדרואיד 9 ולא מצליח להבין מה הצ'כי הזה רוצה מחיי. אז אם יש כאן מישהו שיודע לספר לי מה אני מפספס, אשמח לעידכונו. תודה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היה לי מקרה שהייתי צריך לנסוע טיפה מהר והייתי מאחוריי ניידת כזאת ברמזור נסעתי ככה איזה קילומטר וחצי ואז אני מגיע לחנייה ואני רואה שהם צמודים לי לתחת אבל הם לא נכנסים גם לחנייה שזה היה קצת מוזר. מה אתם חושבים הם רשמו את המספר והלכו או שזה לא עניין אותם בכלל? Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 500 צפיות
הי אני גר בנתניה וקניתי מצלמת רכב שאני מעוניין להתקין ברכב, כך שכל הכבלים יוסתרו. יש למצלמה גם מצלמה אחורית שמצלמת את אחורי הרכב וצריך להתקין אותה בחלון האחורי של הרכב ולמשוך את הכבלים עד למצבר ולחבר אותה למצבר כדי שתעבוד גם בחניה. איפה אפשר לעשות את זה בנתניה או הסביבה במחיר שפוי, ועבודה יפה ונקייה? וגם, לגבי ציפוי נאנו. הרכב בן חודש וחצי ואני מעוניין לעשות לו ציפוי נאנו שהבנתי שיגן וישמור עליו משריטות, לכלוך, צבע וכו לכמה זמן זה מחזיק, מה עושים אחר כך כדי לחדש, איפה מומלץ ומה המחירים? מה אני חייב לדעת על זה? לרכב 2 צבעים, בגג צבע אחד ושאר הרכב צבע אחר, זה משנה? מה עם הפלסטיקה ברכב?
הודעה אחרונה מאת Martin, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני עורך דין שמייצג אדם שהואשם בגרימת מותו של רוכב אופניים. אני משוכנע שהמנוח לא היה עןל אופניו בזמן האירוע המצער, והאשם בתאונה נעוץ בהתנהלותו. אני מחפש עדים, שאפשר היה לאתר בקלות קרוב לאירוע. התוכלו לסייע לי לזהות את סוג הרכב? ההגדלות הן מהמצלמה של נתיני ישראל בצומת העוגן. אם אווכח שיש היענות הצטרף לנסיון לפתח את התעלומה אשתף אתכם בעוד חידות מקצועיות שפתרונן יכול לסייע לי במשימתי לחשוף את האמת העובדתית באירוע הזה. תודה דוד קולקר עו"ד
הודעה אחרונה מאת מליץ יושר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 470 צפיות
שלום יש לי יונדאי אקסנט 2004 ונשברה לי הידית של הדלת גם מבפנים וגם מבחוץ כך שאני לא יכול לפתו את הדלת מישהו יודע איך אפשר לפתוח את הדלת כדי להוציא את הדיפון ולהחליף ידיות
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
דו"ח בזמן מכירת רכב
מאת Guest Mikelt89- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח, הגשתי ערעור לגביו, תשובה עדיין לא ניתנה, בזמן הזה הרכב נמכר וכבר לא על שמי, האם הדו"ח עדיין תקף?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן חברים , מדובר במאזדה 3 2006 אני רוצה שאורות החזית יהיו לבנים בצורה אלגנטית ולא כחולים של ילד מתלהב .. עכשיו בשוק יש מלא סוגים של נורות חלק כאלו וחלק כאלו .. עכשיו הייתי אצל 2 אנשים שמו לי אחד פיליפס לא סגור על הסוג יצא יחסית צהבהב .. ועוד אחד ששם לי וגם יצא צהבהב .. עכשיו יש לי חלק בפנס ( מצרף תמונה) שטיפה הורס את האפקט אבל כן ראיתי שיש מאזדות כמו שלי עם אור לבן יפה אז אני רוצה לשאול אם מישהו עם מאזדה התנסה עם מנורות מסוג Philips diamond vision? או סוג מנורה אחרת ? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בגלל הקורונה יש הארכה לתוקף רישיון הרכב גם למי שפג אחרי 15.11 ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 468 צפיות
יש לי למשל רכב מדגם סובארו B3 עם מנוע 1.5. עכשיו יש לי לפעמים בעיה של עשן בהתנאה קרה ואני לא אכנס יותר מדי לפרטים אך אציין רק כי כרגע התוכנית היא להמשיך לנסוע עד למצב של אי ברירה (צפי לרינגים או משהו שקשור לוואלווים). כמו האימפרזה מנוע 1.5, יש גם אותו דגם B3 אך עם מנוע 2.0. אם חס וחלילה אגיע למצב שאצטרך להחליף מנוע, האם מותר בצורה חוקית להביא כבר 2.0 ליטר ולעדכן לרישיון? (וכמובן לגשת לטסט) השילדה זהה לחלוטין.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי קיה ספורטאז 2020 יש בה מערכת מולטימדיה עם וויז ספר טלפונים , שומע דרכה את הספוטיפיי שמתחבר אוטומטית כל פעם שאני נכנס לרכב, עכשיו התקנתי אנדרואיד אוטו על הטלפון והתחברתי עם כבל , עכשיו מישהו יכול להסביר לי מה היתרון של אנדרואיד אוטו? כשאני מחובר ע"י בלוטוס אני אפילו לא מוציא את הטלפון מהכיס. למה לי להתחבר עם כבל? מה שונה בשאר הפעולות? לחייג בקיה פשוט לוחצים על הכפתור בהגה והמועדפים שלי מופיעים, לחצן אחד וווייז נדלק, רשימת שירים אני רואה על המסך, הודעות אני לא מסתכל אף פעם בזמן נהיגה .שוב מה אני מפספס?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 477 צפיות
שלום יש לי דייהטסו סיריון והצריכת דלק שלו ממש גבוהה גם בעיר וגם מחוץ לעיר בערך 1 ל10 במשולב ו1 ל8 בתוך העיר רציתי לדעת מה צריך לעשות ואיזה טיפולים כדי להוריד את הצריכה דרך אגב במחשב של הרחב זה מראה על צריכה של 9.3 ל100 נ.ב שאני מתחיל נסיעה יש לרכב קצת משיכה עד שהוא נותן את הגז האם זה תקין וכן כשמגיע למהירות 80 אז הסלד עולה עד שהוא תופס את ההילוך
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
Tsi 1.2 לדורותיו 1 2
מאת yovel1500-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אחרי היסטוריה ארוכה וגם הווה רווי בוואגיות במשפחה, החלטתי להיכנס קצת לעומק ולהבין קצת את ההבדלים בין מנועי 1.2 מהדורות השונים. חיפשתי קצת מידע באינטרנט אבל לא מצאתי את מה שחיפשתי. אז אשמח לדעת מאנשים למודי נסיון במנועים הנ״ל/בעלי ידע על ההבדלים ביניהם החל מהדור הראשון עד לכניסת מנועי ה1.0 שהחליפו אותם. אני למשל שמתי לב לסאונד שונה לחלוטין של המנוע בין הג׳טה 2015 והאיביזה 2011 שהיו לאחים שלי, לבין ה1.2 שלי בפאביה 2016, מעבר להבדל בהספקים ולכן החלטתי להיכנס לעומק העניין.
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
אהלן, האם פנס לד אחורי של סיאט איביזה 2014 ישב טוב על סיאט איביזה 2011? שני הרכבים 3 דלתות
הודעה אחרונה מאת Dor2212, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם להראל סוויץ יש ביטוח לפי מספר ק"מ והם מרכיבים רכיב של איתוראן שיושב על המצבר. עשיתי את הביטוח להורי שנוסעים מעט מאד וזה יצא משתלם. תוך חודש ה לכו שני מצברים. האם יכול להיות שהרכיב לוקח להם את כל החשמל מהמצבר ומרוקן אותו? (הם מקפידים לעשות נסיעה קצרה כל יום) משהו נתקל בתופעה הזו? תודה!
הודעה אחרונה מאת e_r, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
I20N הספורטיבית הקטנה של יונדאי, הצהרות של כתבות ממומנות, או שלא? תגיע או לא תגיע לישראל? 1200 ק"ג (לפי הכתבות) עם מנוע 1.6 טורבו ודיפרנציאל מוגבל החלקה כמו לאחות הגדולה. באוסטרליה כבר נוהגים על אב טיפוס ומפזרים הצהרות עם מילים שמתאימות לכתבות ממומנות ומכוונות לפיאסטה ST ופולו GTI... נחייה ונראה תקראו בעצמכם. הנה חלק קטן מהכתבות. https://www.carsguide.com.au/car-reviews/hyundai-i20-n-prototype-81006 https://www.carsales.com.au/editorial/details/hyundai-i20-n-prototype-2021-review-126648/ https://www.carexpert.com.au/car-reviews/2021-hyundai-i20-n-review-prototype-track-test
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אחרי שקראתי שיש הרבה אנשים שבורחים מפורד בגלל בעיות אמינות, בעיקר הגיר הרובוטי ועכשיו המנועים, החלטתי לחקור את הנושא בעיקר על מנוע ה1.5 טורבו 3 בוכנות ובכלל טכנולוגיית הECOBOOST. מה שמצאתי זה שאין לא דובים ולא יער, הבנתי שיש תביעה בארץ על כך שחלק מהאנשים נקלו בפגם ייצור בחלק מהמנועים שטופל ע"י פורד והם לגמרי לקחו אחריות על כך, מעבר לזה הכל סתם רעש. מסתבר שטכנולוגיית האקובוסט מצויינת, יעילה ואמינה. התלונות היחידות שיש זה: 2 קריאות שירות ל2 מנועים בעשור האחרון וזהו, 1. מנוע ה1.6 הישן שסבל מהתחממות יתר. 2. מנוע ה1.0 אקובוסט עבר קריאת תיקון בגלל ניילון שהיה מתחמם ונשרף. מעבר לזה התעמקתי עוד בחוות דעת של לקוחות שקנו א…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
מה דעתכם על הנכונות של לא מעט אנשים לשלם על רכבים ספציפיים הרבה מעל למחירון ולאו דווקא מפאת נתונים יוצאי דופן? 1 2 3 4
מאת shlomi6280-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 56 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אהלן חברים, אז לאלה שהכותרת פחות מובנת להם והם מעוניינים להבין מה אני מנסה לומר אתחיל מההתחלה, מקווה שתקראו על אף האורך. שוק הרכב הישראלי עבר המון שינויים בשנים האחרונות וכמובן שזה לרוב מפאת השינויים בשוק הרכב העולמי. אני פחות מעוניין כרגע להיכנס לניתוח של התופעה רק אגיד בגדול שכמה מהשינויים הם- מעבר לאלטרנטיבות של הנעה כדוגמת הנעה היברידית (וכמובן ההברידיות הנטענות), שימוש במנועים קטנים יותר עם מגדשי טורבו ותיבות הילוכים אחרות כדוגמת התיבה הרובוטית כפולת מצמדים, עם מצמד בודד, תיבה רציפה וכו וכו'. שינוי נוסף שאני אוהב להשתמש במונח שאני המצאתי לו הוא ה"קרוסאובריזציה"- השוק כיום נמצא באינפלציה מטורפת של קרוסאוברים כאשר התופעה תפסה תאוצה מטורפת…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 748 צפיות
כמה מקבלים הנחה בקניית רכב עם נכות
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
-
לאור ההודעה האחרונה על איסור יציאה מהבית שלא לשם קניית אספקה ביתית(אוכל, תרופות וכיוצ"ב), החל ממחר ה-20.03.2020 מכוני הרישוי יהיו סגורים לקהל ולא יתבצעו מבחנים תקופתיים(טסט).
הודעה אחרונה מאת Satori, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 475 צפיות
האם אפשר להגיע לטסט עם ביטוח הרכב מודפס? לא קיבלתי בדואר את הביטוח
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
😉
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בוקר טוב, חזרתי לארץ אחרי כמעט 5 שנים באירופה, כנראה לתקופה של שנה. בחודש הראשון כאן החלטתי שאין לי צורך כרגע ברכב ושזאת תהיה הוצאה מיותרת, אבל התחבורה הציבורית כאן (עוד לפני הסגר) חשבה אחרת. למה מהמרכז למרכז לוקח שעה וחצי להגיע? בהתחלה חשבתי לקנות רכב "מעניין", משהו ישן שתמיד רציתי - BMW, מרצדס, להנות ממנו שנה ולהמשיך הלאה. היעדר דגמים זמינים (ובמצב סביר) למכירה בשוק וההבנה שהתקלה הבאה יכולה לעלות לי כמו הרכב עצמו, גרמה לי לרדת מהרעיון ולשנות כיוון. הוחלט ללכת על תמורה למחיר, טיפולים זולים כמה שיותר, חסכונית בדלק ואפשרות סבירה למכור את הרכב אחרי שנה. רוב הנסיעות עתידות להיות לבד או 2 + כסא תינוק מאחור. …
הודעה אחרונה מאת ExtraD, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 560 צפיות
היי שמתי לב שהרכב שלי שנת 2020 רמת אבזור היקרה, אין פסי הכנה לגגון. איך מתאימים גגון? אני רוצה לשים פסים כדי לסחוב אופניים. תודה שחר
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
האובוגימוביל כמו שחבר הפורום yaari30 אוהב לכנות אותו הוא בעצם יונדאי I800, שנת 2011, אוטומטי עם 163,000 קילומטר וזהו סיכום של שנתיים שהוא בבעלותנו . הI800 זה בעצם הרכב היחיד בבית שלנו,הוא נקנה לשימוש בעסק התיירותי שלנו כאשר עוד היה לי רכב משלי. רצה צה''ל והחליט לגייס אותי ואני החלטתי למכור את הרכב שלי לטובת שיפוץ הבית וכך בעצם הפך הI800 לרכב העיקרי בבית שמשמש אותנו בעצם לכל מטרה אפשרית. הרכב נקנה עם42,000 קילומטר לפני שנתיים מחברת "אלבר" שם הוא עבד בהשכרה,יחסית קילומטראז' נמוך מאוד לרכב השכרה. הרכב נקנה אחרי חיפוש ארוך מאוד מאוד בגלל שהיה נדיר בתצורת אוטומט, מה גם שהרכב הספציפי הגיע לארץ כמסחרית סגורה במקור והוסב לנוסעים (פירוט בהמשך). מאז הוא עבר משהו כמו 120,00…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 947 צפיות
שלום אני עובד כפרילאנס והרכב שאיתו אני נוסע הוא פרטי שלי, לא רכב חברה או ליסינג. לאחרונה מקום העבודה שלי שינה מקום והתרחק ממקום מגוריי (קודם היה 30 ק"מ מהבית ועכשיו הוא 50 ק"מ). סיכמתי איתם שהם יפצו אותי על הגדלת מרחק הנסיעה היומי הן מבחינת דלק והן מבחינת בלאי ותחזוקה של הרכב. הבעיה היא שאני לא יודע איך בכלל לחשב את זה. דלק זו לא בעיה כי אני יודע מה צריכת הדלק של האוטו ומה מחיר הדלק וקל מאד למדוד, אבל איך מודדים דברים כמו בלאי של הרכב וירידת הערך שלו עקב הק"מ הגבוה יותר ? האם יש איזושהי טבלה כזאת ? בטח לציי רכב, חברות השכרה וכ"ו יש נוסחאות לחשב את זה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
פג'ו 205 דימה
מאת טום 78-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חברים האם יש בישראל פג'ו 205 קיט דימה? האם יש שרידים או תמונות מהעבר של כאלה שהיו בישראל? תגובות יתקבלו בברכה ובכבוד😀😀
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 451 צפיות
היי לכולם! אז כמו שמובן מהכותרת אני מנסה להשיג מידע האם מישהו מכיר איפה (והאם בכלל) ניתן להשיג בארץ חישוקים של חברת ENKEI אם אין מקום כזה שמוכר אותם, עד כמה רחוק אני אצטרך ללכת אם אני מזמין כאלו מחו''ל, שואל מבחינת בדיקות\הרשאות של משרד התחבורה. תודה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת omri20, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
מקווה שאני פותח את השרשור בפורום הנכון 🙂 אני לא מצליח לקבל את היסטורית הטיפולים של ה-i30 של בת הזוג שלי. הרכב נרכש מכלמוביל טרייד בראשל"צ (עם חווית קנייה, אמינות ושירות מהגרועות שנתקלתי, אבל זה לנושא אחר) ולאחרונה עלתה האופציה של למכור את הרכב בעקבות הקורונה. אני אישית מעדיף שכשמגיע קונה פוטנציאלי, הוא מקבל הכל לידיים מסודר, בלי משפטים כמו "הכל במחשב של המוסך" ולתת לו להיגרר לסחבת מיותרת. ניסיתי לדבר עם המוסך המטפל "אוטוויק" בירושלים, שם ענתה לי נציגה שיש חוק (שלא ידעתי על קיומו האמת) שמגן על פרטיות הבעלים הקודם (או משהו כזה) ורק עם אישור בכתב ממנו + צילום ת.ז אני אוכל לקבל את ההיסטוריה המלאה. הסברתי לה את המקרה ושאני יכול לשלוח לה רישיון רכב + ת.ז. …
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,218 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ELI001
- stx
- AUDIO KING
- גולדן191
- natco
- Fluffy
- hans
- SurfHigh
- guy.a
- baer
- מיץ פטל