רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
רעידות בסיבוב
מאת uriel_n- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 467 צפיות
שלום, יונדאי i20 2011. ביציאה מסיבובים כשאני לוחץ על הגז יש רעידות, כאילו שהדלק לא מגיע למנוע, כמו פימפומים כאלה. ברגע שאני יוצא מהסיבוב לגמרי ומאיץ זה נעלם. מישהו יודע מה הסיבה/הבעיה?
הודעה אחרונה מאת uriel_n, -
בנטלי בישראל- למי יש? 1 2
מאת Talix-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מכירים אנשים שיש להם בנטלי בארץ? מי הם? פשוט עתה חלפה לידי בנטלי ספורט ולא הספקתי לראות את הבן אדם. אשמח לעזרה😊
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב שיתאים לשבעה אנשים (לפחות) אבל שבכסאות האחוריים מבוגרים יכולים ששבת ולא רק ילדים.
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 760 צפיות
אתמול נוסע בלילה אחרי אאודי e-tron, מפוקס בפס לד שחוצה את הרכב מאחורה, חד, מודרני, מפנק מפנק מפנק. יש יגידו שגם יפה. בכל אופן, אם מורידים את העיניים למטה ומסתכלים על הלוחית, למה למען השם עדיין יש שם 2 מנורות בסגנון ספוטים במטבח מלפני 40 שנה? למה לא שמים איזה פס לדים עם דיפיוזר או משהו יותר סבבה? כוסומו, לא קונה אי טרון.
הודעה אחרונה מאת _slayer_, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לאחר רכישת רכב שהיה ליסינג , עדיין קיימת טבעת הדלקן ברכב. אתמול כאשר רציתי לתדלק קיבלתי הודעה שהדלקן חסום. בניסיון השני כן הצלחתי לתדלק. אני רוצה לנתק את הדלקן כדי שלא יהיו בעיות בעתיד. את טבעת הפלסטיק מסביב לפתח התדלוק לא בעיה לפרק. אבל מה לגבי החוט? לאן הוא מוביל? האם יש קופסת בקרה כלשהי שמחוברת לרכב וכדאי לנתק גם אותה? ואם כן, כיצד? הרכב שנת 2017 אם ישנה חשיבות לשנת התקנת הדלקן.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 562 צפיות
היי מחפש רעיונות היכן למקם את הזרוע ווקום של החלון על מנת למנוע התחממות הטלפון בשמש ,ובעיקר בנסיעות ארוכות עם הוויז לניווט.
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
התחדשתי בפיג׳ו 208 1 2
מאת yoni2sh-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. התחדשתי בפיג׳ו 208 אפס קילומטר. תאריך הייצור של הרכב הוא קיץ 2019 (תאריך הצמיגים 1919) ותאריך העליה לכביש הוא ספטמבר 2020. למי שזה מעניין,הרכב נרכש במחיר של 81K על הכביש. רכב מאוד נוח לנסיעה,לא שאני מבין גדול,אבל הם עשו פה עבודה נפלאה על השלדה וההיגוי. אין לי נפילות של טורים,והם יציבים על הסקאלה (למי שזוכר על מה מדובר) טפו,טפו,טפו לומר שהגיר עובד חלק שלא מרגישים אותו ? לא ! יש הרגשה קטנה ולא נוחה של טלטול במעבר הגיר מראשון לשני בזחילה עירונית,לא משהו היסטרי,אבל מרגישים. ממה שאני הבנתי,זה נורמלי,ומשתפר עם הזמן,אולי אני טועה. הגיר ממהר להעלות הילוכים,כנראה כדי לחסוך בדלק. איכות הח…
הודעה אחרונה מאת yoni2sh, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 820 צפיות
אתם לא פוחדים בסוף שהמדינה בסופו של דבר תתחיל לקחת מס נסועה או שיעלו את מחיר החשמל למי שטוען רכב ואז הכדאיות של הרכב החשמלי שברשותכם פשוט יעלם?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בתקופה האחרונה שחררה פולקסווגן מספר גרסאות ספורטיביות לגולף. הן היו חזקות, הן היו מרשימות ואפילו נתנו ביצועים טובים על המסלול, אבל תמיד הייתה באוויר השאלה מה עם הגולף החזקה ביותר, האם נראה גרסה חדשה ל-R? אנו שמחים לבשר כי היום ענתה פולקסווגן על השאלה, עם הצגת ה-R החדשה, אשר חונכת את הדור החדש ביותר למערכת ההנעה הכפולה של היצרנית הגרמנית. הR החדשה משתמשת באותו מנוע כמו הקודמת, 2.0 ליטר טורבו מסדרת EA888, שקיבל תוספת כוח ומפיק כעת כ-315 כ"ס ו-42 קג"מ, שיפור של 2 קג"מ ו-20 כ"ס. המנוע שולח את הכוח לכל ארבעת הגלגלים דרך תיבה כפולת מצמדים בעלת שבעה הילוכים או תיבה ידנית בעלת שישה הילוכים, ומאפשר לגולף להאיץ מאפס למאה ב-4.7 שנ…
מנועי הthp
מאת iAlfaRace-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 831 צפיות
רציתי לדעת מחלות וכו' ואם שווה לתחזק רכב כזה לפחות על סטייג 1 (תוכנת ניהול מנוע) הדגם ספציפי שמתי עליו עין כרגע זה פיג'ו 308. 2008 עם ה140כוחות סוס (לא 156כוח) קראתי רק 2 ביקורות שהיו ביד2 לגבי נזילות רק רציתי לדעת יותר
הודעה אחרונה מאת iAlfaRace, -
-
שלום לכולם, בבעלותי רכב אחד משנת 2017 שהמחירון המשוקלל שלו הוא באיזור ה55 אש''ח. הרכב נקנה במזומן לפני 4 חודשים ב50 אש''ח. אני וחברה שלי מתגוררים בקצרין שבגולן כשהיא עובדת בתוך היישוב בכמה גנים ואני עובד בהר מירון. בכל בוקר אני קם ב5:30, מתארגן ועולה באוטובוס של 6:10 לכיוון חצור הגלילית. שם מחכה 20 דקות וב7 אוספת אותי הסעה. כשאני מסיים לעבוד ב17:00 אני יוצא עם ההסעה ומגיע ב17:40 לחצור הגלילית. עולה על האוטובוס ב18:15 ומגיע הבייתה בסביבות 18:40. עם רכב המצב הוא שונה, אפשר לקום ב6, לצאת ב6:40 מקצרין ולהיות ב7 בחצור. בדרך חזור אפשר כבר להגיע לקצרין ב18:00. מה שאומר שאני מרוויח 40 דקות בבוקר ו40 דקות ב…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 7 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
החנתי את הרכב ברחוב, כשאני חוזר אני רואה את המראה שלי שבורה בצד הנהג. מסתבר שמשאית שעברה ברחוב פגעה שברה את המראה והמשיכה הלאה כאילו לא קרה כלום... למזלי אדם טוב ראה את זה קורה והשאיר על המגב ברכב פתק שסיפר את מה שקרה עם מספר המשאית. . מה הדרך היעילה והמועילה לנהוג כעת?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 845 צפיות
שלום רב, רציתי לדעת אם מוכר מסוגל לתת יפוי כוח להעברת בעלות לידי אותו קונה שמעוניין לרכוש. לצורך הדוגמה - הקונה יגיע בלבדו לדואר, ובידו יפוי כוח, תעודת זהות מקורית של המוכר, ורישיון הרכב. האם הקונה יהיה מסוגל לבצע את העברת הבעלות? בברכה, ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 619 צפיות
מישהו יודע במקרה מתי משיקים את הספורטאג 2021 החדשה ואם יש תמונות ברורות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 552 צפיות
האם חומר כביסה או שטיפת רצפה יכול לפגוע בצע הרכב? או בכלל בפלסטיק? אני שואל כי יש לנו דייהטסו סיריון עם פגם מוזר מהפנס שאני לא מצליח להבין ממה זה נגרם, ויש גם נקודות כחול בהיר על הפנלים של הדלתות, ממה זה יכול להיות?!
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 761 צפיות
שלום לכולם, רכב מסחרי גדול פגע ברכב שלי בחניה, הנהג השאיר פרטים. הרכב שלי מודל 3/2017, כך שהוא יותר משלוש שנים על הכביש. הנזק ברכב מחייב החלפת דלת נהג. השאלה שלי היא כזאת: אני יודע שלרכב שמעל שנתיים על הכביש איך חובת ביטוח להחליף חלק בחדש, וזה בסדר. אבל האם מותר למוסך להביא דלת עם פגיעה קלה ולתקנה? או שהמוסך צריך להביא דלת תקינה לחלוטין? אני שואל כי נראה שיש גלים בדלת, כאילו מילאו חומר, ויש כמה שריטות בחלק הפנימי של הדלת. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ping, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי לכולם מזו תקופה שאני רוצה להתחיל רישיון על אופנוע, ומשעמם לי בטירוף בבית עכשיו אז נשמע שזה זמן מעולה. מישהו יודע אם יש שיעורי נהיגה על אופנוע עכשיו? מה הדרגה הכי גבוהה שאני יכול לעשות בתור גבר בן 23 עם 6 שנות רישיון B? למישהו יש המלצה על מורה בתל אביב? ואם מישהו יכול לתת כמה מילים על התהליך - אני לא בטוח עד כמה מה שמצאתי באינטרנט מעודכן. תודה
הודעה אחרונה מאת FuriousLift, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
השנה הקליאו חוגגת 4 שנים בבעלותי, ועם 57600 ק"מ הגיע הזמן לסיכום השנתי. כיוון שאת חוות הדעת על רכבי כבר פורסמה בעבר, גם השנה הסיכום יתמקד יותר בעלויות/תקלות. בקטנה כאשר רכשתי את הקליאו, אמרתי שאם הייתי צריך לנסוע כול יום בכביש הררי, כניראה שהייתי בוחר ברכב אחר עקב מנוע חלש. ואכן זאת דעתי גם כיום, בחודש האחרון אני נוסע כול יום עם הרכב לעבודה בכביש הררי והמחסור בכוח במיוחד כאשר המזגן דלוק- מעצבן. מנגד הנוחות בהחלט נקודה חזקה ומצד שני גם לא משלמים מחיר יקר מידי בזוויות גילגול והאפשר להנות עם הרכב בסיבובים אבל כדי שהם יהיו בירידה. צריכת הדלק עומדת של 1/16.2 ק"מ לליטר לפי מדידה במשאבה, לא רע לכביש הררי. יוסטו…
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
עשיתי היום נסיעת מבחן על הקורולה ההברידית (אחת החלופות בליסינג....) והאמת - הופתעתי לטובה. המדובר בשלדה חדשה, מעט נמוכה יותר שמרגישה הרבה יותר מתקשרת. יחידת ההנעה לא רעה בכלל ומספקת כח זמין (לא מתפרץ חלילה). הגימור הפנימי גם השתפר ונראה לא רע בכלל והמרווח הפנימי נשאר טוב. לטעמי החלופה המשפחתית ההיברידית הכי מוצלחת (ברמות המחיר הללו). ואז, גיליתי בפינת אולם התצוגה את ה-Prius שעד לפני כמה שנים היתה מלכת הקטגוריה, עומדת מבוישת וקצת זנוחה... זכרתי שבעבר היתה דגם נחשק עם הרבה הילה עתידנית ולפתע הפכה להיות עוד אחת מיני רבות. ניסיתי לחשוב על סיבות להעדיף היום בחירה ב-Prius על פני הקורולה ההברידית וממש התקשיתי למצוא: לשתיהן …
-
שאלה על תו סחר
מאת bmw700- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 499 צפיות
שלום שאלה שמעניינת אותי שסוחר קונה רכב נוספת יד לרשיון רכב ומי שקונה את הרכב מחליף את הסוחר? נגיד שסוחר קנה רכב הרכב יד 02 הסוחר יהיה 03 ומי שיקנה את הרכב מהסוחר יהיה 03? אז אם אני רוצה לקנות רכב מסוחר ורשום 01 בעלים קודמים אני יהיה 01 ברשיון? תודה👍 אשמח גם לקישור ממשרד הרישוי/תחבורה בנושא
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 565 צפיות
כנראה נושא הרעידות קשור לכביש כי עברתי כבר 500 ק"מ מאז וזה לא חוזר, צריכת הדלק הפעם כללה הרבה עירוני וקצת בינעירוני נהיגה נורמלית 12.9 ק"מ לליטר, אז כנראה הכל רעש מיותר, אני רגוע ושמח, כל טוב.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 900 צפיות
שלום לכולם! במהלך חיפושיי אחר רכב חדש, עלו בי שאלות שעדיין לא הצלחתי להשיג עבורן מענה, מקווה שתוכלו להאיר את עיניי. משום מה (בצורה לא כל כך מפתיעה), גם סוכני המכירות היו ללא תשובות אמיתיות. הפולו GTI החדשה בעלת מנוע 2.0 ו200 כ"ס ומשודכת לגיר 6 הילוכים (DQ380?) באאודי A3 שייצורה הופסק לאחרונה (שוב - לא מדובר בדגם שנחת עכשיו בארץ), בדגם הבכיר בלבד, נמצא מנוע 2.0 עם 190 כ"ס וגיר 7 הילוכים (DQ381?) למען הסר ספק מתכוון לרכבים שנת 2018-2020. 1. האם אלו אותם מנועים בעלי טורבו זהה אך עם הבדל קל בתוכנה ביניהם? 2. האם שתי תיבות ההילוכים הן DSG מסוג רטוב? האם צדקתי לגבי הקוד שלהן? 3. כמדומני אלו תיבות ההילוכים האמינות ביותר שיש לקונצרן להציע, …
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני מספר שבועות השתתפתי בהשקה בשטח של הטרייטון פרו – הגירסה המשופרת לשטח של הטרייטון. הדבר הכי מסקרן שיצא לי מההשקה הזו היה הרצון לפגוש את הטרייטון הרגיל פנים אל פנים, בלי אנשי היבואן מסביבי, ולתהות על קנקנו. חלפו כאמור כמה שבועות, ומצאתי את עצמי נכנס לטרייטון דזרט 4X4 בואכה הסופ"ש הכי לוהט וחם שהיה כאן הקיץ. נסיבות מזג האוויר הקיצוני הוציאו כל מחשבה על נסיעה לנחל פרצים עליון לבחון את הרכב, וכך יצא שבמבחן לא באמת איתגרתי את יכולות השטח של הטרייטון. מצד שני, דווקא אולי ההתנהלות היומיומית עם הרכב היתה מאוד מסקרנת, כי בנינו, רכב שטח מבית מיצובישי, עם LOW ונעילת דיפרנציאל אחורית נשלטת – יעבור כל מסלול שפוי שאני אסע בו. גם מקוריותו של הרכב, דהיינו נטול מיגונ…
-
מבחן דרך: מרצדס GLB 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מרצדס GLB הגיע למבחן, בחנתי אותו, כתבתי עליו, ואני אומר לכם - אל תקראו את המבחן. לא, באמת. אל תקראו אותו. זה מיותר.
-
למי ששם לב, ולמי שלא, אתמול לובינסקי גזרו 10,000 שח ממחיר ה MG החשמלית ל 128,888 שח. עכשיו קפצה לי מודעה בפייסבוק שיוניון מוטורס, היבואנים של GAC3 חתכו 5100 שח במחיר ל 133,900 שח. ל GAC3 טווח רשמי של 309 קמ, ואילו ל MG טווח מוצהר של 265 קמ. בעוד שה GAC מגיעה עם מובילאיי, וחסרה יכולת הטענה מהירה, ה MG מגיעה עם מערכות בטיחות מקוריות, ואפשרות להטענה מהירה. האם לא ניתן היה להשיק מראש את שתי המכוניות במחירים המופחתים, ולהיות יותר אטרקטיביים לקהלים נוספים? האם מסתמנת מלחמת מחירים בגיזרה החשמלית? הלוואי!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
אהלן לכולם אחרי הגשם שירד עלינו, שמתי לב שנהיה לי לחות בפנס קדמי. אמרו לי תסע זה יעלם עשיתי נסיעה של שעה וזה נשאר אותו דבר. יש למישהו רעיון לעזרה? הרכב הוא סיאט איביזה 2019 עוד באחריות
הודעה אחרונה מאת trademark, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרשו לי להתעמק במשהו שנראה לכם/ן וודאי בסיסי. א. הגיע מסמך שהכותרת שלו היא "מבחן כשירות תנועה (טסט). כותרת המשנה היא "בקשה לביצוע מבחן לרכב מס'..." מפה והלאה הכל מדבר על לעשות טסט. רק מה? הרכב חדש מחודש נוב 2019. ואכן כתוב למטה בקטן קטן תחתח תנאים והגבלות "רכב חדש פטור ממבחן שנתי" אז האם המכתב מספיק אדיוטי כדי לגולל על כולו אודות הטסט שעליי לעשות ואז בסופו המכתב מבטל את עצמו? זה עד כדי כך מטופש? ב. הסכום לתשלום לחידוש רישיון רכש הוא 1529 ש"ח. (פיז'ו 208) שאלת תם: לפני כשנתיים היה לי רכב בקטגורייה זהה (אופל קורסה) והסכום לחידוש הרישיון היה 1230 בערך. מדוע ההתייקרות הזו? ג. שאלה חצופה נוספת. האם יש דרך להוזיל חידוש רישיון בדרך כלשהי? תודה!
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 847 צפיות
בצומת על פרשת דרכים שבתל אביב, יש שני רמזורים המתחלפים בו זמנית לירוק ואדום, אחד רמזור ישר ואחד שמאלה, ויש שני נתיבים לפנייה שמאלה שהנתיב היותר ימיני הוא גם לפנייה שמאלה וגם ישר. על הכביש באותו נתיב שמאלי ימיני אין סימון אך יש תמרור הוריה המראה שהנתיב הוא גם ישר וגם לפנייה שמאלה. השאלה שלי איך זה ייתכן שחילקו את הרמזורים לישר ושמאל? שזה קצת מבלבל למי שיש ישר ושמאלה. יש עוד כבישים כאלה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 34 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
https://www.autoevolution.com/news/ford-confirms-kuga-phev-needs-replacement-battery-27k-units-recalled-151028.html איך פורד הצליחה לפשל איפה שכולם הצליחו ועוד בסטייל, סוללות שעלולות לעלות באש, יוחלפו בריקול די גדול לפורד קוגה PHEV.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,699 אורחים (הצג רשימה מלאה)